Великобритания - тема 48 Есенно-Зимна

• 55 297
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
Nia7, честита ви рожба!  Hug

Идеята на HNS e, че здравеопазването и достъпа му до него е фундаментално човешко право. Кои сме ние да го оспорваме?  

Преди няколко дни попаднах на тема в бг хелп и искам да подчертая, че ме е срам изключително много от себе си, за начина по който мисля над нея. С няколко думи, селф емплойд, защото има синя карта и възможност да работи като емплои, но данъците му се струват прекалено високи. Разболява се от рак и питанката е на какви бенефити има право. Съчувствам много на самия човек и семейството му, но съм разочарована за пореден път от примитивният начин на мислене на голяма част от обществото - българи и други.

Друг пример от клюкарника съвсем пресен. Идват като студенти, вземат заем и после работят на минимални заплати всичко друго, но не и по образование/специалност, защото ако вземат над минимума трябва да започнат да си изплащат студентският кредит. И се питам, как по дяволите е по-добре да работиш за 16 хиляди например, вместо за 22 + , ако предположим че имаш някакво дегрии?  Rolling Eyes

И аз като Трой започвам да се срамувам, особено като попадна на случаи като по горните. От друга страна на повечето интелигентни хора би трябвало да им е ясно, че за колапса на социалната им система най-малка вина имат българи и румънци.

На 3-ти съм са ми първите тирбюнали. 3 апийла на Employment and support allowance и един овърпеймънт на Income support. Единият ЕСА, жената почти ме разплака като ми разказва за всички болки и болежки които има и как не може до магазина да отиде сама, как не може една чаша вода да вдигне и т.н....Три дена по късно търчи като 18 годишна в Теско и очевидно не само вода ами и няколко торби с напазарувано може да носи.  Confused Инком съпорта пък, жена му не се прибирала в къщата няколко месеца, той не бил разбрал, че го била напуснала и за това не репортнал промяна в обстоятелствата. Имам се за професионалист и не мисля, че по горното ще ми попречи да направя всичко по силите си за да им защитя интересите, но оставя едно такова горчиво усещане.

Във връзка с това искам да уточня, че въобще не ме интересува как и за какво ще ползват парите от бенефити, заради често срещаните примери с големи телевизори и скъпи електроники. Притесненията ми, макар и доста силна дума и вероятно не съвсем подходяща, са дали хората които наистина имат нужда от тези бенефити имат достъп до тях, и дали в бъдеще ще го имат.  Rolling Eyes

Не споря въобще, че системата е и се експлоатира от имигранти и британски граждани. За това може би и виждам логика в повечето промени. Има и такива, които смятам за абсолютно нелепи. Единственото неприятно нещо от цялата ситуация е, че България и Румъния се използват като оправдание за собствената им безотговорност и разхищителност, която не е от вчера.

Правя, струвам все за бенефити говоря.  ooooh! Laughing Но, понеже е гореща тема... Whistling

# 586
Nana-cool  както винаги за човек е удоволствие да те чете.Благодаря ти.
За NHS  си права, нито ще я оправя аз системата, нито българите я товарят толкова много-Аз съм на принципа, че има лоши хора, не лоша нация.Не мога категорично да кажа, че се срамувам от българи.Вероятно е така защото нямам и не допускам такъв род хора около себе си.Да пристигне със списъка с бенефити и да каже - ама това ми се полага.Скоро в фейсбук групата имаше разгорещен спор, една дама отново питаше какви бенефиЦи има право.И съм сигурна,че не само българи пристигат с този въпрос.Определено е дразнещо, но за мен виновна системата ,че е допуснала това безобразно раздаване на помощи.
 В болницата в съседната клетка до мен бяха настанили двойка англичани с  трето дете.Направи ми впечетление че мъжът й постоянно е при нея.Даже оставаше да спи там.С маратонките в леглото на родилка и бебе до тях.Е поне имаше някаква гънка в мозъка си че си качваше краката на рамката на леглото ooooh! Отделно направи скандал в кухнята защо не им дават да си поръчват повече храна.Заговорих ги по някое време от чисто любопитство.Оказа се че не работят и двамата, нямаха търпение да си регистрират бебето и да ъпдейнтнат информацията за помощи.

# 587
  • Варна
Nia7 честито бебче! Да ви е живо и здраво! И аз тези дни хвърлях по едно око във форума все с надежда за добри новини от теб Wink Тая работа с болните дето не си стоят у дома ами със сополи и кашлица на училище и градина и мен ме втриса. А при новородени и оперирани   #Crazy  Аз в БГ в градината как се ядосвах като заведяха някое кашлящо детенце да разболее цялата група, а тук масово са така Rolling Eyes Давам на моите клеева тинктура и стискам палци на ръцете и краката да не се разболяват  Praynig

Аз раждах в частна болница в БГ и двата пъти. Сумата не беше малка, но не беше и непосилна за семейство със средни доходи. И определено не съжалявам, че ги дадох тези пари. Хубавото на БГ е, че ако искаш можеш да си платиш за наблюдаване на бременноста и раждането, даже и да не си милионер.

За бенефитите  и неорентирана още в тукашната ситуация виждам как масово се злоупотребява, но не от българи и румънци, а от всички наред. Та затова и мен много ме е яд като говорят, че едва ли не ние сме тези които ще източат държавата. По скоро си мисля че чужденците са които държат икономиката, защото просто не виждам англичаните как ще отидат да берат на полето или да работят по фабриките  Twisted Evil Разказваха ми тези дни как завели английски студенти да работят в една ферма, тук наблизо до нас. Точно след един час на полето нямало нииииикой Wink  Та супервайзора звънял по спешност да му пратят хора да обере продукцията  Mr. Green Преди да си тръгнат му казали, че е луд за този къртовски труд тези смешни пари да им предлага  Joy

# 588
  • Sofia
Моля, изнесете личните дрязги и разправии извън темата!
Благодаря.

# 589
Борикс, благодаря ти мила.И аз поддържам у нас винаги клеева тинктура и както казваш ти стиснати палци.Преди години водех дъщеря ми на частна детска градина уж за по стриктен контрол за сополиви и кашлящи деца.И там беше същата анархия, приемаха всякакви с бележки от доктор че не са заразни.Няма оправия.
Това за бригадата е  Joy

# 590
  • UK
 Nia7 , честита рожба! Да е жив и здрав , и да сте много щастливи цялото семейство.
 Радвам се , че всичко е минало успешно.
 На мен ми беше малко мъчно за снега , фейсбук е пълен с хубави снимки от снежна България. Обаче после почнаха  коментари за  трафика , та на бързо ми мина.

# 591
GreenP  Благодаря ти-Щастието е безмерно ,всичко мина спешно и успешно   Laughing
Наистина има много красиви снимки от снежна България , но и съответно много проблеми.Дано по Коледа и тук капне малко сняг за настроение.

# 592
Редактирам си поста, не ми се продължават излишни спорове.

Единствено ще допълня, относно поста, където съм цитирана, че не виждам никакво двусмислие. Абсолютно съм на това мнение, сега още повече!

Друга питанка от мен: Сутиените за кърмачки. Кога го купихте това чудо? Когато слезе кърмата или преди това?
Гледам в Mothercare предлагат да те "измерят" предварително, обаче като се сетя с баткото как се "ннапомпих" не ми се рискува от сега, пък не мога да пратя мъжа ми после . Не знам.... Вие какво кога си купихте?

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 11:38 от kremena

# 593
  • На село (близо до Лондон)
Бре че се е разгорещило тук Wink

Ния7 честито бебче! За името бе бързай имаш 40 дни май беше да го измислите.
Борикс, кремена и други нови момичета малко на нож приемате порядките тук, личи че сте нови емигрантки Simple Smile. Моите деца, и трите, ходят със сополи, кашлища и тн на училище/градина. Не ги спирам. Стоят в къщи само ако имат температура или повръщане/диария...

Някои беше възмутен  Wink за посетителите в болницата и за хората с три деца как си седяли в леглото в болницата. Ами и мен да ме вземат в болницата, да ме погледат малко и аз ще си лежа и почивам. А тя жената даже и раждала

# 594

Борикс, кремена и други нови момичета малко на нож приемате порядките тук, личи че сте нови емигрантки Simple Smile. Моите деца, и трите, ходят със сополи, кашлища и тн на училище/градина. Не ги спирам. Стоят в къщи само ако имат температура или повръщане/диария...

Gi, по какво се разбира кой е нов и кой стар? Тъй като ме гледаш колко "нова" ми даваш  Joy hahaha Joy

# 595
  • London
Не се заяждам, но това че децата ходят със сополи или без няма връзка с времето прекарано в дадена държава.
Аз съм тук вече над 11г и децата ми НЕ ходят със сополи и кашлица. Гнусно ми е като видя деца със зелени провиснали сополи, замазани по бузите.
Предполагам че и на учителките не им е много приятно.
Мястото на болните деца е в къщи, където да се оправят за няколко дни, а не да влачат кашлици и хронични хреми цяла зима.
И да, темата е малко под пара!

# 596
  • UK
 Момичета , да ви питам нещо, тъй като съм от скоро тук. Мъжът ми има РД след две седмици , искам да му поръчам онлайн подаръка , но чета тук за някакво страшно забавяне с пощите , дали да не го купя на място. Да не би да вземе да дойде за Коледа  newsm78

# 597
kremena, на мен сутиените за кърмачки никак не ми бяха удобни за кърмене, много трудно мие с една ръка да откопчавам и закопчавам падащата част, пък и често изрязанате дупка не се пада където е зърното, та се налагаше да го донамествам. Реших си проблема като си купих най-обикновени сутиени без банели, аз всъщност си ги взех още като забременях и започнах да усещам напрежение в гърдите, банелите ми станаха неудобни. Та само замятам чашката под гърдата, и после съответно издърпвам нагоре и е много по-лесно и бързо, а и с една ръка става без грешка.

Аз също не се притеснявам от някой и друг сопол и кашлица. Не винаги като имаш тези симптоми си заразен. Вярно, че не ходим още на градина, но ходим по плей групи и се срещаме с други деца, досега Вики не се е заразявала.

Относно NHS много може да се пише и за и против, но като цяло съм забелязала, че българките си падаме малко хопохондрички и се шашкаме за щяло и нещяло, определено предпочитам парацетамола, пред непрекъснатото тъпчене с антибиотици в България. Аз не се сещам за ден от зимата, в който някое от децата на братовчедка ми да не е на антибиотик и ги почнаха от съвсем малки бебета.

Да в България ако имаш пари и най-вече връзки, ще си по-добре отколкото тук, но колко хора реално имат тези две неща?

# 598
Това за сополите и мен ме дразни. Нито е приятна гледка, нито е хигиенично, нито здравословно. Сега в училище имам възможност да ги погледна по от близо. Много често ако едно дете е много сополиво и самите деца го избягват. Всички деца имат грозния навик да си бъркат в носа, но когато сополите текат непрекъснато е просто гнусно. Едното бърка, размазва по чина, столовете, вратите, другото минава и избърсва с ръкава.... Често се чудя що за родители са тези които позволяват на детето им да изглежда така.
Откакто започнах работа, пера униформите всеки ден! Преди ги оставях да ходят с пуловера и панталона 2-3 дни, като сменяха тениските, но вече всичко минава дълго пране на висока температура.

Мен не ме срам че съм българка. Да, все се чуват не много приятни неща, но лоши неща има за всяка нация. Усещам че ме уважават и ценят и много често ми доверяват да върша неща, които изискват доста опит (според мен) който аз нямам.

# 599
  • Варна
Момичета да сменя малко темата Wink Днес бях на "Stay and play" с класа на малкият. Цялата се омазах с боя, ама беше забавно. Видях какво учат. Гледам и моят къде знае, къде не знае вдига ръка Wink)  Често сменят дейностите да не им омръзва. Определено им е забавно на децата. Само с тези жълти дрехи ме измъчиха. Сега ме е яд, че не потърсих из нета да поръчам. Обиколих вчера доста места и накрая се прибрах с една жълта тениска ама с доста голяма картинка отпред. Дано да стане. За момиченца намерих  роклички жълти в Асда, та пратих там едната от майките в класа и тя зор видяла с жълтото  Twisted Evil ама моето мъжко рокля не става  Laughing

GreenP ние купихме  капачка за резервоара на колата, че някой разбил нашата и откраднал бензина  #2gunfire и дойде много бързо за 2 дни. Чак ни изненада, че и не си бях в къщи да чакам пощальона вчера, та днес съм заседнала да чакаля Wink

Общи условия

Активация на акаунт