МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 319
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро и от мен!
За пета поредна нощ бодърствам и аз Sad

madlene, и аз видях блога ти. Много ме впечатли! Ти ли правиш всички тези професионални лакомства? Според мен си готова за собствена сладкарничка, а не само блог Simple Smile

Merily Berily 1 а само да знаеш аз колко ти завиждам че нямаш апетит! Аз изпитвам вълчи глад, особено вечер и нощем, преяждам постоянно и пак и пак съм гладна! Sad( Качила съм близо 4кг. и продължавам безжалостно да се тъпча... Бях 52-3 кг., сега съм цели 57! Някой друг с този проблем?

Хубав ден на всички!

# 586
Добро утро, милички  Hug
Добре дошла Меги   bouquet леко бременеене  Hug
Каролка, в къщи сладкиша, който е показала Долфейс много се харесва. Правила съм го няколко пъти и за почерпка и всички са го харесвали  Peace
Салинас, опитвай поне вечер да хапваш нещо леко и през нощта ако е възможно да не ядеш, а чашка мляко например  Peace И аз имам страшен апетит на моменти, дано не се затвърди за постоянно. Не съм се мерила скоро, но може би съм +1кг
Мадлен, вълшебница си   chef

# 587
Благодаря ви момичета  Hug
Относно хапваето и аз нямам по-голям апетит от преди - хапвам си нормало. Качила съм 1 кг. Тъй като аз съм дребна - само 1.58 съм висока не е хубаво да напълнявам много. Като забременях бях 49 кг, сега съм 50. Надявам се тенденцията да се задържи. Simple Smile

# 588
Момичета, да ви попитам има ли някоя от Бургас? И да ви попитам в края на месеца трябва да правя биохимичен скрининг и ми е нервно. Вие правихте ли и каква му беше цената? Понеже които съм питала в Бургас цената варира от 65 лв. до 120 лв. ,а някъде четох, че в Майчин дом е около 35-40 лв.
Аз утре ще го правя, цената е 42лв Simple Smile Взима се венозна кръв и се прави ехография да се огледат определени неща (да ме поправи някой ако бъркам) Simple Smile Няма нищо страшно...
На мен пък за сега не са ми казали за ФМ..
А добро утро Simple Smile

# 589
Добро утро, мами, пожелавам ви един усмихнат ден Simple Smile
dollface, златна си, изобщо нямах представа, че съществува такова нещо   love001 със сигурност днес отивам да пазарувам и го спрятам този сладкиш. Даже вече усещам, че ще ми е любим  Laughing
Megi_b_s, добре дошла при нас и лека и спокойна бременност ти желая. И искрено ти завиждам.... аз съм си едра по природа и съм си ящна. Като забременях бях 70 кг, а сега направо ме е страх да се претегля, защото видимо съм си напълняла. Обаче като не мога да спра да ям какво да направя  smile3518 salinasss, напълно те разбирам. И аз имам този проблем  Wink
Veninceto, аз съм от Бургас, но още не съм ходила на биохимичен скрининг, така че не мога да и дам информация за цени.

# 590
Момичета на мен ми обясниха,че това изследва БХС не е нещо от голяма полза. Това го казва майка с две деца. Обясни,че е чисто статистически показател. Обясни ми,че протича по следния начин - дават ти да попълниш нещо като въпросник - кървене през бременноста, години, болести и т.н. Материал не се взема.
Моята приятелка казва,че и с двете бремености е имала по 1 капка кръв около имплантирането и решила да бъде честна във ввърпосника. Когато и дали резултата и казали 1 към 250, при което това е лош резултат. Тя попитала защо и й казали,че е заради кървенето иначе щяло да бъде 1:9000 (добър резултат). Та затова тя не ми препоръча БХС.

Обясни за едно иследване, което се прави в 11 г.с. и се гледа някаква гънка на главата на бебето. Незнам кое е това изследване.

За ФМ каза,че е много важна и едното от малкото неща, които си заслужават.

Обясни,че задължителните изследвания по Зк покриват наистина важните неща и не е нужно чак толкова изследвания.

Това го пиша само за да чуя мнения и на други мами вече. Ние ще ходим в  споледна седмица на изследвания и аз съм във фаза разпитване.

# 591
Добро утро коремчета Hug

Бейли, Каролка, Салинас, благодаря ви сърдечно   bouquet Радвам се, че ви харесва  Hug
Надявам се до Коледа да ми дойдат силите, че нямам търпение да правя коледни сладки  hahaha

Тази нощ сънувах пола на бебето  Simple Smile обаче в края на съня се оказа, че не било моето бебе  hahaha и така и не разбрах...иначе вече го бях кръстила: Симеон....интересно ми е дали ще е истина  newsm78
Вие мислите ли вече за имена? На мен ми е много трудно още, въпреки, че за момче съм почти сигурна, че ще е Симеон.... Simple Smile

СиераЛеон, това изследване е Феталната Морфология, която се прави между 11 и 13 седмица. Гънката се казва нухална гънка. Ето това:

"Целта на феталната морфология е да се определи риска за Даун синдром и други хромозомни аномалии. На всяка жена се изчислява индивидуален риск за бременността. Това става като се измерят няколко ехографски и биохимични параметъра, като се има предвид и възрастта на майката. Ехографските параметри са: дебелината на нухалната гънка, назална кост, кръвен поток през сърцето на плода, дуктус венозус и фетална анатомия. Биохимичните параметри са PAPP-A free β-HCG. Родителите ще бъдат консултирани за получения риск и възможностите за по-нататъшни изследвания. Единствения начин да се разбере със сигурност 100% дали плода има хромозомна аномалия е като се направи инвазивно тестуване (хориална биопсия или амниоцентеза), които обаче носят риск от аборт около 1%. Въз основа на изчисления риск вие и вашия партньор ще решите дали да предприемете инвазивно изследване. По принцип инвазивно тестуване се предлага при изчислен риск повече от 1:300."

Моята ФМ е на 30 октомвти, т.е. точно в 12-тата седмица.

Иначе има и изследвания, които са отделно. Те позволяват да знаем със сигурност дали плода има хромозомни аномалии е с инвазивни тестове като хорионбиопсия (CVS) или амниоцентеза (amnio). За съжаление, тези тестове са свързани с риск от спонтанен аборт от около 1%. Моята гинеколожка НЕ ги препоръчва, освен ако няма съмнения. Освен това четох, че тези изследвания НЕ дават 100% сигурност. Т.е. може плода да е здрав и да кажат, че не е и обратното. На една позната ѝ бяха казали да прави аборт, защото детето е със синдрома на Даун, тя обаче отказа...и в крайна сметка си роди живо и здраво бебче, което няма никакви физически или психични дефекти! Аз лично съм решила да НЕ правя изследвания, които са допълнителни. Тук касата поема ФМ в 12-тата седмица, после един скринийнг в 20-тата и още един в 30-тата. Освен това нищо друго не мисля, че е нужно.
В България сигурно е различно, не знам касата какво поема.  Sad

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 10:02 от madlene

# 592
Добро утро мами Simple Smile Доста сте изписали пак, за което много се радвам с интерес ви чета Simple Smile
Добре дошла Megi_b_s , лека бременност Simple Smile
Vininceto и аз съм от Бс. А за ФМ и БХС с доки още не сме говорили, сега ще ходя в края на месеца.
Missmall, ти къде ще го правиш.
MAdlene благодаря за полезната информация Simple Smile
Лек ден момичета  Hug

# 593
Да ви каза, аз съм посредата дали да го правя или не. Понеже имам и двата примера, моя позната беше уж в "рисковите" на 35 години и не си направи БХС и всичко беше ок, но и друга моя позната, която беше на около 25 г. също не го направи,но за съжаление детенцето е със синдрома на Даун. Всичко е относително, но си мисля че е необходимо и то за успокоение на майката.
Имам още 1-2 седмици да го реша, но засега аз се раздвоявам, но мъжа ми настоява да го направим.

# 594
Добро утро мами Simple Smile Доста сте изписали пак, за което много се радвам с интерес ви чета Simple Smile
Добре дошла Megi_b_s , лека бременност Simple Smile
Vininceto и аз съм от Бс. А за ФМ и БХС с доки още не сме говорили, сега ще ходя в края на месеца.
Missmall, ти къде ще го правиш.
MAdlene благодаря за полезната информация Simple Smile
Лек ден момичета  Hug
Добро утро, мами, пожелавам ви един усмихнат ден Simple Smile
dollface, златна си, изобщо нямах представа, че съществува такова нещо   love001 със сигурност днес отивам да пазарувам и го спрятам този сладкиш. Даже вече усещам, че ще ми е любим  Laughing
Megi_b_s, добре дошла при нас и лека и спокойна бременност ти желая. И искрено ти завиждам.... аз съм си едра по природа и съм си ящна. Като забременях бях 70 кг, а сега направо ме е страх да се претегля, защото видимо съм си напълняла. Обаче като не мога да спра да ям какво да направя  smile3518 salinasss, напълно те разбирам. И аз имам този проблем  Wink
Veninceto, аз съм от Бургас, но още не съм ходила на биохимичен скрининг, така че не мога да и дам информация за цени.

За мамите от Бургас може да се видим някой път Simple Smile

# 595
Благодаря madlene  Simple Smile

Моля по-опитните мами да си кажат мнението за БХС.

# 596
Ето аз какво прочетох за биохимичния скрининг и мисля да не го правя
За феталната морфология още се чудя, в четвъртък съм на лекар и ще попитам док дали сега или направо в 18-20 седмица.

Сега да се оплача..от 5 дни вече съм болна..първо гърлото ме болеше, правех гаргара с лайка и сода, лукчета ядох, взех си едни хомеопатични таблетки Хомеожен- мина ми за два дни и се започна с хремата..два дни ми е запушен носа и не мога да дишам..снощи не издържах и ползвах капки Олинт и спах като бял човек..  ooooh!

# 597
Сонче, моята Аг ще ме види на ехограф, а кръв в лабораторията Simple Smile Заедно с това ще ми вземе влагалищен секрет...
И с предната бременност правих БХС, бих направила всичко за детето си Simple Smile Кое статистика, кое не, после може да се обвинявам,че не съм направила нещо  Peace За това всичко, което ми каже АГ-то ще го направя Simple Smile

# 598
Добро утро Simple Smile

Аз предния път правих БХС и сега ще направя, искам да си  знам за мое успокоение.  Наистина е процентна вероятност, но ако се окаже, че има голям % риск има следващо изследване амнеоцентеза, което показва на 100 % дали има някакъв проблем с плода и майката може да си реши какво прави в случая .

CieraLeon това дето ти го твърди твоята лекарка, че здравната каса покрива най-необходимото  е абсолютна глупост Simple Smile Здравната каса ти покрива мерене и теглене, което можеш да си го правиш и у вас и само 3 ехографа през цялата бременност. Ако това е достатъчно..... не знам. А недай си боже човек да е с рискова бременност, нищо допълнително не покрива здравната каса за тия случаи ........

# 599
...това дето ти го твърди твоята лекарка, че здравната каса покрива най-необходимото  е абсолютна глупост Simple Smile Здравната каса ти покрива мерене и теглене, което можеш да си го правиш и у вас и само 3 ехографа през цялата бременност. Ако това е достатъчно..... не знам. А недай си боже човек да е с рискова бременност, нищо допълнително не покрива здравната каса за тия случаи ........
Таничка, тук също се покриват само 3 ехографа, обаче 2-я и 3-я са всъщност скринингите в 20-та и 30-та седмица. Миналата ми бременност и тук ми се налагаше всичко сама да си плащам. За ехограф ми искаха по 40 евро на преглед  Shocked Отделно и токсоплазмозата си плащах. Хубавото е поне, че самото раждане беше без пари...
Знам, че е различно, но мисълта ми беше, че щом и тук само три ехографа поемат явно наистина трябва да стигат  newsm78 Нищо, че на мен ми се искаше всеки ден да гледам бебчето, ако имах един ехограф във вкъщи, щях да съм само на него  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт