Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 148
Ще ви я покажа утре,че току що я довърших и не съм снимала още.

# 391
  • Мнения: 1 273
мегало, Marieta, благодаря и на вас за мнението за измазване с ганаш  Hug а вашата технология същата ли е като на ани_д  - без разбиване с миксер и без престой в хладилника?

# 392
  • Мнения: 660
Пепи, благодаря за включването - това е след като е престояла тортата с ганаша в хладилник и после си загладила с топъл нож и час след това покриваш, нали? Извинявай, ако ти звучи досадно, ама ми се иска да разбера правилно. Embarassed

Тoни, ще ти oбясня аз как действам.
Първo правя ганаша с живoтинска сметана и шoкoлад мин 60%. След катo гo махна oт кoтлoна и шoкoладът се е стoпил напълнo oставям настрани и периoдичнo разбърквам за пo-равн0мернo изстиване. Катo се oхлади и сгъсти тoлкoва , че да мoже да се маже, нанасям един сл0й на тoртата дoкатo запълня всички неравнoсти.Всичкo тoва гo правя с oбикнoвен дълъг нoж или шпатула. Прибирам тoртата в хладилника и след 1 час я вадя и измазмазвам oще един слoй, вече за да я изравня максималнo. Oтнoвo я прибирам в хладилника и катo се втвърди ганаша я пoкривам.
Естественo неравнoстите с гoрещ нoж винаги мoгат да се изравнят неравнoСти.
Съoтнoшениетo на ганаша ми е 200мл и 300г шoкoлад. Ако ползвам 74% слагам 1:1

Огромни благодарности, Ани! Ще го пробвам твоят начин още следващата седмица, когато ще правя една малка тортичка за имения ден на Нико Wink

# 393
  • Мнения: 46

Тoни, ще ти oбясня аз как действам.
Първo правя ганаша с живoтинска сметана и шoкoлад мин 60%.

Ani_d, моля те кажи ми, каква марка животинска сметана ползваш, защото вече ще откача от тези сметани- растителни, животински, заквасени, бита, за солени неща, за сладки неща..  #Crazy ooooh! Аз ползвам Хопла или Халта, защото други много рядко срещам като винаги гледам да има нарисувани сладки неща отпред (не спагети например).  И още нещо  Praynig чудя се с какво процентно съдържание е шоколада от Кадемия (този на големите "копчета")?  newsm78

# 394
  • Мнения: 46
ditsan, как направи нотите и самия "лист"? Това не е торта, това е истинската китара  newsm20

Латино10, с какво точно направи розовата дантела? Красота!  bouquet

Pam73, сподели за бялата "решетка"..с какво, как ??  Grinning

Snejinkaaa, благодаря за рецептата за пандишпанови блатове на natalyna   bouquet . Добавих малко бакпулвер и ванилия, защото ме беше страх, че блата ще е много нисък. Кремът си го измислих (някакъв вид мус стана  Peace ). Блатът го пекох в силиконова форма на водна баня и не знам дали си въобразявам, че е от водната баня, но стана много сочен. Чакам само критики, за да се уча  Peace

Ключ за Хонда:
http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11053938055/
и разрез http://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11054083883/in/photostream/

# 395
  • София
  • Мнения: 1 464
Ани, страхотни са животните, щом децата ми като я видяха тортата започнаха да подскачат и викат "Мадагаскаааар", значи целта е постигната! Grinning
И аз се присъединявам към молбата за съвет за марка сметана... нещо все не ги нацелвам. Веднъж купих  Президент две, страхотно се получи кремът с тях, но дали има по-евтин вариант, който също е сполучлив?

# 396
  • Мнения: 367
Ditsun китарата ти е станала много яка. Загледах как си закрепила грифа и как си направила подложката под грифа ама нищо не мога да скивам от тая снимка Confused

Ани–д ти пък много ясно че ще познаят Мадагаскар . Всичко си му Мадагаскарско баш . Малко ми идва нарядко зебрата иначе си е супер  Heart Eyes

Мими
все по-хубави ти става тортите . Браво. Що не си вземеш инструменти малко да си поиграеш с цветята? Да им изтъниш ръбчетата с топчето . Много по-реалистични ще станат. Така са малко като застинали . Недовършени някак. Спондж Боб е идеален . Чудно ти се е получил . Браво  Heart Eyes
Тедито тоя ключ естетически хич го няма . Сори ама мое мнение. Можело е да помислиш малко върху дизайна на тая тортичка . Можело е да направиш кръгла или квадратна тортичка и отгоре да го моделираш много по-фино и достоверно . Щяло е да стане къде по-красиво ключе. Така много нескопосан вид има  Confused Друг път можеш да седнеш и да си нарисуваш тортата на едно листче и да си поиграеш малко с 2-3 идеи .

Латино много чиста , хубава пипната торта . Справила си се с всички детайли много прецизно.  И на мен цветовете малко ми се бунтуват пред окото но иначе - чудесна торта . Леко недомислено ми се вижда това сърце с тая залепена декорация по него. Цветята са чудесни.

Аз да сА поФала - измазах двата етажа от тортата дето я правя сега с ганаш. Единия с кафяв,  другия с бял ганаш. Точно както ме посъветвахте 3 към 1 шоколад сметана. Стана идеално . Много ми хареса като материал за измазване. Някак си по-пластичен е от масления крем и след като нанесох доло горе до готовност накрая до минах с леко по-втечнен ганаш - стана много гладко. Мазах го между две подложки докато напълни до ръбовете на подложките  и после маханх горната , залях с ганаш и изравних отгоре.  Идеално . Имам още два етажа на тая тортичка и тях ще ги измажа така с ганаш . Откога се каня да пробвам и все ме хваща шубето ама на, престраших се и излезе че е по-лесен за работа от маслото.

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 21:49 от Felina

# 397
  • Мнения: 148
Tedito,нотният лист е фонданова плака.Нали си имам вече принтер та сега не мога да му се нарадвам и си принтирам на воля.Просто си намерих картинка на празен лист и го принтирах,след това написах пожеланието със хранителен фулмастер.
Фелина,всчко до тази част със копчетата е торта.Само това със копчетата/не знам как му е точното название/е захарно тесто изсушено със клечки за зъби във единият край.Под него след като го забодах за тортата си направих от картон една стойка която залепих със двойно залепващо за да подпира при транспортирането.Ето тук се вижда

# 398
  • Мнения: 148
Ето и тортичката във омразните цветова комбинация на Мишока.
Да но желанието на рожденника е закон.Тортата е измазана със моят крем.Тъй като цвета е светъл и не покриваше/прозираше/се наложи да измажа 4 пъти.Като след всеки път стягаше минимум 2-3 часа.Когато цвета е по-наситен  2 пъти са достатъчни но за по светли цветове е нужно търпение.Крема е от маскарпоне,кондензирано мляко,сметана,ядки и захаросани череши.

# 399
  • Мнения: 1
Здравеите момичета,за аматйор като мен съветите ви са безцени.Винаги съм се учила от грешките си (стига да има кои да ми ги каже) затова отново ви БЛАГОДАРЯ.
ditsan китарата ти е като истинска направо да засвири човек на нея
teditoS дантелата я направих с ето това http://www.cookibooki.bg/CooKiBooKi/CB-TMD06-%D0%A1%D0%B8%D0%BB% … %D1%82%D0%B8.html

# 400
  • Мнения: 160
teditoS Бялата решетка е с разбит белтък и пудра захар,разбиваш на пяна 1 белтък с щипка сол и 1.ч.л лимонов сок и добавяш постепенно предварително пресятата пудра захар.На 1 белтък отива около 200 гр.След това слагаш във фунийка от оризова хартия и върху оризова хартия рисуваш каквото решиш.Оставя се да изсъхне на стайна температура и после внимателно,че са много чупливи.За да се получи извития ефект ги суших на картона от кухненското фолио.Правих и малка кутийка от същата смес,но ми беше по-рядка и станаха по размазани,то се вижда на снимката.
http://pam73.snimka.bg/cooking/vkusno.789297.32066541
Боядисана е в старо злато боя,ама нали съм фотограф и половина,та прилича на шоколад  Grinning

# 401
  • Мнения: 368
Ей, Дидка, ти пък сега Sad Какво като ми е омразна Simple Smile Първо са важни клиентите, моето мнение е последно Simple Smile Обаче супер много си задобряла само с измазани торти!

# 402
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Да отговоря за сметаните. Почти винаги ползвам животинска. До растителна прибиягвам, само ако правя нещо по спешност и трябва да пазарувам от кварталните магазини.
Купувам я от Метро на цена около 7лв/1л

Когато ми трябва по-голямо количество купувам тази - 12лв/1.5л

А когато ми трябва малко количество купавам на neuburger sahne 30% от Била /малката синя кутийка/ цената е 1.69лв за 200мл


И двете за кремове ги разбивам с добавена кристална захар, защото не са подсладени. За ганаш нищо не разбивам. Не се разбиват продължително време , защото се пресичат. Когато стане пухкава и се сгъсти спирам разбиването. Уточнявам , че не стават твърди и гъсти като растителните сметани и много често искат да им се сложи малко желатин за устойчивост. С крема сирене и маскарпоне желатин не е нужен.


# 403
  • Мнения: 46
Здравейте, момичета!

Felina, благодаря за мнението   bouquet

ditsan, чак сега виждам, че това всъщност не са ноти- страшно оригинално! Браво!  Peace

Pam73, мерси за подробния отговор - ще пробвам някой път! Това с кутийката е много сладко Simple Smile

ani_d, не съм виждала никоя от посочените..може би, защото не пазарувам от Метро (или защото не са подсладени, а аз незнайно защо купувам все такива  newsm78 ), но ще ги потърся из големите вериги  Peace Благодаря ти   bouquet

Не знам дали някъде сте систематизирали марките фондани, но ако не сте имате ли желание да споделим с кои покрития сме работили и съответно, какво ни е мнението за тях (цена, качество..) ? Прощавайте, ако някъде вече сте го писали това  Rolling Eyes  Аз имам скромен опит само с два вида - Funcakes (не съм доволна, защото е много суха и не търпи корекции) и покритието от Кадемлия (за съжаление така и не разбрах на коя марка е, но е в сива опаковка..мисля, че е белгийски..има и за покриване и за фигури-според мен и двете покрития са добри). Сега съм решила да взема Satin Ice (и гъмпейст, и фондан) и ще пиша и за тях.

Лек и усмихнат ден на всички!  newsm51

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 15:51 от teditoS

# 404
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Не знам дали някъде сте систематизирали марките фондани, но ако не сте имате ли желание да споделим с кои покрития сме работили и съответно, какво ни е мнението за тях (цена, качество..) ? Прощавайте, ако някъде вече сте го писали това  Rolling Eyes  Аз имам скромен опит само с два вида - Funcakes (не съм доволна, защото е много суха и не търпи корекции) и покритието от Кадемлия (за съжаление така и не разбрах на коя марка е, но е в сива опаковка..мисля, че е белгийски..има и за покриване и за фигури-според мен и двете покрития са добри). Сега съм решила да взема Satin Ice (и гъмпейст, и фондан) и ще пиша и за тях.

Лек и усмихнат ден на всички!  newsm51

Спoред мен няма как да са направи такoва систематизиране, тъй катo всеки си има свoи предпoчитания. Етo ти не си дoвoлна oт Фън Кейк, нo има мoмичета , за кoитo тoва е най-дoбрoтo тестo. Аз не харесвам Кoвo пастата, нo други рабoтят самo с нея. На Кадемлията не съм гo прoбвала, защoтo няма как да се сдoбия с негo. И така , няма да избрoявам пoвече. Така , че мoят съвет е да прoбваш кoлкoтo се мoже пoвече теста и да намериш свoя oптимален вариант в съoтнoшение цена - качествo  Peace

P.P.  Пoдсладените сметани са самo растителните. Живoтинска пoдсладена няма Peace

Общи условия

Активация на акаунт