Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

• 163 521
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • при най-добрия мъж...
Да мина по нощите да си пусна отчета Grinning

Пангасиус с домати на фурна

Омлет с шунка

Свинско месце с лук и гъбки

Мъфинки с ябълки и канела

# 376
  • София
labrex, вероятно в блога ти я има рецептата но може ли едно линкче тук на "Сладкиш с карамелизирани ябълки, круши и орехи", изглежда уникално вкусен.
Indira стегнала съм се довечера точно за такива мъфини - да замирише на есен и в къщи.  Peace

Момичета, от скоро влизам в темата и всичко много ми харесва, уникални снимки и рецепти откривам тук. Продължавайте все така.  Hug

# 377
labrex, вероятно в блога ти я има рецептата но може ли едно линкче тук на "Сладкиш с карамелизирани ябълки, круши и орехи", изглежда уникално вкусен.

dama, правя го по рецептата на ВКУСЕН СЛИВОВ СЛАДКИШ, като карамелизирам захар и малко краве масло на око в тавата (не винаги го правя по рецептата), преди да сложа плодовете и орехите. Със сините сливи като че ли е най-вкусен, може би заради киселинката им, но става и с други плодове. Когато е със сливи, не слагам орехи, но на ябълките и крушите вървят. Heart Eyes

Ето още един подобен сладкиш, преди да попадна на рецептата на сливовия, често правех ябълковия на Леоbouquet

# 378
Много вкусен е сливовия сладкиш, потвърждавам   bouquet, правила съм го и с консерва от праскови, перфектен е.
dii_ana , рецептата е от майка ми. Вариации на тази торта правена често в соц времената има много, с прясно или с кисело мляко, с по малко яйца, с олио  вместо св мас, аз тази хванах за ушите, тази направих.
5 яйца, 5с.л св мас, 1ч.ч захар, 1 амонячна сода брашно до меко тесто, при мен излязоха 11бр 20 сантиметрови блата, тортата е с 4 блата, останалите в торбичка и в шкафа:))) издържат и по 2-3 месеца без проблем.
Крем - 1л мляко прясно + 1 1/2 ч захар, да заври, прибавя се 1ч брашно с 3-4 жълтъка и малко вода, разбити добре до гладка смес. Слагаме кората на 1 лимон.Варим до желаната гъстота. Сглобяваме тортата. Ръсим с орехи или каквото искате там за украса.
Дано ти допадне.
Ако не се лъжа, Аелис беше пускала преди години тема за Добуш торта   с прясно мляко и олио, ако все пак не ти харесва  идеята да я правиш със свинска мас   bouquet.

# 379
  • София
labrex много ти благодаря, непременно ще го пробвам и в дата варианта.  Peace Децата много обичат сладки неща и за да спрат да налитат все на купешки, гледам с домашни да им засищам желанието.

# 380
  • София
  Нещо измислено  newsm78, няма име!

Скрит текст:

# 381
От мен една експресна пилешка каша

# 382
Записвам се с фалафел с домашно направена смес  Mr. Green

Хубав ден на всички!

# 383
Тайна , това нещо като калцоне с кайма и кисели краставички ли е?
Моя мъж от една седмица е подлудял за тази закуска, 3 пъти му я правя за 5 дни  Laughing.
Но каймата я запържвам преди да я сложа в тестото.

# 384
  • София
Тайна , това нещо като калцоне с кайма и кисели краставички ли е?
Моя мъж от една седмица е подлудял за тази закуска, 3 пъти му я правя за 5 дни  Laughing.
Но каймата я запържвам преди да я сложа в тестото.
Само кайма за кюфтета е!А тестото с мая.Правих друго с тях вчера, но и тестото и каймата ми дойдоха в повече ,та днес да не си играя, ги сложих на едно да се изпекат.Онзи ден ги правих, вчера пак бърках тесто и кайма и ми писна.

Скрит текст:

# 385
Лабрекс, много ми харесва комепнтарът към рецептата на сладкишът със сини сливи, че "винаги става" - точно такива рецепти най-много ценя- приготвят се без стрес и с мерак Simple Smile. Благодаря!

vanillla, чудесна рецепта и страхотна презентация, много ми допада!  bouquet
От мен нещо обикновено, но вкусно...баничка с тиква, по бабина рецепта...
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7872232010330589721#allposts/postNum=6

Желая слънчев кулинарен ден  chef!

# 386
По една такава салатка за всички  Grinning

# 387
Лабрекс, много ми харесва комепнтарът към рецептата на сладкишът със сини сливи, че "винаги става" - точно такива рецепти най-много ценя- приготвят се без стрес и с мерак Simple Smile. Благодаря!.............От мен нещо обикновено, но вкусно...баничка с тиква, по бабина рецепта...

Etigra, преди години беше станал хит тоя сладкиш във форума и наистина нямам спомен някой да се е оплакал, че не му се получава. И при мен не се е случвало с него (виж с други неща имам такива "постижения"). Laughing Peace
Исках да видя бабината рецепта на баницата с тиква, ама иска имейл и парола....... Confused

# 388
  • Den Haag
Indira може ли рецептата за мъфините  Praynig, замириса ми на ябълки и канела  Heart Eyes
Гисчо много апетитна кашичка идва ми да си топна с хлебеца  Grinning

# 389
  • В градината...
Копривена супа, хляб с лимец, спелта, трици, небелен сусам - невероятен на вкус /повече не искам да опитам бял хляб, вчера правих и пица с това тесто - вкусът е страшен/.

Общи условия

Активация на акаунт