Хидротубация - Цветна снимка!! Да поговорим!! 2

• 69 822
  • 180
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте,
Предстои ми през януари месец "продухване на тръбите", т.е. на едната останала. Можете ли да ми кажете, същото ли е като цветната снимка?
Благодаря ви! Simple Smile

# 61
  • София
Здравейте,
Предстои ми през януари месец "продухване на тръбите", т.е. на едната останала. Можете ли да ми кажете, същото ли е като цветната снимка?
Благодаря ви! Simple Smile

не е същото. защо ще ти го правят това?

# 62
  • Варна
Юни месец претърпях извънматочна бременност. При лапароскопията, освен отстраняването на едната тръба, доктора е диагностицирал другата тръба като по-дълга от нормалното и с липсващ фимбриален апарат в края и. Според доктора няма много шанс, но все пак трябва да се опита.
А какво представлява, има ли тук някоя дама, правила тази манипулация?

# 63
На мен ми правиха януари 2014 цветна снимка и след това през няколко дена ходех да ми вкарват пак някакво лекарство или по - скоро физиологичен разтвор.
мисля че няма много голяма разлика между цветната снимка и хидротубацията - просто при последното не те снимат - предполагам. Като манипулация е еднакво.
А аз имам следния въпрос - възможно ли е след няма и 2 години тръбата пак да ми се запуши след по - горе описаните интеревенции???
На цветната ми снимка се видя, че е доста "накъдрена" дясната тръба и трудно проходима, но накрая вече беше проходима. Лявата била ок.
В интерес на истината всеки месец т.к. от няколко месеца овулирам все в десния яйчник - имам страшни болки и все си мисля, че нещо пак не е наред.
Моля ако някой знае, да каже и има ли вариант лапароскопия да се мине по здравна каса!

# 64
Здравейте, миналата година правих хидротубация в Бургас , резултата от хидротубацията беше че и двете тръби са напълно проходими. От тази година се насочихме към Плевен и януари пак ще започвам стимулация с Фемара, нужно ли е този път да направя цветна снимка. Чесно казано не вярвам много на лекарите в Бургас. Притеснява ме какъв ще е резултата сега и дали с ЦС се диагностицира по добре от хидрото как мислите. Само като си спомня колко ме болеше и не искам да се подлагам отново но... съм със съмнения.

# 65
  • Варна
На мен ми правиха януари 2014 цветна снимка и след това през няколко дена ходех да ми вкарват пак някакво лекарство или по - скоро физиологичен разтвор.
мисля че няма много голяма разлика между цветната снимка и хидротубацията - просто при последното не те снимат - предполагам. Като манипулация е еднакво.
А аз имам следния въпрос - възможно ли е след няма и 2 години тръбата пак да ми се запуши след по - горе описаните интеревенции???
На цветната ми снимка се видя, че е доста "накъдрена" дясната тръба и трудно проходима, но накрая вече беше проходима. Лявата била ок.
В интерес на истината всеки месец т.к. от няколко месеца овулирам все в десния яйчник - имам страшни болки и все си мисля, че нещо пак не е наред.
Моля ако някой знае, да каже и има ли вариант лапароскопия да се мине по здравна каса!

Здравей,
За запушване след такива интервенции не за първи път чувам.
Моята лапароскопия беше по здравна каса една част, другото доплащане. Така, че най-добре да питаш в болницата, ако се стигне до там... /стискам палци да не се стига!/
Успех!   Praynig

# 66
Цитат
Здравейте, миналата година правих хидротубация в Бургас , резултата от хидротубацията беше че и двете тръби са напълно проходими. От тази година се насочихме към Плевен и януари пак ще започвам стимулация с Фемара, нужно ли е този път да направя цветна снимка. Чесно казано не вярвам много на лекарите в Бургас. Притеснява ме какъв ще е резултата сега и дали с ЦС се диагностицира по добре от хидрото как мислите. Само като си спомня колко ме болеше и не искам да се подлагам отново но... съм със съмнения.

Злати, съветвам те да си направиш цветна снимка при всички положения. На мен на хидротубацията през 2014 г. (в Щерев) ми казаха, че имам 2 проходими тръби, но в Надежда не зачетоха тези изследвания и поискаха да ми направят цветна снимка. Направих я в началото на този месец (с упойка, за да няма спазми и съответно фалшиво грешни резултати) и се оказа, че имам запушена лява тръба. На ретгена много ясно се вижда и с просто око. Затова моят съвет е да си направиш ЦС с упойка, нищо не боли, а резултатът е обективен.

# 67
А изследванията преди ЦС същите ли са като при хидротубацията. На мен ми искаха ПКК с утайка, микробиология и Хламидии

# 68
  • София
На мен ми предстои ХУЗК в Щерев, при д-р Арабаджи около 13-14 този месец, утре чакам лелката и ще пусна утайка, поне тя само това ми каза.
Надявам се да не е много болезнена процедура... Cry

# 69
На мен ми предстои ХУЗК в Щерев, при д-р Арабаджи около 13-14 този месец, утре чакам лелката и ще пусна утайка, поне тя само това ми каза.
Надявам се да не е много болезнена процедура... Cry

и аз може би следващият месец  ще правя цветна снимка в Щерев. Може ли като я направиш да пишеш как е минало и дали може да поискаш с упойка Simple Smile Благодаря предварително  Heart Eyes

# 70
  • Plovdiv
Здравейте, на 28 години съм от година и половина се опитваме с мъжа ми да имаме дете. Аз съм с поликистоза и инсулинова резистентност. Пия лекарства и добавки, но нямам овулация, затова решихме с моя лекар да правим стимулация на овулацията, но преди това съм на цветна снимка, за да видим дали всичко с тръбите ми е ок. Пусна ми микробиология, хламидия, уреаплазми, микоплазми, а в деня на снимката и кръв ще ми вземат.
Ще я правя при доктор Даскалов в клиника Медикус алфа, защото държа да е с упойка, не искам да се травмирам допълнително. Притеснено ми е много да ви кажа честно.

# 71
  • София
И аз съм така. Адски много съм притеснена от хидротубацията... Cry

# 72
  • Plovdiv
Ти кога ще я правиш?

# 73
Здравей в буграс в Дева Мария ли си прави снимката?

# 74
  • София

В събота -16.01.2016

Общи условия

Активация на акаунт