Бебоците на Варна

• 22 352
  • 318
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
да има нови правила, ама мен, са ме гледали по старите и нищо ми няма Crazy[/color]

Не ме разбирай погрешно, но това е пагубен начин на мислене....Не си струва да рискуваш здравето на децата. Моят съвет е, да захранваш при 6 навършени месеца. Идеята е, че тогава при повечето деца изчезва инстинкта за избутване с езиче и също така червата на бебетата са порести и отнема време тази храносмилателна система да узрее и стане готова за прием на твърда храна. През тези "пори" храната се "изсипва" директно в кръвоносната система, което може да причини тежки алергии. Има цяла тема с ценни съвети за захранване, ако искаш хвърли едно око http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721120.750
Наистина е голям филм в началото, но после всичко ти се изяснява с малко помощ от по-опитните. А в тази тема наистина пишат мами с богат опит Simple Smile
Успех!

# 181
Кокона, аз също поддържам дадените ти вече съвети! Захраних малкия на 5 мес и 20 дни. Започнах с картоф, после включих към него морков, после тиквичка и т.н. До ден днешен сок не е пил, за мен също е ненужно, на този етап от време. Педиатърката препоръча да му дам сок на 3,5 - 4 мес., за да съм му "подготвела" стомахчето и да му давам уж витамини, за да не станел анемичен. Той е кърмено бебе, но дори и на АМ да беше, смятам, че млякото е най-важната храна за децата до навършване на 1 годинка. След като й възроптах, тя се изнерви и повече не сме обсъждали захранване. Детето е мое и аз съм човека, който ще реши кога ще бъде захранено с нещо. На 6 месеца според нея трябваше и попара със сирене да яде. Имайки в предвид, че е значително млад лекар, не знам защо мисли така.
Пюретата сама приготвям, в началото мачка, после започнах да пасирам, защото той не успява да храносмели нищо от даденото. Купувам пюре от круша и слива, защото им чакам сезона по пазара за плодове, поне за момента.
Много майки избират за първа храна оризова каша, като най-щадяща за стомахчето. Но аз я давам за запичане, за това прецени според децата.
Това, че ти си здрава, може да се радваш! Аз съм захранена твърде рано, пила съм сок в ранни месеци, защото така са съветвали майка ми, не я виня, тя сама доататъчно се обвинява. Моят стомах е много чувствитвлен, няма явна причина за това, няма и друг с такъв стомах в родата, да кажеш, че е наследствено. Може двете неща да нямат връзка, но се надявам, ако по някакъв начин мога да предотвратя подобни поражения върху детето, да го направя!
В крайна сметка ти си майка и решаваш кое е най-правилно за децата ти! Simple Smile

# 182
  • UK
Благодаря за съветите bouquet

Обаче, около мен всички са рано захранени и всички са здрави, явно и времето  е било такова Crazy а и не можеш вечно да ограничаваш храната на децата ... Всеки сам си преценява в крайна сметка, аз просто се интересувам от примерни схеми по захранването и по-точно педиатъра ли, следва да ми даде такива или аз да се залавам в търсене на подобни материали ooooh!

# 183
Не става дума за ограничаване, а за захранване на организъм, който до сега е приемал само мляко, за неразработена хранителна система. Аз съдя по себе си, например тези дни ме събори стомашен вирус, сега ям само сухари, солети, варени картофи и ще увеличавам асортимента, но бавно, за да не раздразня допълнително стомаха си, така гледам и на стомахчето на бебето, бавно и полека му въвеждам храните, като гледам да са максимално щадящи и с времето увеличавам разнообразието. В крайна сметка има достатъчно време да опита всичко, кому е нужно да се бърза? Живи и здрави да са, ще се чудим как ще им вземем вафлите от ръцете или как да заобикаляме заведенията за бързо хранене. Simple Smile А да не говорим по нататък като влязат в пубертета какво ще ни патят главите. Grinning
Примерни схеми има безброй, ако смяташ, че мнението ти се покрива с това на педиатъра, поискай съвет, ако не, намери си нещо из интернет. Аз карах по мое осмотрение, защото както стана ясно, с педиатърката сме на различно мнение по въпроса. (Пример: Тя каза, че при хемоглобин 104 го броят за анемичен, за това изписа Малтофер, който давах само два дни. Няколко месеца след това, хемоглобина му беше 113, само на кърма и няма месец захранване със зеленчуци, не беше ял месо. Лекарите обичат да се презастраховат, що се отнася до деца, имам винаги едно на ум Wink )

# 184
Има разлика между 'вечно да ограничаваш храната' и да захраниш на 4 месеца (щом бързаш) и вместо да даваш сокове (които са с висока киселинност и дразнят стомаха) да дадеш щадящ сварен картоф. Не разбирам защо се инатиш, дано ти си знаеш. А едното ти дете не се ли роди с много ниско тегло и  стоя в кувьоз? Защото при такова положение захранването трябва да протича още по- внимателно. Изобщо близнаците са рискова група.
Според нашата лекарка трябваше да захранвам на 6 навършени месеца. Аз започнах на 5 месеца и половина. Съвета беше с картоф, морков и т.н.

# 185
  • varna
И аз започнах на 4 мес. да захранвам, но по съвет на педи, защото Ема отказваше млякото, а кърма нямаше откъде да й вземам вече, обаче сок чак ей сега в 7 месец пробвах да дам, ама тя пък го отказа категорично. Така че всяко дете е различно, но ако няма конкретен проблем, не виждам защо трябва да се бърза, те сами ще си покажат малките кокони кога са готови.

# 186
  • UK
Благодаря ви!!!  bouquet

Но аз, няма да захранвам още Peace от 5 месец ще започна обаче, това не ми пречи да се образовам малко по темата Heart Eyes не, че ми остава много време, затова Crazy

# 187
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile
Чак сега виждам темата и бързам да се запиша при вас. Накратко да се представя - имам си момченце, Орлин, на почти 10м., много послушен и мнооого активен, не се задържа на едно място и направо ни стопява лагерите Simple Smile Пълзи, изправя се, има си едно зъбче и в момента го мъчат още три едновременно Simple Smile
За захранването - аз захраних на 5,5м. Започнах с картоф, след това тиква, после морков, пащърнак и нататък не помня точно в какъв ред вкарвах останалите зеленчуци. В началото аз си ги правех. Сега вече му купувам и готови разни многокомпонентни и месни. Сок още не съм давала, нямам и намерение засега. Плодове (ябълка домашна, банан, киви домашно) му давам да си смуче директно.
Това е засега от мен. Радвам се, че ви намерих и ще ви следя Simple Smile

# 188
  • varna
Привет, мамчета, времето се оправи, този уикенд не съм на лекции, да си спретнем една срещичка?

# 189
  • UK
Аз съм на линия всеки ден Mr. Green уикендите, обаче не мога, тогава сме заедно с ММ  Crazy

Добре дошла на  serendipity_85 Да те попитам, споменатите от теб плодове, как му ги даваш да ги смуче? С мрежичката за плодове ли?

# 190
Добре дошли на новите мами! Simple Smile
Хера, знаеш, че аз съм на линия, в събота по принцип свекърва ми идва да види детето, но, ако имаме някаква уговорка, ще дойде в неделя, например. Simple Smile Но, ако се уговорите нещо, моля пиши ми във Вайбър, че като се знам колко съм отнесена, видиш ли съм изпуснала срещата! :*

# 191
Ако е през седмицата срещата съм ЗА. Събота и неделя сме в нас като обществена кухня.. готвя на посоки, че ММ е в командировка/от 1г насам/ и не хапва купешки вкусотии Simple Smile

# 192
  • varna
Аз и за през седмицата нямам против, но ще трябва да е след 3, защото госпожицата спи следобед Laughing Петъка удобен ли е?

# 193
  • Варна
Kokona20, не ползвам мрежичка, кивито го смучеше директно, банан или му давам да си отхапе или му чупя с пръст, мачкам между пръстите си и така му давам в устата, а ябълката я настъргвам на ситно ренде и така му давам (но пак с пръсти, защото май нещо не си харесва лъжицата).
Ние пет дни бяхме в болница и беше само на мляко, та сега ще започваме отново да се захранваме както в началото - малко по малко Sad Дано имам повече успех отпреди. Иначе все повече проявява интерес към нашата храна - поне скоро му е интересно когато аз ям нещо да го опита, много сладко протяга отворена устичка към мен Simple Smile

# 194
  • UK
Аз и за през седмицата нямам против, но ще трябва да е след 3, защото госпожицата спи следобед Laughing Петъка удобен ли е?
Даже е супер и времето (като час ме устройва), но аз след празниците ще съм на линия, че сега съм надалеко и няма как да ангажирам ММ да ме вземе, че после да ме върне у дома ooooh! през работно време малко трудно ще се получи, но след празника, съм на центъра и съм всеки ден налична по това време за разходки, който е навит да свирка (на ЛС давам координати) Peace Peace

serendipity_85  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт