Бебоците на Варна

• 22 332
  • 318
  •   1
Отговори
# 90
Аз мисля да започвам захранването на 16 декември, т.е. на 5 месеца и 13 дни. Мисля да започна с авокадо. Ще захранвам по ЗВБ, т.е. направо с твърда храна, без пюрета и сокове. Евентуално може да отложа за 23 декември, но не ми се вярва да чакам до тогава. Ще видим как ще реагира и лекарката на моята идея, тя по принцип още след раждането ми каза на 6 месеца да захранвам.

# 91
Ще захранвам с картоф след 3 или 4 седмици - на 5,5 навършени месеца.
Не виждам смисъл да бързам - на кърма е и му стига.

# 92
Аз моята принцеса я захраних на 4 месеца и половина с оризова каша .Аз си мисля като Sonderzeichen  че всяка майка знае кое е най-доброто за нейното бебе. Аз след като я захраних малко съжалих защото моята беше само на кърма тя и сега все още е и много се радвам.Ама пък вече си хапва почети всички пюрета и то с голям кеф .Още не съм давала риба ама мисля да изчакам

# 93
  • varna
Аз ще я захраня сега като стане на 4м. само доки да каже, че е ок, защото кърма почти нямам, а храненето с АМ през деня е ад - реве, бута шишето и пр., няма смисъл да я мъча.

# 94
Здравейте.аз мисля да захранвам около 10 декември.Тогава бебчо ще е на 5 месеца и половина,Засега е само на кърма.Според педиатърката наддава доста добре -8800 и 70 см и можем да си позволим да изчакаме.С какво ще започнем не съм решила още,мисля с картоф ,но има време ще се посъветвам с педи.
Каката я захраних доста по-рано ,но  тя беше на АМ .

# 95
Ние сме на сок от ябьлка,но се чудя кога да започна с пюретата.Много различни мнения има по вьпроса.Вие как решихте с какво да захранвате?Някои мами започват направо с каши,но незнам защо?Дайте малко инфо.

# 96
Здравейте,да се включа и аз по темата.Мисля да захранвам при навършени 6 месеца с картоф(мачкан),после тиква,тиквички,авокадо и т.н.За плодовете не бързам,а за  соковете мисля да изкачам поне пролетта.Момчето ни доста е наддал затова няма да давам каши.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 11:55 от *polka*

# 97
Слънчице, с каши се започва, защото се смятат щадящи стомаха. Избягват се, обаче, ако детето е тежко, защото са доста калорични и от тях се дебелее. Със сок се смята за грешка, защото има висока киселинност, която затормозява девствения стомах. То и при възрастните е така, ако пиеш сок на гладно, не на всеки понася, а за бебе какво остава. Сока е останал от старото захранване, което се е започвало на 40 дни, понеже тогава няма какво друго да дадеш на бебето, не може да го изяде, освен сок. А се е захранвало толкова рано, за да може детето да се отдели рано от майката, да бъде самостоятелно и тя да се върне на работа. Сега тези практики са отречени и има завръщане към по- старите методи, които са били в началото на 20-ти век, преди еманципацията. За съжаление масово лекарите са на такава възраст, че са били студенти през 70-те и 80-те години, когато се е преподавала така наречената 'модерна схема' на захранване. Отдавна са различни нещата, но те не четат нови публикации, доклади, не ходят на конференции, където да си сверяват часовниците с тенденциите и дори не знаят или не искат да знаят. Може да се гледат препоръките на Световната здравна организация.

# 98
Момичета някоя от вас има ли преведени детски?

# 99
Pina мерси за отговора.А за детските,имало чак следобед.

# 100
Ние се захранихме на 5 месеца и 5 дни.Седем дена давах оризова каша и стигнахме до 100 мл на ден.От понеделник пробвахме картофа и днес добавих и тиквата.Днес хапнаха 100 мл картоф с тиква.Утре ще се пробваме на чиста тиква.Аз не захранвам с по 1-2 лъжички.Първия ден давам около 10 мл  втория ден 30-40 и на третия около 60-70 мл.В понеделник смятам да пробваме и моркова а другата сряда-четвъртък броколи или тиквичка.Чакам около 3-4 дни с въвеждането на нов зеленчук,като събота и неделя не въвъждам нови зеленчуци.Сокове не съм давала.Почнах с оризовата каша и сега зеленчуците.После смятам да минем през месото около 6-я месец и плодовите.Още нямам напълно заместено хранене.Ние бяхме изцяло на АМ.Дано да съм била полезна на някой.

# 101
Pina мерси за отговора.А за детските,имало чак следобед.
Имало е, следобед махалата се беше наредила в две редици пред банкоматите във Владиславово:)

# 102
Sonderzeichen че ти от Владиславово ли си Simple Smile

# 103
май доста мами има от владиславово тук в темата и аз съм в това число  Peace

# 104
Sonderzeichen че ти от Владиславово ли си Simple Smile
Ами по неволя живея в Кайсиева градина:) Иначе работя във Владиславово и то с цигани и затова видях вчера стълпотворението пред банкоматите на CBA Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт