Работа, CV-та, HR-и, съвети - 34-ра тема

• 64 502
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • In my tropical dream
Уффф пак са затърсили служители с
Цитат
-Висше икономическо образувание
Айде образувайте си по едно де... Laughing
http://www.jobs.bg/f2011761

# 646
Здравейте, благодаря на всички за коментарите  Hug
Скрит текст:
някои от тях много ми помогнаха...
Днес си подадох предизвестието, не ми е за първи път да казвам,че ще напускам, така беше и м.Юли, след разговор (шефа) каза,че много от нещата ще се променят. Е,така де но нервите и напрежението от началото на септември расте и затова вчера не издържах.Хареса ми коментара на Девичка, благодаря ти за съвета.Бях "уверена" и "спокойна" - старах се поне,обясних си мотивите...Каза,че вече сме говорили,че се старае да направи всичко както сме говорили,ама много се бави и да ви кажа вече загубих вяра.Каза,че не може да ме спре ако съм решила, но да помисля...
Хареса ми и съвета на Ариана, не знам...
Като си тръгвах днес, ми каза: наспи се хубаво тази вечер и искам утре да ми кажеш решението си, явно е че не иска да си ходя.Но също така е явно,че няма да търпя вече толкова много...Да вярвам или не, не мога да преценя.А и истината е,че ме страх да си търся друга работа.

# 647
Днес мина и моето интервю. Доста странни въпроси ми задаваше човека от сорта на какво работи бащата на детето ми, на колко години е детето, какъв пол е Crazy Тези неща така и не разбрах за какво са му да ги знае обаче нали съм си много искрена си казах. Даде ми задачка на мейла, изпълних я преди малко и пратих отговора. Сега да видим дали ми е харесал работата. Мен горе-долу ме устройват неговите условия, при положение, че няма други предложения.

# 648
  • София
Да, бе?!  Ние лошите, дето съветваме Зизу да напусне работа.. пфффф не ни е срам!
Колко по-добре е да си седи там да я мачкат, да й се подиграват с ниско възнаграждение, да си пийва питиета, за да се успокоява и да се нервира всеки ден. Тогава изхода е ясен - ще се поболее и няма да има избор.
Сега поне има избор  Peace

# 649
Днес мина и моето интервю. Доста странни въпроси ми задаваше човека от сорта на какво работи бащата на детето ми, на колко години е детето, какъв пол е Crazy Тези неща така и не разбрах за какво са му да ги знае обаче нали съм си много искрена си казах. Даде ми задачка на мейла, изпълних я преди малко и пратих отговора. Сега да видим дали ми е харесал работата. Мен горе-долу ме устройват неговите условия, при положение, че няма други предложения.

Не знам каква е тази практика,първият въпрос от къде си. След това майка ти и баща ти къде работят? Братя,сестри? Аха,а тя къде работи? Масово се задават твзи въпроси и не знам каква им е целта. Направо да искат като ходя на интервю с лист с родословното си дърво и копие на год.данъчна декларация ли? Не  знам. Ама и аз съм такава,казвам си всичко.

# 650
  • София
Предполагам, че задават такива въпроси за да си направят сметка за заплащането. Все пак едно е на квартира, друго - при мама. А за децата е ясно - проблема с болничните. За семейството - за да си направят сметка има ли млади баби или бащата може ли да взема болнични.
Не, че ги засягат тия неща, но това е положенито.

# 651
Не искам да си представям какви са тези работодатели, които ще определят нивото на заплащането по това къде и с кого живееш  ooooh!
Изобщо не ги интересува какво работят близките ми. Могат само да ме накарат да подпиша декларация за липса на конфликти, нищо повече.
Предполагам, че това става само в малки фирмички, за големи компании не съм чула и лично аз не съм попадала на такива въпроси. Аз не бих отговорила на тях.

# 652
 Точно вчера се чудех защо по интервюта се задава въпроса "На квартира ли живеете?". Какво значение има ?! Ако искам ще живея с родителите си, а може да си имам и мой апартамент или да живея за  без пари при приятел ... какво отношение има това към работата?
Заплащането не се ли определя според опита и работата, която ще вършиш?

# 653
Днес мина и моето интервю. Доста странни въпроси ми задаваше човека от сорта на какво работи бащата на детето ми, на колко години е детето, какъв пол е Crazy Тези неща така и не разбрах за какво са му да ги знае обаче нали съм си много искрена си казах.
За възрастта на детето е ясно, ако е малко - по-чести болнични.
За другото - нещастен опит да се определи финансовото състояние на семейството и колко ще бъдеш зависима от дохода си. Т.е. ако не ти харесат условията, а мъжът ти е със стабилен собствен бизнес, много по-лесно ще вземеш решението да напуснеш работа. Ама това е смешно, защото мъжът ти може и да не работи и пак да има високи доходи (примерно да е крупен рентиер). Mr. Green

# 654
Днес мина и моето интервю. Доста странни въпроси ми задаваше човека от сорта на какво работи бащата на детето ми, на колко години е детето, какъв пол е Crazy Тези неща така и не разбрах за какво са му да ги знае обаче нали съм си много искрена си казах.
За другото - нещастен опит да се определи финансовото състояние на семейството и колко ще бъдеш зависима от дохода си. Т.е. ако не ти харесат условията, а мъжът ти е със стабилен собствен бизнес, много по-лесно ще вземеш решението да напуснеш работа. Ама това е смешно, защото мъжът ти може и да не работи и пак да има високи доходи (примерно да е крупен рентиер). Mr. Green
Абсолютно!  Peace
На едно от интервютата ме питаха "Планирате ли второ дете?"  ooooh!
Не слагам всички под един знаменател, но повечето са смешници, предлагащи работа в отвратителни условия и с ниско заплащане. Много малко останах коректните работодатели. 

# 655
Не искам да си представям какви са тези работодатели, които ще определят нивото на заплащането по това къде и с кого живееш  ooooh!
Изобщо не ги интересува какво работят близките ми. Могат само да ме накарат да подпиша декларация за липса на конфликти, нищо повече.
Предполагам, че това става само в малки фирмички, за големи компании не съм чула и лично аз не съм попадала на такива въпроси. Аз не бих отговорила на тях.

АБСОЛЮТНО съм на същото мнение!!! Това е личен живот и нямат право да си пъхат носа там.  Naughty

# 656
Здравейте,от един месец и аз съм в редиците на безработните.Искам да споделя моя опит с кандидатстването до сега.От около 30 обяви ми се обадиха от 6 места.Най-очарован останах от вчерашното интервю проведено от Manpower/това ми е 1-во през агенция/,единствено не казаха коя е компанията.Това ще се разбере ако ме одобрят за 2 интервю,обещаха да ми се обадят с резултата какъвто и да е.Досега и от предишните места получих обратен отговор.

Успех на всички.

# 657
Точно вчера се чудех защо по интервюта се задава въпроса "На квартира ли живеете?".

OMG! Какви са тези работодатели?! Shocked Всички въпроси, които споменахте са абсурдни. Не мога да повярвам какви ги има.

# 658

За много хора нещата не опират до това какво е финансовото състояние на семейството. Има жени, които не могат да си представят да не работят и да чакат на мъжа и има мъже, които пък не искат жените им да работят. Изобщо това са неща, които опират и до личните възгледи на човека. Но моите наблюдения са, че определен тип работодатели просто си търсят хора, които лесно могат да манипулират, без амбиции, дори леко посредствени. Не искам да обидя никой, напротив. Просто се замисляйте и бдете на щрек на интервютата.

# 659
Здравейте,от един месец и аз съм в редиците на безработните.Искам да споделя моя опит с кандидатстването до сега.От около 30 обяви ми се обадиха от 6 места.Най-очарован останах от вчерашното интервю проведено от Manpower/това ми е 1-во през агенция/,единствено не казаха коя е компанията.Това ще се разбере ако ме одобрят за 2 интервю,обещаха да ми се обадят с резултата какъвто и да е.Досега и от предишните места получих обратен отговор.

Успех на всички.

Регистрира се специално да похвалиш агенцията или що?  Tired

Общи условия

Активация на акаунт