Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 2

• 85 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
# 46
# 47
  • AMS

Изгледах първи епизод. Хареса ми.
Ето две малки подаръчета от мен.

# 48
Добро утро.  Hug Hug Hug

di...va, добре дошла.    bouquet

Мисля, че днес или утре трябва да пуснат фрагман за 2 епизод. Wink

Успешен ден. Hug

# 49
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Снеже Hug хареса ми епизода  Laughing особено Бурак и Фахрие. Разбрах, че ще има превод на руски, което е супер.  Peace Все пак езика е славянски и не е като да разбираме само "йок"  и "var" и още пет, шест заучени фрази.Поне моето ниво на турския е такова. Joy

Hug Hug Hug

И моето ниво е такова. Joy Joy Joy

Отзиви за "Чучулигата". Който разбира, да преведе, моля. Praynig

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/televizyon/24782498.asp

Добро утро!

Мисля, че за всички ни славянският език си е по-близък, а и "рускините" ги бива с преводите.

Снежи, отзивите, които са излезли в Хюрриет, са цитати от различни хора (виждам различни имена, може би са на журналисти - ?) и са от типа "... за втори път гледам и си умирам (букв. "припадам" по новите Фериде и Кямран)"..., "продукцията е успешна"..., "колко красиво, колко искрено",... "Поздравления" ... - т.е. положителни изказвания.

Доколкото разбирам този доктор , ще играе важна роля в сериала.
Той влюбен във Фериде , в него братовчедката ......Ще видим Thinking

Снеже Heart Eyes не можах да открия имената на героите и затова пиша доктора, братовчеда... Embarassed

Приятелят на Кямран май се казваше Селим. Доколкото разбрах (но не съм съвсем сигурна от първо гледане) възрастният мъж му посочи Фериде като добър вариант на богата наследница, чрез която да си покрие дълговете и в началото (на панаира) той така я забеляза, но после май си я хареса. Селим попита Кямран за нея, когато я видя в болницата, но Кямран не го разбра и му показа епикризата на друга пациентка, която е смъртно болна и Селим после на гостито каза на Фериде да не се страхува и че с Кямран щели да се погрижат да я спасят, тя естествено се шокира, че е умираща и затова отиде да се уедини на дървото, където после дойдоха Кямран и "Нериман - черната (или по-скоро веселата) вдовица". Вероятно ще има някакво развитие около "болестта" и диагнозата й и Кямран се качи на дървото да "моли" Фериде да не го издава и че щял да направи всичко в замяна на мълчанието й и тя го изнуди, че трябва да се преструват на любовници (т.е. "гаджета" според днешния език Wink ), защото съученичките й по грешка ги смятали за такива. Той се шашна, но прие... После падна от дървото.

Ето тук също ще се качва сериала, пишат, че във вторник срещу сряда (т.е. веднага след излъчването) ще се качва на турски, а после според готовността на преводите ще добавят/заменят частите с руските преводи. Обикновено на руски се предлагат субтитри или "озвучка" (дублаж) - кой както предпочита (аз лично съм за оригиналното звучене със субтитри).  Peace

http://bigcinema.tv/series/korolek-ptichka-pevchaya-2013-alikusu.html?cmtpage=

Желая ви хубав ден!
 Hug

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 12:51 от Ferda Mravenec - Valkyriata ;)

# 50
П.П. В парка Кямран първоначално мислеше, че някое дете го е замерило с кал, но след това се досети, че това е "в стила" на Фериде, а тя пък от своя страна почна да го разпитва, коя е жената от парка, после разбра (когато ги видя от дървото).

П.П.П. Много се надявам около кърпичката на Неджмие (братовчедката - ?) да се завърже интрига, т.е. тя да каже на Кямран, че Фериде има връзка със Селим и той да заревнува, би било добре, нали... Хихихи...  smile3508

# 51
Ферда  bouquet

Благодаря за  имената на д-ра, вдовицата и братовчедката HugПо- добре е Laughing
Наистина сега започват интригите да се заплитат и разплитат ,че чак до края.

Не бях разбрала за грешката с диагнозата Shocked Наистина е шокиращо за младо момиче и още повече сираче.

А, че кърпичката ще играе някаква роля  стана ясно и без превод Laughing Laughing Laughing

Приятен ден Hug Hug Hug

# 52
Добро утро.  Hug Hug Hug

Изгледах епизода и много ми хареса, въпреки че не разбрах и думичка.   Wink  Децата са невероятни, като големите.  Wink Как ги карат така да играят тези деца, не знам.  Shocked Много трогателни сцени с Фериде и мъртвата й майка, после на гробищата, на земята. Cry Cry Cry А Бурак и Фахрие са много добри и един до друг озаряват екрана.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Номерата им, муцките им... страОтни.  Heart Eyes Фахрие си е "паднала" на ролята, както се казва.  Wink Наистина не мога да си представя друга "чучулига", такава, каквато я описват. Heart Eyes Много добре са изпипани всички дейтали.  Peace Впечатление ми направи, че малките така са ги подбирали, че да приличат на големите. Wink

Имам един въпрос - в парка Фериде знаеше ли, че това е Кямран? newsm78

Ферда, мерси за разясненията.   bouquet

Хубав ден.  bouquet

# 53
 HugДобро утро Hug
Снеже  bouquet за кафенцето Laughing

Според мен Фериде знаеше ,че Кямран се е засилил сам към парка  и го проследи  .
 Не е нормално само момиче  да  е само  в парка  по това време newsm78

# 54
Според мен Фериде знаеше ,че Кямран се е засилил сам към парка  и го проследи  .

Благодаря.   bouquet То не е нормално да ходят на карнавал двечките, ама ето, посреднощ отидоха. Mr. Green

# 55

Снеже ,чела съм книгата като ученичка и я криех между тетрадките си за да  не ме изгонят от час Laughing Laughing Laughing

Започнах я и сага ,но не! Не можах да стигна и до 20стр.
Няма да коментирам защо,но ще кажа ,че съм впечатлена от много дозираното  осъвременяване на
съдържанието.

Още едно име Сейфетин-

Приятен ден!

# 56

Аз пък не разбрах как се отзова Фериде в кабинета на Кямран newsm78 ,че по-късно се стига до недоразумението с диагнозата и.

# 57
Здравейте!  Hug

... Децата са невероятни, като големите.  Wink Как ги карат така да играят тези деца, не знам.  Shocked Много трогателни сцени с Фериде и мъртвата й майка, после на гробищата, на земята. Cry Cry Cry А Бурак и Фахрие са много добри и един до друг озаряват екрана.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Номерата им, муцките им... страОтни.  Heart Eyes Фахрие си е "паднала" на ролята, както се казва.  Wink Наистина не мога да си представя друга "чучулига", такава, каквато я описват. Heart Eyes Много добре са изпипани всички дейтали.  Peace Впечатление ми направи, че малките така са ги подбирали, че да приличат на големите. Wink
newsm10 newsm51  Определено няма по-добра Чучулига от Фахрийе и даже е много по-добра от предишната, дето я била "одобрила", хе-хеее.
Цитат
Имам един въпрос - в парка Фериде знаеше ли, че това е Кямран? newsm78
...
Обзалагам се, че много добре знаеше, а и защо иначе ще го замеря.  Laughing

Благодаря.   bouquet То не е нормално да ходят на карнавал двечките, ама ето, посреднощ отидоха. Mr. Green

Според мен, Фериде отиде в парка малко "слепешката" - нали преди това в пансиона, когато 3-те й съученички я заяждаха, че никога няма да опознае любовта, тя започна да си измисля, че имала любим, и че отивала на любовна среща (рандеву) - облече се и отиде в парка... Явно по това време младите хора там са ходели на разходка и срещи и вероятно тя е предполагала, че ще го засече. Умишлено показаха, че Кямран казва на Фериде "огнени слова" от типа, как умирал от желание и носталгия по нея, а после се оказа, че ги казва на друга (вдовичката). На мен пък точно това не ми стана ясно - Фериде целия им разговор ли чу и после го преразказваше на съученичките си уж думите му били адресирани до нея, или си съчини нещо... Но мисля, че сценаристите нарочно оставиха нещата така, леко загадъчни.

Аз пък не разбрах как се отзова Фериде в кабинета на Кямран newsm78 ,че по-късно се стига до недоразумението с диагнозата и.

В кабинета на Кямран отиде 2 пъти - единият път да го разпитва с коя жена има връзка и когато той я изгони на излизане му направи знак, че го следи и държи под око, а вторият път (или може би това беше първия - ? - трябва да видя серията пак, защото съм разсеяна  Embarassed ) той, след като я посети и забеляза, че киха, я извика на преглед и й даде лекарска препоръка да бъде освободена от занятия, да си почине и оздравее в семейна среда.  Wink Laughing Той хич не е наясно с чувствата си към нея, по скоро усеща неосъзнато влечение да я посещава, да я вижда... и да извинява простъпките й... иначе "официално" поддържа линията "Фериде и аз?! Абсурд!"

А на панаира Фериде си отиде тайно заедно с приятелката си Мишел.

Не разбрах какво си приказаваше Кямран с баща си, когато бяха в заведението, стори ми се, че споменаха Чучулигата, но не ми стана ясно...

Ако някъде видите диалозите им написани, дайте да ги погледнем тук, написаното по-лесно се разбира. Иска ми се да излезе вече и руският превод.  Praynig

П.П. Предполагам стана ясно още от фрагманите, че Фериде си измисли за пред съученичките, нелепата история, че двамата си криели любовта, защото семейството му било против връзката им... А всъщност майка му направо мечтае да види Фериде като снаха.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 12:32 от Ferda Mravenec - Valkyriata ;)

# 58
Ферда,    bouquet

hahaha hahaha hahaha

Heart Eyes

# 59
  • В тъмната гора.
Хайде и аз при вас...обожавам чучулигата, независимо от адаптациите. Не мога да намеря хубав запис на първи епизод.

Общи условия

Активация на акаунт