ФЕВРУАРЧЕто протяга ръчички , мама да знае , започвам с белички !

• 29 888
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • Sredets/Burgas
  Аз пък да се оплача, че посред зима,
сега прах и килим в банята, и едвам успях да го замъкна сама до простора  ooooh!...
Сутринта, моето диване хубаво си захлюпи пълното гърне върху него...
Добре че има вятър, та се надявам привечер да си го прибера...

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 14:04 от Butterfly_Lovehunter

# 601
Аз кашите ги правя съгл. Опаковката. Безмлните ги правя с АМ. От тях вече 20 дена не дъм давала, защото не ги обича. Давам само млечни. На опаковката на хип пише 50 гр. Каша с 150 мл вода

# 602
  • Оптимист по принуда
Цитат
Пращай я твойта по самолета, Ния ще отиде да я вземе от летището Smile

Мхмм, само съм в чуденка дЪли да не е one way............................................. newsm78

За кашите - захранвах с оризова, после с безмлечна, сега сме на аптамил млечна следобед, а сутрин за закуска понякога овес безмлечна с ябълка и банан, като си я правя с АМ. Хич вече не им треперя на кашите, почти всичко е опитала, като най-обича да са й по-сладички..

Леда, у нас е толкова тясно, че тя няма много поле за изява с проходилката. По-скоро бута каквото докопа от един рафт дето е на нейната височина и там съм сложила едни празни пластмасови бутилки, да си ги бута на пода с кеф, това й е. А, ходи до печката и издърпва ръкохватките и им изнася серенади #Crazy #Crazy

Нашето куко е http://www.fisher-price.com/img/product_shots/T4255_d_5.jpg, ама Демми още не го е виждала hahaha Joy, като гледам, няма да имам скоро нерви и за това обучение..

Пеперудке, четох в темата за приучване към гърнето, че това им е любимото на бебчовците да си изливат 'творбите' в тоалетната, само дето при вас още не е усъвършенствана локацията... JoyОх, не ти завиждам, ама и мен ме чака, знам си аз..

Хайде, днес има слънце, ще ползвам светлината да пробвам да я снимам коледно днеска, че времето лети, докато се натуткам, Коледа ще дойде,  а ни снимки, ни картички..

# 603
  За кашите абсолютно съм съгласна че не напомпват детето , чист мит си е , ние ядем каша ежедневно и едва минаваме 7500кг. Иначе да питам млечните каши с АМ ли са , в смисъл ако даваме от тях може ли да се приеме че вече са захранени и с млечни , извинявам се ако въпроса ми е мега тъп ама да питам аз?

Леда за столчето да ти кажа аз на 6м. някъде реших да и сменям кошницата с кошче от 0-18кг , и сега малко съжалявам защото като я сложа с ескимоса и трудно я закопчавам. Ама тогава другите които са от 9 килограма нагоре ми се сториха прекалено седнали. Може би трябваше да изчакам още месец и да и взема от по големите столчета , но както и да е.

Чудя се какво да правя , Алекса продължава да се буди нощем но вече не е от глад , трудно изпива 100 мл. , дали сега е момента да спра храненето и как да стане?

# 604
  • Sredets/Burgas
За столчето за кола - Ами ние вече повече май от месец сме в такова 9-36кг...
Даже като го взехме мисля веднага се похвалих...
Доволна съм, супер комфортно и безопасно...
Изпробвахме го и на дълъг път - леко се издърпва облегалката
 и няма проблем със заспиването...
Няма 5 точков колан...

А вие `що в колата ги държите с якета/ескимоси?  Thinking

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 14:04 от Butterfly_Lovehunter

# 605
 С ескимоса се вози защото при нас разстоянията с кола ги взимаме за не повече от 5-10 мин. , а е голяма мъка да се облече този ескимос. Ако някой може да ме светне за друг вариант ще се радвам.

Между другото сега след като сме заместили почти три хранения акането е доста труден процес , първо по няколко твърди топчета , а след няколко часа свършва цялата работа. Нямаше да го правя на въпрос ако вече два дни не е със запек горкинкото , давам й да пие чай на белвит за разхлабване , поне два пъти на ден яде плодове с кашичка ама пак е мъка. Предложете нещо плийс

# 606
  • София !
С ескимоса се вози защото при нас разстоянията с кола ги взимаме за не повече от 5-10 мин. , а е голяма мъка да се облече този ескимос. Ако някой може да ме светне за друг вариант ще се радвам.

