Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тестът PAP и как се класифицират резултатите му?
Тестът PAP е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката при жените. Резултатите се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAI-V), като всяка група има свои препоръки за следващите стъпки. Например, PAP I означава нормални клетки без възпалени или възстановяващи се промени, което изисква рутинно проследяване след една година, докато PAP V предполага съмнения за инвазивен карцином и изисква биопсия за хистологично изследване.
-
Защо обгарянето на цервикалната ерозия не се препоръчва?
-
Какви са препоръките за жените и момичетата относно PAP теста?
-
Какви са резултатите от биопсията и какви са препоръките след тях?
-
Какво е конзизация и кога се извършва?

първото ми излезе 3А..лекувах се със антибиотик и глобули..сега ще видим това
Успех с крака, успех с цитото и да знаеш, че тук сме насреща
Трябва да го пазят, но попитай къде е точно, защото аз преди време търсих едни стъкла мои и се оказаха, че се намират на съвсем друго място.
Лека вечер и
На мен прегледа при Ганчева ми беше вчера. Имам едно петънце, което си седи от известно време, но до момента само го проследявахме. За съжаление не се махна самичко, та сега ми предстоят ХПВ тест и биопсия, много ме е страх честно казано. Доста неща ми се насъбраха последните 2,3 години и много се надявам резултатите ми да са добри 
Според нея най-крайният вариант е с примка за 5 мин при пълна упойка и после вкъщи... Но дали наистина това е най-лошия вариант?