Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 546
  • 748
  •   1
Отговори
# 525

Човек достигнал ниво на развитие, утвърдил се в професията си, притежаващ професионални качества- за какво да работи, ако не за пари? Той предлага труда си срещу заплащане. Неговите способности са продукт, които той продава.

Т.е. ти приемаш, че в даден момент професионалното развитие на човек секва и от там нататък мотивация няма, единствено ходи на работа, за да си взема парите, които са му нужни, за да подсигури достигнатия вече стандарт на живот  newsm78

Теоретично- да, практически- не.
Живея в провинцията, в голям град. Работила съм само в големи фирми, в местните им офиси. Възможностите за развитие за ясно ограничени. Повече от управител на местния офис няма на къде да ходиш, в случай, че не искаш да местиш цялото си семейство в София, но по тази логика един ден и София ще ти стане тясна. И в този ред на мисли да, в един момент стигаш тавана и единственото, което те мотивира е фирмата да е коректна, да си вършиш задълженията спокойно и както трябва, и да си получаваш редовно заплатата.

Работа, която вече не стимулира мозъчната дейност, за мен не би представлявала интерес, предполагам и за много други хора. Дори в случая с продавачката на МРЗ +1% - защо да няма мотивация и хъс да продаде още повече, да направи по-добър оборот?

Точно така. Развитието на фирмата и твоето лично развитие е мотивацията, което работодателите трябва да предоставят на служителите. Напускала съм работа на управленска позиция, защото фирмата не благоволи нито веднъж да ни изпрати на обучение или семинар, пък макар да бяха и безплатни за нея. В бранша марките организират такива за обучение на партньорите.

Това, че от експерт не ставаш мениджър, не означава че си спрял да се развиваш и не означава, че си спрял да извършваш "мозъчна дейност", особено ако работата ти е изцяло такава.

И не само парите може да са мотиватор. Имало е период от живота ми, в който всяка година са вдигали заплатата ми, получавала съм и бонус, за постигнати цели, но съм била безкрайно немотивирана, защото исках повишение на титлата/длъжността, която заемах и вярвах, че заслужавам. Имало е и период, в който заплатата ми е била под нивото, което посреща нуждите ми и все пак съм била мотивирана, защото вярвах, че това, което правя има значение за някого.

Да, спокойна работна атмосфера с ясни правила, които се спазват от всички- честно казано това мен повече би ме стимулирано. И разбира се има длъжности, които могат да ти осигурят определен обществен статус, контакти и връзки.
Според едно проучване, което четох, повечето служители са посочели за мотивиращо именно работната атмосфера, пред заплащането.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 15:29 от Red_Hot

# 526
Всяко нещо си има таван, защо скачате така?

violenzaa, имаш донякъде право. НО това е другото, което не му разбирам на бг-работодателя. Работата се върши за 2 часа, той иска да му висиш като сопол в офиса, пречи ти да намериш допълнителен доход, а дава малко пари. Защо е толкова трудно да се върже обем работа, работно време и заплащане?

# 527
За мен 400 лв. за стопанисване на онлайн магазин са си твърде малко.
Защото е комплексна работа (от - до), защото често те сблъсква с проблемни ситуации, напрежение и очакване.

Да те държат отговорен за всичко, не бива да струва евтино Peace

# 528
Защото най-вероятно работата няма да опира само до поддръжка на онлайн магазин. 

# 529
При тези за он лайн магазина кандидатствах - 400 ме удовлетворяват ако се 400 че получих отговор и от една подобна он лайн магазин за часовници бяха който си криеха сайта, но пък търсеха за 4-6 часа за 300 лв чисто но пък ако поемеш комуникация по е-майл, фейсбук и скайп стават повече  newsm78
Ред Велвет вие нали тъсехте офис оганизатор на 400 лв може ли повече инфомация  Simple Smile
Някой ако има опит с Промаркет -верига магазини да сподели--утре съм на 3то интервю педлагат 500 чисто но защо не съм сигурна  Rolling Eyes
Както и да е сигурно ще отида...

# 530
При тези за он лайн магазина кандидатствах - 400 ме удовлетворяват ако се 400 че получих отговор и от една подобна он лайн магазин за часовници бяха който си криеха сайта, но пък търсеха за 4-6 часа за 300 лв чисто но пък ако поемеш комуникация по е-майл, фейсбук и скайп стават повече  newsm78
Тези с часовниците са несериозници. Обадиха ми се по телефона за интервю след 2-3 имейла обяснения, насрочиха час за сряда /обаждат се в понеделник/ и във вторник пак ми се обаждат да ми кажат, че отпадало за сряда щели да звъннат за нова дата. Така и не се обадиха повече....а уж много ме бяха харесали Tired Ако са си намерили друг правлино беше да ми кажат или поне да ме видят и мен пък пак да си вземат другия човек

# 531
Dados, нямам идея, дай ми линк, за да видя коя обява е.

# 532
Dados, нямам идея, дай ми линк, за да видя коя обява е.

Беше писала тук във тази тема, виж във своите мнения назад  Simple Smile

# 533
  • Торонто
Dados грешката е твоя. Red_hot беше дала пример как, ако тяхната фирма си търси сътрудник с 400 лв. заплата какво би направила. Нямаше в предвид, че в момента реално търсят. Разгледай отново мненията назад Hug

# 534
Момичета, имате ли някакви за работата в куриерска фирма Рапидо?
Попаднах на тяхна обява и потърсих повече информация за условията,
но попадам на доста противоречиви коментари.

# 535
  • Вече на светло в София
Как се реагира на такава обява?! Shocked

Област: София
Населено място: гр. София
Квартал/Район: Младост 1

Длъжност:   шиофиор
Бранш:   Маркетинг, реклама, ПР
Заетост:   Постоянна
Опит:   Може и без опит
Образование:   Средно
Ниво в йерархията:   Работник/Служител
Възнаграждение:   600
Тип фирма:   Фирма директно търсеща служители

# 536
# 537
Днес бях на интервю ...  Whistling
Звънят ми половин час преди уговорения дали потвърждавам, че ще отида. Потвърдих - вече бях тръгнала. Отивам, кратко разглеждане на св-то, въпроси за неща, които ги пише вътре и накрая "това беше първо интервю, ние да ви видим; ако има второ, ще ви кажем условията".  Close
Яд ме е честно казано за изгубените нерви време, билети ...
Става въпрос за продавачка на обувки. Колко тайни може да са условията?  ooooh! Close

# 538
  • София
Момичета, имате ли някакви за работата в куриерска фирма Рапидо?
Попаднах на тяхна обява и потърсих повече информация за условията,
но попадам на доста противоречиви коментари.

За Рапидо мога да кажа добри неща, не съм работила за тях, но са качествени, развиват се добре и т.н. Отиди и ги виж  Peace

# 539
Естел, колко познато!
Туй им нескопосно държание е всъщност синдромът на "шиофиора": правят неща, от които не разбират. А се правят, че разбират.

И се правят.
Да им имам самочувствието...

Общи условия

Активация на акаунт