ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 42 тема

• 39 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Голяма евтиния в тоя Тракийски институт, сега им гледах ценоразписа  #Crazy при нас яко дерат кожи, да не ти се разболее добичето, ако нямаш да платиш пиши го заминало си. Thinking

# 76
Нали! Аз като водихме Маша, разногледа станах! Цитонамазки и взимаха, изследвания, чудеса! И имат определен специалист за всичко, та нашия гинеколог му викам тогава те тези изледвания и цитонамазката освен утре да дойдем да видим как са, той вика - ааа няма бе седнете отвън на скамейката те ей сега ще станат  newsm09, оцъклих се и викам на милото, че те моите не стават така бързо бе.. Joy И вярно 20-ина минути и готово

# 77
  • София
Аз за дребните неща си я водя при кварталния вет, защото ми е на 10 метра от входа, а и съм доволна от него, не взима скъпо, но като се съберат 10 манипулации по 15-20лв + един куп лекарства за още толкова...
Само за крачето я водих в ЦВК, но то беше защото докторът, който изработва протезите е в Русе и няма как да ходя до там за отливката, а ортопедът в ЦВК е работил с него и знае как да я направи по неговите изисквания. Та аз реално отидох там само за отливка, но при прегледа се установи болка в крачето, наложиха се снимки и операция и хоп! - 200 лв.... А отидох с нагласата, че ще дам 20  Joy
Сега в събота отивам уж за сваляне на конци и отливка и евентуално изясняване на проблема с този кучи задник, който така я ядосва (върти се като пумпал и се опитва да си го изяде  Laughing ), но вече не знам с какво ново ще ме сюрпризират  Crazy
И протезата няма да е евтина, но тя най-малко ме плаши, защото за нея съм подготвена. Неочакваните харчове ми идват в повече. Много кучета си живеят съвсем нормално и с 3 крака, но в нейния случай е желателно протезиране, защото не е млада и като ходи на три крака се натоварват много останалите стави, които и без друго вече сдават багажа и това ще създаде сериозни грижи след време, пък и липсват само 5-6 см. от крачето и има как да се направи така, че да го използва абсолютно пълноценно.

Въобще, впрегнала съм цялата си енергия и финанси да я превърна от полужив трикрак скелет в нормално и напълно здраво куче, ама ще видим дали ще успея. Всъщност, това, от което ми е най-тежко е не друго, а че малко ще се радва на истински живот, но няма как да я направя с 5-6 години по-млада, за съжаление. Това е и единственото заради което ме е яд на приюта - не, че не ми казаха колко е зле здравословно (те всъщност май и хабер си нямаха), а защото ме увериха, че е само на 2-3 годинки Sad

# 78
Това е и единственото заради което ме е яд на приюта - не, че не ми казаха колко е зле здравословно (те всъщност май и хабер си нямаха), а защото ме увериха, че е само на 2-3 годинки Sad
[/quote] Shocked Shocked ooooh!

# 79
  • София
Ми, безхаберие... ама аз съвсем съзнателно избрах да взема куче от мизерен и беден приют, а не от някой, където си гледат добре животните. Нося си последиците от това решение, но не съжалявам. Тя там нямаше да преживее зимата.
И истината е, че женицата, която държи приюта изобщо не е лош човек, напротив, просто нямат пари нито за храна, нито за лекари, нито за работна ръка. На животните се обръща внимание колкото да им се метне малко хляб и вода веднъж на ден и това е...  Confused

# 80
 Cry просто .. ужасно

# 81
Графиньо, кучетата са с къса памет и добрите години, които предстоят за Хари под твоите грижи бързо ще заличат спомените от предишните й несгоди. Направила си огромна добрина. Да ти се връща хилядократно!

Малвина, правилно си решила за кастрацията. Тя е важна и за психическото здраве на кучето. Всичко ще мине нормално, спокойно.

# 82
  • DE
Ние вчера се прибрахме от разходка, нахапани на няколко места от озверял джак-ръсел.
Ей, такива ритници му играх на това псе- захапва и не пуска. Все по краката!
На няколко места оскубана козинка и едно раздрано място от вътрешната страна на крака.
Такова зверско не бях виждала до сега.
Промушило се под оградата и ни нападна в засада.
Превързах раничката и за сега мисля няма нужда от вет. Предупредих стопаните на другото куче, че ако се наложи-ще им представя сметката.
Дебеланка има медицинска застраховка, но за такова нещо- милост нямам!
Е, потрепери нИ малко дупето, но повече от уплаха/ последсвие на моите крясъци.

# 83
  • София
Леле, гарката...
Бързо да се оправя кучана.  Hug

# 84
Здравейте момичета !Аз малко се позагубих поради разклатено здраве,ама сега ви четох доста и се радвах на дзвероветв ви Grinning.Мойто дзвер Льки съвсем се разлигави докато боледувах,но поне той е здрав .Желая ви само хубави емоции с гадинките  Party

# 85
  • София
Записвам се в тази темичка, защото имам два абсолютно ненормални женски пинчера - майка и дъщеря.
Джорджия е с мен повече от три години. Взех я когато беше на един месец и до сега я гледам като писано яйце. Много е "изискана", ако мога така да се изразя, всичко трябва да подуши, не седи на земята навън, а само в скут, заобикаля локвите, абеее... примадона отвсякъде. Имала е доста здравословни проблеми, къде заради лоша генетика, къде заради човешки грешки (не мои, не се оправдавам, но с тези хора, за които говоря, не можеше да се излезе на глава), но от около година сме в перфектно здравословно състояние. През пролетта я заплодихме (нещо, за което съжалих хиляди пъти, беше ми жал да гледам как кучето се мъчи, а аз страдах заедно с него) и тя роди две прекрасни момиченца. Едното отиде при таткото, а с другото сърце не ми даде да се разделя и от тогава си имам второ куче, казва се Карма. За разлика от майка си, Карма е абсолютен гамен, скача, влачи каквото й падне, блъска майка си нарочно, но все пак е прилично послушна като за бебе.
Много се дразня, когато ме попитат какво ще правя с кучетата след като родя, а още повече се дразня, когато ми се дават съвети да ги махам. Не знам как изобщо човек, привързан към любимеца си, би го изхвърлил, подарил или продал при такива обстоятелства, нали все пак е част от семейството. Ами това е за сега, ако някой се интересува повече от нас, може да ни пита каквото поиска  Peace

# 86
Добре дошла, Парти стар! А снимки?

Грей, радвам се, че си по-добре.

Леле, Маце, горкичката бабка... Нека платят сметката за лечението и да си възпитат джак ръсела! Или да го държат затворен, нещастното животно.

# 87
  • София
Качвам веднага Simple Smile
Това са Джия и Карма (черната)
Скрит текст:
Тук спинкат на възглавниците
Скрит текст:
А това е Карма със сестричката й Киара
Скрит текст:

# 88
 Hug Heart EyesСладуранки, а малкото как е разперило ушета и очетата му като копчета, много са хубави  bouquet

# 89
  • София
Hug Heart EyesСладуранки, а малкото как е разперило ушета и очетата му като копчета, много са хубави  bouquet
Благодаря ти   bouquet
За мен са най-хубавите, сигурно защото са си мои хаха. Много ги обичам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт