ФЕВРУАРЧЕто протяга ръчички , мама да знае , започвам с белички !

• 29 888
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 Хайде и тук да се разпиша, днес освен че отидохме да си покажем сополите я измериха- пораснала е с 1см. и е 75 вече+ 400гр.- 8800. Питах за някакви витаминки- неможело преди 1 годинка newsm78 Мога да и давам риба, но кисело мляко не. Пък аз си рия за това мляко, защото искам да и разнообразя следобедната закуска, преди ядеше праскови+друг плод и малко каша, сега като няма праскови не иска да яде плодове, да я тъпча само с каши не ме кефи...дайте съвет Confused
 Имаше и още нещо, като се сетя ще пиша пак Simple Smile

# 91
Здравейте, тръгна форума вече, че нещо не ми го зареждаше. Оплаках се тъкмо че май и ние сме болни, но утре ще видим. Иначе днес ходих за климатика. Първо в магазина, после ме пратиха в банката, после ги чаках и ходих в друг клон на банката. Докато чаках обиколих 2-3 магазина и купих на Тедито космонафт, чорапки дебели, термо чорапогащник (много сладък) и 2 комплекта блузка с панталонки и те много дебелички. И за 4-5 неща ми взеха 93 лв. А си харесах и едни дънки за Тедито. Много сладки, с едни бродерийки, ама не останаха пари за тях, че 25 лв, колкото космонафта, ама той ни е по нужен от дънки в момента. Ама голям студ на вън. По едно време се показа слънцето, ама бързо се скри и излезе пак вятър. Изпрах на Тедито олекотеното юрганче/одеалце, че я завивах с бебепорта, че е по дебеличко, ама много се развива през ноща.Тя заспа, тъй че се мятам и аз. Лека нощ на всички.

# 92
  • София !
Браво за покупките Никита Hug !

На вън вярно голям студ бе , ужас .. И слънце грее тук , ама пак си е студено , ние още сме сополиви , и не знам вече , замислям се за частен преглед  Thinking .

# 93
Добро утро и от нас  Hug!
Ей наистина е доста лъжовно това слънчице. Ние не сме излизали цяла седмица, освен ходенето и връщането до майка ми, ама това не го броя за разходка. Днес май ще се престраша и ще го изкарам дребният. Лошото е, че нямаме по-сериозна дрешка като космонавт, та да видим какво ще измисля  Thinking. Със сигурност ще сложа чувалчето на количката (то не е точно чувал де, като покривало за крачетата, ама покрива цялата количка).
Никита, много жалко, че Теди ти е болна  Confused. Освен сополки има ли нещо друго? За аспиратор мисля, че можеш да намериш във всяка аптека. На първо време вземи какъвто има, пък по-натам търси този дето Бъни ти препоръчва. Аз използвам на Чико, който не е много качествен, ама пък съм му свикнала и пак се оправяме с него. Няма да купувам друг.
Другите болни дечица как са? Надявам се да оздравяват вече  Praynig!
Бъни, а вие само сополи ли имате? Ако искаш поизчакай още малко, че за едни сополи да не я водиш на частно. Надявам се бързо да се оправяте и вие, че много се напатихте!
Хайде сладурки, целувки на всички и да нацелувате малките дребосъци  Heart Eyes!

# 94
Здравейте момичета, ама май всички взеха да пишат във фейсбука, а тук никой няма. Не че е лошо де, ама пък като гледам ги няма всички мами там. Аз звънях на педи и тя ни прати до поликлиниката, та отидохме в дежурния кабинет. Прослуша я, каза че са чисти гърдите уж (ама много и слуша гърба и викам какво толкова чу там, ама вика чиста е), гърлото видя (до колкото и даде Тедито) и каза че било на дъгички, тоест леко червено. Поне така разбрах аз. Казах и за сополките, че се въртя цяла нощ и се чудя дали е от тях. И докато пишеше рецептата и казах че няма да закопчавам бодито от долу, че трябва да я сложа да легне, да и събуя панталонките, а тя цяла сутрин крива и реве и и казвам, че плаче като я сложа да легне (често го прави, иска да седне или права да я държа), ама докторката вика - щом не иска легнала значи много сополи има и изписа АБ - Оспамокс 250 мг/5 мл на 8 часа по 4 мг. защото бил ло слабичък и Тетрисал за носа. Аптекарката се учуди от дозата на АБ и ме посъветва да звънна на педито. Обадих се и тя каза на 12 часа (не на Sunglasses по 5 мг. Питах я за едно гърло и сополи трябва ли АБ, казах, че температурата и беше ниса 37.4 и днес нямаше и тя каза да изчакам тогава и да я заведа в понеделник да я види. Да и пръскам това за носа и да взема витамин Ц, а ако вдигне пак температура тогава да и почна АБ. Иначе в аптеката на поликлиниката имаше точно този аспиратор на маример, освен това и взех и нурофен, че панадола ни е годен до декември. Имам въпрос към пилите АБ. Тоя оспамокс е на прах. С колко вода се разтваря и цялото шишенце ли? Педи каза 40 мл вода в шишенцето, ама аз да питам и вас. И тая лъжичка в кутията колко мг е? 5 ли? Тоест по 1 лъжичка трябва да давам, ако го почна? И за витамин Ц. На ампулата пише 200 мг/2 мл.. Аптекарката казала по 1 ампула на ден. Вие по колко давате? На веднъж ли тая ампулка или да я деля на 2 пъти? То витамин, ама знам ли. Иначе като се върнахме от докторката и Тедито живна, ако мога така да се изразя. Сутринта ревеше, игра малко и пак ревна, все да я нося искаше. А като се прибрахме взе да се търкаля, да си говори нещо, да си играе, не ревеше и сополи нямаше, че те като реве или кихне текват. Викам си изкарах я за малко на въздух и оздравя  Laughing Обаче пюре яде няколко лъжички, направих каша и нея не я доизяде, ама половина  мина. Мляко обаче като и дам го изпива всичкото. Дали не и дразни гърлото щом е зачервено и за това да не иска?Сега заспа, като се събуди ще видим в какво настроение ще е. Стори ми се леко топла, ама мерих и няма за сега температура. Дано да не вдига, че не ми се дава АБ.

Бъни ти я заведи на частно по добре. И само сопли да са, много време ги има. Да е от 2 дена да изчакаш, ама 2 седмици много ми се виждат.

Вили в момента само сополите, снощи имаше температура както писах по на горе.

# 95
  • София
 Вярно голяма тишина тук!

Никита, сега погледнах мойто витамин Ц от 100мг, така че давай си и половинка и това е. И мен малко ме учудва АБ за сополки newsm78 изчакай малко наистина, нали не кашля, и ако не я поддържа тая температура, незнам...Ти ще си прецениш по детенце, знаеш си най-добре!

Иначе наште сополи намаляха, снощи спа супер, дано да върви на оправяне! И моя аспиратор е на Чико и си го харесвам.

Хайде да се оправят болните.
 Пишете как сте!

# 96
  • София !
Айде и тук да пиша , че вярно някой мами ги няма там .

Ох ,момичета вече съм дигнала ръце от лекари !! (пиша го в скрит текст че дълго така  Simple Smile )
Скрит текст:
Водихме Габи на спешното...
Значи първо звъня на нашата лекарка, тя естествено 50 пъти и звъниш и не вдига телефона!! Накрая дигна, обяснявам и че детето от 2 часа кашля и се задушава направо , тя не била в града . Вика заведи я в болницата има дежурен, и аз викам добре нали , и я питам след това да и се обадя ли да и кажа какво са ни казали , ако ни предпишат нещо , да каже може ли не може ли .И тя ми вика :Ми аз отивам с внука ми на кино , ако чуя телефона ще ти вдигна  #2gunfire !!! Както и да е .... отиваме в болницата , в дежурен кабинет - НЯМА НИКОЙ !! тропам на вратата , бутам да отворя- заключено , а от вътре се чува телевизор увеличен на макс. От там викам на ММ , давай да я водиме до спешното където е .Отиваме там , то някаква лудница , пълно с хора,врата отворена , едно течение, направо ужас..Викам давай махаме се от тука , ще хване пневмония детето на това течение . Викам айде качваме се в детското , ако има лекарка .Отиваме там , една сестра вика: Ми то попринцип нямаме дежурни през нощта , идват на повикване . Ама вика май иа една лекарка, чакай да видя .. Бе направо ви казвам като неадекватна говори..И дойде някаква лекарка , прегледа Габи .И знаете ли как - по една слушалка от пред и от зад.... И установи че се е в лошила , с червено гръло отново, нослето и е много зле , АБ не посмя да изпише, че нали до преди няколко дни пи . А каза че сигурно пак ще се наложи.Изписа виброцил и мукоплант . А и другото което е , лекарката ми вика : Дрезгаво ли и е гласчето??  Shocked Shocked И аз викам :Ми тя много не говори по принцип...... как да знам ??Като тя гука от дъжд на вятър ....... и как да разбера ?Малоумници !!!! Звънкам пак на нашата кукундрела - ТЯ НЕ ДИГА !! А ми беше казала виброцил да не слагаме за сега , по натам след годинка , защо каза така не знам . А, кажете ми сега как да процедирам???????
На Габи днеска и е 17ти ден БОЛНА , не се оправя на никъде!!!!!
Ще я видя как ще е и тая нощ ,и ако не утре ще я заведа на частно !!! 

Никита
- Дано бързо ви минава мила  Hug, че аман от болести , аман !!!! Към тоя АБ, пробиотик не ви ли предписа ?

Мама Аля - Радвам се че при вас има подобрение  Hug ![/i][/color]

# 97
Момичета   bouquet затъжих се за вас.То верно май на никой не му се пише.Аз във Фейсбук хич не обичам да се ровя а и снимки на Плами там не качвам и затова реших да не се пиша в групата ама май всички там пишете и ще се наложи да дойда  Joy

Mama Alya аз кисело мляко ще давам след годинката,но на баткото от 4 месец всеки ден давах.Освен алергичния бронхит друго му нямаше....но не знам дали е от ранното захранване или от друго,но сега съм решила да го давам по кротко.

nikita_ много е хубаво да купуваш на бебока нови неща..завиждам благородно Simple Smile
bunny : )Виброцил на Пламена съм давала и за един ден спряха сополките,не знам съвпадение ли е или помогна,но ако съм на твое място,бих сменила личната лекарка.

# 98
Добро утро!
Ехх,момичета какво ви става с тези болести!Къде ги намирате!
Много ми става мъчно като чета за такива болни бебенца. Sad Оздравявайте,милички! Hug

При нас всичко е нормално,с изключение на това,че Дени вчера беше много нервен.Може би,защото не сме излизали тези дни.Днес вече е малко по топло и ще излезем,че ще се побърка вече.

# 99
Здравейте, ние добре изкарахме ноща. Спа си Тедито, не се въртя като предната вечер, не се събужда. Не е вдигала Т, а сополи и текнаха като се разрева, защото реших да пробвам с аспиратора профилактично. А вчера как се смя с аспиратора, а сега се скъса да реве. Иначе няма толкова сополи (само като реве много, а не като вчера да си текът) Дадох и само витамин Ц и пръснах веднъж в носа. Но ме съмнява,че може наистина да и е червено гърлото и да я боли, защото не иска да яде много. Изяде около 70 гр пюре и почна да реве. Направих и АМ и си го изпи. Ама нещо пак се разрева, (а друг път си играе) тъй че ставам. После пак. И всички да оздравяват Simple Smile

# 100
Момичета май във фейса взе да се пише пивече което според мен май май не е много хубаво.
Аз да почерпя че днес ставаме но 8 месеца. Желая ни прекрасното ми сърчеци да ми бъве живо и здраво много щастливо да има едно прекрасно незабравимо детство и да получава винаги толкова много любов колкото сега.
Желая същото и на другите сладурчета които днес имат месечинки
  party023 оскъдна почерпка но от сърце

# 101
  • София !
Ох , аз тези дни от проблеми , не ми е много до писане !! .. и само да ви занимавам с проблеми  , а и това което казвам не е всичко за тук ..

Дентемд
- Честита месечинка , да е жива и здрава малката    bouquet  !!

Ние също имаме месечинка  Heart Eyes :

# 102
Добър вечер, и аз това казах за фейса, че повече там пишем, а тука запустя нещо.

dentmed и Бъни (още веднъж) честити ви 8 месечни принцески. Да са ви живи здрави, а останалото лесна работа Simple Smile

Това ще ми е рекордно кратък пост, но като не пише никой няма какво да коментирам Simple Smile Така, че ви пожелавам лека и спокойна нощ Simple Smile

# 103
Добро утро мами,
Как сте?
Аз нямам много време да пиша, защото ММ си е във нас. А и сестра му дойде от Лондон. От друга страна беба е голям нервак.
Преди няколко дни и дадох овес. Появиха се пъпки по лицето и се запече. Сега съм в чуденка дали е от него или не?

# 104
  • София !
Малиш - Възможно е да е от него  Confused .

Никита
- Веднага ти давам теми  Simple Smile

До  къде го докарахте със зъбките всички ?
И все се каня да питам , някой от вас мислила ли е за връщане на работа след първата годинка? Или всички мислите след втората ?

Общи условия

Активация на акаунт