Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 97 589
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 46
Момичета, имам много елементарен въпрос и моля за помощ (опитвам се да прочета всички теми до сега, но съм едва на стотната  ooooh! ) Ганаш за под чаршаф разбива ли се с миксер след като стегне?? Гледах над 30 клипа в нета как след като стегне се слага за малко в микровълновата (или въобще не се слага, а се оставя за кратко на стайна температура) и след това директно се маже върху тортата. Но в темата до която съм в момента (99) чета, че се разбива с миксер  Shocked Аз наскоро пробвах още по-смешен вариант- след като разтопих шоколада и смесих със сметаната изчаках няколко минути да изстине малко ганаша и полях тортата (тази с бебешките обувки). Получи се пак, но ми беше доста трудно с чаршафа после.
Моля, споделете - разбива ли се с миксер след като стегне ганаша? smile3506

# 571
  • Мнения: 148
Теди, аз не съм измазвала със ганаш но мисля че след като е стегнал във хладилника ако го оставиш на стайна температура и леко разбъркаш само със обикновена тел /за да няма кора или бучици/е напълно достатъчно.
Стефинке, къде е тоя магазин бе буля?
Aни д,не знам колко ти е взела здравето смърфската торта ама се е получила супер.Тия сини гадинки хич не ги обичам/ и добре че до сега никой не ми е досаждал да ги правя/но гъбката е страхотна.
Фелина,знам ги шаблоните и си имам много само че не се вижда хубаво на снимката и не бях сигурна за това попитах.
Аз също не си падам по торти със картинки,ама са лесен и евтин вариант а по някога се налага да има и такива.
Пам 73,много добре си се справила със голямата торта,само подложката не ми харесва.
 Babybu,добре си се справила.Има още да се учиш но повечето неща се постигат със опит.Проблема не е само във оцветяването,има още нужда да поработиш по самите форми,изглаждане.Дръжката така снимана както я виждам ми е доста груба,от обувката също има какво да се желае/макар че тя е доста трудна за правене/но както казах всичко се постига със опит.Така че не спирай и дерзай.
Фелина, да правилно си разбрала.Оразмеряваш си картинката във нужният ти размер слагаш хартия и печаташ.
А тия шкафчета и кутии дето си показала са страхотни,ама аз във тях няма да мога да събера една трета от нещата които имам.До толкова съм се затрупала със джаджи че вече не знам какво имам.Добре че съм във къща и имам повече място.
Жоржита,справила си се по вече от страхотно.Поздравления!И двете торти са много добри,особен но тази със куклата.А Мишокаааа,ние си я знаем каква ни е добра сладурка.
Снежи,въпреки проблемите си се справила добре това е по важно.Грешките си ги знаеш и следващият път ще се стараеш да ги отстраниш,така се учи всеки,на принципа проба грешка.

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 08:05 от ditsan

# 572
  • Мнения: 368
Снежинка-от България съм я купила,има още една в магазина. В големите градове има една верига магазини с Немски стоки или по скоро произведени в Китай,но за Германия.
Мишока-мерси за разяснението,не ми се струваше да е това,пък и един пост по-нагоре Геновев е пуснала следната рецепта,според която един белтък е 40гр.Аз лично не знам колко грама е един жълтък и няма как да го измеря.
1 белтък
40 гр. захар
40 гр. брашно
40 гр. краве масло

Искам да попитам дали някоя от Вас е пекла три блата в една форма с пекарска хартия между блатовете?

Да, пропуснала съм пудрата захар  Mr. Green 1 белтък е около 40 гр. Всички мерки трябва да са ти точни.
Как точно си представяш печенето с хартия за печене между блатовете? Какво ти пречи да изпечеш цялото количество и да го разрежеш после на три?

# 573
  • Мнения: 1 965
Винаги го разбивам. Става по-пухкав и по-въздушен. И не  е толкова тежък и лепкав като вкус. даже не прибирам в хладилник. Оставям да се охлади на терасата, като бъркам често, за да не хване кора. Като стане стайна температура, разбивам с миксера. Вкуса коренно се променя, но ние го харесваме повече така. Иначе си е тежък лепкав шоколад.

Искам да попитам дали някоя от Вас е пекла три блата в една форма с пекарска хартия между блатовете?
Shocked И аз не мога да си го представя това упражнение. Хартията според мен ще запари тестото и не виждам как ще се надигнат долните блатове. Печи наведнъж и режи, или печи на няколко пъти.

# 574
  • Мнения: 368
Момичета, имам много елементарен въпрос и моля за помощ (опитвам се да прочета всички теми до сега, но съм едва на стотната  ooooh! ) Ганаш за под чаршаф разбива ли се с миксер след като стегне?? Гледах над 30 клипа в нета как след като стегне се слага за малко в микровълновата (или въобще не се слага, а се оставя за кратко на стайна температура) и след това директно се маже върху тортата. Но в темата до която съм в момента (99) чета, че се разбива с миксер  Shocked Аз наскоро пробвах още по-смешен вариант- след като разтопих шоколада и смесих със сметаната изчаках няколко минути да изстине малко ганаша и полях тортата (тази с бебешките обувки). Получи се пак, но ми беше доста трудно с чаршафа после.
Моля, споделете - разбива ли се с миксер след като стегне ганаша? smile3506


Отговарям в отделен пост, щото ганашът си заслужава сериозно внимание Simple Smile

1. Разбит ганаш - аз не правя, никога не разбивам, но девойките тук го правят, за да стане по-пухкав или ако добавят други съставки към него, примерно маскарпоне.
2. За измазване на торта - ами точно така е - по правилата не се разбива, а се изчаква да достигне такава температура, че да е лесно за измазване.
3. За заливане - не е смешно, така се прави. Ето при мен:


Просто ганашът, в зависимост от температурата му, се използва по различен начин. Когато е напълно стегнал, се правят трюфел бонбоните. Може да се използва за заливка, може да се използва за измазване. Може да се разбива (за пълнеж на крем), а може и да не се разбива, примерно, ако се прави за трюфел тарти и така Simple Smile

# 575
  • Мнения: 0
Здравейте тъй като днес попаднах на вашата тема и мога да кажа ,че тортите които разгледах са много  приказни и невероятни  .Но нямам много време за жалост да изчета всички теми и да преценя как точно да се направи следната торта тъй като след два дни ще я правя .Моля ви за съвети как ще е най- добре съжалявам ,че ще оспамя темичката  Embarassed.До сега не съм правила фондан или марципан и идея си нямам кое да използвам.За блатовете идеята ми е да са кафяви и знам как да ги направя ,но не мога да реша какъв да е крема .Според мен е най добре да е бял ,но какъв newsm78 мислех си да направя домашен крем и да го объркам със сметана, за да стане по пухкав , обаче пък трябва и да е плътен да не се разтече знам ли  newsm78. https://www.pinterest.com/pin/38210296810240500/ това е тортата .Много  благодаря предварително на всеки който ме насочи  Rolling Eyes Hug

# 576
  • Мнения: 368
Здравейте тъй като днес попаднах на вашата тема и мога да кажа ,че тортите които разгледах са много  приказни и невероятни  .Но нямам много време за жалост да изчета всички теми и да преценя как точно да се направи следната торта тъй като след два дни ще я правя .Моля ви за съвети как ще е най- добре съжалявам ,че ще оспамя темичката  Embarassed.До сега не съм правила фондан или марципан и идея си нямам кое да използвам.За блатовете идеята ми е да са кафяви и знам как да ги направя ,но не мога да реша какъв да е крема .Според мен е най добре да е бял ,но какъв newsm78 мислех си да направя домашен крем и да го объркам със сметана, за да стане по пухкав , обаче пък трябва и да е плътен да не се разтече знам ли  newsm78. https://www.pinterest.com/pin/38210296810240500/ това е тортата .Много  благодаря предварително на всеки който ме насочи  Rolling Eyes Hug

След два дни, да постигнеш това Simple Smile Искрено ти пожелавам успех! Аз лично преди първата си торта, месеци само четох Simple Smile Нищо де, започни от тук: http://cakeslibrary.blogspot.com/ и първа страница на темата. Толкова много въпроси имаш, че абсурд да ти отговорим накуп Simple Smile В библиотеката има много рецепти, както за кремове, така и за блатове, за фондани и марципани, за технология и пр. В блога ми също можеш да намериш тонове рецепти, просто трябва да намериш нещо по твоя вкус. Всички рецепти и в двата блога са изпитани, така че споко поне за това.

А най-лесно ще е да си купиш готов фондан, за да не се бориш и с това  Hug Успех

# 577
  • Мнения: 0
Напълно съм съгласна с теб знам ,че времето е ограничено, но като цяло ме интересува вашето компетентно мнение точно какъв бял крем да използвам между блатовете , за да стане вкусно и да си пасне с фондана  и отделно както казвате  с фондан да се направи аз ще направя един бял  например по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/professional-cake-decorating-ro … 0%B4%D0%B0%D0%BD/ не знам дали ще стане вкусен и добре и после ще разделя две парчета и едното ще го оцветя в зелено а другото в червено , а с белия ще покрия .За да се задържат тези малки топчета само трябва където ще ги лепя да навлажня с вода,за да залепне ( поне доколкото съм чувала )  Embarassed

# 578
  • Мнения: 368
Напълно съм съгласна с теб знам ,че времето е ограничено, но като цяло ме интересува вашето компетентно мнение точно какъв бял крем да използвам между блатовете , за да стане вкусно и да си пасне с фондана  и отделно както казвате  с фондан да се направи аз ще направя един бял  например по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/professional-cake-decorating-ro … 0%B4%D0%B0%D0%BD/ не знам дали ще стане вкусен и добре и после ще разделя две парчета и едното ще го оцветя в зелено а другото в червено , а с белия ще покрия .За да се задържат тези малки топчета само трябва където ще ги лепя да навлажня с вода,за да залепне ( поне доколкото съм чувала )  Embarassed

Значи между блатовете можеш да направиш каквото ти е вкусно:
Ето ти малко предложения:

Кокосово мляко и манго: http://vaklina.blogspot.com/2013/09/blog-post.html
Йогурт мус: http://vaklina.blogspot.com/2013/06/blog-post.html
С маскарпоне и бял шоколад: http://vaklina.blogspot.com/2013/04/blog-post.html
Маскарпоне мус: http://vaklina.blogspot.com/2013/03/biskvitenatorta.html За пълнеж, добави и 1 п. желатин
С рикота: http://vaklina.blogspot.com/2012/12/cassata-cake.html
С мента и бял шоколад: http://vaklina.blogspot.com/2012/07/blog-post.html
Рафаело: http://vaklina.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html
Разкошен бъркоч Simple Smile http://vaklina.blogspot.com/2011/12/blog-post_19.html

Това за между блатовете. Отвън цялата тора се измазва с маслен крем.
Стигат ли Simple Smile)))
Фонданът е вкусен, стига да обичаш тонове захар, но не е гаден и лигав.

# 579
  • Мнения: 0
Много ти благодаря за помощта така ще направя .Стискай палци и дано да стане ,че ми е много притеснено ,ако стане ще пиша обезателно Поздрави  bouquet

# 580
  • Мнения: 368
Много ти благодаря за помощта така ще направя .Стискай палци и дано да стане ,че ми е много притеснено ,ако стане ще пиша обезателно Поздрави  bouquet

Задължително да се похвалиш  Mr. Green Ще ти наковем канчето, но ще бъдем мили като за първи път  Mr. Green

# 581
  • Мнения: 731
Много ти благодаря за помощта така ще направя .Стискай палци и дано да стане ,че ми е много притеснено ,ако стане ще пиша обезателно Поздрави  bouquet

Задължително да се похвалиш  Mr. Green Ще ти наковем канчето, но ще бъдем мили като за първи път  Mr. Green
Аз да препоръчам на  Mishoka муса,направо е страшен  Mr. Green
Шоколадов мус:

2 консерви подсладено кондензирано мляко 2 пудинга без варене Шоколад 2 натурални шоколада 400 гр. течна сладкарска сметана 1 ч.ч. студена вода
Само ако искаш бял вместо шоколадов пудинг купи ванилия.

# 582
  • Мнения: 46
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Аз също слагам разбит ганаш между блатовете, но не съм измазвала отгоре тортата с такъв. Предполагам, че единствената разлика (между това дали ще сложиш под чаршафа разбит с миксер ганаш или просто охладен такъв) е във вкуса! Ще започна да мажа с неразбит и ако видя че не става ще разбия остатъка и ще пробвам.. но по клипчетата изглежда толкова лесно, както винаги.. :ooooh:3

jiorjita, този мус на Mishoka ще го пробвам обезателно!!!

# 583
  • София
  • Мнения: 1 622
Дитсън-немскиян магазин е точно срещу офиса на Ванчето под един блок до Метростанция Младост-1.
Иначе такъв магазин има и на  Графа в началото до Евлоги Георгиев,както и на много други места,но не можах да открия в нета адресите.На тях си пише точно Немски магазин или център не съм сигурна.
Ванчето,Мишока-искам да направя морковената торта на Анда и в тортената библиотека така тя е описала начина на печене на блатовете с хартия помежду им и затова попитах,щото ми се стори и на мен чудно.

# 584
  • Русе/Germany
  • Мнения: 441
Да питам и аз нещо Simple Smile Това маскарпоне ми взема здравето Tired Всеки път различно се получава.
Чета из нета, че не трябва да се разбива много, понеже ставало течно. На друго място чета, че когато стане течно се разбива още и се сгъстява. Нещо като сметана Thinking
Та въпроса ми е " Как се разбива, за да стане хубав гладък крем?"
Ето такъв искам да стане
Скрит текст:
Това е моя торта, но не знам защо не се получава така крема. Веднъж стана и това е. В този крем има Маскарпоне, течен шоколад и малко масло. Втечни се и стоеше като пресечен, ядосах се и реших да го бия на водна баня, бях го прежалила и исках да пробвам. Е получи се страхотен крем. Втори път пробвах, и не се получи ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт