От Франция до България - превоз на покупките ни (19)

• 50 197
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Аз пак дребнаво ще уточня, че преди малко взех пратката си, платих си за 50-те грама като за килограм, а след това констатирах, че на кутията французите ясно са си написали тегло точно 1 кг. Грамове няма.
Не очаквам специално отношение. Предпочитам да не ме лъжат. Или да ме лъжат по-качествено  Wink Предлагам превозвачът да си калибрира везната (ако използват такава).

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 13:01 от Покипси

# 106
  • Стара Загора
Освен това съгласно сайта им курсът е тръгнал на 25 септември, а не на 23. Така, че нормално е да се претесняваме за пратките си простигнали на 23 . Моите поне са от 25 и по- късни дати и затова още не съм се " затръшкала" . Ама понеже изтървах един диспут с Франсетобг парен каша духа.
Редактирам се -сега видях, че е тръгнал курс 3 на Франсделивъри - спирам да мрънкам. Все пак имат курс на седмица. Само да продължат в същия дух

# 107
pommellina, не е спам, по темата си е. Пък всеки, който чете си прави изводи както може.
За товаренето  си казах, не ги разбирам нещата как са точно. И да, не  е коректно за едни да се товари, за други не Peace

За грамовете и друг път е имало разминаване в писаното от френски пощи. Приятелка преди време получи 3 сутиена 7 кг !!!!! После превозвачът премери и установи грамчета естествено. Меренето се извършва в офис на превозвача, май е упоменато някъде по общите условия (предпочитам д аима такова мерене)

.Колкото повече информация - толкова повече въпроси и недовоства май. Laughing

Друго си е Франсето. Ни знаеш кога тръгва курса (но винаги пристига в края на седмицата), ни какво са натоварили, няма мейли, няма коресподненция,  накрая си безумно щастлив , плюеш в пазвата, радваш се  на смс от ЕКОНТ  (че друго инфо няма поне при мен) и си щастлив ако си вземеш всичките неща Laughing
Покипси,  Hug

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 14:50 от камъче

# 108
  • гр.Добрич
радваш се  на смс от ЕКОНТ  (че друго инфо няма поне при мен) и се радваш ако си вземеш всичките неща Laughing

Точно него чаках, ама не. Имам мейл от Франсето, но явно не са натоварили всичко на един ден.

Каквото и да си говорим, пазаруването от Франция все още е затруднено.

# 109
Цитат
и си щастлив ако си вземеш всичките неща
Защо, има ли случаи да не си ги вземеш?  Shocked

# 110

Друго си е Франсето. Ни знаеш кога тръгва курса (но винаги пристига в края на седмицата), ни какво са натоварили, няма мейли, няма коресподненция,  накрая си безумно щастлив , плюеш в пазвата, радваш се  на смс от ЕКОНТ  (че друго инфо няма поне при мен) и си щастлив ако си вземеш всичките неща Laughing
Покипси,  Hug

[/quote]

Хе хе - искам да споделя и аз твоето щастие  Joy но поне се посмях от сърце  Hug

# 111
  • София-Лагера
Цитат
и си щастлив ако си вземеш всичките неща
Защо, има ли случаи да не си ги вземеш?  Shocked
Joy Joy Joy Joy
Мда,разрови се да видиш колко изгоряли има.
Една мацка изгоря с 200 евро.
То не е смешно ,а трагично направо.

# 112
Да питам ако сте писали на ФранстоБГ отговарят ли Ви по принцип на мейла. Сега им пратих запитване ако могат да проверят дали са ми получили злополучната от 12,09 поръчка на техния адрес във ФР. Или да почвам да пиша на Ларедут и Пей Пал  newsm78

# 113
  • София
И за мен СД (ФД) си остават най-коректни за сега (да не казвам голяма дума!). Не съм съгласна, че не товарят пратки, които са с дата на доставка в деня, за който е насрочен курса им. Пратка от Ла Редут с дата на доставка 23.09 беше получена навреме и изпратена в курса им, който тръгна на 23.09 и вчера си я взех  Peace

Аз също имах пратка с дата на доставка 23.09, пристигнала при тях на 23.09
( това е потвърдено и от ФД) не е във 2 курс.
Дразнещо е, така за едни са коректни, за други не.
Спирам със спама.
Аз също имам с такава дата, не е в курса. Но, честно казано, не знам час на тръгване на камиона, не знам час на пристигане на пакета.....Поне курсовете са редовни/пу-пу/

Момичета, пратките ни пътуват в групажи, като дни преди товаренето /даже е късно/ се заявяват килограми. Опаковат палета и товарят. Нормално е да има ненатоварени пакети, такива, извън заявеното тегло. Рядко превозвачите правят компромиси, да не кажа, че хич не правят. За съжаление, ако курсовете са редки, знаете какво чакане е. Confused

# 114
  • Варна
pommellina, не е спам, по темата си е. Пък всеки, който чете си прави изводи както може.
За товаренето  си казах, не ги разбирам нещата как са точно. И да, не  е коректно за едни да се товари, за други не Peace

За грамовете и друг път е имало разминаване в писаното от френски пощи. Приятелка преди време получи 3 сутиена 7 кг !!!!! После превозвачът премери и установи грамчета естествено. Меренето се извършва в офис на превозвача, май е упоменато някъде по общите условия (предпочитам д аима такова мерене)

.Колкото повече информация - толкова повече въпроси и недовоства май. Laughing

Последния път дори СМС от Еконт нямах. Sick Ходих случайно до офиса да пращам нещо и от дума на дума се разбра че съм имала пратка на 5 дни. Rolling Eyes

П.П. Даже две пратки - не ми бяха обединили поръчките от курса.

# 115
Какво да кажа.... Имат време да постват постоянно реклами за привличане на клиенти във ФБ страницата си, а нямат време за едно копи-пейст на списък с имена! Защото, както каза някой, едва ли нямат списък на получателите като изпращат пратките.

Дано чете някой от фирмата тук, защото искам да им кажа - виждам, че доста недоволни има във форума, не си режете клона, на който седите. Много по-малко средства се изискват за задържането на един стар клиент, отколкото за привличането на нови - това е едно от най-простите правила в маркетинга!

Когато преди време имах проблем с една пратка, ги питах защо пак не правят списък, и да проверят дали е пристигнала на  френски адрес. Отговора им беше че всичко пристигнало е изпратено и че нямат списък с пристигналите им пратки...

# 116
  • гр.Добрич
Аз пак дребнаво ще уточня, че преди малко взех пратката си, платих си за 50-те грама като за килограм, а след това констатирах, че на кутията французите ясно са си написали тегло точно 1 кг. Грамове няма.

И на моят пакет днес пишеше 1кг, но когато го сложих на моята везна се оказа, че е 1200, както Франсето са го изчислили, така че май мерят пакетите.

# 117
A някой има ли обяснение на следния казус  Laughing
След като от ФД не доставят от 3 Suisses защо бюрото на русата мацка, която раздава пратките в офиса им в Младост е отрупано с техни брошури - видях около 10 каталога на 3 Suisses и 1 на La Redoute ...  Joy

# 118
Вероятно адреса им фигурира в базата данни на магазините и им пращат рекламни каталози безплатно .

# 119
Момичета, някоя от фирмите изпраща ли по Бг пощи или работят само с Еконт и ако теглото на пратката ми е 1.200кг като 2 кг ли ще се таксува или се изчислява с точност до 200 гр.? С две думи  с коя фирма е по -изгодно да поръчвам? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт