МАЙските мами блестят - мънички сърца туптят

• 34 237
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Добър вечер мами! Човек не ви чете 2 дена и....цяла вечер отива в наваксване Simple Smile Днес премина и второто ми пътуване по работа, целия ден изкарах по път - Казанлък - София, София - Стара Загора, Стара Загора - Казанлък. Тръгнах 6 часа и се прибрах 8 Simple Smile

Та да се похваля от днешния преглед. Вече сме 22 мм, 8-ма седмица. Видях сърчицето как тупти,но не съм го чула. Доктора каза, че в ранна бременност не се препоръчва. Всичко изглежда добре.

Продължавам с утрогестана, просто малко намали дозата(от 6 хапчета на 4 на ден). Витамини освен фолиева киселина не ми изписа. Следващия преглед ми е на 5.11-тогава ще ми пуска кръв и урина, цитономаска и микробиология. И да си помисля до тогава за ФМ и БХС. Има много противоречиви мнения, но предполагам ще ги направя за спокойствие.

За имена не сме мислили, все още сме стресирани от това което се случва Simple Smile

Аз умирам за сладко. 10 години правя диети, ограничавам се и никога не съм яла толкова много сладко. Дано не прекаля с килограмите Simple Smile

Приятна вечер на всички и без  Sick

# 646
Здравейте мили майчета! Много сте се развихрили с имената Laughing Аз лично обичам бъл гарските   имена. Нашето момченце се казва Борис, много ми беше харесало тагава и много прецизно го проучих-значение, имен ден и т.н, на никой не е кръстен. Сега се надявам на момиченце, но още много се колебая за имена. Харесва ми Йована, Наталия, Мая. ММ иска ако е момче да е Тервел. Живот и здраве ще ги измислим.
Наташка Начашка радвам се че съм допринесла за избора ти на АГ, дано останеш доволна, а може и на някой преглед да се засечем Grinning
Да ви споделя за БХС, понеже скоро съм раждала. Моят АГ ми назначи БХС в 19 гестац. седмица, като отидох бях 19 седмици +3дни и лаборантката в медицински университет Плевен ми каза че съм хванала последния влак. Резултатът беше много нисък риск 1:54000, при което АГ ме преглежда обстойно и каза че няма нужда да правя Фетална морфология, освен ако нямам голямо желание да разбера колко градуса е ъгъла при сгъвката на коляното на бебето Simple Smile и че гарантира че всичко е наред. Не съм правила повече БХС, нито правих ФМ. Но имам голямо доверие на АГ, понеже го посещавах още от преди да забременея. Стана дълго, извинете ме. Сладки сънища на всички!  Поздрави Hug

# 647
Добро утро   bouquet
На мен това ми е първа бременност и тепърва се запознавам с изследвания и другита неща. Аз доколкото разбрах феталната морфология е по- важна от БХС и дава по- достоверни резултати.
Аз ще ги направя и двете, но ми стана интересно защо някои лекари казват, че след БХС няма смисъм от фетална морфология?

# 648
Аз още не съм измислила къде да се запиша за ЖК тъкмо избера някой и прочитам мн кофти неща и се отказвам, ужас как да се доверя не знам и на кого, трябва ми някой да ме отрезви и успокои Simple Smile
  Аз избрах Христина Христова в мц Санита PeaceНе успях да се разубедя от форумите за нея.Добра изглежда и въпреки наплива при нея последния път ме прие и прегледа.Тъй като сме от един град и за
това и пиша отзиви за нея.Предната ми докторица нещо не искам да я виждам,имам лоши спомени.
 http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/
 Ето това горното линкче много ми допадна.Доста добре описано,но аз нещо от дни не съм хапвала месо и започвам да се тревожа.Гади ми се от месото и ако ям ще повърна-тежко ми идва.

# 649
Добро утро и от мен! Аз още не съм решила при кой доктор да ходя. Този при когото ходя попринцип не изражда и ми става голяма чуденка.. Някоя бъдеща мама от Велико Търново, няма ли? Слънчев ден, бъдещи мами!

# 650
  • Варна
Здравейте момичета! Мен все още ме мъчи хремата, кашлица почти нямам, но продължавам с Проспана ooooh!
И аз още не съм избрала АГ за ЖК, много се колебая. Посъветваха ме да избера някои в близките поликлиники (става дума за Христо Ботев Sick или градска болница), нямало голямо значение кой е лекаря,а отделно да си ходя на частно  Rolling Eyes В коя седмица е записването? Аз мислех, че е в 12г.с., но като гледам тук май има Май-чета, който са се записали по-рано  newsm78

# 651
Здравейте момичета!
Нямам много време за нета и затова се включвам чак сега в темата. А и съм с рискова бременност така, че бях решила да поизчакам преди да се запиша при вас.
Както забелязвате от лентичката родих не много отдавна първото си детенце и все още всички трепети и тревоги около бременността са ми пресни  Wink
За съжаление преди да родя дъщеря си имах две неуспешни бременности, но с терапия от фраксипарин и аспирин всичко беше ОК.
Надявам се и този път да е така.
Едва ли ще имам време да съм много активна защото малката скоро проходи и сега тичам нон стоп след нея, но ако мога да бъда полезна на някоя от вас ще се радвам да отговоря на въпросите на лично съобщение.
Успех на всички и ще се старая да ви следя.

