Златна есен тук е вече , с глас се смее МАЙското човече

• 27 869
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
kanye ами каката беше дълго време злояда, дори и като тръгна на ясла уж яде ама все някой трябва да й стои на главата. Чак сега бих казала, че се храни вече нормално. Слава богу поне не яде боклуци като повечето деца в училище.

И аз държа климите на 24 градуса. Сега ходих до магазина, голям студ, че на всичкото отгоре после не мога се прибера - ключа на входната врата на блока заяде. Седя и подвиквам, добре че един комшия помогна. А горе съм оставила каката да гледа Макс. Голямо приключение.

За памперсите - аз съм много доволна от бейбилов на ДМ. 3- ка ми излиза 0,33 ст, но забелязах, че 4- ка е доста скъпа и ще трябва да ги сменя като станем за тях. Харесвах ги защото имитират Либеро, имат ластик на кръста.
А Еви бейби бях ползвала като се роди и много пропускаха, но то тогава всички ни пропускаха.

Та пак ще настане едно търсене, едно чудо....

Jos ние се къпем всяка вечер, но главата почнах през вечер, че имам съмнения за сопола може да е от това разнасяне от банята до стаята.

# 676
  • Бургас

Мон, драсни ред как си, тая лудница край няма...
тая седмица и каката си е у дома у нас, добре че съм шофер и като ми писне да търся забавления, понеже тя не спи вкъщи от доста месеци следобяда, грабвам ги и с колата по коледни магазини или в парка. днес и на двете места бяхме. ти шофер ли си, ходите ли до морето или духа много там?

Mи ... по-добре сме, но утре пак сме на лекар, че и двамата не са се оправили изцяло ...
До морето обикновено много духа, не помня от кога не съм ходила на брега.... иначе в Морската градина се разхождаме... ама сега в студа не ги извеждам много, че искам да се закрепят малко...

Дано и при вас минат гадостите вече и всичко е ок  Hug
Какво стана с щитовидната ти жлеза?

# 677
Silve, аз затова започнах къпане през ден. някой път се случва и да не пропуснем. някой път ако чакам ММ да го изкъпе като се прибере, пък остане на работа за нещо си, малкия му се доспи и само тоалета и пижамата, и в леглото.
Moн, тия дни бая студ, дано са по-добре вече, наистина, и ги пази там пред кабинета.
за щитовидната,
Скрит текст:
добре са ми хормоните, чак не повярвах, нямам автоимунен процес, нито възли, нормална е. само като ме пита и вика ти какво си преживяла, не стрес ще получиш ами не знам какво... но е ужасно, тия болки, притеснения, ей не мога да се зарадвам на нещо като хората.

лека

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 21:28 от jos

# 678
Здравейте, моля за съвет. От 3 дни захранвам пъпешите с картофче. Днес Ники изяде с голямо удоволствие 12 мини лъжички варен на пара картоф, а Стефи се мръщи, бута и плю 4-5 лъжички ( не му харесва картофа, но все пак прие някакво количество от него). Въпроса ми е нормално ли е да пръцкат повече, по-шумно и по-миризливо? Имали ли сте някакви реакции към определени зеленчуци, плодове - по-често изхождане, запек или промени в цвета на акито.

Утре малките стават на 6 месеца, времето направо лети. 

# 679
M-tina, да, според мен си е напълно нормално. И при нас е така.

# 680
Здравейте, моля за съвет. От 3 дни захранвам пъпешите с картофче. Днес Ники изяде с голямо удоволствие 12 мини лъжички варен на пара картоф, а Стефи се мръщи, бута и плю 4-5 лъжички ( не му харесва картофа, но все пак прие някакво количество от него). Въпроса ми е нормално ли е да пръцкат повече, по-шумно и по-миризливо? Имали ли сте някакви реакции към определени зеленчуци, плодове - по-често изхождане, запек или промени в цвета на акито.

Утре малките стават на 6 месеца, времето направо лети. 

Утре е ден за -мини- рожден ден ...  Simple Smile ...

# 681
  • насън...
jos да се оправяш по-бързо и мерси че питаш за нас.... Hug
сега ще разкажа, само че предупреждавам че ще е по-дългичко...каката домъкна някакъв гаден вирус от градината...преди това максимално дълго я държах в нас, изчаквах да направим последната комбинирана ваксина на пав...пуснах я чак към средата на октомври....ходи няколко дни и започна да се оплаква от болки в стомаха...ние не й обърнахме внимание, защото никога не се е оплаквала от стомах и ни разказва как в градината децата си измисляли, че са болни и ги болят коремчетата, за да  не ходят на градина (тя мрази и до ден днешен да ходи)...точно на рожд. ми ден даже имахме скандал, защото се държа ужасно и аз й се накарах едно хубаво....и сега ми е гузно - тя е била пред разболяване... Confused в петък (винаги се разболява в петък, ужасно е) вече тръгнаха сополите и кашлицата...после се изпонътръшкахме всички подред, баби, бебета, всички, като учудващо аз бях последна, а по принцип мнг боледувам... пав беше мнг зле - бронхит, искаха да ни вкарват в болница...ние обаче отказахме, ходихме при три докторки, третата каза, че ще се мъчим да се справим в къщи...в болницата им правели инхалации - купихме и инхалатор...не питайте как се правят инхалации на малко бебе Sad....започнахме с по-хард антибиотика, изписаха ни или зинат или оспамокс...оспамокса по-лек и като се има предвид, че досега не е пил, но нас така ни наплашиха, че решихме да започнем с тежката артилерия, въпреки че бях чувала ужасни работи за този гаден зинат...да ама само докато го усетеше в устата си и си изповръщаше всичко горкия и така два пъти....веднага след втория започнахме оспамокса и така 7 дни...сиропи и една камара други неща не питайте как сме ги давали на дете, което не приема даже вода, нито залъгалки, нито твърда храна...кошмар просто...но имахме и температура и така бухаше милото и за съжаление беше слязло надолу...оказа се, че доста неща се случват едновременно (при мен винаги е така - всичко наведнъж ми се тръсва  Confused ) та междувременно ни изби първото зъбче (преди седмица)...онзи де проби и второто, освен това започнахме захранването, което трябваше веднага да прекратим заради болестта...и изследванията показаха нисък хемоглобин - 98 та започнахме и малтофер, от който всъщност се запекохме така зверски...спаси ни досега само това, че го блъскахме с антибиотици и една камара лекарства и те му разстроиха стомахчето...а от колко време сме го спрели това желязо и  още не може да се оправи запека...дадохме му преди малко лактулоза, дано от нея не повърне и най-сетне да се изака горкото че... ooooh! Cry и освен всичко останало онзи ден направих такова зверско запушване, досега не съм имала такова... за щастие се оправи бързо, защото най-сетне взех лецитин...и сега може би от него ми текат мнг гърдите...очаквам и тези дни да ми дойде...вече три пъти се "радвам" на това щастие...надявах се докато кърмя и то толкова успешно вече, да не ми идва, ама...
а най-гадното е че каката ходи 4 дни на градина и тази вечер пак се оплаква от стомах...едната баба пак е сополива...пав пак приха мнг, както преди да се разболее....и ми иде вече да се гръмна...даже и да си порева вече не помага... Cryа имам и други притеснения за пав...започвам поред:
1. ужасно трудно захранване...виждам, че не сме единствени...лошото е че явно има някаква закономерност...каката беше и все още е злояда, но дори и тя не е правила като него - бута с език, реве и това е преди боледуването...сега след всичките тези лъжици с лекарства не знам как ще се борим с лъжиците...дано бързо забрави и да не боледува вече...единственото, което си похапва що годе добре е карфиол...бях си наумила да му направя и мислех да се отказвам като видях накъде отиват нещата...добре че не съм...досега съм въвела първо оризова каша, после моркови, ябълки, сливи и карфиол...днес изяде даже 3 кубчета...Simple Smile) а аз действам според случая вече...никакви схеми не мога да спазвам...според сезона и какво имам домашно налично...напр. морковите мислех доста по-късно да дам, но ми дадоха домашни и ги направих, а те явно не бяха добре узрели или какво, мнг горчиви станаха, май няма да ги ядем...сливите пък заради запека ги почнах ама май са му кисели...мисля да ги комбинирам с тиква за по-голям ефект, но дали ще му допадне тоз бъркоч не знам...най-кошмарното нещо след болестите е да са ти злояди децата...голяма мъка е... Confused Cry
2. другото сериозно притеснение ми е че не се обръща още и не може да сяда, но няма и желание ...а аз си мислех, че каката е мързелива, а тя започна седмица преди да навърши 6 месеца и беше доста активна след това...когато споделих с докторките ме наплашиха, че не било нормално...че физ. развитите в тази възраст оказва влияние и на умственото развитие и не било хубаво да изоставаме...но той просто е доста кротък по темперамент и вече съм убедена, че не обича да стои по корем (на мен прилича -  аз мразя)...като го обърна и започва да се сърди... докторките ни казаха да наблегнем над упражненията и масажите, ние не бяхме мнг активни да си призная по ред причини...и ако няма подобрение след две седмици да сме ходели на физиотерапия...нашата пък искаше да ходим на проверка на тазобедрените стави...ние не сме го водили като малък...каза, че нямало било връзка ама да сме отишли за наше успокоение..не било с направление и трябва да си платим 30 лв на някаква даже дето не е специалист...разбирайте за каква мафия става въпрос...да не говорим, че часове има за след месец навсякъде, а то на нас вече ни е късно и без това...и сега се чувствам гузна и за това че не сме го завели като по-малък... Confused и все му оглеждам крачетат и се чудя има ли смисъл да ходим...
3. когато му се спи мнг плаче и не заспива доста време...така е от малко бебе...заспива трудно, спи по малко и се буди...в една списание четох, че аз съм виновна, защото мнг съм стресирана и все се тревожа и вътреутробно съм му давала такива сигнали и затова сега е такъв...
4. доки каза, че му е къса юздичката на езичето и ще трябва да ползваме логопеди след време
5. освен това каза, че има напълно развити сливици, което не било нормално за неговата възраст и може би щял да боледува по-често...
та така...мнг неща ни се събраха...оплаках се...извинявам се че стана ужасно дълго, но рядко пиша и се надявам да ми простите... Hug

