ДОМАШНИТЕ МЕЗЕТА

  • 178 159
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 9 464
много хубав почин имат. Тук в нашата Берьозка скоро ми предложиха да опитвам кашкавал, преди да купя  Heart Eyes


Иначе аз съм като офсЪ  Wink, солено ми дай на мен  hahaha Преди месец и нещо си купих истинска занаятчийска пастърма от Гърция - традиционна рецепта от Драма - ами тя беше соленичка дори за моя вкус  Grinning, но отдавна замина по предназначение  Laughing И много ме изкефиха в магазинчето - предлагаха дегустация на целия асортимент заедно с шот гръцка ракия, май  Wink


мдаааа, да не забравяме, че е за мезе, не за наяждане. Моят половин след като изяде една шепа с 2 глътки вино, реши, че е солена и се наложи да му обясня, че не това е вечерята  Mr. Green

Както Мастерчето рече - 24 ч. са достатъчни за свинското. 
После след готовноста я прибирам във фризер опакована в найлон.....Издържа от сезон -до сезон) .....

като  ми дойде на гости оня немец Алцхаймер и а у нас ще издържа от сезон на сезон  Joy

# 136
  • Мнения: 5 001

като  ми дойде на гости оня немец Алцхаймер и а у нас ще издържа от сезон на сезон  Joy

Aaaaaa.......Тоз гостенин да го гониш,че да'н идвам с точилката......  newsm29 ......Хмммм.....  newsm66


....хихихихихи........ И при нас не се задържа пастърма във фризера,ама да кажа де...... Laughing

# 137
  • Мнения: 2 249
Аз да се отчета  Grinning
Снощи и "лесното" мезе, и свинското, и телешкото виснаха на сушилнята  Wink
Свинското и телешкото бая се бяха стегнали след 48 ч. в сол на затворения, но неотопляем балкон  Laughing и ги гледах, гледах, пък реших да не си играя и тази вечер и всичко наведнъж  hahaha да го приключвам  Grinning
Ще докладвам за резултата  Wink
Иначе за гръцката ми пастърма да уточня, че не съм я яла с шепи - въпреки че ми се искаше  hahaha, защото, по финансови причини, беше само около 200 гр., които си ги ядох около 10 дни - по 2-3 тънко нарязани на машината парченца на ден  Sad

# 138
  • Мнения: 45

Втора серия е на сушилката

# 139
  • Мнения: 1 907
Нахлувам в темата с въпрос  Laughing
Преди години работех с украинци и за разни поводи правехме задължително "маринована" сьомга, но не помня рецептата  Cry . Помня само, че филето се овалваше в захар и сол и нищо повече. Вкусъ после е превъзходен. Филето може да се консумира сурово или леко изсушено.
Знае ли някой рецептата - тя става и за свинско.

# 140
# 141
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 073
 Първи опит вдъхновен от темата
Има и виснало свинско контра филе и говеждо по рецепта на Ердинч.Има ли сушили на морски климат?Колко време отнема приблизително?

# 142
  • Варна
  • Мнения: 12 731
При мен 20 дни,готови са вече  Peace

# 143
# 144
  • София
  • Мнения: 2 111
Здравейте,
направих пъстарма по рецепта на Пепчо.Сложих месото да съхне във фризера, защото в хладилника няма място.
Как мислите дали ще изсъхне там, след като е замръзнало?

# 145
  • Мнения: 9 464
не, абсурд е да изсъхне във фризера. Там ще замръзне. А хладилника изсушава. Помисли как да го сложиш в него  Peace

# 146
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 073
 Понеже тук пак вали и е много влажно се наложи да прибера пъстърмата в хладилника,защото ми се струва,че леко започна да лепне.Има ли опасност да си проваля мезенцата?

# 147
  • Мнения: 9 464
избърши ги с мека кърпа и прибирай в хладилника. Иначе няма да съхнат, а ще лепнат повече  Peace

# 148
  • Мнения: 2 249
И при мен нещо не щат да съхнат филетата и пастърмите  Sad Вече 10 дни минаха, а и лесното мезе и пастърмата са си все още меки и сУрАви  Confused
 Може би все пак не им е достатъчна вентилацията на затворения балкон  newsm78 Ще пробвам да оставям прозореца отворен леко да е по-проветриво  Simple Smile

# 149
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Осолих сланина - в каче, на слоеве със сол - и сега ми се ще да я съхранявам в саламура, докато свърши. Някакви препоръки за саламурата?

Общи условия

Активация на акаунт