Детски градини Варна - тема 2

• 63 337
  • 797
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте, бебето ми е на 1г и 3 м и искам да кандидатстваме в одз Дружба във Варна, като се надявам към Август месец да тръгне на ясла. В сайта видях, че се подават документи от 1Април до 10 Май, но за деца, родени 2011г, а тя е 2012г. Това означава ли, че не мога да й подам тази година документи? И още ако мога - в две ОДЗ в района може ли да кандидатстваме? За ясла отделно сме подали миналия септември и участва в класиранията от следващия Септември като първото ни желание е Щурче, към кой месец мислите, че ще е приета? Директорката каза, че  до края на годината може и да стане.

# 211
Здравейте, бебето ми е на 1г и 3 м и искам да кандидатстваме в одз Дружба във Варна, като се надявам към Август месец да тръгне на ясла. В сайта видях, че се подават документи от 1Април до 10 Май, но за деца, родени 2011г, а тя е 2012г. Това означава ли, че не мога да й подам тази година документи? И още ако мога - в две ОДЗ в района може ли да кандидатстваме? За ясла отделно сме подали миналия септември и участва в класиранията от следващия Септември като първото ни желание е Щурче, към кой месец мислите, че ще е приета? Директорката каза, че  до края на годината може и да стане.
Набор 2011 ще формират първа градинска група.
Яслената група ще е от деца, родени в 2012 и 2013 година.
Успех!

# 212
  • Варна
Здравейте! Моля за съвет.
Избрала съм си 4 градини. Първата ще е тази, в която най-много искам да е детето ми. Но моля за вашето мнение за останалите три. Незнам как да ги подредя... и трите еднакво ги харесвам. Обаче да речем в едната има 30 места, в другата 90 в третата 50 /примерно/ Логично ли е да сложа на второ място тази градина с най-много брой свободни места /в смисъл по свободни места да ги подредя второ, трето и четвърто желания/ Защото си мисля ако сложа второ желание градина със 30 свободни места, тя ще е първо желание за 50 деца да речем и за там няма да имаме шансове...
Вобще преди да се изтеглят числата или да се класират децата какво се взема в предвид? Желанията ли?
Объркано стана-знам, дано сте ме разбрали и да получа отгвор   bouquet

# 213
  • Варна
Подреди ги в реда на желаност за приемане от теб. Ако твоето дете има по-голямо число от друго, ще приемат твоето независимо, че на другото може дадената градина да е първо желание, а на твоето трето или четвърто примерно.Т.е. желанията нямат тежест. Гледат се случайните числа.

# 214
svetl@ , щом нямаш предпочитания, сложи ги по реда на най-много места  Peace

# 215
  • Варна
Значи желанията нямат значение? Т.е. какво се получава: за една градина се гледат общо децата които са я вписали в заявлението, независимо на кое място е подредена. После срещу всяко едно дете има число... Добре де, а тези деца нали участват за 4 градини едновременно, участват в класиранията за четирите ли? Направо нищо не разбирам, само аз ли съм така незнам  Rolling Eyes

# 216
  • Варна
Е да, набор 2011 е по-малък от 2010, местата в първа група 2014 са малко повече от миналата година, но все пак отново ще има доста неприети за съжаление.  А като гледам предните класирания, след големия прием май месец ,за следващите трябва да изтеглиш много високо число, за да влезеш. А и честно, не знам дали ще имам нерви всяка седмица да пускам ново заявление - поне да имаше опция електронно да се променя!!!

# 217
  • Варна
Ако например едно дете изтегли най-големия възможен номер, то ще се класира в градината от 1 желание, след тези с предимствата.

# 218
Имат значение, естествено Simple Smile
В деня на класирането, всяко дете получава случаен номер. Като за най-голям се счита 9999. И в низходящ ред започват да се класират децата.
Дете А. е с изтеглен номер 9020 , гледа се първото му желание, там са обявени 90 места- влиза .
Дете Б. е с номер 8060 , гледа се първото желание, но за тази градина са обявени 15 места и вече са заети от деца с по-голям номер, гледа се 2-рото желание и т.н
Дете В. е с номер 5034 , първо желание е писано градина за която почти няма кандидати, а са обявени много места. Въпреки малкия номер, влиза по 1 желание.
Долу-горе това е принципа  Peace

# 219
nikolovi много добре е описала принципа на прием. Всъщност, това което е важно е, че реда на подреждане на градините в заявлението не намалява шансовете ви за прием като цяло. Единствено определя в коя градина ще влезете. Т.е ако номерът ви е достатъчно голям да ви приемат и в 4-те ДГ, то ще бъдете приети по първо желание. Ако номерчето ви е достигнато само в една от градините, то ще ви приемат в нея, без значение кое по ред желание е. Затова си ги подреди според твоите предпочитания.

# 220
  • Варна
Добре де, аз съвсем се обърках.... прочетох всичко, но май не схващам нещо?
Миналата година подадох заявлението в срока за новите групи (яслена) в ОДЗ, получих си номера и зачаках. Излезе класирането, видях че съм резерва и това беше.
Трябвало ли е да подавам наново заявления през течение на годината, при положение, че не съм била приета до 31.05.?
Сега естествено подготвям пак документи, но се чудя дали съм пропуснала нещо...  newsm78

# 221
Объркано стана-знам, дано сте ме разбрали и да получа отгвор   bouquet
Не е объркано, споко  Simple Smile
Николова е експерт в обясненията  Peace, аз само ще допълня нещо. Независимо от подреждането на градините и това къде ви приемат, важното е да сте вътре, защото след 31.05. почва едно сериозно разместване на деца между градините, т.е. ако сте приети по 4-то желание, ако се организирате бързо може да си намерите дете от градината ваше първо желание, която обаче е 4-то за него и да се размените.
Подреди си градините както ти е най-удобно и практично за теб.

# 222
Ха ха, ми то толкова време да се джуркаш по томболи, как да не станеш експерт  Mr. Green
PetiaDCh  , ако на основното класиране на 31.05 , не е прието детето, то може да участва в следващите класирания. Всеки петък се обявяват свободните места, като вече отпада и районирането. Ако някоя от градините обявила свободни места ти е удобна, отиваш и подаваш заявление, за да участваш отново в томболата в петък. И така, всяка седмица може да се подава, ако не е прието детето.
Не го пожелавам на никой, но все пак да се знае  Peace

# 223
  • Варна
Имат значение, естествено Simple Smile
В деня на класирането, всяко дете получава случаен номер. Като за най-голям се счита 9999. И в низходящ ред започват да се класират децата.
Дете А. е с изтеглен номер 9020 , гледа се първото му желание, там са обявени 90 места- влиза .
Дете Б. е с номер 8060 , гледа се първото желание, но за тази градина са обявени 15 места и вече са заети от деца с по-голям номер, гледа се 2-рото желание и т.н
Дете В. е с номер 5034 , първо желание е писано градина за която почти няма кандидати, а са обявени много места. Въпреки малкия номер, влиза по 1 желание.
Долу-горе това е принципа  Peace
Страхотно обяснение, изясниха ми се нещата. Много благодаря!

# 224
  • Варна
.....отиваш и подаваш заявление, за да участваш отново в томболата в петък. И така, всяка седмица може да се подава, ако не е прието детето.
Не го пожелавам на никой, но все пак да се знае  Peace

много благодаря за разяснението и аз.
Само да попитам - в това "всяко-петъчно" подаване, се подготвя наново пълния комплект от документи, така ли? Че тия от Общината ще ми вземат акъла от чакане  Tired

Общи условия

Активация на акаунт