МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 254
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Дааа, определено майката има голямата дума, но не е хубаво бащата да се пренебрегва. И също мисля (поне за моето бебе), че не искам да го кръщавам на никой, за да няма после сърдити. Всеки казва няма проблем ама има тайничка надежда, че детето ще е на него. Затова неутрално име. За момче искам Борис, Мартин или Калоян, а за момиче не знам още. Има реме и това да измисля  Wink

Напълно съм съгласна с всичко, което каза! Имената Борис и Калоян много ми харесват - български мъжки имена!! Звучат гордо и мъжествено.

Венинцето, и аз съм чувала, че не трябва да се кръщава дете на починал човек. Но не бих се съобразила! Щом чувстваш, че искаш да кръстиш детето на татко си - така направи. Нашето дете пък ще се появи в месеца, в който моя татко почина. Възможно е да се падне на датата даже... Но се надявам се, че бебо ще си избере друга дата. А, ако се наложи да съм секцио, ще се съобразя с това. Но не заради някакво суеверие, а... просто така го чувствам.

Синя фея, много ми хареса линка! Ден по ден, много е интересно! Simple Smile

# 631
А защо трябва детето да е кръстено на жив човек? Ние мислим бебчето ни да е кръстено на моя баща, понеже той почина 20 дни преди да забременея и всъщност тази трагедия беше причината аз да помисля за дете и много се радвам, че се получи от първия път...

Има много изписано в нета -за и против.
Всеки сам преценява.
На едно кращане един свещенник обясняваше,че не било добре детето да се кръщава на починал човек,на алкохолик, на темерут.
Реално църквата не забранява  такива кръщения.
Лично аз не мога да си представя да кръстя детето на вече починал човек. В главата все ще ми е погребението,а и не искам като дойдат да виждат детето ми да циврят.

http://margaritta.dir.bg/05chovek.htm

# 632
Охх момичета зачетох се в статията по-горе и се учудвам как може да има такива имена. Направиха ми впечатление  Нунцио, Кубер и Йошуа  Rolling Eyes

# 633
Мдаа, моето дете не исках да го кръстя на никой...Изрично си го казах и никой не ми възропта (поне не пред мен) Simple Smile Моите родители бяха съгласни с мен, но за свекитата не мога да кажа Simple Smile Те са малко по-консервативни, но решението си е наше (МОЕ) хихи Simple Smile И сега смятам да е така - искам да си подхождат с името на каката, фамилията...Също така да няма имен ден както на каката за да няма сърдити...Не сме го измислили още Simple Smile Това за кармата си е вярно според мен, ама това са си лични разбирания, не мога да ги налагам Simple Smile
Относно странните имена - видях момиченце на около 8-9г което се казваше Пагане Simple Smile Някак красиво ми прозвуча и доооста архивно Simple Smile все пак е прабългарско Simple Smile Не бях срещала някой с такова име..А братчето й, на 1г, се казваше Боил Simple Smile Аз също съм За българските имена  Peace

# 634
Момичета, нещо не ми е ясно. В  12 гс. ли влизаме в 4 месец или в 14, на лунарни (10) или на календарни (9) месеца го смятате? Кое е по-правилно и как го смятате вие?

# 635
Мамиииии избрах я! Много благодаря на Мерили Берили 1 за идеята, която ми даде! Даря Ганчева ще бъде....каква жена...каква докторка...какви ботуши  Hug

И така де аз май няма да се вредя за първата ФМ ама не се и натискам...смятам, че е божа работа(според майка ми дори няма смисъл да се ходи по доктори до 5я месец) но аз на своя глава ще си ходя както трябва...и БХС май ще ми правят незнам....толкова съм щастлива след днешния преглед ВЕЧЕ НЯМАМ ГАСТРИТ  Joy просто имам бременност(така каза една гастроентероложка).
За имената от малка много харесвам името Даниел(пък и татко и родителите на приятеля ми са все със Д) а ако е момиченце Исабела преди няколко дни го чух и ми звучи много хубаво Simple Smile

Хубава вечер  newsm51

# 636
Наташка, как се освободи от гастрита? Аз съм с много подут корем и дори ме понаболява.

А относно имената, ние ще го решаваме последния месец. Мисля че е още рано.

# 637
Казах на АГ, че пия хапчета за гастрит и тя веднага отиде да се консултира в съседния кабинет със специалист....и после дойдоха и ми се скараха как може да ми изпишат такива хапчета, диети глупости и да ги спирам веднага...всичко се дължи на бременност и болките, и повръщането изписаха ми сиропче и казаха да си хапвам и пийвам каквото и колкото си искам и че всичко ще отмине от самосебе си след 2-3 седмици  Mr. Green и аз се зарадвах...кой прав кой крив незнам ама днес казвам сбогом на оризовата диета и смело към доматите, салатите НАПРЕД! може би ме е боляло защото не ям каквото искам  newsm78 сега ще разберем, а сиропчето е Гавискон пробвай го ако искаш или питай твоя АГ да ти изпише нещо УСПЕХ

# 638
Не знам дали да се запиша при вас или в юнските, но все пак е уж края на Май...В 7-8 седмица съм, проблема е, че съм с нередовен цикъл и така. Днес бях за първи път на преглед. Имаме си и пулс. Обаче аз от тази лошотия ми е много зле.... днес като се прибрах от работа и след половин час ме почна и още не държи, не можах и да заспя Sad. Сутрин като стана, ако не закуся до 30мин. и веднага повръщам, уфф така че гладна не гладна ям. Днес доки ми изписа Огестан. Утре трябва да ги взема и да ги почвам.
 Я да ви питам, май пак се разболявам, хремата е вече на лице..и се чудя как да я лекувам?
 Леко бременеене на всички!

# 639
Каква голяма статия и то само за името на детето  newsm09 и най-вече какви имена... някои от тях дори не ги бях чувала
Карола , мисля, че е правилно да се смятат в гестационни седмици и в 12 г.с. се влиза в 4 месец, но все пак не съм много сигурна.
J_M_L , добре дошла, честито сърчице и леко бременеене  newsm51 а пък детето, когато и да реши да се появи важното е да е живо и здраво (пък и никой няма да е против и юнско да е да си в нашата темичка Simple Smile )

# 640
Момичета, от къде знаете пола на бебето,та вече избирате имена!? newsm12
Аз искам да е мома,но и пишка ще къпя,ако ми се падне smile3532
Имената Деница,Десислава,Денислав много ми харесват.

Не ми се гади, не повръщам, а и болките в стомаха минаха преди няколко седмици. Само много ме боли кръста и съм гладна през 2-3 часа. Гърдите обаче са ми се уголемили доста.
За сега не съм качила килцата,нооо има време smile3504

# 641
Приятеля ми каза, че ако е момче иска да е Денис и като го чух много ми хареса. Напомня ми за Денис  белята и много ме кефи тва детенце. И след няколко дни се замислям, че аз съм Десислава, а той Николай и Денис е сборно от двете имена и напълно се убедих, че това ще е името  newsm03
А за момиче ми харесва Никол, Николета и Наталия, като най-вече клоня към последното. Но има много време до тогава,най- важното е да сме живи и здрави.  Praynig
Да ви кажа относно моето име, не че си е мое, но много си го харесвам и никога не съм си и помисляла, че искам друго. Майка ми е искала да ме кръсти Станислава, но тате е казал Десислава и на мен повече ми харесва.  Blush

# 642
J_M_L добре дошла! И аз съм като теб - 7-8ма седмица, но тук в майската темичка можем да четем какво се прави занапред Simple Smile Съжалявам за повръщането, но повярвай ми, по добре е от колкото да те гони вълчи апетит като мен и някои други съмишленички Simple Smile

# 643
Каролке лунарните месеци са си строго по 4ри седмици, т.е. 12е последната от 3-ти лунарен месец ( които са общо 10 защото се броят от образуването на яйцеклетката) и е втори календарен, които са 9, просто календарния месец отива към четири седмици и половина пет седмици Simple Smile надявам се да ми разбрахте писанията Simple Smile   bouquet
Аз още не съм измислила къде да се запиша за ЖК тъкмо избера някой и прочитам мн кофти неща и се отказвам, ужас как да се доверя не знам и на кого, трябва ми някой да ме отрезви и успокои Simple Smile

# 644
Desinka14  и аз много харесвам името Наталия.   bouquet
И много си харесвам моето име - Диана. Искали са да ме кръстят Силвия, но добре че не са. В нашия клас имахме 2.  #Crazy #Crazy
За килограмите не съм качила, но и подготвям сватба. Роклята дано ми стане  newsm78 newsm78
Лекинкааа май-четааааааааа  smile3504

Общи условия

Активация на акаунт