Детски градини Варна - тема 2

• 62 927
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря от сърце Blu.  Hug
Искам да попитам все пак дали има майчета, който желаят да си разменим градините, тъй като Морска звездица е в Младост, а ние живеем  в Чайка и работим на центъра. Идва ни малко далчеко, нямам претенции за градина, само да е по-близо

# 136
megi 17 има тема за размяна, но ще е невероятен късмет, ако успеете да се размените.Нас ни приеха в Палечко, защото не исках да кандидатствам в друг район, и все пак е най далеч в район Одесос.
Исках да се разменим, но не успяхме. Детето вече свикна, а и госпожите са добри,много съм доволна, въпреки,че бях изключително резервирана.

# 137
  • Варна
Здравейте! По нагоре питах, да побутна въпроса си: за ЦДГ Успех някой има ли отзиви?

# 138
Здравейте, с известно закъснение от 2 месеца реших да докладвам резултата от борбата ми с "матрицата"  Joy. Сигурно няма много стари четящи, само ще синтезирам. Преди точно 2 г. изпратих жалба до КЗД за начина на класиране на децата в ДГ и дискриминационните според мен и някои от вас предимства. Беше заведено дело с петчленен състав. След 2 години умуване от страна на комисията са успели да намерят начин да отхвърлят исканията по жалбата ми. На 8 страници сложни юридически словосъчетания са описали колко нормално и справедливо се приемат децата ни във варненските детски градини. Единственото успокоение за моята теза е едно особено мнение на един от членовете на състава. Явно само в него е проговорила съвестта.
И така, борбата със статуквото е безсмислена. Властта е всеможеща, а ние продължаваме да се спасяваме поединично. Поздравления за етаж 11 от партийния дом! Подигравката с децата ни, разигравани на тото продължава.

В продължение мисля, че за тази година ще се възстановят премахнатите преди 2 години предимства от правилника за прием, дори нещо повече, почти съм сигурна, че ще се появят нови такиова. Ще изчакаме да качат новите правила за набор 2011.

И понеже никога не съм написала и една дума без подплата в тази тема, отново предоставям на разположение на всички справка от Министерството на образованието за броя записани деца в градините за първа група, справката е актуализирана към 1.12.2013 г.
В нея отново се вижда къде записаните деца са повече от обявените в регистъра бройки. А, Register, какво ще кажете?

На бърз поглед се вижда:
Слънчева дъга - обявени общо 31 места, записани в градината - 33.
Теменужка - обявени общо 81 места, записани деца 83.
Мечо пух - обявени 32, записани 34.

Е, признавам, че има и градини, където записаните деца са с 1-2 по-малко от обявените места. И това е странно.
Ако забележите разликата в Христо Ботев - обявени 55 места, записани 56 деца според едната справка и 196 според другата. Тук грешката е на директорката, която е подала грешна бройка към министерството. Къде е бляла тази ежна...

Файлът е тук: http://dox.abv.bg/files/listtree, активен до 25.02.

Късмет на новия набор! Дано неприетите са под 500 както м.г.

# 139
Момичета, мога ли сега да отида да си изкарам документ от Изчислителния за платени данъци, за да избегна опашките?

# 140
  • Някъде там
Момичета, мога ли сега да отида да си изкарам документ от Изчислителния за платени данъци, за да избегна опашките?

И аз се интересувам  Peace

# 141
Здравейте искам да попитам някои знае ли за приема тази година дали ще има нови правила, понеже аз никъде до сега не бях видяла такова нещо и сега го прочетох тук и се изненадах, миналата година новите правила излязоха по това време, м. Февруари, но в сайта на общината имаше информация че ще има промяна. Не че и да има ще е нещо много различно , но и аз се притеснявам да не измислят нови предимства че 2 години сме в томболата и.........

# 142
В яслите вече по служебен път ще проверяват дали сме си платили данъците. Няма да искат бележки от родителите..... Та в този ред на мисли, може и за градините да го направят това..... newsm78

# 143
дано да стане , че като си спомня чакането...надявам се скоро да излязат местата за 2011,та да видим какви са ни шансовете..

# 144
В яслите вече по служебен път ще проверяват дали сме си платили данъците. Няма да искат бележки от родителите..... Та в този ред на мисли, може и за градините да го направят това..... newsm78
Съмнявам се, че ще стане. Когато предстоят промени обикновено месеци предварително се знае, че се обсъждат такива. В случая има само месец и половина до старта на подаването на документи и аз смятам, че никакви съществени промени в условията няма да има, дори очаквам да важат миналогодишните. Миналата година вадих бележка за данъците по-раничко и изобщо не чаках на опашка. Смятам и този път така да направя.

# 145
  • Някъде там
Момичета най-новото, което научих преди малко е че вече ще се иска бележка за данъци за предходната и тази година, а не както преди само за предната и другото е че документите, които ще се приемат трябва да са 10 дни най много преди да ги подадеш иначе били невалидни , т.е от изчислителния няма смисъл по рано да се вадят

# 146
Момичета най-новото, което научих преди малко е че вече ще се иска бележка за данъци за предходната и тази година, а не както преди само за предната и другото е че документите, които ще се приемат трябва да са 10 дни най много преди да ги подадеш иначе били невалидни , т.е от изчислителния няма смисъл по рано да се вадят
Има ли го някъде черно на бяло да се информираме и ние Simple Smile

# 147
  • Някъде там
Има ли го някъде черно на бяло да се информираме и ние Simple Smile
Ами не знам в сайта кога ще пуснат новите правила за прием и колко свободни места ще има, но една приятелка е ходила да пита в едната градина и това са казали

# 148
  • Някъде там
И още нещо да попитам  Simple Smile Значи на моя приятелка детето е родено януари 2012 г. може ли тази година да подава документи за градина или трябва да е годината когато става на 3 г. newsm78, т.е. 2015

# 149
И моите са набор 2012, догодина се подават документи.

Общи условия

Активация на акаунт