Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 112-тa тема

  • 163 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 055
   Дяволски квадрати с фъдж крем
Скрит текст:
125 гр черен шоколад,3 кафеени чашки мляко;2к.ч. масло размекнато;4,5 к.ч. пудра захар;ванилия;2 яйца;1,5к.ч. брашно;1ч.л. бакпулвер;малко сол;Фъдж крем:2,5 ч,ч захар;2 с.л. плодов сироп;2к.ч. мляко,45 гр черен шоколад;1,5 с.л масло ванилия.Блата:на водна баня се разтапя шоколада и 1,5к.ч. от млякото.Отделно се разбива маслото с постепенно прибавяне на пудрата захар.После прибавяме ванилията и яйцата и в края шоколадовата смес.Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме в сместа,като редуваме с останалите 1,5 к.ч. мляко.Извипваме в продълговата тавичка(около 30/35 см) покрита с готварска хартия и печем около 35/40 минути на 180 на вентилатор.Щом е готово вадим от печката изчакваме около 5-7 минути и обръшаме в/у решетка за да изстива.
Фъдж крема:Сипваме захарта,млякото,сиропа,шоколада в съд да заври на среден огън.Оставяме да ври при разбъркване от време на време,докато при капване на капчица от сместа в стъдена вода тя е мека и пластична.Махаме сместа от огъня,добавяме маслото,НО НЕ БЪРКАМЕ.Изстудява се поне час,а ако бързаме в друг,по-голям съд ссъс студена вода.После се разбърква и маже десерта.Квадратите се режат преди да е стегнал крем.Рецептата е на Маргарет Фулън и Сюзан Гибс.

# 556
  • Мнения: 375
Метли за Баба Яга

# 557
  • Мнения: 22 867

mimi0585, шоколадово и вкуснооо  Heart Eyes, напоследък само на торти налитам! Crazy  bouquet  chef
Ако можеше и кифличка от Sea lights да си свия. Heart Eyes  bouquet  chef
пеп-4o, а ти може да ми сипеш грахче в по-голяма и дълбока чиния!  Heart Eyes  bouquet  chef
Etigra, хич не е просто комплимент. И баничката ти е много апетитна! Heart Eyes  bouquet  chef

Тая вечер сръбски ушипци, минали през руска кухня, леко променени и от мен, но невероятно вкусни, сочни и ароматни в хелоуинска премяна.  Grinning Heart Eyes



И пак снощния десерт по желание.


# 558
  • Мнения: 28
Labrex, Tina Rina много хубави метли и духчета   bouquet     
От мен тиквен фенер

и питки тикви, само това успях да направя

само това успях да направя за Хелоуин

# 559
  • Мнения: 82
Добра вечер   bouquet

Аз се отчитам с вкусна и богата салата "Разкош":



А ето и как да си я приготвите: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/10/blog-post_31.html

Лека вечер от мен   chef Hug

# 560
  • Мнения: 9 451

пеп-4o, а ти може да ми сипеш грахче в по-голяма и дълбока чиния!  Heart Eyes  bouquet  chef


само ако ми я върнеш с ушипци после (абе как се казва в единствено число това, опитах се да напиша 1  Laughing ама не мога го съчиня)

Вики, тази тиква - страшна красота е!

# 561
# 562
  • Мнения: 5 164
Шишчета и салата

# 563
  • Мнения: 28
Исках  да пиша в темата за френска селска торта , но тя е много стара. Тъй като ми стана любима торта, а в началото имах  грешка, която може и други да правят, затова поисках да споделя - за да станат блатовете меки, трябва да е на водна баня разтварянето на меда със захарта и яйцата + маргарин или масло.  И млякото допълнително придава еластичност, но може и без него. Четох в темата за тортата, че доста от момичетата се оплакват , че са и жилави блотовете, за това реших да споделя. И крема е коренно различен с добавено маскарпоне и крем Оле.

# 564
  • Кюстендил
  • Мнения: 83
Един ущипец  Mr. Green

# 565
  • Мнения: 82
miusli, и аз вчера правих френска селска торта, не съм имала никакви проблеми с рецептата на сладкарница Канея. Разбърках сместа за блатовете, без брашното и я сложих на котлона, без водна баня, варих на бавен огън 25 минути, докато стана с карамелен цвят и после добавих брашното. Тестото стана много еластично, а опечените блатове меки и като меденки. Пекох ги по 3 минути точно. Кремът направих с цедено кисело мляко и сложих сладко от боровинки, тъй като човекът, за когото беше тортата не обича много сладки. Тортата направи фурор. Тези дни ще публикувам рецептата и снимки. Наистина една от любимите торти!

Поздрави  Hug

# 566
  • Мнения: 22 867

И аз правя френската селска по рецептата на Канея, без водна баня, не съм имала проблем с блатовете, доста бройки вече съм навъртяла. Тестото е страшно еластично и удобно за разточване (като се има предвид пък какъв съм майстор на точенето Grinning) И на мен ми е любима тортичка. Heart Eyes Peace

miusli две ли са на снимката или много завидях, та чак ми се привижда? Grinning  bouquet

vaniu6eva ме е изпреварила, тъкмо щях да слагам ед. ч. на думата ущипци. И на мен ми харесва ущипец. Grinning

lanvinka
, верно е разкош тая салата! Heart Eyes  bouquet

# 567
  • Мнения: 3 450
Разрез от палачинковата торта.Бухти асорти с помощта на малката ми дъщеря..

# 568
  • Мнения: 769
записвам се да черпя идеи, че голяма мъка напоследък...

# 569
  • Мнения: 890
Преди няколко дни направих бутерки с ябълка по рецепта на Лабрекс, станаха чудесни. Лабрекс благодаря!!!
http://prikachi.com/images/642/6711642P.jpg

Общи условия

Активация на акаунт