# 682
Привет и от нас..
Аз нещо бях болна, пак..не знам какво ми става. Скапвам се нещо, всички в къщи да ги следя кой как е облечен, кой какво е ял..да ги гоня и дебна..но има резултат, те са здрави....а аз здавам багажа от напрежение Simple Smile
Мон, jos , бел..бързо да се оправяте  Hug Hug Hug
и всички бони бебоци да оздравяват
Резултата от вчерашната консултация- вече сме + 200 гр и + 3 см..или 7350 и 69 ( според мен бяха 68 см). Биха ни за трети пън пентаксим и синфлурикс. Добре ги понася.
Почнах захранване на 6 мец и 5 дена, засега сме пробвали картоф и тиква
M-tina , поне при нас, картофа не ни повлия значимо..малко ни позапече...а тиквата ни поразхлаби и промени цвета на акото..стана едно към едно с цвета на тиквата, което ме навежда на въпроса, доколко ли е усвоена Thinking
на проходилка ще я сложа, след някой и друг ден, трябва да и изпера ..не съм и фен, ама да спечеля някоя и друга минута Embarassed
на бънджи след 8 месец си мисля да пробвам Peace
попълних и анкетата
Аз не смея да оставя беба сама в къщи. На каката училището е на 5 мин, натоварвам беба на кенгуру сутрин и я мъкна и нея. Тя по това време винаги е будна..към 8ч сутрин и ще ореве всичко, ако я зарежа сама. И вечер почна да заспива след 21.30..иска първо да види че кака е приспана и тогава си ляга Tired
Хайде лека

# 683
Amen, леле много неща са ви се струпали..Бързо да се оправят децата Hug Защо не го заведеш на плуване за бебета, там им правят и подводни масажи

# 684
jos да се оправяш по-бързо и мерси че питаш за нас.... Hug
сега ще разкажа, само че предупреждавам че ще е по-дългичко...каката домъкна някакъв гаден вирус от градината...преди това максимално дълго я държах в нас, изчаквах да направим последната комбинирана ваксина на пав...пуснах я чак към средата на октомври....ходи няколко дни и започна да се оплаква от болки в стомаха...ние не й обърнахме внимание, защото никога не се е оплаквала от стомах и ни разказва как в градината децата си измисляли, че са болни и ги болят коремчетата, за да  не ходят на градина (тя мрази и до ден днешен да ходи)...точно на рожд. ми ден даже имахме скандал, защото се държа ужасно и аз й се накарах едно хубаво....и сега ми е гузно - тя е била пред разболяване... Confused в петък (винаги се разболява в петък, ужасно е) вече тръгнаха сополите и кашлицата...после се изпонътръшкахме всички подред, баби, бебета, всички, като учудващо аз бях последна, а по принцип мнг боледувам... пав беше мнг зле - бронхит, искаха да ни вкарват в болница...ние обаче отказахме, ходихме при три докторки, третата каза, че ще се мъчим да се справим в къщи...в болницата им правели инхалации - купихме и инхалатор...не питайте как се правят инхалации на малко бебе Sad....започнахме с по-хард антибиотика, изписаха ни или зинат или оспамокс...оспамокса по-лек и като се има предвид, че досега не е пил, но нас така ни наплашиха, че решихме да започнем с тежката артилерия, въпреки че бях чувала ужасни работи за този гаден зинат...да ама само докато го усетеше в устата си и си изповръщаше всичко горкия и така два пъти....веднага след втория започнахме оспамокса и така 7 дни...сиропи и една камара други неща не питайте как сме ги давали на дете, което не приема даже вода, нито залъгалки, нито твърда храна...кошмар просто...но имахме и температура и така бухаше милото и за съжаление беше слязло надолу...оказа се, че доста неща се случват едновременно (при мен винаги е така - всичко наведнъж ми се тръсва  Confused ) та междувременно ни изби първото зъбче (преди седмица)...онзи де проби и второто, освен това започнахме захранването, което трябваше веднага да прекратим заради болестта...и изследванията показаха нисък хемоглобин - 98 та започнахме и малтофер, от който всъщност се запекохме така зверски...спаси ни досега само това, че го блъскахме с антибиотици и една камара лекарства и те му разстроиха стомахчето...а от колко време сме го спрели това желязо и  още не може да се оправи запека...дадохме му преди малко лактулоза, дано от нея не повърне и най-сетне да се изака горкото че... ooooh! Cry и освен всичко останало онзи ден направих такова зверско запушване, досега не съм имала такова... за щастие се оправи бързо, защото най-сетне взех лецитин...и сега може би от него ми текат мнг гърдите...очаквам и тези дни да ми дойде...вече три пъти се "радвам" на това щастие...надявах се докато кърмя и то толкова успешно вече, да не ми идва, ама...
а най-гадното е че каката ходи 4 дни на градина и тази вечер пак се оплаква от стомах...едната баба пак е сополива...пав пак приха мнг, както преди да се разболее....и ми иде вече да се гръмна...даже и да си порева вече не помага... Cryа имам и други притеснения за пав...започвам поред:
1. ужасно трудно захранване...виждам, че не сме единствени...лошото е че явно има някаква закономерност...каката беше и все още е злояда, но дори и тя не е правила като него - бута с език, реве и това е преди боледуването...сега след всичките тези лъжици с лекарства не знам как ще се борим с лъжиците...дано бързо забрави и да не боледува вече...единственото, което си похапва що годе добре е карфиол...бях си наумила да му направя и мислех да се отказвам като видях накъде отиват нещата...добре че не съм...досега съм въвела първо оризова каша, после моркови, ябълки, сливи и карфиол...днес изяде даже 3 кубчета...Simple Smile) а аз действам според случая вече...никакви схеми не мога да спазвам...според сезона и какво имам домашно налично...напр. морковите мислех доста по-късно да дам, но ми дадоха домашни и ги направих, а те явно не бяха добре узрели или какво, мнг горчиви станаха, май няма да ги ядем...сливите пък заради запека ги почнах ама май са му кисели...мисля да ги комбинирам с тиква за по-голям ефект, но дали ще му допадне тоз бъркоч не знам...най-кошмарното нещо след болестите е да са ти злояди децата...голяма мъка е... Confused Cry
2. другото сериозно притеснение ми е че не се обръща още и не може да сяда, но няма и желание ...а аз си мислех, че каката е мързелива, а тя започна седмица преди да навърши 6 месеца и беше доста активна след това...когато споделих с докторките ме наплашиха, че не било нормално...че физ. развитите в тази възраст оказва влияние и на умственото развитие и не било хубаво да изоставаме...но той просто е доста кротък по темперамент и вече съм убедена, че не обича да стои по корем (на мен прилича -  аз мразя)...като го обърна и започва да се сърди... докторките ни казаха да наблегнем над упражненията и масажите, ние не бяхме мнг активни да си призная по ред причини...и ако няма подобрение след две седмици да сме ходели на физиотерапия...нашата пък искаше да ходим на проверка на тазобедрените стави...ние не сме го водили като малък...каза, че нямало било връзка ама да сме отишли за наше успокоение..не било с направление и трябва да си платим 30 лв на някаква даже дето не е специалист...разбирайте за каква мафия става въпрос...да не говорим, че часове има за след месец навсякъде, а то на нас вече ни е късно и без това...и сега се чувствам гузна и за това че не сме го завели като по-малък... Confused и все му оглеждам крачетат и се чудя има ли смисъл да ходим...
3. когато му се спи мнг плаче и не заспива доста време...така е от малко бебе...заспива трудно, спи по малко и се буди...в една списание четох, че аз съм виновна, защото мнг съм стресирана и все се тревожа и вътреутробно съм му давала такива сигнали и затова сега е такъв...
4. доки каза, че му е къса юздичката на езичето и ще трябва да ползваме логопеди след време
5. освен това каза, че има напълно развити сливици, което не било нормално за неговата възраст и може би щял да боледува по-често...
та така...мнг неща ни се събраха...оплаках се...извинявам се че стана ужасно дълго, но рядко пиша и се надявам да ми простите... Hug

Имаш право на направление за специалист с код 13 Ортопедия и травматология с диагноза Неустойчиво бедро - независимо, че не отговаря на възрастта бебчето ... аз съм водила сина си на възраст 1,5 м., а на 4м. не съм тъй като на 2м. му е правено изследване за костна възрас и л.л. каза, че второто изследване ще бъде направено на 9м. възраст   - лич. лекар дава направление за спец. детски болести - код 17, а педиатъра ако е кеф трябва да ти даде  за спец. код 13 / при мен беше така /
 не го мисли логопеда - аз съм на 28г. все още не мога да казвам буквата "Р" след нз. колко логопеда / пожелавам да не стигате до тях / , сега се чудя как ще науча сина си да казва тая толкова трудна буква ... за капак съм завършила История и география  ... думите "релеф" и "религия" когато ги кажа почти никой от първия път не може да разбере какво казвам ... природата си знае на кого какво да даде ... пожелавам на цялото Ви семейство здраве ... здраве ... здраве ...

ПРОГРАМА „ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”

ДЕЙНОСТИ НА ОПЛ ПО ПРОГРАМА „ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”

Профилактичният преглед включва: анамнеза и подробен обективен статус  и се извършва съгласно приложение №1 „Вид и честота на профилактичните прегледи, съобразно възрастта на децата“ на Наредба № 39 за профилактичните прегледи и диспансеризацията.  
МКБ 10   Наименование   Възраст на детето   Профилактичен преглед   Честота на прегледа   Медико-диагностични дейности   Честота на МДД
Z00.1
   Рутинно изследване на здравното състояние на детето (кърмаческа или ранна детска възраст)   до една година:    
1. Измерване на ръст, тегло - Ежемесечно
2. Оценка на психическо развитие - Ежемесечно   

Изследване на: на 6м. и 1г.
- хемоглобин, брой еритроцити, брой левкоцити,хематокрит, MCV, MCH, MCHC
- седимент в урината
- амбулин в урината

3. Измерване на обиколка на глава и гърди - през първите шест месеца след раждането – ежемесечно; един път на деветмесечна и на едногодишна възраст   
4. Обща оценка на зрение - два пъти годишно на шестмесечна и едногодишна възраст
5. Обща оценка на слух - два пъти годишно – на шестмесечна и едногодишна възраст
6. Клинично изследване за дисплазия на тазобедрените стави с определяне на риска от дисплазия - два пъти – при навършване на един и четири месечна възраст

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 09:18 от СГГ

# 685
добро утро, нека е по-слънчево от предишните  Hug

как сте, който може да се разпише?

M-tina, какви са следите при вас в памперса, от едното до другото, за което пишеш има огромна разлика, едно е алергична реакция, друго не е. ти какво забелязваш точно, каква промяна?
нормално е картофът само като такъв да не се приема с охота. 

Amen, ужасно болна година, да, айде да минава по-бързо и при вас тая серия,
а и при другите.
лактулоза не знам какво е, но дано помогне. хубаво е, че кърмиш, може да не ти се вярва но си е голям плюс в този случай. за каката може да даваш ентерол профилактично друг път, ако каже че я боли коремчето. пък и нали знаеш, обясняваш, че с това шега не бива и винаги го взимай насериозно, пък ако е нашега, дето се вика бял кахър.
дано сте по-добре днес, имай сили и  Hug
много е гадно като са болни дечицата, майката най-добре знае.  Hug Hug
ако може малко да те успокоя, за обръщането, Насе не се завърташе до преди седмица почти никак не искаше да се върти сам по корем, де. иначе си стоеше така да разглежда, и преди 6 дни като взе сам да се върти, направо щеше да лупне от дивана, и сега се върти навсякъде, като жироскоп Simple Smile))) а отпреди месец казва мама, дядо, държи по 2 играчки и тн. не изостава.
ти наблюдавай как върви и с другите неща, показвай му ръка, краче къде да слага сам да се обърне, ние в гимнастиката все му показвахме и той се наема, наема и отведнъж започна да се върти, макар и в края на 6ти месец. (кака му в края на 5ти се въртеше, а беше по-тунту от него тогава). на теб как ти се вижда детенце, реагира ли на звуци, името си, смее ли се, заглежда ли се и тн. ние всяка сутрин и вечер му правим гимнастика, набор от упражнения. не ги пропускай, ако не можеш сутринта, по-късно ги направете. докато не проходи, си трябва гимнастика Simple Smile успех и като идете на ортопед, пиши как е минал преглед.
за захранването сега, ако даваш моркови наобяд - те запичат, смеси ги с карфиолче и следобяда дай само сливи. все пак направи си доколкото можеш твоя схема според домашното налично и попълвай с нещо купено, когато можеш.
пишеш за бабите - те при вас ли живеят, изолирай бебе в другата стая да не е с тях, ако е така.

reniboro,  как сте?
за бънджи с каката след 1г.2-3м. се люля на един лост с бънджи, на една поляна го бяхме инсталирали, не ме кефи нещо де, особено за бебе, момче особено.

