Картичка от другия край на света! - тема 3

• 22 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Идеята ми е много интересна Simple Smile Ще прочета още по въпроса и ще се включа задължително.  Grinning

ПП: Регистрирах се, поиска адрес и сега трябва да пратя картичка на този адрес. А тематика? Нещо от България, нали?

Тематиката я определя този, на когото ще пращаш картичка. В профила му трябва да има написани желанията му. Но като цяло при липсата на кой знае какъв избор, и аз понякога изпращам изгледи от страната с надеждата все пак да им харесат.

# 181
  • До морето :)
buttinsky, благодаря!

А надписвате ли картичките отзад? И ако да - на какъв език?
И на самата картичка ли трябва да напиша кода?

# 182
Лече-Буболече да, в повечето случаи хората искат да има нещо надписано - някои си казват, че искат да им напишеш примерно нещо на твоя език, или пък нещо за себе си, или любим цитат от книга, любим филм, или просто да разкажеш за картичката.
Най-често езикът е английски. Когато си изтеглиш адрес, виждаш и профила на получателя - където освен всичко като изисквания за картичката, човекът е посочил и какви езици говори. Ако говори руски или немски, може да му пишеш на някой от тези езици. Досега не съм срещала обаче някой, който да не владее английски - може би един случай, но човекът беше написал, че внукът му помага с преводите.
Можеш да разгледаш първия пост на темата, пуснат от К А Т И - има доста подробна и полезна допълнителна информация, както и линкове към профилите на участничките в темата тук. Може да поразгледаш профилите за идеи за картички. Simple Smile

# 183
Докато си напиша фермана и Цвети отговорила  Laughing
Само да допълня за кода - трябва задължително да го напишеш на картичката.
Аз си откраднах идеята от една германка и вече го пиша с различен свят. Хем не го и забравям така, защото ако го няма надписът в червено, значи нещо съм забравила на картичката  Mr. Green

# 184
  • До морето :)
Благодаря ви, момичета. На мен ми се падна едно скоро регистрирало се момиче и сигурно затова ги няма тези подробности. Не ги е попълнила най-вероятно.   bouquet

# 185
Имам си картичка от Словения  Party
Много мили неща ми е написала жената, плюс "Помня, че преди 15 години имахте добри футболисти". Мислех да й отговоря, че с тях сме си останали  Mr. Green

# 186
Докато си напиша фермана и Цвети отговорила  Laughing
Само да допълня за кода - трябва задължително да го напишеш на картичката.
Аз си откраднах идеята от една германка и вече го пиша с различен свят. Хем не го и забравям така, защото ако го няма надписът в червено, значи нещо съм забравила на картичката  Mr. Green
Брех, това е доста добра идея, не бях се сетила! Сещам се, че неведнъж съм виждала кодовете, написани с различен цвят - даже с флумастер и удебелено. Аз винаги пиша първо адреса и после кода, добавям и от кой град пиша и датата - станал ми е такъв навик, че досега не съм забравяла да напиша кода. Освен това винаги снимам всяка една картичка преди да я пусна - първо отпред, после отзад - независимо дали с кодове за системата или за директен обмен - и после отива в архива. Така че като обърна да снимам надписания гръб на картичката, ми е още едно ниво на проверка за забравен код. Simple Smile Сигурно звучи доста вманиачено, но...след толкова хора с директен обмен е нормално да забравя на кого какво съм пратила и ще стане малко неприятна ситуация, ако пратя същата картичка на същия човек втори път.  Embarassed

# 187
Пателина хахах, недей! Пиши по-добре, че сме по-добри на волейбола в момента. Simple Smile Simple Smile Simple Smile  (Въпреки отпадането на полуфинала Wink )

# 188
tsvetna84  Laughing  Hug

ГадЧевръста, ако беше свирнала по-рано, щях да ти пратя доста салфетки за твоята приятелка-аз преди събирах и имам едно пликче, което все ми е жал да хвърля  Hug

# 189
За кодовете на картичките, някои потребители си принтират мънички лепенки с буквите на държавата и после само дописват цифрите. Аз веднага реших да си сътворя собствени. Надявам се, че погледът на  получателя, лесно ще се прикове върху него.
Ето пример (от интернет, не е мое творчество):

# 190
  • Там,където се събуждам щастлива.
Получих вдъхновение и си подредих картичките, които съм купувала с години. Имам със сигурност за няколко години Postcrossing  Blush Ужас...

Сега съм в чуденка дали да не поискам да са в плик картичките. Кое ли е по-добре?  Thinking

# 191
Пателина, Акаша, P.Sawyer, много се радвам, че картичките, които съм ви изпратила са ви харесали!  Grinning   Hug
Акаша, за теб бях предвидила друга картичка, но в последният момент погледнах профила ти и като видях, че замъците са на първо място в предпочитанията ти надписах тази със замъка.  Hug  

Тези дни съм доста заета, и чета темата по диагонал, но мернах в края на старата темата и в началото на тази, че няколко съфорумки се интересуват от директна размяна. Ако има желаещи за размяна, моля да ми пишат на ЛС, че тук може да пропусна някой пост. Предлагам картички от Ирландия, които пристигат доста бързо.  Flutter

Връщам се да дочета.

# 192
Получих вдъхновение и си подредих картичките, които съм купувала с години. Имам със сигурност за няколко години Postcrossing  Blush Ужас...

Сега съм в чуденка дали да не поискам да са в плик картичките. Кое ли е по-добре?  Thinking

Както на теб ти харесва за колекцията. Аз обичам да са надписани и пратени без плик -за мен е най-автентично така, а и най-лично.

# 193
Вече имам 2 регистрирани картички. Ще чакам вече и да получа. Естествено, нямах търпение, и веднага си изтеглих нов адрес.

Postcard ID    To member    To country    Sent    Distance    Traveled    Status    Img
BG-23764   Zinozavr   Ukraine Ukraine    28/Sep/2013    977 km    0 day   Traveling   
BG-23636   ArtuRiaX   China China    25/Sep/2013    7,770 km    2 days   Traveling   
BG-23201   MakarevichAnn   Belarus Belarus    17/Sep/2013    1,186 km    11 days   Traveling   
BG-22981   TemekuGirl   U.S.A. U.S.A.    13/Sep/2013    10,644 km    15 days   Traveling   
BG-22980   antuanrokanten   Russia Russia    13/Sep/2013    2,140 km    15 days   Traveling   
BG-22979   Blaundbla   Germany Germany    13/Sep/2013    1,230 km    15 days    Registered   
BG-23200   Annick87   Netherlands Netherlands    17/Sep/2013    1,740 km    8 days    Registered   

# 194
  • Там,където се събуждам щастлива.

Както на теб ти харесва за колекцията. Аз обичам да са надписани и пратени без плик -за мен е най-автентично така, а и най-лично.

И аз ги харесвам без плик, но се чудех в какъв ли вид пристигат от Русия или Китай, примерно. Някой с опит?

Общи условия

Активация на акаунт