Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 76 300
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
И аз снощи си почиствах пералнята с препарат на д-р Бекман, но моят е в бяло шише, а не синьо. Досега не бях ползвала такъв, пералнята светна и замириса на много хубаво и свежо, но пък правеше такава пяна, половината барабан се изпълни, че чак се притесних.
За течния английски Персил с подобрената формула, мога да кажа, че съм доволна и ми харесва. Моят е за цветно, пере си много добре, но аз винаги третирам петната предварително, за да няма фалове. Цветовете не ми избеляват, аромата е много хубав и остава и след изсъхване ( напомня ми миризмата на синия Корал ), концентриран е: дозата е 35 мл.( 52 мл. ). Честно казано не намирам разлика в изпирането м/у новата и предишната му версия.

# 616
Здравейте. Включвам се и аз при вас с въпрос. Предстои ни преместване на квартира и ми се иска да дезинфекцирам пералнята там, преди да започна да я ползвам. Дали почистване на 90 градуса с препарат на Бекман/Хайтман ще е достатъчно или да търся някакъв дезинфектант? Ако може и да ме насочите към конкретни продукти. Благодаря предварително

# 617
  • София
Един може би тъп въпрос: Защо е по-добре перилните препарати да не правят пяна и с какво пяната вреди на пералнята или на дрехите н.з.? Това твърдение съм го срещата тук из форума, ама не мога да разбера защо е така  newsm78 Преди даже не съм обръщала внимание кой прах или гел колко пяна прави и дали изобщо прави пяна.

# 618
  • в огледалото на живота
Здравейте. Включвам се и аз при вас с въпрос. Предстои ни преместване на квартира и ми се иска да дезинфекцирам пералнята там, преди да започна да я ползвам. Дали почистване на 90 градуса с препарат на Бекман/Хайтман ще е достатъчно или да търся някакъв дезинфектант? Ако може и да ме насочите към конкретни продукти. Благодаря предварително
На първа страница е описано всичко относно тази процедура,има линкове прочети ги.

# 619
Един може би тъп въпрос: Защо е по-добре перилните препарати да не правят пяна и с какво пяната вреди на пералнята или на дрехите н.з.? Това твърдение съм го срещата тук из форума, ама не мога да разбера защо е така  newsm78 Преди даже не съм обръщала внимание кой прах или гел колко пяна прави и дали изобщо прави пяна.
Перилните препарати за използване в автоматична пералня не трябва да правят много пяна. Не пяната премахва замърсяванията, напротив, може да се каже дори, че много пяна затруднява качественото изпиране. Твърде много пяна натоварва мотора, изпълва барабана и пречи на правилното циркулиране на дрехите, а също така затруднява и изплакването; недобре изплакнати дрехи може да доведат до кожни проблеми, да не говорим, че самите дрехи стават твърди и груби и може да започнат да сивеят, ако са бели. Допустимо е да се вижда известно количество пяна в долната част на люка на пералнята, това зависи от различни фактори като твърдост на водата, количеството дрехи и от формулата на самия прах/гел, но по принцип колкото е по-малко, толкова по-добре.

# 620
На първа страница е описано всичко относно тази процедура,има линкове прочети ги.

Чела съм описанието на процедурата. Интересува ме дали това ще е достатъчно за дезинфекция, тъй като други хора са ползвали пералнята преди нас. Не знам дали прането мирише лошо (което е сигнал за почистване) и няма да разбера, защото няма да я ползвам преди да я почистя по някакъв начин. Дано сега да е станало по-ясно какво питам  Simple Smile

# 621
  • в огледалото на живота
Препарат за почистване на перални ще си свърши работата според мен и е напълно достатъчен  Peace
Ако толкова  държиш купи си такъв дезинфектант за пране и сложи няколко непотребни и стари чаршафи или кърпи и извърти на един цикъл.
Скрит текст:

# 622
И според мен ще е достатъчно. Ще свали всичките мръсотии и отлагания и пералнята ще стане като нова отвътре. Wink

# 623
  • София
Благодаря за отговорите за тъмното пране... май ще съм в чуденка дали да купувам нещо, защото нямаме много тъмни, но все пак мерси   bouquet

# 624
Благодаря   bouquet

# 625
  • София
Сори че така нахлувам в темата и не съм по нея Simple Smile , но понеже тук сте по-активни си копирам въпроса от др. тема. После ще се изтрия ако трябва.

Мимичета (и момчета), моля за мнение. Имам няколко часа до финалното решение.

Супер базов модел Miele за 1.5 или Електролукс с екстри разни за около 600?

Мачът почти е свирен, но все пак имам няколко часа в които да чуя и различни мнения  Rolling Eyes

# 626
  • София - Рим и обратно
Ако ще е Електролукс, по-добре Gorenje за такава цена  Grinning

# 627
  • София
Електролукс в момента са с 55 месечна гаранция. Това е причината да са ми едната опция Simple Smile

# 628
Miele. Имаш ли финансовата възможност, не прави компромис.
Реално погледнато, повечето екстри се ползват изключително рядко. Освен това базовите модели на Miele си имат достатъчно екстри. По-важното обаче е, че ще си сигурна, че ще вземеш пералня, която пере перфектно и е с перфектна конструкция, а не чудо на пластмасовата промишленост.

# 629
  • София
Опс. Видях Миелето - взимай го!

Общи условия

Активация на акаунт