P.S. Писанка аз този път си водя бременността при д-р Симеонова в Олимед. Препоръча ми я една приятелка и съм много доволна за сега. Предишния път ходих в Майчин дом при Бейлерян, но накрая  се разочаровах нещо, а и тук ми е по-близо

# 652
  • София
http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/
 Ето това горното линкче много ми допадна.Доста добре описано,но аз нещо от дни не съм хапвала месо и започвам да се тревожа.Гади ми се от месото и ако ям ще повърна-тежко ми идва.
Аз не бих се тревожила, щом не ти е добре от месото, значи просто тялото ти не го иска и не трябва да го ядеш. Има си начини да компенсираш белтъчините, които то ти дава - има толкова майки-вегетарианки, които са в чудесно здраве, без да са яли месо от години.

# 653
Здравейте. Вчера вместо регистрация влязох в АГ, защото имох болки, които за мое учудване се оказаха контракции. Незнаех, че може още от сега да има контракции . Сега ми вливат венозно лекарства. Надявам се болките.да отшумят.  Praynig

# 654
ДАН ;, благодаря за отговора, Санитата обаче ми идва малко далечко, а скоро мъжа ми заминава и ще трябва да се оправям сама с детенце и кученце и бременност и май и аз ще се ориентирам към Олимед, там чух сърчицето на бебчо доста ми е близичко до вкъщи, cassiopeia_vn, PISSSanka май живеем в един район.
На мен също ми е гадно от месо, само в манджа на кайма не ми е гадно, но скоро готвих пилешко и просто се изнесох от стаята докато малката и мъжа ми хапваха, аз се опитвам да хапвам сурови ядки, бях писала по преди, че слагам на супите киноа, богата е на протеини, моята етърва е вегетарианка по рождение, в смисъл, че никога не е опитвала месо, за нея то е все едно да ви предложат човешко, та тя ми дава разни идейки с какво да замествам месата. Имат си детенце на почти 2годинки, което също няма да опита месо, без това може да се живее, стига наистина да знаеш как да си набавиш нужните протеини и В12.
Усмихнат ден ви желая мили май-чета Simple Smile

# 655
Соник, писали сме заедно  Peace
elly, скоро да се оправиш  Hug

# 656
 Обаче май този В12 точно трудно се набавял и трябвало да се приема допълнително от вегетарианците и веганите.Вземате ли вече комбинирани витамини за бременни и какви?Аз съм още само на фолиева киселина.
 elly_,всичко ще е наред Peaceспокойствие

# 657
Аз щях да Ви питам според Вас кое е по-добре Огестан или Неофолик мета? До кога мислите да пиете фолиевата киселина?

# 658
  • София
Аз не съм фен на синтетичните витамини. Дори да оставим настрана подсладителите и оцветителите, които слагат в тях, самите витамини изобщо не се усвояват пълноценно от организма, когато не са в естествен вид. Заредила съм се с различни сурови ядки, сушени плодове, гледам да хапвам пресни плодове всеки ден и съм сигурна, че това ще е достатъчно.
Бих започнала да пия синтетичен витамин или друго вещество само ако изследванията ми покажат, че има недостиг на конкретното нещо в организма.
Фолиевата мисля да си я пия почти до края.

# 659
Добро утро, мамчета. Като ви слушам от какво ви прилошава и какво не можете и да погледнете, май само аз нямам проблеми с храната  newsm62 Всичко си хапвам без проблем и даже прекалявам  smile3518 Все още не съм намерила нещото, което да ме отврати  Grinning
cassiopeia_vn, пожелавам ти лека и безпроблемна бременност  newsm51
elly_ , стискам палци всичко да е наред при теб и скоро да те изпишат  Praynig
Сега да ви кажа какво стана вчера - седя си аз пред телевизора и ми звъни телефона. Звъннаха ми от болницата да ми кажат, че освен лекаря на ЖК съм имала и лична акушерка. Толкова много се изненадах - лична акушерка! Казаха ми, че вече мога да звъня и на нея, ако имам въпроси или проблми (дай Боже да нямам). Не разбрах много за какво е тази акушерка ама ми дадоха имената и телефона й и смятат да и звънна да си поговоря с нея. На някоя друга мама от Бургас да са й звъняли за това?

Общи условия

Активация на акаунт