Къде на Нова Година 2014,сподели опит от предходни години

• 56 826
  • 319
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
хаха! само не разбрах това за рекламата - щели сте да се пишете Ваня?! Та вие си пишете вилата като ник - това е реклама  Peace

Обсъждаме вариантите, всички говорим точно затова как една вила не е хотел и малко да се поспрат с цените уважаемите хазяи!

А колко струва на изток - когато отидете ще разберете, че и там има места за по 150 лв на ден, въпрос на търсене, организация и малко по-различен подход от българския.

# 61
Да. На изток с деца и цена 150 лв е доста извън моите български представи.

# 62
  • Пловдив
Добре, ето ви пример и то най-бързия и лесния, има къде по-евтини, други сайтове и по-ранни резервации: Апартамент за 9 нощи по нашата нова година (защото нашата не е и тяхна в Дубай и на изток!) - 1034 лв. това е 115 лв на ден, за апартамент с безплатно настаняване на деца до 5 години. Ако тръгна пак към Дубай, плащам си един самолетен билет от по-рано и хотел ми е най-малкия проблем на нова година.

http://www.booking.com/hotel/ae/tulip-inn-apartment.bg.html?sid= … 8ae981c2dbf034cX9

Затова българските нрави и представи малко трябва да бъдат погребани и да сме по-отворени и вярващи - който търси НАМИРА.

# 63
Аз миналата година прекарах нова година в хотел Сана Спа в Хисаря. Останах много доволна от новогодишния пакет, от празничната програма и от ресторанта!:)  chef Смятам тази година да повторя, видях в сайта им, че имат чудесни предложения за коледа и нова година... bowuu

# 64
Аз мислех,че обсъждаме празник и почивка.Хотел на 3 км от летището-Вие били ли сте в Дубай? При заявка-закуска? Плаж и тн-близо?Вижте картата-това са поне 2-3 км.

Защо спориме,аз си мисля:
-съгласен съм,че в Бг има и нереално високи цени за хотели(и за всичко останало)
-не съм съгласен,че всички са маскари
-хубавите места в чужбина(особенно Дубай)са си скъпи
-на изток има добри цени във Виетнам,Тайланд,Шри ланка,но пътя до там е много скъп и престоя трябва да е над 10-15 дни заради самолетните билети.
-много скъпо е в Мавриций,Сейшели,Малдиви,Дубай и тн(от личен опит-едно кафе над 4$ и тн)
-евтино,но супер опасно-Египет и Сев Африка

В България има и много добри места за почивка в различни ценови категории.На Нова година е по-скъпо поради търсенето и персонала,който работи по празника.Права сте-който търси намира.

# 65
  • Пловдив
Наистина няма смисъл от спорът, това е първото, ама най-първото и лесно намерено нещо, което ви показах, вие искате да ви покажа сега и на  хубаво място в Дубай за тази цена ли?

На Мавриции имам приятели - там не е скъпо!!! Това е един евтин остров.

В Дубай съм била, когато тук в България още не бяха чули за тази дестинация - с чартър от София - летене натам 4 часа, наобратно - 5 часа. Както и на още много много места, за които тук чуха след като им написаха по списанията, че са хубави!

В момента има страхотни оферти във вант привее за източни и далечни дестинации, полети от париж, всичко ама всичко включено - самолети, такси, превоз от до летище, 7 дни ол ин, бонус масажи и прочие и е по 1000 евро на калпак, без пари си е (Мавриции, Малдиви, Доменикана и т.н). Ако имам навит до мен човек и само там ще кисна  Laughing

# 66
Последния път в Мавриций-2008 г бях в Dinarobin hotel.Прекрасен,чудесен,извънземен и УЖАСНО СКЪП.
На Малдивите и Сейшелите 1 грам уиски е 1 долар-2009 година-но не вярвам да са паднали.

Евтините и весели курорти са тези в които се говори испански,а не английски.

# 67
Г-н Вучев, т.к. цитирам "Това което пишете в много несериозно - проверих цените в Боровец хилс за Нова година и се оказа,че в хотела няма места(надали някой е платил по 4600 лв за семейство)". Да Ви информирам по-конкретно:
1. Цени още не са обявени за НГ-2014 г., така че няма как да са се изчерпали пакетите. Друг е въпроса, че към този момент всички хотели за 100% резервирани предварително от тур. агенции. Затова ако сте се интересували са Ви казали, че няма места. Реалната картина се вижда след 5 декември, когато приключва кампанията и каквото е останало се пуска на ласт минит. Тогава се вижда колко точно % е заета хотелската база. Нямам притеснения, че хотела няма да се напълни, т.к. там основно почиват англичани, за които цената не е проблем.
2. Представям Ви цените им от миналата година, които едва ли ще са по-ниски през тази: Цените са на лице в двойна стая и включват: съответния брой нощувки със закуски; празнична Новогодишна вечеря с програма; празничен обяд на 01.01.13; ползване на вътрешен басейн, фитнес, сауна, парна баня; курортна такса и туристическа застраховка. Пакет 5 нощувки -825 лв.;6 н.- 940 лв.;7 н. -1055 лв. ; 8 н. - 1170 лв. Е 4х825 лв.=3300. И като включим още хранения за 5 дни обяди и вечери, колко ли ще набъбне тази сумичка. Никой не оспорва, че хотелът е много добър, но за българските почитатели на ски и спа почивките е доста висока цената. По-назад във темата дадох за пример свободно избран хотел в Гърция също с доста * и също с добри отзиви, където се вижда, че може и за по-малко пари да се празнува доста сносно. Естествено, че там не е сезона и никой не тръгва за там с надеждата да прави плаж.  Същото важи и морските ни оферти. Ами и там няма да правим плаж пък я да видим колко излиза на човек например в Сънсет Ризорт - Поморие 5*!!!
Никого не задължавам с моето мнение. Но като цяло, като дойде празник и вие хотелиерите и  хазяите решавате, че трябва да ни оскубете като за последно. Лошото е, че винаги има нови хора които са любопитни да видят нови места и това е нормално, които плащат за скъпото ви удоволствие. Много хора, обаче които са се опарили от това, че плащат много, а в замяна не получават почти нищо, никога повече не се връщат по тези места.

# 68
Прекрасно!
А колко ли е цената в подобен на Боровец хилс 5* хотел някъде извън България,но по същото време и в ски дестинация.Няма да добавям път,по-високата цена на ски карти и допълнителните хранения и тн . Не е логично да се сравнява морски със ски туризъм-ски туризма в цял свят(дори и гръцките ски курорти) е много по скъп.Ако някой си представя Нова година на студен и самотен плаж,то това е друг тип почивка.За топло море на Нова година със самолети и тн сме над 1000 е на човек,а както сама казвате по горе това си го позволяват 3-5% от българите.Аз не разбирам защо трябва да си оплюваме постоянно туризма-и морски и зимен.Цените за пътувания в екзотични дестинации са най-скъпи по време на ваканциите на децата(вкл зимната) и е по-разумно за острови и тн да се пътува след 15 януари.Между другото и за ски важи същото-след 15 януари в цяла Европа има уникални цени за ски пакети.

# 69
Аз миналата година прекарах нова година в хотел Сана Спа в Хисаря. Останах много доволна от новогодишния пакет, от празничната програма и от ресторанта!:)  chef Смятам тази година да повторя, видях в сайта им, че имат чудесни предложения за коледа и нова година... bowuu

Каква е офертата за Нова година, аз нещо не намирам. А, видях - 480лв за 2 дни. Ето това имах предвид. В Анталия - хотел Миракъл за 4 нощувки УОИ, с автобус, е 439лв.  За сравнение само.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 16:02 от Ая

# 70
Аз миналата година прекарах нова година в хотел Сана Спа в Хисаря. Останах много доволна от новогодишния пакет, от празничната програма и от ресторанта!:)  chef Смятам тази година да повторя, видях в сайта им, че имат чудесни предложения за коледа и нова година... bowuu

Каква е офертата за Нова година, аз нещо не намирам. А, видях - 480лв за 2 дни. Ето това имах предвид. В Анталия - хотел Миракъл за 4 нощувки УОИ, с автобус, е 439лв.  За сравнение само.
И аз лекинко се поизцъклих като видях че двойната стая за 2 нощувки в споменатия хотел е 786 лв!  Shocked

# 71
Тъй като става дума за ски курорти и НГ, да споделя какво направихме ние мин. НГ 2013!
 Heart EyesНие сме скиори и решихме да празнуваме на Боравец - 5 нощувки бяхме в Даниел Резиденс 3*, хотелът има и басейн, избрах го, защото реших, че и за детето ще е разнообразие от ските и все пак ще ползваме басейна и сауната. Така и направихме - букнахме си хотелът, карахме си ски, ползвахме сауна, басейн - всичко беше перфектно. Преди самата НГ също карахме ски и попитахме на рецепция дали може във фоайето, където има ТВ, маси и т.н да си свалим алкохол/безалкохолни и салатки, мезета /които бяхме напазарували от Била в Самоков/. Рецепционистът каза, че са приготвили за гостите на хотела голяма маса и всеки е добре дошъл, точно на този принцип...Simple Smile Така и направихме - вечерта са свалихме покупките, настанихме се, запознахме се с много хора, празнувахме и беше страхотна нова 2013 г.Simple SmileИмаше и други деца, децата тичаха, забавляваха се и беше наистина страхотно не само за изкарване като интересно и различно, но и без скъпи и натруфани НГ вечери от по 100-150 лв на човек Shocked
Само да споделя, на някой може да му хареса идеята...Simple Smile ние бяхме 4 - ма тогава. Двама възрастни + две деца:)

Точно така си представям празнуването на НГ - хора, събрани от общото хоби, даже непознати и нормална почерпка в нова среда. Peace Simple Smile

# 72
Тъй като става дума за ски курорти и НГ, да споделя какво направихме ние мин. НГ 2013!
 Heart EyesНие сме скиори и решихме да празнуваме на Боравец - 5 нощувки бяхме в Даниел Резиденс 3*, хотелът има и басейн, избрах го, защото реших, че и за детето ще е разнообразие от ските и все пак ще ползваме басейна и сауната. Така и направихме - букнахме си хотелът, карахме си ски, ползвахме сауна, басейн - всичко беше перфектно. Преди самата НГ също карахме ски и попитахме на рецепция дали може във фоайето, където има ТВ, маси и т.н да си свалим алкохол/безалкохолни и салатки, мезета /които бяхме напазарували от Била в Самоков/. Рецепционистът каза, че са приготвили за гостите на хотела голяма маса и всеки е добре дошъл, точно на този принцип...Simple Smile Така и направихме - вечерта са свалихме покупките, настанихме се, запознахме се с много хора, празнувахме и беше страхотна нова 2013 г.Simple SmileИмаше и други деца, децата тичаха, забавляваха се и беше наистина страхотно не само за изкарване като интересно и различно, но и без скъпи и натруфани НГ вечери от по 100-150 лв на човек Shocked
Само да споделя, на някой може да му хареса идеята...Simple Smile ние бяхме 4 - ма тогава. Двама възрастни + две деца:)

Ето тази почивка изглежда прекрасно и на добра цена.Това звучи като една спортно-празнична Нова година.Поздравления.

# 73
Аз миналата година прекарах нова година в хотел Сана Спа в Хисаря. Останах много доволна от новогодишния пакет, от празничната програма и от ресторанта!:)  chef Смятам тази година да повторя, видях в сайта им, че имат чудесни предложения за коледа и нова година... bowuu
Annie, би ли разказала малко по-подробно за миналогодишното ви изкарване, защото този хотел ми е един от вариантите за тази година, писах на хотела и ми пратиха оферта, която...да речем, че ме устройва. Но друго си е да чуеш мнение от първо лице. Може и на лично съобщение.

# 74
  • София - Бургас
paleto, вила Вучев-Велинград,
Много Ви благодаря! Прекрасно беше Heart Eyes
paleto правилно си ме разбрала.  Heart Eyes Пътуването  е хоби, страст, работа, вдъхновение, обричане, живот.../спирам, защото ако продължа да избороявам ще запълня най - малко до 50 -та стр. темата Laughing/
Желая на всички ви прекрасна НОВА 2014 Г. , където и да сте, с много любов, танци, усмивки, щастие, и да ви върви по вода през цялата нова 2014 - та! Hug

Общи условия

Активация на акаунт