От Франция до България - превоз на покупките ни (19)

• 50 111
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • РУСЕ
След като информирах КЗП, те ми се обадиха неофициално, за да ми се присмеят. Едва ли не аз се почувствах глупаво, че съм се доверила на ФР2БГ. Те нищо не мога да направят защото, аз нямам договор с ФР2БГ, нищо черно на бяло. Как съм могла да пратя пратката на адрес във Франция, направила съм им подарък и т.н. все неща от този сорт - От КЗП. Чакам официален отговор, неофициално ми казаха да се обърна към данъчните.

# 691
  • София
От КЗП няма да направят нищо - ти реално нямаш касова бележка или друг документ, който да доказва, че си ползвала тяхна услуга, т.е. ФР2БГ са прави. Аз бих пуснала жалба в полицията и в данъчните - сигурно няма да помогне, но поне ще ги разходят до районното да им снемат показанията  Peace

# 692
  • FR
D_DGV, не знам приятеля ти адвокат дали се е свързалвече с фр. Пощи, но ако не е ето ти телефон за проблеми с колетите: 3631  . От пред мисля че трябва да сложиш само 0033 за Франция. Работят от понеделник до петък от  8h30 à 19h00 и събота от 8h30 à 13h00 . Във Франция е един час по-рано от България.

# 693
  • РУСЕ
Все още не съм го занимавала. Дори вече се двоумя, защото се опасявам, че и там ще удари на къмък.

# 694
  • РУСЕ
Фр. пощи /Колисимо/ ли трябва да доставят пратката до MTLS?

# 695
  • FR
Да, колисимо е това. Предполагам с тях си пуснала?Аз веднъж съм звъняла на този номер и само ми пуснаха жалба по телефона с данни и информация.  Беше колет, който ми даваха че е оставен в пощенската ми кутия, а не беше. Няколко дена по-късно го намерих пред вратата ми. Явно пощальона е объркал и комшия ми го е оставил. Но това ми се случи веднъж за 10 год.  в Франция. За това не знам има ли ефект от обаждане на този номер, както и не ми се вярва проблема да е в пощата.

# 696
  • РУСЕ
А дали мога да намеря номер на MTLS?

# 697
  • FR
Може би в телефонния указател, ако изобщо са дали  newsm78 . Иначе не знам. Не мога и в сайта им да вляза да видя адреса им  Thinking

# 698
Когато поръчвате обувки с франсделивъри пишете ли им да махнат кутиите или не?И изобщо имат ли такава услуга или не?

# 699
  • РУСЕ
НЕ СЪМ ПОРЪЧВАЛА ЧРЕЗ ТЯХ, А ТАКАВА ОПЦИЯ ЗА МАХАНЕ НА КУТИИ НЕЗНАМ

# 700
  • РУСЕ

Това го получавам за втори път, но мисля, че нищо не доказва - 

ColiPoste

Service Clients

REDCATS LA REDOUTE

RMS DAI
SCE ETUDES ET RELATIONS POSTALES
110 RUE DE BLANCHEMAILLE BP 44

59051 ROUBAIX CEDEX 1

Noisy le Grand, le 9 janvier 2014

Réf. : FC/LT/GC/0014/9118841
Réf. Client : 20133195003903

Objet : Votre attestation de livraison N° 6Q00529433471

Madame, Monsieur,

Par votre E-Mail du 21/12/2013 ,vous nous faites part de vos interrogations, relatives à la livraison du colis N° 6Q00529433471, destiné à MME GEORGIEV DEIANA, résidant MTLS ZONE D AMENAGEMENT ECONOMIQUE, 8 RUE ROBERT MOINON, 95190 GOUSSAINVILLE.

Nous avons le plaisir de vous confirmer que ce colis a bien été livré à l’adresse communiquée par vos services, le 20/11/2013 .

Nous restons naturellement à votre disposition pour toute précision complémentaire.

Nous vous remercions de votre confiance et vous prions de croire, Madame, Monsieur, à l’assurance de notre parfaite considération.

Nathalie BAZIN

Service Clients

# 701
От КЗП няма да направят нищо - ти реално нямаш касова бележка или друг документ, който да доказва, че си ползвала тяхна услуга, т.е. ФР2БГ са прави. Аз бих пуснала жалба в полицията и в данъчните - сигурно няма да помогне, но поне ще ги разходят до районното да им снемат показанията  Peace
Аз затова питах по- рано за името на фирмата. Ако е това, което ми отговориха, излиза, че за 2012 г. хората са на загуба. Не знам дали въобще отчитат тази дейност. Може би от НАП ще ги попитат.

# 702
  • София
лелеееее как стана незнам, уж добре погледнах адреса на който поръчвам и сега в мейла ми пише че ще бъде доставено в Relais colis?

идеи какво да правя? май не можеше да се откаже поръчка?
с превозвача ли да се свържа?

ако никой не получи пратката, тя ще се върне в Ларедут, за да ми върнат обаче парите трябва ли да ги уведомявам Ларедутците?

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 15:16 от elvirka

# 703
  • Sofia
лелеееее как стана незнам, уж добре погледнах адреса на който поръчвам и сега в мейла ми пише че ще бъде доставено в Relais colis?

идеи какво да правя? май не можеше да се откаже поръчка?
с превозвача ли да се свържа?

ако никой не получи пратката, тя ще се върне в Ларедут, за да ми върнат обаче парите трябва ли да ги уведомявам Ларедутците?

Ще се върне и ще ти върнат парите, няма нужда да уведомяваш.
Единият превозвач има услуга за взимане от пункт, но се заплаща, не помня кой беше точно.

# 704
  • София
благодаря ти, проверих и за получаването от пункт, може би това ще избера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт