Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

  • 163 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 164
Солен кекс



# 601
# 602
  • Мнения: 22 867
rossonera, след като си сложила такъв великолепен кекс, сега пиши и рецептичка! Heart Eyes Много моля!  bouquet  chef

Capt_Flint, не мога да отлепя очи от всичките ти простички нещица! Heart Eyes  bouquet  chef

stefi_sv, да ти е жив и здрав рокерът! Чудесна е тортата! Heart Eyes  bouquet  chef

zornitsa, а твоята не бих посмяла да я разрежа, прекрасна е и толкова нежна!  bouquet  chef

При mimi0585 и ilrai78 много апетитно! Heart Eyes  bouquet  chef

*sve*, радвам се, че сте харесали хлебчетата, изглеждат разкошно! Heart Eyes  bouquet  chef

Аз най-после оползотворих няколкото дадени ми дюли - сладко с орехи и лимони, желенцето и то с лимон.



и вечерята - чушки бюрек и палачинки с пилешко на фурна.





# 603
  • Мнения: 5 164
Мерси, labrex. Рецептата ми е френска, преписах си я преди години от едно френско кулинарно списание и само нея си ползвам, защото изрично бе описано в нея, че е много точна.

Скрит текст:
Ето и рецептата така както съм я описала в рецептите си:

Френски солен кекс/ Cake salé

Продукти: 3 яйца, 200 гр. брашно (1 1/2 ч.ч.), 100 мл. прясно мляко, 100 гр. сирене, 1 пакетче бакпулвер (10 гр.), 125 гр. сушени домати, 5 с.л. олио, 70 гр. черни (зелени) маслини

Приготвяне: Разбиваме яйцата. Добавяме прясното мляко, брашното с бакпулвера, олиото, а след това и натрошеното сирене, сушените домати (нарязани), маслините. Готовата смес изпичаме в намаслена форма на 180 °С, до готовност.

Съответно към сушените домати (не е задължително да са колкото са написани, можеш да добавиш друго) и маслините можеш да добавиш и нарязана шунка, аз така го правя. Ако нямаш в момента сушени домати под ръка, аз съм правила и с пресни домати, но изрязвам само кората им (колкото ми е нужно, за да стане кексът и "червен" на места), тънко, тънко, без никаква месеста част и става също отлично.
Формата, в която се пече (а и моята е точно толкова) е с размери 22х11 см. Сместа е точно за тавичка с тези размери. Винаги пека върху хартия.

# 604
  • Мнения: 22 867
.....Рецептата ми е френска, преписах си я преди години от едно френско кулинарно списание и само нея си ползвам, защото изрично бе описано в нея, че е много точна.
Скрит текст:
Ето и рецептата така както съм я описала в рецептите си:

Френски солен кекс/ Cake salé

Продукти: 3 яйца, 200 гр. брашно (1 1/2 ч.ч.), 100 мл. прясно мляко, 100 гр. сирене, 1 пакетче бакпулвер (10 гр.), 125 гр. сушени домати, 5 с.л. олио, 70 гр. черни маслини

Приготвяне: Разбиваме яйцата. Добавяме прясното мляко, брашното с бакпулвера, олиото, а след това и натрошеното сирене, сушените домати (нарязани), маслините. Готовата смес изпичаме в намаслена форма на 180 °С, до готовност.

Съответно към сушените домати (не е задължително да са колкото са написани, можеш да добавиш друго) и маслините можеш да добавиш и нарязана шунка, аз така го правя. Ако нямаш в момента сушени домати под ръка, аз съм правила и с пресни домати, но изрязвам само кората им (колкото ми е нужно, за да стане кексът и "червен" на места), тънко, тънко, без никаква месеста част и става също отлично.
Формата, в която се пече (а и моята е точно толкова) е с размери 22х11 см. Сместа е точно за тавичка с тези размери. Винаги пека върху хартия.

Много, много благодаря, rossonera, ще направя кекс и по нея. Не знам какво ще се получи, но твоят изглежда неустоимо! Heart Eyes  bouquet  chef

# 605
  • Мнения: 82
rossonera, може ли рецептата за изкусителния солен кекс. Много ми харесва!
От мен най-вкусното и крехко Бавно печено телешко, шпиковано с лук



Ето как го приготвих: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

Лека вечер момичета  Hug  chef  bouquet

# 606
  • Мнения: 4 968
лабрекс,сладкото изглежда чудесно.Би ли споделила рецептата? Намират ми се дюли,които се чудя какво да правя newsm78

# 607
  • София
  • Мнения: 6
Здравейте,
иланг-иланг , много пухкави изглеждат тези охлювчета
rossonera , чудесен солен кекс
ilrai78, доста апетитна баница
zornitsa , разкошна торта, да си жива и здрава
stefi_sv , да ти е живо и здраво детенцето
Capt_Flint , направо нямам думи - изобилие от вкусотии
labrex , разкошно желе, иде ми да бръкна през монитора и да си взема
у нас - кренвиршкашкавалки


соленки


пилешка чорба


палачинкова торта


и десертът

# 608
  • Мнения: 307
Леле, какви прекрасни неща пускате!
От мен Сьомга със зеленчуци на пара

# 609
  • Мнения: 28
Labrex, и на мен много ми хареса сладкото от дюли с орехи и лимон - може ли рецептата?

# 610
  • Мнения: 22 867
лабрекс,сладкото изглежда чудесно.Би ли споделила рецептата? Намират ми се дюли,които се чудя какво да правя newsm78

Labrex, и на мен много ми хареса сладкото от дюли с орехи и лимон - може ли рецептата?

Малко на око го правих, но все пак идеята взех от ТУК. Дюлите ми бяха два кг, първо сложих по 400 гр захар на кг, после пък ми се стори киселко сладкото и досипах от буркана наизуст, но не много. По принцип варя сладко от каквото и да е по 10-ина мин и го оставям, после след 3-4, 5-6 часа или цяла нощ пак  толкова, оставям и след третия път вече е станало. Та и дюлите така варих, но не по рецептата след 12 часа, а сутринта, след обяд и по нощите го доварих. Желето правих на другия ден. Орехите и лимон, тънко нарязан и изчистен от семки сложих на последното варене. Ванилия на Йоткер също сложих, горещо насипах в буркани и затворих с капачките. Харесаха го домашните любимци Laughing, малко по-различно е, свикнали сме рендосани дюли да се варят на сладко, майка ни го правеше досега. Между другото, рецептата се среща и на други сайтове, като количеството захар варира от 400 гр на кг, пре- 600-800 до 1 кг. Така че на вкус, кой както обича и харесва.
Желето варих приблизително по рецептата на Мариета, но не я спазвах точно, пак малко на око. Хубаво желенце стана, но доста по-светло от нейното. Може и до дюли да е или пък нещо друго.......Към края на варенето пуснах нарязани кръгчета лимон, всъщност не съм слагала лимонтозу, в руските рецепти нямаше, само лимон. Peace

Ако има нужда от превод рецептата, след обяд по някое време мога да преведа. Peace

# 611
  • Мнения: 9 451

колкото пъти ги видя, все ще си ги харесвам  Wink
lanvinka, чудесно изглежда телешкото!
Лабрекс, ти няма ли да затваряш консервната фабрика вече  Wink

у нас имаше вълча салата от пържени картофи  Laughing



пиле бяла каша (не фрикасе



супа топчета http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html



малки еклери с бананов крем  http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html



и профитероли със солени плънки





Кaiserschmarrn / Кайзершмарн - солен, с бекон и маслини http://pep-4o.blogspot.com/2013/11/aiserschmarrn.html

# 612
  • Мнения: 3 450
Локумадес щом го видях в Гръцката тема споделен от Параход трябваше да го направя.

# 613
  • Мнения: 88
Преди няколко дни направих бутерки с ябълка по рецепта на Лабрекс, станаха чудесни. Лабрекс благодаря!!!
http://prikachi.com/images/642/6711642P.jpg

Моля, може ли рецептата, изглеждат страхотно.  Simple Smile

# 614
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, ти няма ли да затваряш консервната фабрика вече  Wink

Тая година почти не я отворих (гооолЕм мързел), тук-там инцидентно. А ми подариха дюлите, стояха, стояха, взеха да правят петна, викам си на нещо да ги спретна все пак. А при тебе пак много и пак вкусно! Heart Eyes  bouquet  chef


Преди няколко дни направих бутерки с ябълка по рецепта на Лабрекс, станаха чудесни. Лабрекс благодаря!!!
http://prikachi.com/images/642/6711642P.jpg

Моля, може ли рецептата, изглеждат страхотно.  Simple Smile

pepaa77, заповядай, БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА" , дано ти харесат!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт