МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
tani4ka111   твърдението не е на лекар, а на майка.

Освен това искам да събера мнения на майки.
Признавам,че не съм наясно какво се поема от здравна каса, какво не се поема, какво трябва да направя и какво не.
Всеки би направил всички за детето си, но не забравяй,че това е една добре разработена индустрия и машина за пари, която използва именно майчинското чувство за да печели.

Разбира се говорим за бременност, която не протича с рискове.

Желая само здрави бебета на всички.

# 601
Здравейте мами аз се включвам тук при вас със термин 30.05.2014г. дано на всички бременностите ни протекат без никакви проблеми да лятота да бутаме колички по парковете и градинките в прекрасното врме.

# 602
Има си и някой лекари дето са по-съвестни и може би на всяко ходене на преглед пускат ехографа да видят бебето, ама ако си спазват квото се полага наистина..... тия 3 ехографа само са доникъде според мене.
Дано на никой наистина не му се налага по-обстойни и по начесто прегледи, че тогава вече се почва якото ръсене на парички за жалост Sad

tani4ka111   твърдението не е на лекар, а на майка.

Освен това искам да събера мнения на майки.
Признавам,че не съм наясно какво се поема от здравна каса, какво не се поема, какво трябва да направя и какво не.
Всеки би направил всички за детето си, но не забравяй,че това е една добре разработена индустрия и машина за пари, която използва именно майчинското чувство за да печели.

Разбира се говорим за бременност, която не протича с рискове.

Желая само здрави бебета на всички.

# 603
Аз фетална морфология със сигурност ще си правя, просто още не сме определили датата. За БХС не съм сигурна - като чета мненията са спорни. Но мисля, че май за мое спокойствие е по-добре да го направя.  newsm12
А за съвестните лекари - определено ги има, но не са много. Повечето искат да си платиш за допълнителни ехографии.

# 604
здравейте май-чета!
в такова хубаво време хич не ми се стои в офиса, но уви  Confused
Megi_b_s  фм винаги се комбинира с бхс, т.е първо е фм и на следващия ден бхс. Резултатите се отчитат в комбинация от двете изследвания, не се избира само едното...

# 605
 Оох завиждам ви за хубавото време,при нас едни мъгли от сутринта.
 Аз днес повръщах за първи път,до сега само ми се гадеше сутрин,но днес не удържах фронта.Яла бях само една ябълка.Сега нищо не ми се яде,пия сок от лимон с вода и това ми действа добре на стомаха. Tired

# 606
Megi_b_s  фм винаги се комбинира с бхс, т.е първо е фм и на следващия ден бхс. Резултатите се отчитат в комбинация от двете изследвания, не се избира само едното...
Така ли, не знаех. Благодаря ти за информацията. Значи определено при консултацията трябва да го обсъдя това с лекаря ми.

# 607
С моя лекар сме обсъждали само ФМ. Може би, защото не съм питала за БХС?
Megi_b_s, ти кога мислиш да ги правиш? Казаха ми, че може в първи и във втори триместър.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 12:34 от Veronika Mars

# 608

Не е съвсем вярно това, никой не може да те задължи да ги комбинираш, може да направиш само едното или само другото, може и нищо да не направиш Simple Smile

Megi_b_s  фм винаги се комбинира с бхс, т.е първо е фм и на следващия ден бхс. Резултатите се отчитат в комбинация от двете изследвания, не се избира само едното...

# 609
И аз мисля, че не е задължително да ги комбинирам. Ако искам мога да направя само едното - поне така ми каза една приятелка, която роди преди 2 години. Другата седмица съм на консуртация при докторката и ще я питам със сигурност. Като имам информация ще кажа Simple Smile

# 610
  • Burgas
Привет момичета!
Хайде и аз да се включа по темата:)
С първата бременност правих БХС в Майчин Дом. Тогава в Бургас въобще не ми предложиха това изследване. Не бях правила ФМ 2 дена преди това. Сега отново ще го направя там, предния ден имам записан час за ранна ФМ. Надявам се всичко да е наред с бебчето:))
Относно ФМ, подробна информация има тук http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100 Обяснено е кога се правят трите ФМ, какво се гледа и т.н.  Peace
За БХС  тук http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/
В крайна сметка всеки сам преценя дали да направи тези изследвания. За себе си знам, че ще съм по-спокойна ако ги направя  Peace Дано и резултатите да са добри и така....

# 611
Аз пак се включвам да кажа, на бременните мами със запушен нос - току що направих някакви домашни капки за нос със сода и сол и дишам нормално за първи път от 3 дни  newsm44
Ето рецептата Домашни капки за нос

# 612
От лика на dely за бхс пише, че до 2 ден преди трябва да е извършена фм.. Т. Е не може да се избере само едното...аз лично имам пълно доверие в моето аг и ще следвам нейните препоръки Simple Smile

# 613
Момичета, гледам, че говорите за ФМ и БХС и да кажа аз какво ми каза една позната. Първо се правела ФМ и тогава, ако се види или не се види "нещо" ти препоръчват дали да правиш или респективно да не правиш БХС. Но не мога да гарантирам за верността на информацията!

За името - ами още преди си мислехме как ще го кръстим, ако е момченце - и двамата харесваме едно и също име. Но не сме обмисляли как ще се казва, ако е момиченце. И, когато разбрах, че съм бременна някак спонтанно ми дойде име за момиче. Надявах се да съм бременна с близнаци - момиче и момче, но няма да са близнаци. Но имам някакво чувство, че ще е момиче - даже снощи сънувах точно това (отново).
Не знам дали може да казваме избраните имена, затова не споделих тези, за които мислим. Ако вие кажете - и аз ще кажа  Simple Smile
И да споделя нещо във връзка с горното: четох някъде из форума тема, в която се обсъждаха имената на бебетата. Една мама беше писала нещо от рода, че харесва модерни имена, а не разни остарели като Радка и Незабравка. Обаче на мен точно тези две имена някак ми харесаха за близначки - Радка и Незабравка - ех, че красиви имена за момиченца с рокли на цветя, дето си играят на двора  Simple Smile

# 614
  • София
Не е задължително да се комбинира с ФМ, трябва само да има приложена снимка от ехография, което не е същото. С предишната бременност не съм правила ранната ФМ, за БХС занесох само снимка от прегледа при ЖК.

Момичета, гледам, че говорите за ФМ и БХС и да кажа аз какво ми каза една позната. Първо се правела ФМ и тогава, ако се види или не се види "нещо" ти препоръчват дали да правиш или респективно да не правиш БХС. Но не мога да гарантирам за верността на информацията!
Аз мисля точно така да процедирам. На 29-ти ми е ФМ и ще се консултирам с лекаря има ли смисъл да си причинявам БХС или не. Както бях писала по-напред в темата, мнението ми за това изследване е изключително негативно и по-скоро клоня към варианта да не го правя. Ако Марков изрично ми препоръча, че е необходимо и успее да ме убеди, тогава ще го направя.

За името - имаме вариант и за момче, и за момиче. Тъй като синът ми се пише, че е кръстен на свекърва ми, второто дете ще е на майка ми или на баща ми, зависи какво се падне.

Общи условия

Активация на акаунт