Между другото сега след като сме заместили почти три хранения акането е доста труден процес , първо по няколко твърди топчета , а след няколко часа свършва цялата работа. Нямаше да го правя на въпрос ако вече два дни не е със запек горкинкото , давам й да пие чай на белвит за разхлабване , поне два пъти на ден яде плодове с кашичка ама пак е мъка. Предложете нещо плийс

По първата тема - Тъй като се ползва колата за 10мин. , не виждам причина да не седи детето с яке или ескимос . Сега ако пътувате 3 часа примерно , много ясно че няма да е така . За толкова кратко време , според мен не е проблем . Ние сме същата работа . Много пъти сме с колата до центъра , товарим количката , в колата Габи си е с якото много ясно , няма за 15мин. да и го свалям и пак да я обличам . То тя ще се побърка , както и не обича да се облича  ooooh! Joy

По втората ти тема
- Пробвай с пюре от сливи и крушата мисля че беше за разхлабване  newsm78 . Има и едни сокчета на хип , има със сливи , круши - най различни . Може да вземеш да даваш по малко , не е проблем . Габи се разхлаби от пюре с овесени ядки на Малечко , някакво от Билла го взехме за проба , то взе че и хареса и се прос*а от него  Joy . В краен случай давам Лактулоза , при нас действа бързо и ефектно .

# 607
  • Sredets/Burgas

По първата тема - Тъй като се ползва колата за 10мин. , не виждам причина да не седи детето с яке или ескимос . 

Именно!
И ние през ден правим такива кратки пътувания и якето само го намятам до колата...
Обличаме го после, ако ще се ходи по студа...
Ескимос е супер само за малки бебешорковци според мен...
Оборудвала съм Катерина с няколко чифта много дебели ватирани с пух и полар панталони,
които слагам директно върху памперса...
Няма чорапогащници, няма наполеонки, няма нищо...
Така ходя и аз, когато е - 15 градуса да речем
и знам че е много ефективен начин да се запази температура....

# 608
Здравейте е от нас!
Не можах да не се включа като видях проблема на Галенааааа. При нас акането е направо изкуство. Почти няма ден без да съм  и давала сливи и круши. Тиквата също е много добра. Давам я в кашата и направо я излапва за секунди. Може да даваш и биогая- не вреди поне.
А за столчето направо станах кривогледа от четене. Ужас!
Ще вземем в най- скоро време, сигурно ще е 0-18, защото сме далеч и от 8 килца:), а докато стане 9 ще е сигурно на 2 годинко.

# 609
  • Оптимист по принуда
За кратки разстояния- с якето. А на седалката имаме едно като чувалче с цип, което има дупки за коланите и съм го сложила хем да е мекичко, хем като не е облечена и заспи и се отпусне, да я завия.

# 610
Здравейте Simple Smile

За колата и якетата не мога да коментирам, защото ние кола нямаме. Иначе съм купила за големия студ ескимос. Имаме термо чорапогащници и дебели панталонки, но съм по сигурна с ескимоса. Не че ще излизаме в студа, а главно на консултации като ходим.

За запека - и Тедито от време на време ака едни твърди топченца. В такива случаи спирам моркова, че главно от него май. Давам брокули и круша след кашата. От брокули няколко поредни дни почва да ака по 3 пъти на ден.

Деми, страхотно гърне сте си взели, направо ми грабна очите. Много ми харесва. То направо си е като мини бебешка тоалетна. Супер е, направо това дето си го бях харесала го забравих и искам като вашето Simple Smile Можеш ли да ми дадеш точното му име, за да го потърся из нета или ако имаш линк на някой БГ магазин който го предлага.

Аз да се оплача, че днес като съблякох да къпя Тедито видях на гърба и 2 малки червени петна с леко олющена кожа, като след плаж. Някой не беше ли споменал наскоро за такова петно на ръката? Ние утре сме на консултация и ще попитам, но много са ми странни тия петна. От какво може да са станали ми е чудно. Освен това пак ни се появиха някакви пъпчици и съвсем леко зачервяване на дупето. А хем вече не ползвам мокрите кърпички, а я мия на мивката. Мислех че е от памперсите, ама щяха да минат до сега. От няколко дена сме си с нашите памперси, а пак има няколко пъпчици.

# 611
Аляяя, лоша работа! И ние сме така - днес сякаш е по-спокойна. МАйка ми каза, че усетила да й боцка зъбче отгоре, ама аз не усетих такова нещо  newsm78 но тя ще си покаже довечера какво е избило...

Ники, аз сложих вчера като за сефте 50мл вода, днес сложих 80мл, а от утре по 100мл и добавям половин плодово пюре от 125гр (иначе в упътването пише по 100гр пюре, ама те тия купешките са с много наситен вкус и минаваме с половин бурканче в кашата). Аз засега купих ХИП оризова не-млечна, и ХИП елда също безмлечна - т.е. безмлечните си ги правя с вода и после докърмвам, че не мога да изцедя толкова, само Биляна е способна да ме "изцеди". Доколкото разбрах в повечето млечни има сухо мляко, а ние като не сме пробвали и адаптирано дори, млечна ще й давам поне след като въведа киселото мляко, маслото, сиренето и кашкавала. Че прясното мляко четох, че големи бели правело и след годинка ще стигаме до него в чистия му вид. Засега само ще подготвим почвата, дето се вика.

Пеперудке, радвай се, че има какво да разсипва, ние още гърне нямаме, дето се вика!  Joy Я кажи ти какво е вашето столче - пусни един линк да ми спестиш мъките по гледане, търсене и т.н. Между другото братовчедка ми ми даде някакво столче, ама то много твърдо и освен това от тия старите, дето като спи и главата му клюмва, няма по няколко положения на главата.

Галинаа, пробвай да й дадеш вода - леко стоплена, да не е студена. Така съм чувала, че се отбива нощното хранене. А пък за разхлабване - на нашата й действа киви през кърмата обаче. Но и сливи става и круши също. Във всякаква форма. Също биогаята казват, че разхлабвала.

За ескимосите
- аз още не съм обличала - ама тя е от вкъщи, в колата а вярвайте ми, че докато изляза от гаража на задна  Close колата става парник. Затова само я намятам с якето, в колата го събличам, шапката също. Ама понякога, като за кратко и не е паркирана в гаража колата и я закопчавам с якето и е просто невъзможно вече. Но, Пеперудке, адмирации - аз не смея - задължително сме с чорапогащник и панталонче, боди с дълъг ръкав, блузка с дълъг ръкав и яке.

Това от мен. Отивам на кинооооо  newsm68

# 612
  • Оптимист по принуда
Ники', ето:http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … c0cc078264edfc979

За петънцето, по-добре се посъветвай. Hug

# 613
Супер Деми, благодаря ти  Hug

П.П. Това ми е най краткия пост до сега Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 21:20 от nikita_

# 614
Най после да седна и да ви видя тук!

Да ви се оплача,снощи Дени падна от столчето за хранене.
Той почти цял ден си пълзеше из хола,вечерта мм излезе да разходи кучето,а аз да довършвам вечерята.
Столчето стои до единия край на дивана,а на него бях оставила една играчка-рингове.Дени взе да се навежда към тях,а аз му сложих няколко ринга на масичката да си играе и отидох в кухнята.
По едно време го чувам да реве.Отивам в хола,той на пода между дивана и стола.
Порева малко,като го гушнах бързо се успокои.Мисля си,че се е навеждал за останалите рингове и се смъкнал на дивана и от там на пода.Досега не слагах коланите,но след вчерашната случка е закопчан.

За кашите да ви кажа ги правя вече на око горе долу.Слагам в паничката вода от бурканче от пюре.и каша.Правя я гъстичка,че Дени не харесва редки храни.
За столчето и аз нищо не мога да кажа,че нямаме кола.

Деми,много скъпо това гърне,то струва почти колкото еднин моноблок! Laughing
никита,да и минава на Тедито,питай утре педи от какво ще е.

Общи условия

Активация на акаунт