МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 261
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Karolka, някъде из форума има тема за най-необичайните имена. На някой много съм се смяла  Joy Името обаче, което най-много ми се е набило е Кристофър-Рангел  hahaha Направо как сърце им дава не знам  Simple Smile Но да не съм толкова критична, все пак всеки си има право да си кръщава детето както иска.  Wink
аз съм ЗА да си казваме, така можем да обменяме идеи. Естествено, не е задължително, само ако има желание.

# 616
  • София
Името обаче, което най-много ми се е набило е Кристофър-Рангел  hahaha
Хем международно, хем българско. Crazy
Най-необичайното, което аз съм чувала, беше Саймън-Бисер. Направо го ожалих горкото дете. ooooh!

# 617
Здравейте!Виждам ,че обсъждате изследванията в Англия при нормална бременност се повагат две ФМ и БХС заедно с първата,но ако си високорискова бременност (както съм аз)се полагат повече видеозони и те се правят от доктори специалисти.За БХС-то повечето доктори в БГ не го препоръчват ,защото явно не разбират как да разчетат резултатите,то се прави заедно с ФМ и оценява риска за три основни ,по-често срещани хромозомни аномалии 21(Даун),18(Едуардс) и 13(Пату).Но не само това тъй като с БХС-то се взима кръв и в зависимост от двата хормона ,които се изследват се изчисляват различни рискове.Ако хормоните са в нормите риска за хромозомните аномалиии е малък.Ако β-HCG e с високи стойности а ПАПА-А е с нормални се говори за висок риск от синдром на Даун,но не само това може да има малоформации на сърцето.Ако ПАПА-А е нисък, а β-HCG  е нормален има няколко варянта,плацентарна недостатъчност ,майката да развие прееклампсия в последния триместър или бебето да има хромозомна аномалия 18 или 13.Така ,че всеки си преценява ,какъв риск да поеме( аз вече загубих едно бебе тази година в началото на 6-ти месец поради хромозомна аномалия) и ще направя всички възможни изследвания плюс аминоцинтеза за всеки случай.

# 618
Добре. Хайде да съм първа, пък дано е на късмет!  Simple Smile
Свекито е искала да кръсти мъжа ми Александър, защото нейната баба (пра-бабата на мъжа ми) се е казвала Александра. Обаче заради традицията да се кръщават децата на бабите (а не на пра-бабите) го е кръстила на майка си. И мъжът ми цял живот мечтал за син Александър. Като казахме на свекито - просълзи се жената и каза, че ще е много благодарна, ако дадем това име на детето. Аз също харесвам това име - мъжко ми звучи, гордо ми звучи, мило ми звучи. И също съм си мислела (още преди да познавам мъжа ми), че някой ден, ако имам син така ще се казва.
А, когато разбрах, че съм бременна някак "отвътре" ми дойде името Алиса. Много ми харесва това име! А и една от любимите ми детски приказки е "Алиса в страната на чудесата".
Което ми напомни да споделя защо се казвам Карола. Ясно ви е, предполагам, че това не е истинското ми име. Едно време имаше един немски детски игрален филм "Училищен призрак". По-късно си купих и книжката - много ми харесваше! Та главната героиня е Карола Хуфлатих (може би ХуфлатиШ се произнася, но в книжката е с "х" - абе все тая). Даже като дете чаках 13 май да дойде, защото в книгата пише, че, ако на 13 май в 13 часа и 13 минути си измислиш призрак, той неизменно се появява на бял свят, защото тогава е Световният Ден на Призраците  Mr. Green Обаче така и не ми се получи на мен призрака  Mr. Green
Айде стига съм ви занимавала с глупости  Simple Smile

Абе какво става с Bovi? Къде си бре, душко? Надявам се да си добре, просто да не ти се пише  Praynig Също се надявам да пишеш два реда да знаем, че всичко е наред!

# 619
Каролче , много хубави имена ! И аз Александър много харесвам, ама имаме вече няколко приятелски семейства с деца с това име и не върви да го вземем и ние Simple Smile

И ние от доста отдавна сме измислили имената:)
Няма да са на баби и на дядовци , и първото ни детенце си е кръстено на себе си той се казва Максим, сега ако е момченце ще е Никола, ако е момиче ще е Ивая на баща си Ивайло Simple Smile

# 620
цитат "  има ли смисъл да си причинявам БХС или не"
Соник, да не бъркаш бхс с амниоцентеза? бхс е кръвен тест, докато амниоцентезата е доста по-сложна и рискова манипулация, която се прилага само в краен случай (при лоши показатели от фм и бхс)

Simple Smile а иначе с мнението си за фм и бхс не исках да засегна никого Simple Smile но мисля, че в наши дни щом такъв вид изследвания са достъпни, и лекарят ги препоръча, хубаво е да се изпълнят.

малко по-напред в нашата тема имаше мнение на май-че, която сподели, че е пропуснала ранната фм и в 20 г.с и се наложил аборт...и от личен опит споделяше да не се пропуска ранния преглед.

също така можете да хвърлите един поглед в темата за м. април - там бъдещите мами вече са минали през тези изследвания и споделят опита си Simple Smile

linab благодаря за изчерпателната информация   bouquet

# 621
Името обаче, което най-много ми се е набило е Кристофър-Рангел  hahaha
Най-необичайното, което аз съм чувала, беше Саймън-Бисер. Направо го ожалих горкото дете. ooooh!

олеее, направо ме разбихте от смях  Joy newsm62 rotfImbo горките деца, цял живот ще патят заради родителите си.
Иначе за децата аз много искам момиченце - да връзвам панделки и да обличам рокли. И име съм измислила - Емилия - кръстена на себе си. Не съм го обсъдила още с мъжа ми, ама ще го убедя някак си Simple Smile

# 622
Пак много сте писали.  Mr. Green
За сладкиша с майонеза, нямам представа дали е вкусен, само съм чувала за него, но много го хвалят, ето даже и тук.  Laughing
Относно ФМ и БХС, аз ще си ги правя, както вече писах, не бих пропуснала толкова важни изследвания. Поне така знам от моите приятелки, които са с деца, а и от многото информация в нета.  Peace
За килограмите, аз не съм качила и грам, с това гадене все още нямам вълчи апетит. Изобщо не ми личи, че съм бременна.  Mr. Green
Относно имената, ние се надяваме на момченце, аз съм харесала 4-5 имена, моят мъж не ги харесва и накрая каза ако е момче аз решавам, ако е момиче - ти, но разбира се аз не съм съгласна.  Joy

# 623
Megi, сестра ми много категорично винаги казва: "Името го измисля жената и е логично, все пак тя износва децата Simple Smile" За убрждаването успех!  Hug
Иначе едно много странно име на едно дете от съфорумка, казвам го с най-добри чувства. Но е наистина странно име: Ноела-Анаис  Simple Smile
Ако на някой му се иска да се посмее ето колекция от необичайни имена, съставена от една съфорумка от отчетната тема на предната ми бременност http://jullianeford.wordpress.com/2012/01/23/%D0%BD%D0%B5%D0%BE% … 0%B5%D0%BD%D0%B0/и двойни имена:  http://jullianeford.wordpress.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 16:05 от madlene

# 624
Ноела-Анаис ми прозвуча като Нора Ананиева (бълг. политик, ако някой не се сеща). И също с добри чувства ще кажа, че името е интересно!
Също съм съгласна, че Голямата дума за името има родилката. Обаче знам за истинска случка от наше време, дето момичето си кръсти детето както тя си иска и мъжът й, и свекърите не отидоха в болницата да я вземат, и ...тя е самотна майка. Няма да коментирам! Не, че не мога, но няма да се изкажа ласкаво...
И сега се сетих, че винаги може да има момент на изненада  Simple Smile Сестра ми бяха решили как ще се казва бебето и като роди, научаваме, че двамата със зет ми така били умилени и щастливи, и решили, че толкова много обичат майка ми, че кръстили племенника ми на нея - съвсем различно име от това, за което мислеха толкова месеци!! Ама им хрумнало в болницата вече  Mr. Green

# 625
Ето нещо интересно и подробно.
http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D1%86%D0%B8.html

Относно имената,ако кръщавате дете на някой,то този някой трябва да е жив.
Има много мнения в нета.  
Кръстете детето си на жив човек, жизнерадостен с добра карма. Дайте хубав старт на детето си,а не всеки да свързва името с починалия роднина.

# 626
Хехе, много интересни имена има наистина  Simple Smile Направи ми впечатление Мария Исабел Магдалена. Някак ми липсва накрая едно "Дел Мендес"  Simple Smile

С риск да обидя някой (просто обсъждаме имената и не влагаме нищо лично) ще кажа, че името Арсен (Арсений) ми звучи все едно човекът ей сега ще изкара от джоба си цианкалий и ще дойде Еркюл Поаро, и ще стане тя една...  Mr. Green

Усещате ли, че наближаваме 3-та тема? Simple Smile

# 627
А защо трябва детето да е кръстено на жив човек? Ние мислим бебчето ни да е кръстено на моя баща, понеже той почина 20 дни преди да забременея и всъщност тази трагедия беше причината аз да помисля за дете и много се радвам, че се получи от първия път...

# 628
Дааа, определено майката има голямата дума, но не е хубаво бащата да се пренебрегва. И също мисля (поне за моето бебе), че не искам да го кръщавам на никой, за да няма после сърдити. Всеки казва няма проблем ама има тайничка надежда, че детето ще е на него. Затова неутрално име. За момче искам Борис, Мартин или Калоян, а за момиче не знам още. Има реме и това да измисля  Wink

# 629
  • София
цитат "  има ли смисъл да си причинявам БХС или не"
Соник, да не бъркаш бхс с амниоцентеза? бхс е кръвен тест, докато амниоцентезата е доста по-сложна и рискова манипулация, която се прилага само в краен случай (при лоши показатели от фм и бхс)
Не ги бъркам, под "причиня" имах предвид да ходя да ме бодат и да треперя за резултат от изследване, което нищо не ми гарантира дори с приблизителна точност. Mr. Green По-напред в темата бях писала, че около мен имаше 2 случая на фалшиво-положителни резултати - последваха амниоцентези, чакане, стрес и слава Богу здрави деца. Но личната ми статистика от познати с фалшиви резултати не е в полза на БХС, та затова му се чудя доста.

Моята концепция за името по принцип е:
1. да има съкратена форма, за да има как да му казвам на галено
2. да има имен ден
3. да е традиционно българско.
Ако сега се окаже, че бебето е момче, името няма да ми отговаря съвсем на изискванията, защото баща ми се казва Пламен, ама какво да се прави. Не ми се струва правилно едното ми дете да е на свекървата, а да не кръстя другото на майка ми или на баща ми.

А защо трябва детето да е кръстено на жив човек? Ние мислим бебчето ни да е кръстено на моя баща, понеже той почина 20 дни преди да забременея и всъщност тази трагедия беше причината аз да помисля за дете и много се радвам, че се получи от първия път...
  Peace
Аз това с кармата не го вярвам и не го разбирам. Детето се кръщава на някой от уважение и почит към въпросния човек. Не виждам какво общо има с това дали този човек е жив или не. В твоя случай бих си кръстила детето както ми се струва правилно.

Общи условия

Активация на акаунт