Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 315
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • UK
Всеки път като стане дума за Димитър в англоговоряща страна, се сещам за онази случка в една от темите от типа на Изгубени в превода, където Димитър живеел с майка си в Англия (примерно, не помня вече къде беше, Австралия?) и един ден излязъл навън и в този момент дошъл някой да проверява някакъв електромер или нещо такова (много съм добра с подробностите...), майката отваря, човека пита "Where's the meter", а тя чува "Къде е Димитър", и обяснява, че е излязъл, а човека настоява, че е зад вратата... Simple Smile

# 556
Bean много хубаво име има синът ти ! Обожавам типичните български имена. Най-любимото ми мъжко е Димитър, ама като знам каква мъка ще е тук с това име и се разубеждавам.
Имам познати в Англия, които кръстиха бебето си Димитри.

# 557
Привет и от мен с ново попълнение, и още нямащо име Laughing И аз съм с дилемата на Кремена, избрахме име Симеон, но ще се пише Simeon и дефакто е Саймън.Имам време да мисля до понеделник.

В  крайна сметка бебето избърза и родих спешно секцио на 21.11.Няма да навлизам в подробности, но не беше най приятното ми преживяване с адски контракции и изтичащи води в трафика сутринта в 9.Раждах в Barnet hospital - доволна съм-А всичко можеше да е толкова по лесно и планувано и спокойно, ако нямаше смяна на датата ми.Но явно така ми е било писано.Единственото което не ми допадна в отделението след раждане е масата народ около бебетата.Това за мен е нечовешко, да влезе при токущо родено  бебе на свижаде дете със сополи до устата и кашлящо.Същото нахълта и при мен, буквално часове след като родих.Сутринта помолих ако може да се проветри моята клетка, не ми разрешиха.Казаха да си пусна вентилатор newsm78 А в помещението беше адска жега ,6 родилки с 6 бебета и още 6х6 посетители на всяка.Нямала съм представа за тази свободия до сега.Добре че престоя е кратък Laughing

# 558
Моя приятелка ражда в Барнет хоспитал миналата година и смея да твърдя, че отделението е много прилично  Peace Също така представи си при какви условия би раждала, ако беше раждала на държавно в БГ ... 
Честито за сина и много да ви радва  Wink

# 559
  • ENGLAND
Nia7 честото, да ви носи много радост Симеон.  bouquet

# 560
честито бебе!!!! да расте здрав и весел!

за писането на имената: да, ще ги напишат точно както кажете по документите, но ако сте избрали нестандартен спелинг, всеки път трябва да обяснявате как се пише, и пак ще го грешат

пример: Mariana vs Mariannа (стандартното е с 2 н-та; нашата я писахме с 1), няма човек да не го е написал както си знае (и не са ми виновни те)  Mr. Green

същото е (предполагам) с Lora vs Laura, Georgi vs George, Ana vs Anna и т.н.

# 561
Благодаря ви момичета  bouquet

Troy моляте, къде казах че отделението е лошо с лоши условия.Тъкмо обратното написах - ДОВОЛНА СЪМ. Мърморих срещу постоянния наплив от народ около бебетата, нищо друго.И да раждала съм в държавна болница в София и съм доволна.

Тулумби как е принц Филип Grinning

# 562

Troy моляте, къде казах че отделението е лошо с лоши условия.Тъкмо обратното написах - ДОВОЛНА СЪМ. Мърморих срещу постоянния наплив от народ около бебетата, нищо друго.И да раждала съм в държавна болница в София и съм доволна.

На държавно и без да платиш нито една стотинка ?
Ако искаш да не ти се мотаят хора на около, можеш да избереш да родиш на частно и там може да имаш отделна стая с климатик  Peace
Казвам го съвсем добронамерено.

# 563
Йеее, ново бебе  Laughing
Честито! Браво! Много щастие на цялото ви семейство  Hug

Подобно беше и при нас в отделението. Ужасно несъобразителни хора, но акушерките им правиха забележки.
Ние бяхме по 4-ри в стая. Ауу, как хъркаше едната, направо плашеше бебета.
Добре че в един от десетките списъци за болница, които изчетох, добра душа беше споменала тапи за уши.
Грижите и храната бяха супер.
В нашата болница има хотелски сектор на символични цени, за хората които искат да са си отделно
и роднините им да останат при тях за през нощта.

Филип е добре, благодаря, мъчат го коликите и на майка му пеенето  Whistling

# 564
Абе и аз съм раждала в бг, в държавна болница- ми условията си бяха екстра и външни хора НЕ влизаха по стаите ни, само във Вип-а.

Аз гледах Вип-стаите тук , не че ще ида-от любопитство Simple Smile цените са от 150 на вечер до 500.

# 565
Дали ще родиш второто в БГ ?  Wink И колко ще ти струва да ти проследят една бременост от началото до края в БГ и колко в Англия ?
Имам чуството че всички българки в УК са от принцеса на горе ... моля ви, всички знаем от какви условия сме дошли, така че дайте по леко с претенциите Peace

# 566
  • London
Ния честито момченце. Радвам се че в крайна сметка сте добре и у дома.
.  bouquet
Накарахте ме да си припомня и моите неволи в родилното. Първите два дни бяхме в една голяма стая разделена с перденца. Без прозорец, без вентилация.
Аз бях в ужасно състояние, акушерките не ме поглеждаха, абе трагедия.
С удоволствие бих износила още едно бебе, бих родила, бих го гледала.
Но преживяванията ми и здравословното ми състояние след раждането са ме травмирали до състояние на ужас. Въртя лентата назад и ми иде да удоша всички.
Аз раждах в Кингстън, условията са прилични, лекарите са добри, но акушерската помощ след раждането е под всякаква критика.
Ако не ти е първо дете и нямаш усложнения е ок. Повечето майки сигурно си тръгват с усмивка. Е аз пък имам страх за цял живот.

# 567
Тулумби благодаря.И аз се опитвам да пея (скрибучкам по скоро)но репертоара съм го забравила от преди 9 години и детето слуша едно и също JoyИ аз съм в очакване на коликите, ще ги побеждаваме с торбичка черешови костилки.
А за болницата точно това имах пред вид и аз,.Стая раделена с перденца  и  многобройните посетители при бебенцата от сополиви деца до мъже направо от строежите.Просто нямаше кой да го прочете по внимателно.И моля без  коментари от рода на - знаем от къде сме дошли.Не навлизай в лични територии.Грозно е.
 Bean благодаря.  bouquet

# 568
Хайде сега лични територии ? От кога Бг стана лична територия за теб? Wink
Ако толкова не ви харесват грижите тук, винаги можете да прескочите до БГ  Peace
Там ще ви осигурят първокласни грижи ....

# 569
Не мисля да ти отговаряМ.Появиш ли се ти в някоя тема  и скандала е готов.И да лична територия е да ме наричаш принцеса.Може и да съм, ти няма как да знаеш.
По умният отстъпва,премълчава и отминава.Аз мисля да съм от тях.
Благодаря на всички, които ме подкрепиха на лични .

Общи условия

Активация на акаунт