Продължавам с писането след около 4 часова пауза
ВНИМАНИЕ ДЪЛЪГ ПОСТ
И на мен ми се иска вече сняг и елха и подаръци. Нетърпелива като дете съм както каза Бъни
Ще гледам да пиша по всичко на което не съм отговаряла 
Трите ни първи зъбчета растат мноооого бавно. От кога се показаха, а още са мънички. С глутена напредваме. Минахме овеса, свършваме тия дни и с ечемика и ще и взема една млечна пшеничена каша и след около седмица, най много 10 дена ще пробваме попара. Заедно с пшеницата евентуално ще въведа и сиренето. Още се чудя дали след пшеницата или заедно с нея. Времето вече наистина не става за разходки. Вчера имаше едно хубаво слънце, но пък много вятър. Излязохме за 15 мин и тръгнах на обратно, че щеше да ни отвее. Да похваля Тедито, че яде спанак. Не чист, но като го въвеждах голям зор беше и не искаше ако не сложа и брокули. Сега го хареса и зяпа, зяпа
Сложих и картоф, морков, тиквичка и спанак. А дне за 2-ри път пробвам тиквички с ориз. Този път обаче им сложих морков и копър. Не беше въодушевена, както и първия път, но бавно, бавно го изяде. По принцип във всяко пюре и слагам картоф, дори и малко, а в това нямаше. Явно трябва да я свикна и да правя повече пюрета без картоф, че няма само него да ядем цял живот
Купих и една по голяма тиква цигулка. Честа без семки изчистих, обелих и нарязах на парченца за Тедито (прибирам в една торбичка в хладилника), а другата част реших да правя тиквеник, че много го обичам. Да ви кажа и за нашите покупки. Почвам от черния петък в хиполенд. Ами аз отидох около 16:00 след обяд и повечето неща бяха свършили. Гърнето което си бях харесала (като на Вили) нямаше розово каквото исках и взех едно музикално, ама на касата ми казаха че докато не го подсуша няма да спре да пее, а аз мислех че си има някаква мелодийка и като свърши спира. Не сме го пробвали още. Освен това Купих неразливна чаша, но една грозна, защото тази която харесах... познайте какво - бяха свършили. Викам си айде по нататък ще взема по хубава, нека свикне. ама Тедито не иска да пие от нея. Лапа накрайника (ако и го бутна в устата) и веднага дърпа чашата с ръка и прави физиономия. Почна да я размята и си викам нека си поиграе с нея, а и да видя колко е неразлична. Ами блъсна я 2 пъти в таблата на столчето и се намокри и тя и таблата. Купих и най сетне резервен биберон. Гледам същата марка, същия цвят, същата картинка и го грабнах с облекчение че съм намерила най сетне като нашия. Като се прибрах и го отворих се оказа голям размер за годинка и половина... Купих и четка за шишетата с гъба, че никъде не можех да намеря. И доволна, че съм открила, а после видях същите в Джъмбо. С две думи дадох 30 лв и не съм доволна от покупките, освен от едни еленски малки рогца диадемка за Коледа за Тедито които бяха около 2 лв. На всичкото отгоре по погрешка ми бяха пуснали едно самолетче с моите неща което съм платила и го видях на спирката докато четях касовата бележка. И точно в тоя момент дойде автобуса (защото мина пред мен и чаках 15 мин). Та се върнах, дадох го, върнаха ми парите за самолета който една баба търсеше докато си обличах якето за да изляза и продавачката и обясняваше, че някой си го е харесал и го е взел. Много разочароване беше жената. От целия магазин си беше харесала само това самолетче и не успя да си го купи. Мен ми стана жал. Тя ми се извиняваше продавачката, че са ми го пуснали, ама аз за горката баба си мислех колко се е разочаровала. След това мислех да ходя и до Джъмбо, защото ми казаха че са пуснали коледните костюмчета, но не остана време. Бях извикала съседката да гледа Тедито, а доста се забавих и реших да отложа. На другия ден времето беше супер и отидохме с Тедито до Джъмбо. Ами и там нищо не харесах. Имаше много коледни неща, но за момиче от 2 години на горе бяха костюмчетата. А боди само едно със снежен човек което не харесах беше нейния размер. За момченца имаше едни хубави гащеризончета. Та и там останах недоволна. Прибрахме се, че закъснявахме малко с яденето и мислех като я нахраня да слезем до пазара и центъра. Там бях харесала една дрешка, ако не намеря костюмче. Но без нищо коледно по нея. Просто беше червена. Но докато се наканим да излезем пак взе да се стъмнява (около 16:30 часа). На следващия ден (неделя) слязохме към центъра. Тоя обаче как караше автобуса... все едно за първи път пипа волан и шофира. Нямам книжка и не мога да опиша точно, ама превключваше скорости, като тръгва се разтрисаше целия автобус, а докато кара ду усилва скоростта, ту намаля рязко. Тедито беше заспала, ама как и се мяташе главата... И я стисках тая количка, че въпреки спирачката тръгваше. Накрая реших да сляза на пазара (2 спирки преди центъра за където се бяхме запътили). Викам си до центъра няма да оживеем... И добре че слязохме там. В първото магазинче в което влязох (гаража до борсата - това за Дидито) си харесах много хубава Червена рокличка с бяло боди което има червено по края на ръкавите и коледна шапчица с цвета на рокличката. Веднага ги купих + един бял чорапогащник към тях. Пробвах и я като се прибрахме и много ми хареса
Ама на вас ще ви я покажа след фотосесията, а не сега
Отидох и до магазинчето заради което тръгнахме и отново имах късмет както с рокличката - беше останала само една последна блузка/туника и то точно нейния размер
Не ми стигнаха парите, но оставих капаро и ще ми я запазят. Червена е с еленче отпред. Много сладка и към нея идеално ще се вържат рогцата които взех от хиполенд също червени. Чудя се и на едни червени чорапки с еленче. Но ако и сложа белия чорапогащник с туниката с еленчето някак си май няма да се вържат тия червени чорапки, но ще го измисля. Та Третия ми ден се оказа най успешен и с покупки от които съм много доволна
Сега да мина на темите 
За педито и аз не съм много доволна. Не ми изглежда много заинтересована, а мен зеленото ако няколко дена (без да е яла зелена храна) ме притеснява. Също и двете петна на гърба и. Тя само яденето си знае. Сега ме кара да заместя и вечерята. Май като я слушах иска да махам АМ. Тя си мисли че давам сутрин попара. Ако продължава така ще я сменям май наистина. Иначе за истерията от глад на Тедито - не съм я виждала такава, чак се стреснах. Не го е правила преди, ама то и не съм давала ядене на повече от 4 часа, а сега бяха станали 5 часа. Но не разбирам как може да изкара от 21:30 вечерта последно ядене до около 8 часа сутринта без проблем. И като се събуди и говори нещо, играе... не реве за ядене сутрин, не бърза, а не е яла около 10 часа. А тогава бяха минали 5 часа и ... За храненето от майка ти... ами тя е за бой наистина. Как така ще дава КМ и то голям процент или друга храна която още не си въвела. Пък и така разваля и режима. А за урукито - аз много не вярвам на тия неща, но веднъж като ревеше много след разходка баща ми вика че я урчасали и и прави лъжичка с вода. Като бяхме малки ни я правеха. Слага чешмяна вода в една лъжичка, драсва една клечка и я пуска във водата и после и мия очите с тая водичка. Но след като я кръстихме ако се наложи нещо такова я мия със светена вода, че ако не кръстена не се разрешава. Ама май само 1 или 2 пъти съм го правила. То постоянно и се радва някой. Даже онзи ден в магазина така се смя на продавачката, че момичето ми вика - остави ми я малко тук (на шега разбира се). Но не съм и мила очите. Не го вярвам това нещо, но не бих забранила на баща ми да и измие очите или ако ми каже да го направя аз за успокоение. За покупките от хиполенд на черния петък ще се похваля след малко 
(аз докато си напиша поста ти пусна снимките. Страхотни сте и вие като Дени).
Струва ми се страхотна и идеята да дописваме бременни мами като Ина
За фотосесията аз от теб чух за Коледна, иначе се чудех кога и по какъв повод. Записахме се ние, а ти дето ми даде идеята още не си се разбрала с фотографа. Бързо да намираш някой и да се записвате. Как така ще остане Габито без снимки
За таткото с дете - ама какво се притесняваш. Ще гледаш много ясно. Да не си сляпа, че няма да го видиш човека
То и мен мъж с дете ми привлича доста вниманието, пък ако е и такъв като този който описа... не знам, не отговарям за действията си
(в кръга на шегата разбира се). И накрая, но не на последно място да ти честитя и тук първите стъпки на Габи. Все така уверено да крачи 
На гърнето не съм опитвала още, но си мисля, че като почне да се пъне само ще е секна както казваш и нищо няма да стане. По скоро трябва да я слагам и да чакам случайно дали няма да свърши някоя работа
Подправки педи не разрешава, но и аз до годинката поне не мисля да давам нито сол, нито захар, нито други подправки. Само зелени, пресни - магданоз, копър, целина. За водата - Тедито пие, но сега като се застуди много по малко от лятото. Даже се притеснявам, че е малко. Сок и чай не давам, но се замислям дали да не взема някое чайче. Аз като съм била бебе майка ми чула от някой за някакъв полезен чай и ми е давала само чай. Един ден като бил свършил ми дала вода и не съм искала да я пия. Свикнала съм на чай и съм ревяла на водата. Поне в началото де
А сок не давам не само заради това, че пише че не е добре за стомахчето, а и защото искам да пие вода, а не тия сокове и когато порасне. Да я науча че най хубавата течност е водата. Кой знае дали ще успея де
Ама лятото ще и цедя сокове от пресните плодове. За вашето будене си мисля, че най вероятно вече не и е достатъчна кърмата. Може да е намаляла и да не и стига. Ти беше казала, че като цедиш не успяваш много, но тя си издърпва нали? Защо не пробваш с нещо да дохраниш да видиш как ще е. Овеса май казаха че засища повече и има една овесена каша "лека нощ" за вечерта преди лягане. Ама ти пък май каза, че не си почнала още овеса. Може с някой плод примерно. А за подаръците от сорта на чаши и календари със снимка - правят в почти всяко фото.