ние сме у дома и днес, Насе се опитва да ми прокашля по малко и му давам бабиния чай по 3 лъжички. че и вода не пие и кърмя колкото мога, пък дано мине леко. че всички ни хвана това гърло като гледам, надявам се сме го стопирали в началото.

# 686
Здравейте и от мен. За обръщането - ние още се обръщаме само от корем на гръб. Мъчи се и обратно да се завърти, но успява само с моя помощ. Не й идва на акъла да си сгъне ръчичката за да може да се завърти, не може и да стои самостоятелно, но не мисля, че е  повод за притеснение. ЛЛ трърди, че има време и да не се тревожа. Иначе е много "живо" дете. Постоянно се смее, но не казва думички (и това мисля, че е рано още), а вчера каза "бебе", но си беше чиста случайност  Laughing Като я сложа в кошарата я намирам обратно - краката на мястото на главата, набира се и на пръчките на кошарата, чак ме е страх да не си изблъска кратуната, че с такава сила се набира....
Някой беше питал за къпането - аз я къпя през ден, като в дните, в които не я къпя мием само дупе и лице. Докато я къпех всеки ден редувах ден с шампоан, ден само с вода, че много и изсъхваше кожата и ЛЛ каза, че може да е от шампоана. В крайна сметка смених олиото с Нахткерцен-а на д-р Тайс и се оправихме.
Зъби още нямаме, но венеца белее и от горе и от долу, та май на веднъж ще илизат. В родата на ММ късно им излизат зъбите, така че и за това не се притеснявам...пък и човек без зъби няма  Grinning
Гледам сама да се успокоявам за тези неща, че иначе сама се набивам във филми. Имах период, в който все се чудих защо не прави това или онова, а други деца на нейна възраст ги правят. Накрая си дадох сметка, че всяко дете се развива индивидуално и ако не е просрочило доста времето, в което трябва да се случи дадено нещо (било да се обръща, било да сяда) няма смисъл да се тревожа излишно.
Лек ден на всички и скорошно оздравяване на болните   bouquet

# 687
otito, аз бях питала за къпането. и ние така.
и наистина се гледа като цяло общото развитие на бебо, без да се насилват нещата, с насочване, така че да се изгражда самостоятелност, а не за всичко да чака. и съм го писала, майчиният инстинкт е много силен.

# 688
Жос,Мон, много  Hug и за двете и дано се оправт децата по-бързо
Амен, напрараво не знам какво да кажа, ужас.Дано да нмате повече болести и всичко да е наред за напред.

При нас зъби няма още, ама дано скоро да излезнат,че е ужас.Ния иска вече да ходи, омръна и да лази, от днес и сама се изправ да сяда,едвам я нахраних в шезлонга, стоя почти прав през цялото време.Вчера я сложих на едн апроходилка на фишър прайс ,но не такава вв която да седи, а подобно на тези,колички ,които се бутат.Изправи се,хвана се за дръжката и си ходи 2 обиколки на стаята направи,нали аз я придържам ама иска да стъпва, а мисл,че и е рано.Само се чуди как се да се докопа до някой ,който да я вдигне и от там почва д се катези,за да се изправи

# 689
nanina, браво на малката госпожица, все така да е игрива Simple Smile
  Hug
за проходилките преди исках да добавя, че каката проходи с помощта на такава къщичка - количка, на чиполино, която само се бута без да се сяда в нея. и после си игра и брои дрънкулките там до преди година някъде.
рано е да стоят по много прави, според мен, нека още малко да укрепнат гръбчетата. но всичко е индивидуално.
може да питаш педиатърката дали да я слагаш сега и по колко минути в проходилка или да бута количката.

Общи условия

Активация на акаунт