АВГУСТинки? Ко?! Не!

• 26 902
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Месечинке, аз давам по 1 капка. На следващата консултация пак ще питам педи до кога да го давам.

Навихте ме за тази ваксина  Mr. Green Наистина децата леко я прекарват, но както казва Блонди, недай си боже да се разболее докато е бременна или пък като голяма... 300 лв. въобще не са малко пари за нас, и даже не можем да ги съберем ей така, ще ни трябват няколко месеца да отделяме по малко, но ако наистина си струва ще ги спестя и ще я ваксинирам. Предполагам ММ ще е против, но смятам да говоря с педи като отидем.
Предполагам по поръчка я доставят в аптеките в БГ?  newsm78

# 121
БиБи, стискам палци всичко да мине наред с операцията на Сашето Praynig

Борко е болен, неспирни безцветни сополи Sad Абсолютно същата история като на Сами, затова няма да повтарям. Голям рев, истерии и безсъние Tired На мен пък ми е лошо, а Борко е много крив и направо искам да се гръмна.

Преведоха майчинските newsm44

Пращам много здраве на всички болнички Hug

П.С. Борис взе да се пуска и да върви самичък, вчера аз бях в спалнята, а той си дойде човека ухилен, вече иска само да го изправям прав и да върви сам Crazy

# 122
Ах, скапани зъбиииииии - Анди е много подсечен от 1 седмица, направо на пъпки  ooooh! и с разстройство..като си помисля, че имаме едва 6, а ги изкарва като че са златни не знам  Mr. Green
Във вторник съм на листовки, да стискате палци  Heart Eyes ще съм модерна мама и аз - ще карам кола  Mr. Green
Витамин Д не давам от няколко месеца  Party
Никакви ваксини освен задължителните няма да слагам аз. А като гледам тази за 13-ти месец скоро няма да я бием  Crazy
Анди вчера пак падна на главата си, пак се захласна, а аз пак ревнах естествено и живота ми мина пред очите  ooooh! ама си е добре де, то така се расте и така се остарява  Party
Биби, стискам палци  Hug Hug
Коралче, дано и вие бързо се оправяте  Hug

# 123
  • Варна
Койч,
съжалявам за сополите и кривотията на адаша. Защо ти е лошо, да не си хванала някой вирус? Бързо оправяне и на двамата Hug
Бюти,
отде падна тоз Пандолин, бре? Ама и каскадьор Hug
Добре де, за тази ваксина... разсъждавам си просто, щом може да се сложи на всяка възраст защо отсега ще я слагате с идеята, че ако момичето не я изкара като малко може да я хване като забременее? Ми ако не я изкара винаги може да си я бие като порасне, даже и да не забременява, от възрастни в повечето случаи наистина се кара много тежко. Иначе че е неприятна болест, признавам, от тази гледна точка и аз бих я сложила.
п.п. и аз имам вписан превод в сайта на НОИ, но с утрешна дата.

# 124
  • До морето
Направо ми прочетахте мислите с тази ваксина. В момента 2 дечица близки са болни-едното е в болница с усложнения,другото е с отит и частична загуба на слуха, казват временна. И двете са момченца на 3-4

# 125
Писах и аз, че утре ще има парички, ама видях, че Белверде ме е изпреварила и го изтрих. После пък реших да поясня, че утре ще са по картите ...  hahaha Луда работа!
Айде, вече наистина отиваме за манджата, после пак ще се включа!

# 126
  • Варна
Аз пък за пръв път чувам за усложнения след варицела Shocked В смисъл знам, че е възможно, но не съм попадала на такива случаи сред познатите ми, че пък и две деца, че и по едно и също време...

# 127
Почвам негативно...писна ми! Санди пак се разболява, киха на поразия, едвам се излекува от предното разболяване, 2 вида антибиотик смени, 10 дни са минали откакто не пие нищо...полудявам ви казвам. Мога ли да му дам лук с мед или някой ако знае нещо друго подобно моля да сподели, ей сега отивам да режа лук да му слагам над креватчето. Как пък може да е толкова кекаво това дете.  Cry
Малък ли е още за клеева тинктура?

# 128
Месечинке, до 2г ще давам, да  Simple Smile
Човек откъде да знае коя болест кога ще го застигне?  Simple Smile Затова, ако искаш да я имаш превантивно защитата, слагаш я възможно най-рано, така е логично  Simple Smile
На наши познати детето също лежа в болницата с усложнения, пак момченце, ако има някаква връзка  newsm78 не ми се вярва.

Койчева, Бюти, бързо оправяне на мъниците  Hug

Ох, дойде вино от БГ и някакъв смотан-смотан-смотан  ooooh! шофьор го стовари палета наполовина на улицата, наполовина на тротоара, щеше да падне, как го задържахме не ми се мисли, а ММ го няма, накрая го подпряхме отдолу с една кутия и той си замина, палета се клатушка, седя си в тих ужас да не се капичне  ooooh!

Кръвните ми резултати дойдоха, та холестерола пак не е добре  Tired ще се минава на диета и това си е  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 11:49 от Блонди

# 129
  • София
Ми пък сестра ми не можа да намери в картона си дали я е карала варицелата и беше на тръни цялата бременност, защото и мама не си спомняше. И ей сега лятото като се разболя баткото от детската градина, та след него сестра ми, която кърмеше и айде и на бебето предаде. На всичкото отгоре и зет ми не я бил карал и легна и той болен. Sad Четиримата се тръшнаха с варицела, зет ми най-зле беше, а бебето щяха и в болница да го вкарат.
Блонди, взимате ли от новото вино с антиоксидантите - Алфа вита? Да не излезе като реклама ама много хубаво и било единствено в света, пихме от него Simple Smile

# 130
Вал, дано да се оправя бързо Санди, за клеевата тинктура, преди бях питала една аптекарка, та тя каза, че не е препоръчително за деца под 3г. Ще намеря инфото и ще ти го пусна!  Hug
Койчева, Борето и той да се оправя, има и такива моменти  Confused

Вит. Д, не знам дали ще давам, като се върнем от БГ ще ходим на консултация и ще видим педито какво ще каже.

За ваксините
- няма да коментирам, само ще кажа, че ваксина, която не е задължителна няма да сложа  Peace

Вал, прочети това
Скрит текст:
Дозировка на клеевата тинктура

Обикновено за възрастни се препоръчва профилактичен прием веднъж дневно по 30 капки от 30% спиртен разтвор (клеева тинктура), разтворени в чаша хладка вода половин час преди храна.

С лечебна цел това количество се приема 2-3 пъти дневно.

При деца се прилага 1/5 до 1/2 от дозата на възрастните в зависимост от заболяването.

Препоръчва се прием веднъж дневно на толкова капки, на колкото години е детето, в чаша хладка вода или сок.

Приемането трябва да бъде преди храна. С лечебна цел дозата може да се дава 2-3 пъти дневно.

При деца е по-подходящ водният разтвор на прополис, поради отсъствието на спирт в него.

Към 100 гр чист и стрит на прах прополис се добавя 100 мл дестилирана вода.

Разбърква се и се оставя на водна баня няколко часа. Филтрира се.

Прилага се както спиртният екстракт на прополис. Съхранява се на тъмно. Срок на годност - 3 години.

Препоръки при използването на клеева тинктура

Трябва да се подхожда внимателно и отговорно при първото приемане на продукта. Не бива да се препоръчва като абсолютно безопасен препарат.

Възможно е в някои случаи да провокира появата на по-леки или по-тежки алергични реакции, особено при деца.

Не се препоръчва продуктът да се дава на деца под 3-годишна възраст.

Винаги да се започва с външно прилагане на прополис - намазва се ограничен участък от кожата с 30% спиртен разтвор от вътрешната страна на лявата ръка.

Ако в рамките на 24 часа не се наблюдават зачервяване, подуване и други признаци на алергична реакция, може да се пристъпи към лечение.

Намазва се ограничен участък венеца с 30% спиртен разтвор на прополис, както се постъпва при лечение на парадонтози и гингивити.

Ако в рамките на 24 часа липсват алергични реакции се пристъпва към лечение.

Една капка от 30% спиртен разтвор на прополисова тинктура се разтваря в чаша вода. Разбърква се и се изпива.

Ако в рамките на 24 часа липсват алергични реакции, капките може да се увеличат до достигане на препоръчителната дозировка.

При вътрешен прием алергичните прояви могат да бъдат по-тежки и генерализирани. Отново се наблюдават алергични обриви, придружени със сърбеж, падане на кръвното на пациента, а при по-изразени реакции може да се стигне до алергичен шок.

Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/4065_pr ... z2dovWwSiH
[/color]

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 12:10 от Джери дъ Маус

# 131
  • Варна
Ужас. Ама как се събират и майката и бащата да не са я карали ooooh! Ето и при Софи. Аз мислех, че е направо изключение възрастен да не я е карал. Миналата година на една приятелка се разболяха синът (първи-втори клас), след него дъщерята (точно преди абитуриентския бал), след тях и бащата като той я изкара мнооого тежко... Много гадно наистина. А дали са ходили на ясла/градина? Интересно ми е просто, дали това има значение, защото нали в градините всяка година има епидемии и вероятно 90% и нагоре от децата там се заразяват по едно или друго време. Аз имам спомен мисля за 2 шарки, които съм карала в градината, сигурно са били варицела и рубеола, но не съм си гледала картона.

# 132
  • София
Ходили са на градина, ето пък сестра ми не я е хванала като малка, а аз съм  била болна...

# 133
И аз не мисля да слагам ваксини, които не са задължителни, аз съм малко от противниците на ваксините, но ги слагам, понеже не ми е оставен друг избор.

Вит. Д, не давам от..не помня има-няма 3-4 месеца, и двамата са ми с изравнени вече фонтанели. Не знам сега като идва отновен зимен сезон дали трябва пак да се дава..  newsm78

Джери дъ Маус , благодаря ти! Ще я пропуснем значи. Но с лук и мед ще го пробвам, даже и двамата, да видя дали няма да го изплюят.  Tired

# 134
Ехоо, да се включа и аз за варицелата.

Биби, ако не се знае със сигурност дали някой я е карал се пускат едни кръвни изследвания и от там става ясно  Peace .

Аз също не бих сложила допълнителна ваксина, то задължителните не ги искам ..... . Доколкото съм се информирала дори и да сложиш ваксина, например за варицела не е гаранция, че няма да се разболееш, също така имунитета дали ще бъде 1,2,5 или 10 години, това също никой не знае. Ако я изкараш случайно имунитета е до живот.

Емма беше болна преди около две години, имаше 5 пъпки, мина и замина.

Общи условия

Активация на акаунт