Златна есен тук е вече , с глас се смее МАЙското човече

• 28 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
За разстройство много помага чай от шипки. Не знам само дали е подходящ за бебчета като нашите, но то си е билка не мисля, че ще навреди, а наистина стяга почти веднага.

# 106
Здравейте, момичета.
Мон, Нанина-гледах наскоро една безглутенова диета и там пише, че глутен има в 
Пшеница, жито, булгур
Всякакво бяло брашно, пълнозърнесто, тип не знам кое си  Laughing
Овес, ръж, ечемик
Шпелта, грис, кус кус, паста 
Бакпулвер, хлебна мая, бульон на кубчета, смлени подправки, соев сос, всичко, в което има нишесте(значи всичко общо взето  Tired)

Гледах елда и имаше два вида.Едната беше изпечена май, а другата бланширана и беше уточнено, че е без глутен  Rolling Eyes Може и киноа, царевично брашно, кафяв ориз. 
По принцип с билките трябва много да се внимава, но и аз знам, че шипката е безопасна за бебетата(дано не греша, но такива спомени имам). Бях питала личната какъв чай освен копър мога да давам на ида, тя каза, че не трябва да е от цвят. Може би като липата и лайката  Rolling EyesМожело плодчета, листа или някакви корени, но не и цветове, защото те предизвиквали алергиите.

Ние бяхме на село 2-3 дни, там някак по-топло ми се струва.Тук е кошмар. 

# 107
  • София
Naninka а Ния просто  се изхожда по често или си е и по-течно, защото ако е с нормална консистенция  newsm78, може да е от  пюретата.
  Силве, не се притеснявай и ние сме така, аз пак половин месец не съм излизала с количката, само реве в нея. Изкарвм я по 15-20 мин пред блока ( имаме градинка), но се притеснявам че вятъра я брули по бузките ,а шал не иска  newsm78. Иначе я обличам с тънко якенце, малко по-дебел панталон , пантофки или буйки, блузка и боди с къс ръкав и щапка разбира се.
  Мен пък само ме пришпорват да съм почнала да захранвам , първо майка ми , после и една приятелка дето си захрани детето на 3,5 месеца (сега е на 6,5м) . И колкото и да се опитвам да я убедя ,че това не е правилно , тя все ме опонира  smile3511, както и да е , аз не бързам.

Šunšhine добре дошла в групичката ни  Hug, мисля че имаше още една мам на 31, но много от отчетната за бременни не пишат в отчетната за родени

# 108
Добро утро мами : )) Моя бебок вече е захранен с пюре от тиква, днес ще започнем с картофчето, но имам едно питане - вашите дечица как приемат храната с лъжичка? На моя още му е трудничко, ту глъгне една лъжичка,ту избута една с езичето. Това нормално ли е и към кои месец вече отминава? Иначе прие храната добре,нямаме оплаквания!
Хубав ден на всички мами и майски мъници : ))

# 109
  • Бургас
На моя още му е трудничко, ту глъгне една лъжичка,ту избута една с езичето. Това нормално ли е и към кои месец вече отминава?

Tова означава, че просто детето не е готово и му е рано.
Но щом си решила сега да захранваш, просто давай с по-бавна скорост захранването, с времето ще свикне.

Добро утро на всички!

Бел, да, права си за глутена. Аз преди време пазех безглутенова диета и беше кошмар.... излиза, че всичко, което аз ям е с глутен... Tired Един месец почти карах само на ориз, зеленчуци и месо... Скоро трябва пак да започна заради автоимунните проблеми, но с това кърмене и апетитът, който ме гони съвсем ми е трудно...

kanye , хич не ги слушай за захранването... Аз стигнах до извода, че 5-ия месец е идеалният вариант - за хранените с АМ може в началото, средата, за кърмачетата - в края.

# 110
И аз съм си избрала късно захранване както съм споделяла вече.Мисля да е на 4.11,че е понеделник.
Kanye,и около мен има майки,които започнаха много рано-още на 45-тия ден.Всеки сам решава за детето си.
Ние сме на ваксина другата седмица,остана ни едната от 4-тия месец,че педиатърката беше отпуска и не успя да я сложи.Нашият тати ще заминава най-вероятно за около месец в командировка и мисля да ходя при родителите с бебето,че тук няма кой да ми помага.

# 111
Здравейте,как сте днес
Ние бяхме до ЛК, Ния е качила 100гр за  седмици, акото според мен епод-обре вече макар че пак имаше една зелена линия в акото.Рабрахме се , ао е по-добре вече в понеделник да почвам пак да и давам моркови,тиква, и кртофи , ориз също може.Ще давам за следобед каши и ще отложа плодовите пурета за след няколко седмици.Дано да  е по-добре така.

# 112
Чувствайте се почерпени всички, от вчера си имаме християнче!  Simple Smile

# 113
  • у дома
Честито, silvia_sim, да порасне добър християнин Максим. Simple Smile
Ние минахме картофа и тиквата, сега сме на пащърнак... Може ли идеи какви зеленчуци е добре да включа след него?

# 114
И аз се чудя какъв нов зеленчук да въведа, гледам от готовите пюрета какво се дава за над 4 месеца, но това са егати смехориите: зелен фасул, грах, домат  newsm78... Тия да не са луди? Как може това да се дава на 4-5 месечно бебе  newsm78

# 115
  • у дома
И аз се чудя какъв нов зеленчук да въведа, гледам от готовите пюрета какво се дава за над 4 месеца, но това са егати смехориите: зелен фасул, грах, домат  newsm78... Тия да не са луди? Как може това да се дава на 4-5 месечно бебе  newsm78

За домата знам, че не се дава въобще сега. За зеления фасул - също не зная дали може, моя приятелка дава на 6-месечното си бебе... Току-що четох, че грахът е подходящ като за захранване наравно с картофи, морков, тиква... Егати... Аз имам грахче, ако става, ще му пюрирам като свършим пащърнака. Дзяпах и пюренца за 4+ месеца - имаше от броколи (а някъде пише, че е за след 6-8 мес), имаше и от сладка царевица... Значи всеки различно, как да се ориентирам.. Щото на пазара има карфиол сега, броколи.. Мога да си му правя пюренца, ама да не се окаже, че трябва съвсем по-късно да се вкарват? Където и да чета, все различни месеци излизат.

п.с. О, да, сега ми хрумна - следващото, което ще подам, ще е тиквичка, а не морков - да използвам докато ги има на пазара.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 12:31 от *ЕлЕм

# 116
Броколите ги дават за едни от първите зеленчуци, но не мога да приема че боб, грах и други газообразуващи зеленчуци са подходящи за първи зеленчуци. В крайна сметка всеки чете, синтезира и избира това, което той смята за най - подходящо. Аз съм въвела морков, картоф и тиква, още не съм дала пащърнак и броколи, та май на тях ще се спра

# 117
  • у дома
Броколите ги дават за едни от първите зеленчуци, но не мога да приема че боб, грах и други газообразуващи зеленчуци са подходящи за първи зеленчуци. В крайна сметка всеки чете, синтезира и избира това, което той смята за най - подходящо. Аз съм въвела морков, картоф и тиква, още не съм дала пащърнак и броколи, та май на тях ще се спра
Аз съм захранила с картоф, тиква и пащърнак (имаме още 2 дни с него).. Ще продължа с морков (така и така е идентичен с пащърнака). След което броколи... А щом дават и грах - ще му пасирам грахче. Относно газообразуването - тиквата ни разказа играта в това отношение. Simple Smile Едва ли ще видя нещо повече от граха. Смятам и сладка царевица - намерих в нета, че има такива пюренца на Овко и пише 4+... Може и нея да въведа. По-натам карфиол, но трябва да чета и за него. Ние скъсихме периода на въвеждане от 7 на 5 дни, чак по 7 дни мисля не е толкова да го мъча само с 1 зеленчук. Сега давам новия и дохранвам малко със стария, после пием АМ (колкото прецени, намаля количеството). Това е при нас. Чудя се как точно става заместването изцяло с пюренце, т.е.колко грама трябва да изяждаме пюренце, че да не дохранваме с АМ?! newsm78

# 118
  • София
Здравейте момичета .

Силве, честито ви кръщене  Hug, да порасне добър християнин Максим, и най-вече да има много късмет детето и здраве.

Момичета, може да включите към зеленчуците тиквички, батат (сладък картоф).Вчера ходихме до метро, наистина бяха на промоция зеленчуковите пюрета, но пащърнак нямаше , е никъде на мога да го намеря. Не че съм почнала да захранвам, но съм си такова , всичко трябва да имам предварително. Имаше и някакво на Хип -микс зеленчуци, но не се зачетох какво точно съдържа, такъв микс и аз мога да направя(тиква, картоф, морков и каквото друго има във фризера Mr. Green).

Симона вече седи без да клюмва на дивана, с възглавница само отзад на гръбчета От няколко дни я наблюдавам , че сама се надига в шезлонга с лактите и след това застава като в полуседнало положение с изправена глава и рамене. та  днес реших да я пробвам дали ще седи . Седя си 5 мин детето и после я взех, т.к реших ,че й е още рано за такива упражнения Mr. Green.

Нанинка как е Ния, сменихте ли млякото ? Мон вие как сте?

# 119
Ами то си зависи от детето. Аз вече на обяд и давам само пюре ( което май не е много правилно, някъде четох че не трябва толкова бързо да се замества цяло хранене). Слагам домашното пюре в бурканче от купешко, за да се ориентирам колко изяжда. В повечето случаи изяжда 1/2 от бурканчето т.е. около 100 гр., веднъж изяде цялото бурканче 190 мл  #Crazy. Понякога след пюрето иска и АМ, тогава изяжда около 30-40 мл. АМ

Общи условия

Активация на акаунт