Езикови курсове

• 2 913
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте. Аз съм от Пловдив и се интересувам за езикови курсове. Можете ли да ми помогнете с мнения и впечатления ако сте се записвали някъде. Разрових се из Интернет в разни сайтове, но друго си да получа мнение от някой който е посещавал и може да ми препоръча нещо конкретно. Благодаря предварително

# 1
Аз пък съм от Варна. Днес реших, че трябва да ходя на курс по английски. Не че не го знам (ох, че съм скромна Blush), но никога не е излишно да изкараш един сертификат. Пък и бизнес английския си е друга бира. После искам да отида и на курсове по немски и руски... Но това по нататък. book
Голямо ровене падна днес в сайтовете. Колкото школи има, толкова и мнения за тях.
Иначе открих това: http://www.navet.government.bg/assets/cms/File/arch_cpo/sections/Legal-reg.htm - регистър на лицензираните центрове за професионално обучение (ЦПО). В общи линии, ако ЦПО-то няма лиценз, ако ще 1000 сертификата да ти издадат, те пак ще са невалидни. В момента има промоции във vsichkioferti.com, но част от ЦПО-тата там са без лиценз... Banghead
Ще съм много благодарна, ако някой каже къде е ходил и дали е останал доволен. Praynig

# 2
Курсове по английски ли ти трябват или по някакьв друг език?

# 3
Курсове по английски ли ти трябват или по някакьв друг език?

За сега по английски. Като стигна до другия език ще питам пак.  Simple Smile

Гледам, че има горе-долу добри отзиви за Фарос. За Британика са много противоречиви. За English Academy също... Това са по-големите. Иначе има милион и една фирмички, които предлагат курсове. Друг е въпроса, колко са качествени.

# 4
Ммм да, права си до много голяма степен. Аз самият преподавам чужд език, но е френски. Затова попитах. Работя в училище и паралелно в една такава от "милионните" фирмички, наистина не знам школата да е много известна. Има и часове с американец - нейтив спийкър, но за мен това са ала-бала неща. Защото преподавателят, който се занимава с теб, според мен трябва да е филолог. Все едно някой тракторист, българин, да вземе да преподава български на чужденец. Мисълта ми е, че ако проявяваш интерес, мога да те свържа с шефката на училището. Жената смея да твърдя, че е наистина много добър филолог. Преподавала е в английската, след това дълги години в училища "Европа" и сега от няколко години има свое училище. Наистина, дебело подчертавам, че не искам да правя реклама. Нямам и никакъв интерес, защото, както казах, преподавам друг език, и от цялата работа няма да видя и стотинка, но нищо не ми коства да помогна. Ако решиш, можеш да ми пишеш на лични, ще те свържа. Не желая да излиза като реклама, защото в никакъв случай не са ми такива подбудите. Каквото и да решиш - пожелавам успех с ученето!

П.П.: Kira, съжалявам, обърках те с автора / ката. Crazy Simple Smile Нещо се заблудих, че твоят пост е неин / негов и чак след като публикувах видях ника и че си от Варна. Аз съм от Пловдив и всичко написано важи за там. За Варна не мога да помогна. Съжалявам.

# 5
Мхм...френски, викаш Embarassed Laughing

# 6
Шанти, Simple Smile стига де, момичето (или момчето) си търси сериозно курсове и то по английски, френския в случая никакъв не го играе. Не се бъзикай.

# 7
По света е пълно с некадърни филолози така и ненаучили езика, по който са завършвали и най-вече нямащи грам умения към преподаване. Хайде да не обобщаваме!
Важното е човекът да умее да преподава дадения език и да го владее в съвършенство. Желателно като роден. Филологията често само пречи.

# 8
Предполагам последното е адресирано до мен по повод т.нар. "нейтив спийкъри". Некадърни филолози има, така както и некадърни лекари, некадърни адвокати, некадърни спортисти и т.н. Във всяка една сфера има некадърни кадри. НО - абсолютно убеден съм, специално за изучаването на чужд език, който и да е той, че преподаването трябва да се осъществява от филолог. Към т.нар. "носители на езика" съм скептично настроен. Естествено, че има някаква полза от тях, но тя не е голяма. Представете си един англичанин, който е работил в Англия като шофьор, че даже и да не е някаква такава професия, хайде, лекар да речем, да дойде тук и да започне да преподава английски на курсисти. Ами тези хора нали се явяват на изпити за сертификати, където изпитът е върху граматика. Как този човек, който няма и понятие от граматични взаимовръзки и езикова култура, ще преподава граматика и ще подготви курсистите си?! Как да обясни различните видове местоимения, времената, съгласуването на времена, употребата им, образуването им? Несъмнено за човек, изучаващ език, е полезно да "попива" автентична лексика и изразни конструкции от носител на езика, да имат часове по разговор, но е задължително паралелно да има занятия с филолог, който вече като специалист да обяснява граматиката.

# 9
Напълно съм съгласна с Argent. Преподавателят трябва да е филолог. Ако е комбинация "нейтив спийкър" + филолог е перфектно, но за съжаление е малко вероятно да се намери такъв в БГ. Аз съм учила английски няколко пъти... В основното, в гимназията и в университета (всеки път от азбуката). Говоря, пиша и чета. Но съм далеч от мисълта, че го знам отлично, пък и искам да имам сертификат.
Ще продължавам да търся, да проучвам и да се надявам, че ще намеря най-доброто.  Praynig

# 10
Аз започвам да уча самостоятелно. Нямам нужното време да ходя на курсове, а и ми се струват доста протяжни. От тази книжарница съм си купила учебници и граматика с 20% отстъпка, което при цените на този тип литература  Money никак не е малко. Успех на всички! Без езици вече не е възможно в почти никоя сфера....

# 11
Стара е темичката.. Но да се включа и аз.  Thinking
След дъъълго проучване и пробване в 1-2 школи в гр. Пловдив от близки приятели научихме за една малка школа на ул. "Иван Вазов" (Те са си изучили цялата челяд при тях + документите, подготовката и всичко, ноебходимо за кандидатсване на сина за САЩ). Казват се "Н & Н - Новата школа". Оказа се, че не са никак нова, работят от много години. Много доволни останахме, аз изкарах при едно лятно ниво бизнес английски, а на моя приятелка дъщерята е вече 3 година в детските им групи и е супер доволна (да на говорим, че и цените са много разумни!). Директорката и в случая моя преподавателка се казва Нина Николова - изключително ерудирана, рядко има такива учители, които да те вдъхновят и надъхват така за езика!

# 12
Здравейте,

Не знам колко е подходящо да пиша тук, но в момента се организира безплатна лятна академия по френски език в една компания за човешки ресурси в София, като дават възможност за стартиране на работа след това.

Някой възползвал ли се е от подобно предложение към момента?

# 13
А някой би ли споделил впечатления от курсове по италиански език в Пловдив?

# 14
Здравейте, видях че в темата не е писано скоро но друга не открих. Искам да попитам за курс по английски език в София. До минимум 350 лв. Дали бихте могли да ми препоръчате добър такъв? И по възможност да са съботно-неделни.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 14:25 от Matt_H

Общи условия

Активация на акаунт