Поне след моя пост Бъни може да пуска новата тема
Целувки от Тедито за всички които прочетат до края

. Най-хубавото е, че правите опити да го ползвате по предназначение. Ние сме още на фаза бутончета и клавишчета за натискане и понякога само му се 'набира'.

!
. Голямо писане този път! Викам да спрете с тази надпревара по най-дълъг пост, защото докато ви изчета Коко не само ще проходи, амии и ще избяга от вкъщи обиден, че не му обръщам внимание
.
. Ей за това си умирах да си имам едно момиченце - да си я кипря с коя рокличка да бъде - то са такива красоти, дантелки, панделки ......
. Чак се размечтах. Ама го докарахме само на къдрици
. Вече два пъти го подстригвам. Ако беше една мома, то щяха да са сега едни прическиииии ....... Пак се отплеснах
. Със здраве да си го носите.
. Чак се чудя къде са тези 10 килца. Абе само да са ни живи и здрави! За кг ей сега ще ги свалят като тръгнат да бягат на ляво на дясно
. То и ние покрай тях ще позаслабнем, така че няма лошо.
. Ако може прав да спи ще е най-добре, ама още няма такова изобретение. 
..писането невъзможно...Вечер си лягам с кокошките,че съм утрепана!
Ама с две думи,не се тревожи,ще си го получи гадината,ако ви тормози 
Та и аз съм се чудила дали за да давам млечни каши трябва да съм въвела прясно мляко да речем...
Правя я с вода,добавям плодово пюре,сирене,кво ли не-резултатът е
:Малката обръща глава,изплезва език и вика "ъъъ",много готино го прави иначе това,чак трябва някой да я заснеме-красноречив потрес 
Пък и постепенно трябва да вървим към отбиване,а според мен няма да е лесно,тя определено си харесва цокането...Забравих да кажа,че тя е свикнала да заспива само в количката или на гърда и съответно-по два пъти през деня минимум има "допълнително" цокане.Пиши ти как ги виждаш нещата и какво ще въвеждаш,че и аз искам да намяля малко кърменето,а моето не иска...
Тя всеки път ака различно,та и аз се притеснявам да не я сецна,а иначе мисля да я слагам всеки път след ядене,ама не съм установила режима все още.
Интелигентна машина,ако можеше и само да се почисти и аз щях да си взема
Явно се мисли за заек
Браво на фурията Габи!Скри ни шапката на всички!Да ти е жива и здрава!Смело напред и само така и в живота! 

Чак си мисля предколедно да взема да ги раздам насам-натам,че леко вземат да ме дразнят колко са много и колко малко им обръщат внимание
И като знам колко хора ще ни подарят-баби,лели и.т.н...Все пак съм избрала нещо за бати-една бормашина детска
,мерси за идеята за шейната!Бях я забравила,а батито много ще се изкефи,само и тук да навали,че още сме на дъжд 
Олеее,много готино!!!Голям мерак имаш,да знаеш,аз една елха докато наредя и се скапвам,ама наистина друго си е !А от всичко най-обичам лампичките по прозорците и ги оставям да светят по цяла нощ! 
А каква е тази кола,че ми стана интересно?Ако имате снимки може да метнеш в групата 
И аз имам мерак,ама към годинката може би.
!Все така де е,финна мадама и като порасне!
!Много мразя да пътвам с автобус,като бях студентка в София бях посвикнала на ненормалното шофиране,ама сега може и да се издрайфам в автобуса ако имам късмет като твоя.

,ти печелиш, нямаш равна,като се захванеш! хаха
Пък знам ли,сега като побликувам ще си премеря Моя и твоя с метърче и ще ти кажа кой кого

Цунки на Никито 

Ще ми отнеме малко време хаха 
Както кротичко играеше на земята с играчките, абе много кротка нещо ми се стори, аз си зяпам на компа, тя една такава тиха... И като поглеждам- взела ми маратонката и я гризееееее. Е, мислех, че умирам направо, всеки косъм по тялото ми се изправи
На бегом на мивката и се опитах да й измия устата отвътре, можете да си представите картинката, бъркам с пръста аз, тя ми се хили...
ни лук яла, ни лук мирисала. Живеем в типична английска къща,по-малка от кокшарника на село..Та като влезнеш, направо си в хола, обувките са до вратата, в шкаф, ама понякога има някой чифт отвън..
Сутринта бяхем чистили двете, със стийм мопа навсякъде, но това не може да ме успокои..Абе всичките ми микробни фобии се събраха в един следобед!
А за майките-баби, думи нямам, понякога не знам едно ли бебе имам, две ли / мм/ или са три с бабето!! Аз пък мисля, че не мога да я превъзпитам, тя си знае, или привидно пред мен ще се старае да прави каквото кажа, но като я оставя - кат' ми пейш Пенке ле, кой ли те слуша?...
. Ма така ще! Баткото си иска неговото, а малката и тя се очовечва и започва да проявява характер. Ще имаш сега няколко по-критични годинки, докато поотраснат, после ще стане по-лесно. Стискам палци да не си полудяла до тогава
.
.
. Малка умница
! Започват вече да разбират какво им се говори. А и всичко им е любопитно и попиват като гъбки. Да я нацелуваш от мен.
Ве4е е ня кухня и си хапва всичко с кеф,само кислео и прясно мляко още не съм и давала.искам да ви питам гаранция ли е,4е ако пробвам с друго мляко ще имам успех или не?И дали изобщо да и давам,в смисъл след като хапва вси4ко мога ли без АМ да мина?ДАли пък с прясно краве мляко да не пробвам,макара да знам,4е е рани4ко...
ДАйте съвет моля ви,4е никак не ми е леко.....
:
, ние сме на него и съм много доволна . Като спрях да кърмя пробвах и с Фризо - ама не го искаше , направо минахме на Аптамил и съм доволна . В интерес на истината , мой приятелки дават на бебчетата си най различни млека , и съм взимала от тях по лъжица/две за проба - тцц , не ! За Габи Аптамила си е Аптамаил
.