ВМ-НВХ, част 65

• 50 837
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Е, за Макдоналдс и подобни наистина никой не би твърдял, че трябва да се разчита на тях като основен източник на храна Laughing Идеята на Том Нотън не е тази. Аз обясних вече каква е била идеята. А иначе Макдоналдс е възможен избор, когато наистина обстоятелствата го наложат. Но не и редовно. А вече ако/когато се наложи да се хапне нещо такова, човек си преценява дали да яде бургера и салатата без хляба, дали да си изяде целия сандвич или въобще как да постъпи. Но когато има избор, т.е. когато наблизо има или хранителен магазин, или нормален ресторант, Макдоналдс би трябвало да бъде пропуснат Wink

Баничка*, може да успееш, ако яйцата с масло ти се струват еднообразна храна или ако наистина ти омръзнат. Но ако ти се усладят, може да постигнеш обратната цел Laughing

alma, много неприятно, че приемаш такива лекарства (кортизон сигурно?) Sad Но от позната с тежко заболяване, която периодично е принудена да прави курсове с кортизон и преди време изкара Дюкан, знам, че най-добре се е чувствала точно тогава (отдаде го на ролята на белтъчините за мозъка, но не знам точно какво е имала предвид, тогава аз не бях започнала още да се интересувам и да чета, макар че вече ми се зараждаха подозрения, че точно въглехидратната рестрикция е много важна Embarassed), а и беше свалила доста килограми. При нас има също въглехидратна рестрикция, има адекватен прием на белтъчини, но се приемат и нормално количество мазнини, а това е много важно за целия организъм. Така че предполагам и стискам палци по този начин поне да можеш да овладееш нещата и да не качваш килограми, докато свърши лечението, а после да успееш да поправиш пораженията! Hug

Скрит текст:
Аз тази сутрин опитах нещо като бадемов тахан - смлени бадеми, 100%, без нищо добавено - много фино се е получило, като крем, а отгоре изплува маслото. Опитах и... нищо вече няма да бъде същото Sunglasses Не ми трябва течен шоколад, щом имам този бадемов крем. Течното масло си го сложих в кафето - страхотен вкус и аромат придаде. А от крема си намазах на кокосовата палачинка - стана като с течен шоколад, но не така сладко. Добре, че е доста скъпичък този крем и не се намира винаги и навсякъде, че сигурно щях да се разоря и да се пристрастя безвъзвратно Embarassed Ще имам за няколко дена от него - за палачинки, но... много е хубаво и зарибяващо Embarassed

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 08:56 от Cioccolata

# 481
  • София
Шоки, блазе ти че можеш безпроблемно да хапваш ядки.
Аз, за съжаление, установих, че това е една от храните, от които винаги имам плюсове и то големи, които след това не мога да изчистя със седмици и велика стриктност.  Sad А толкова обичам ...

Отчет за експеримента ми относно млечните и пъпките - стигнах до етапа, в който да въведа кисело мляко. Изядох около 300-400гр., домашно, квасено от мен. На другия ден бях с пъпка, което сочи ясно, че киселото и прясното мляко са ми нежелателни. Освен това - огромен плюс в кантара. Слава богу, от сирене и кашкавал не получавам тези неприятни последици.

Баничка, ще ми е много интересно да проследя експеримента ти, дори и да не е едноседмичен.
Моят резултат от няколко дневно такова хранене беше божествен  Crazy но вече го няма, понеже хапвам от всичко  baby_neutral

Шоки, какво имаш предвид, че може да напълнее ли?

# 482
  • here, there, everywhere
Шоки, аз това бадемово масло (така го наричам) го имам от около 2месеца в хладилника. Доста време отнема да го направя на робота, но си е вкуснотия. Все гледам да го заобикалям, че почна ли няма спиране, а си е калорийна бомба. За добавяне в кафето не съм се сетила, мерси за идеята. Даже тази сутрин си гребнах масло президент и сложих отгоре бадемовото масло. Еми вкусно е Mr. Green

Аз рядко пиша, но съм стриктна. От няколко дни пробвам да избягвам млечните. Имам една хронична хрема от много години. И лято, и зима, носът ми все тече и аз съм все с кърпичка в ръка. Изключително неприятно е, но докторите казаха, че няма оправяне. Та искам да проверя дали това ще помогне. Трудно ми е, защото аз на млечни само мога да оцелея без проблем. Толкова ги обичам!

# 483
Аз не знам как ще ми се отрази тази редовна консумация на различни видове тахан (имам предвид сусамов тахан, фъстъчено масло и това бадемово). Отскоро закусвам яйца и единият вариант е да си правя палачинка с кокос и намазана с лъжица тахан. Но след като към половин година доста редовно включвах в закуската по 15-16 бадема или лешника или пък по половин - една лъжичка сусам и/или маково семе, сега не вярвам да има голяма разлика newsm78 Ще видим.

За яйцата с масло имам предвид, че може да са много вкусни и да засилят апетита вместо да го потиснат Wink

Вив, за пъпките има много фактори. Не мисля, че имаш основания да виниш млечните. Имам предвид, че от една страна нещо, изядено вчера, едва ли ще даде ефект още на следващия ден. Може да даде, може и да не даде, но все пак ми се струва, че такова еднократно наблюдение не означава нищо. А пъпки могат да станат и по чисто хормонални причини Wink Освен това може евентуално и от пипване на лицето, докато си навън и не са ти били напълно чисти ръцете. Може също от козметиката (неподходящ крем например). Ако е от храна, може и от друго да е, а не точно от киселото мляко. Повече време и наблюдения трябват според мен, за да си сигурна Hug

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 09:26 от Cioccolata

# 484
  • София
Аз затова слагам повече масло и по-малко яйца, белким постигна равновесие и в стомаха и в устата  Laughing Наистина са ужасно вкусни  Embarassed
А ти, наистина хапваш по малко, поздравления, че успяваш.То това е разковничето!
 Аз не мога, с всичко съм така, ядки, мляко, шоколад, тесто, картофи ... И по-добре да не почвам. А за такана, просто нямам думи, там съм неудържима  Embarassed

# 485
Ами, доста мазничко и засищащо ми се получава, когато правя такава палачинка Embarassed Вярно, че е вкусно и устата ми иска още, но се усещам сита и спирам. Поне засега Laughing Но аз това масло го купих и наистина е скъпичко, така че се надявам това да ми бъде ефективна спирачка Embarassed Нямам робот, а и не планирам да купувам, имам само кафемелачка, а в нея не мога да правя сама бадемово масло или нещо подобно. Меля си бадеми и лешници, кокосови стърготини, но само това.

Млечните наистина се ограничават най-трудно, и моят опит е същият Embarassed Но мисля, че има смисъл и затова се опитвам.

# 486
Цитат
Баничка, ще ми е много интересно да проследя експеримента ти, дори и да не е едноседмичен.
Моят резултат от няколко дневно такова хранене беше божествен  Crazy но вече го няма, понеже хапвам от всичко  baby_neutral

Точно това се опитах да намекна, но какво ли знам аз .......    Laughing

# 487
  • SA
Донесена от вихъра , нищо чудно в тези бургери да слагат и разни брашна, знам ли.  newsm78
На мен дори и не ми са вкусни, каквито и подобрители да слагат вьтре.
Вив, тоя плюс на кантара, с киселото мляко ли го свьрзваш?

# 488
ммммммм,бадемово пюре (ние така му викаме)
само дето е два пъти по-скъпо от тахана и фъстъченото
аз забелязах друго
като ям ядки (бадеми) мога да изям страшно много и скоро след това съм си направо гладна ooooh!
а с бадемовото пюре: една- две лъжици и мога да изкарам цял ден
натурално е,няма добавки и.......нямам обяснение Laughing
бургерите и на мен не са ми вкусни
от киселото мляко винаги имам тлъсти плюсове и не ми държи сито

# 489
  • София
Ох, бях сигурна, че точно теб ще повикат думите ми, Краси   Whistling

Да, Кам, киселото мляко и ядките (основно орехи, бадеми и лешници, големи количества).
Също така, споделих и по-напред в темата, че имахме роднински празник и ядох голямо количество торта Simple Smile Напълнила съм гликоген, предполагам. Оттам е плюса, защото иначе коремче и дупе са си все така отслабнали  Hug

# 490
  • here, there, everywhere
Аз сама си го направих като следвах инструкциите на Руми Илиева. Единствената съставка е изкиснати и изсушени бадеми. Обаче отнема поне половин час да се направи та не съм убедена, че пак ще се хвана. По магазините не съм виждала. Като се замисля вкусът наистина наподобява тахан.
Аз исках да попитам какво е мястото на фъстъченото масло в режима? По магазините продават, но като прочетох съставките не ми хареса. Обаче в един английски магазин намерих био и без добавена захар. Имаше гладко и с парченца. Взех си, хареса ми. Особено смесено с малко кис. Мляко ме държи сита за много време. Понеже сега искам да огранича млечните (ще ги използвам само за готвене ако се налага) се чудех дали мога да слагам по лъжичка в протеиновия ми шейк след тренировка? То аз мога де, но дали е удачно newsm78у

# 491
Ох, бях сигурна, че точно теб ще повикат думите ми, Краси
Скрит текст:
Имайки предвид нивото на интелигентност в темата, всеки един би могъл да ти го каже/напише.
Просто другите са прекалено .......тактични, да речем.    Grinning
Аз обаче не виждам с какво премълчаването на доказани факти -в случая, че драстичното ограничение на каквото и да е неминуемо ще има негативни последици- , би помогнало на когото и да е.

# 492
Момичета, ще направя една седмица само на яйца с масло, за да си озаптя малко апетита. Исках да ви информирам, та да съм стриктна, след като ще има пред кого да се отчитам.  Twisted Evil
Не ми се вижда добре като идея
Да не се получи обратния ефект

...
 драстичното ограничение на каквото и да е неминуемо ще има негативни последици- , би помогнало на когото и да е.
...
Интересна мисъл, още повече че е изказана от човек изключил една цяла група от храната си
Още по-интересно е защо коментираш така избирателно
Камелот напр пусна линк към споделеното от един бивш веган
Защо липсва мнението ти там?

МД в Бг не знам какво слагат в бъргерите
Тук се кълнат, че е 100% телешко
Ама не го вярвам
Ако беше истина, само един щеше да ме насити

Аз не смея да правя сама бадемово или лешниково масло
Страх ме е, че ще омета ядките
Затова купувам и си ги държа на работа
Там сякаш имам повече дисциплина и ям по лъжичка само когато ми пристърже

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 11:12 от Анонимен

# 493
  • София

че драстичното ограничение на каквото и да е неминуемо ще има негативни последици-

Краси, имайки предвид и твоето ниво на интелигентност, бих искала да ти напомня, че тук, освен че се храним здравословно, се борим и със зависимости, които ти така удобно избягваш да коментираш. Тези зависимости са към захар и тесто. За никой борещ се със зависимостта си човек, не е правилно да се препоръчва умерена употреба на дрогата. Поне аз не мисля, че това би довело до излекуване на зависимостта. Освен, че тесто и захар са си вредни и не мога да разбера защо го отричаш (тук ще кажеш, че не го отричаш, а че препоръчваш умерена консумация на чисти продукти от всякакъв макронутриентен тип  Laughing)

По конкрентия въпрос, относно качването на теглото след драстичното ми ограничение, - прочети предишния ми пост. Отново подмина това, че ядох МНОГО торта.
След като четеш тук, сигурно знаеш защо се покачило теглото след яденето на много торта.
Сега може би ще ми препоръчаш умерена консумация на торта? Всеки ден по мъничко и да е домашна?

Наистина не разбирам защо се опитваш да ни убедиш в тезата си на всяка цена.
Не можеш да ме убедиш, че захарта е полезна (визирам всичко, що се превръща в захар, изключвам зеленчуци и плодове), та ако ще и до утре да ми вадиш цитати.

# 494

Вив, не очаквай разбиране от човек, който се намира непрекъснато в "захарна мъгла"

Интересно как темата ни привлича все разни спасители
Преди беше една ревноста християнка, която по  време на пости беше готова да ни разстреля за греховното ядене на месо, а сега прокламира именно ВМ НВХ

Сега е ред на току-що прогледнал веган, твърдящ небивалици

Общи условия

Активация на акаунт