От Франция до България - превоз на покупките ни (19)

• 50 115
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Това е и моята критика към ФД- ползвам фейсбук изключително рядко и се налага да влизам там, специално за да проверя кога има курс, защото информацията не е сложена на сайта. Ето сега за последния курс, който според фейсбук е тръгнал няма информация на сайта.
Иначе съм доволна от честотата на курсовете им, както и от обслужването  Peace За Нова Година се бях подготвила още през ноември, аз също имам малък собствен бизнес и НЕ работя по Коледа и Нова Година, не съм длъжна да работя на подобни светли празници и честно казано не мисля, че е честно клиентите ми да изискват това от мен. Естествено съм ги уведомила своевременно, добрата комуникация е ключът за добри взаимоотношения. Peace

ПП. Ето какво отговарят от Франс деливъри на въпросът с доставките във Франция:
Въпрос: Здравейте, моля бихте ли пояснили каква е процедурата при получаване на пратки от Ларедут във Франция? По-конкретно ме интересува дали се подписва някакъв документ от ваша страна, който се връща в Ларедут и показва, че пратката е доставена на този адрес и на това лице? Има ли подпис изобщо или системата във Франция е такава, че пратките просто се оставят на адреса?
Франс деливъри: Благодарим, Ви за запитването , защото начина на получаване на поръчките във Франция, на всички наши клиенти - е важен елемент за гаранцията и сигурността при пазаруване с нашето посредничество. Предаването на пратки от всеки един вътрешен куриер на територията на Франция, който направи доставка на нашият адрес се случва, единствено и само срещу физически подпис на наш служител, /задължително е името на лицето, което приема пратката/ите, да бъде изписано цялото - на латиница/ - върху документа предоставен му от съответния куриер. Един екземпляр от този документ остава на съхранение в архивите на съответната куриерска фирма и може да бъде предоставен при поискване по всяко време, в случай, че има спорни казуси. Тази система работи отлично и има пълна прозрачност при проследяването на всяка една пратка. В процеса на работа, ние спазваме стриктно тези общоприети правила и смело можем да заявим, че до момента нямаме случай на изгубена или неполучена пратка от наш клиент.

Значи Франсделивъри задължително приемат стоките срещу подпис.
Някой може ли зададе същия въпрос и на ФР2БГ? Да ги пита дали задължително приемат пратките срещу подпис или просто се оставят на адреса? Идеята ми е да се опитаме да разберем откъде идва проблемът  Rolling Eyes
Хрумва ми и друго - някой, който има липсваща пратка би ли предоставил проследяващ номер, с който да пратим запитване до самата куриерска фирма с претенция за неполучена пратка. Те би трябвало да могат да изпратят доказателство, отговорността е тяхна.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 14:26 от NBM

# 661
Заповядай:
Colis nº 20133244599973 livré par la Poste le 25/11/2013 en SO COLISSIMO Nº 6Q00529695046 (suivez ce colis sur www.colissimo.fr)

Когато питах ФР2БГ за пратката, те отговориха, че трябва да има подпис и печат на MTLS. Затова да искам името на човека, който е подписал. Писах на ЛР и те ми върнаха писмото, което съм публикувала, като писаха, че са се свързали с пощите. Пратих го на ФР2БГ, но те настояват за име.

# 662
Заповядай:
Colis nº 20133244599973 livré par la Poste le 25/11/2013 en SO COLISSIMO Nº 6Q00529695046 (suivez ce colis sur www.colissimo.fr)

Когато питах ФР2БГ за пратката, те отговориха, че трябва да има подпис и печат на MTLS. Затова да искам името на човека, който е подписал. Писах на ЛР и те ми върнаха писмото, което съм публикувала, като писаха, че са се свързали с пощите. Пратих го на ФР2БГ, но те настояват за име.
Колкото и да се разправяш с Франсето-нито ще ти съдействат,нито ще ти върнат нещо.Разбира се,че настояват за име,защото знаят,че такова няма.Те за това не си променят политиката.Ако техен служител се разписва при получаване-как ще крадат пратки.Наистина единственото,което можем да направим е да спрем да ги ползваме.

# 663
  • Sofia
Заповядай:

Благодаря, минавам на лични, за да пишем писмото.

# 664
Присъединявам се към мнението на slaveia. Ситуацията ми е същата като на mary cherry. Получих имейл от Ла Редут, че не предават пратките срещу подпис ("La sociйtй  So collissimo livre sans signature" - да не би пък да греша в превода?). Да се обърна към спедитора.
Приключвам с Francetobg и не препоръчвам на никого да ги ползва.
За другия превозвач се чудя - как така получават пратките срещу подпис, като So collissimo ги доставя без такъв  newsm78
След 7-годишно успешно пазаруване от Франция, приключвам и с това...  Sad

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 10:34 от Покипси

# 665
Аз си го обяснявам така: На русенци адресът във Франция вероятно е домашен и когато доставят пратка на домашен адрес, не искат подпис, тъй като не вярват че някой от семейството ще скрие пратката на друг.  Mr. Green Така е и в БГ Пощи - ако ти донесат пакета вкъщи, оставят го независимо кой е отворил - дете, мъж... без да записват името на получателя (поне при мен е така). Ако, обаче, отидеш да го вземеш от пощата, тогава ти искат лична карта и няма как да го вземе друг без пълномощно. Адресът на ФД сигурно е служебен - някакъв склад и затова там се доставят срещу подпис. Така си го обяснявам аз, не твърдя, че е вярно  newsm78

# 666
  • В полето, под тепето.
Точно обратното, на русенската фирма адреса е голям склад. Правих проучване преди време , след като не си получих кухненския робот.
За ФД не знам, не ми е изчезвала пратка и не съм се интересувала.

# 667
  • Sofia
И аз си го обяснявам с някаква разлика в адресите. Допускам даже, че адресът на ФР2БГ е склад, където просто ги оставят, няма кой физически да ги приеме. Докато Франс деливъри явно имат друг вид адрес и винаги някой подписва. Факт е, че там пратка не е изчезвала, а при ФР2БГ случаите зачестиха.

Вместо да се трие превозвача от първа страница предлагам ясно да се напише следният текст: "Имайте предвид, че организацията на доставка на Фр2БГ не изисква физическо присъствие и подпис на адреса и има възможност пратката да бъде изгубена, без да може да се докаже доставка. Подобни случаи има описани в темата, моля прочетете внимателно, преди да ползвате доставчика"
В крайна сметка всеки сам да си прецени, може да има хора, които предпочитат да поръчат въпреки това.

# 668
Така чаканият курс........ а следващият кога ли ще да е newsm78
от фейсбука:
France Delivery
Уважаеми клиенти,
Днес, 15/01/2014 г. /СРЯДА/ пристигна курс № 14 на FRANCE DELIVERY. Пратките ще се обработват и всички наши клиенти ще могат да получат своите поръчки, съобразно избраният метод на доставка, както следва:
От офис на FRANCE DELIVERY
- 18/01/2014 г. /СЪБОТА/ от 15.00 ч. до 17.00 ч.
- 19/01/2014 г. /НЕДЕЛЯ/ от 14.00 ч. до 17.00 ч....

# 669
  • Sofia

Пише си на сайта им:
КУРС №15    16.01.2014 г.*    22.01.2014 г.*

# 670

Пише си на сайта им:
КУРС №15    16.01.2014 г.*    22.01.2014 г.*

най-накрая ФД са си оправили сайта време беше....... newsm20

# 671
  • София
Ще раздават само уикенда  newsm78
Ами ако не съм в София кога ще мога да си взема пратката? Следващо раздаване ли се чака?

# 672
след няколко дни ще пуснат още една дата за взимане на пратки,обикновено така правят.

# 673
  • София
Мерси  Hug Аз ги питах - следващата седмица ще има раздаване.

# 674
  • София-Лагера
И аз си го обяснявам с някаква разлика в адресите. Допускам даже, че адресът на ФР2БГ е склад, където просто ги оставят, няма кой физически да ги приеме. Докато Франс деливъри явно имат друг вид адрес и винаги някой подписва. Факт е, че там пратка не е изчезвала, а при ФР2БГ случаите зачестиха.

Вместо да се трие превозвача от първа страница предлагам ясно да се напише следният текст: "Имайте предвид, че организацията на доставка на Фр2БГ не изисква физическо присъствие и подпис на адреса и има възможност пратката да бъде изгубена, без да може да се докаже доставка. Подобни случаи има описани в темата, моля прочетете внимателно, преди да ползвате доставчика"
В крайна сметка всеки сам да си прецени, може да има хора, които предпочитат да поръчат въпреки това.

Това отдавна трябваше да присъства на 1 стр.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт