Операция на перианална фистула

• 217 747
  • 1 121
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте. След лечение със свещички Прокселан и бани със смрадлика фисурата ми се успокой и като че ли мина. Но след няколко месеца отново ми се появи. Не мога да ям, не мога да се движа. Аз съм от Бургас и посещавам Прайм клиник. Докторът ми препоръча операция с лазер, каза ми че за 10 мин ще съм готова, но не минава през здравна каса и цената за лазера била 500лв. Някой правил ли го е и не е ли много висока цената?

# 526
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще пробвам.
От 2, 3 седмици (след твърди изпражнения) по време на дефекация изпитвам локализирана режеща болка на входа на ануса, няма слуз, нито кръв. След това започва да щипе леко, и изобщо изпитвам дискомфорт. Аз правя грешката, че използвам първо много хартия и доста старателно се избърсвам (дори прекалено), след което се мия, вместо веднага да вляза в банята. Случвало ми се е и преди, но този път се задържа за дълго. Изпитвам ужас от хирурзи, никога не съм ходила на такъв преглед, но вероятно ще се наложи, ако не ми мине. Прашките допълнително утежняват ситуацията. Иначе се гледах на огледало- нищо не се вижда, а реално изпитвам болка на почти открито място, точно на самия вход.
Уф, и аз как обясних... Таа, питането ми е- дали има някакво мазило- да пробвам да се намажа отвън и да видя какво ще се случи, или да тичам на лекар, което ще бъде егати стреса...

# 527
Здравейте. След лечение със свещички Прокселан и бани със смрадлика фисурата ми се успокой и като че ли мина. Но след няколко месеца отново ми се появи. Не мога да ям, не мога да се движа. Аз съм от Бургас и посещавам Прайм клиник. Докторът ми препоръча операция с лазер, каза ми че за 10 мин ще съм готова, но не минава през здравна каса и цената за лазера била 500лв. Някой правил ли го е и не е ли много висока цената?
фисурата е сцепването нали, то ще е един вид обгаряне , за да се затвори раничката, аз съм питала само по телефона за лечение на хемороиди в света софия , казаха цена около 200 лв за лазер, но беше преди година, така и не събрах кураж да отида на преглед, имам лош резултат от он-клиник и не смея, за това сцепване пробвай да вземаш витамин А и Е, за подобряване еластичността на кожата , но в големи единици, потърси в интернет има описано

# 528
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще пробвам.
От 2, 3 седмици (след твърди изпражнения) по време на дефекация изпитвам локализирана режеща болка на входа на ануса, няма слуз, нито кръв. След това започва да щипе леко, и изобщо изпитвам дискомфорт. Аз правя грешката, че използвам първо много хартия и доста старателно се избърсвам (дори прекалено), след което се мия, вместо веднага да вляза в банята. Случвало ми се е и преди, но този път се задържа за дълго. Изпитвам ужас от хирурзи, никога не съм ходила на такъв преглед, но вероятно ще се наложи, ако не ми мине. Прашките допълнително утежняват ситуацията. Иначе се гледах на огледало- нищо не се вижда, а реално изпитвам болка на почти открито място, точно на самия вход.
Уф, и аз как обясних... Таа, питането ми е- дали има някакво мазило- да пробвам да се намажа отвън и да видя какво ще се случи, или да тичам на лекар, което ще бъде егати стреса...

отиди на лекар, и махни тези прашки , и за теб витамини Simple Smile опитай, и мокри кърпи вместо тоалетна хартия и после баня , и диетата да е по-течна

# 529
4 месеца и половина след операцията докторът казва, че уж всичко ми зарастнало, НО имам едно червено топче на мястото на операцията и продължава да тече постоянно... Наричало се хипергранулация. Според него това нещо държи ануса леко отворен и оттам изтича каквото изтича... Да сте имали такъв проблем?

# 530
4 месеца и половина след операцията докторът казва, че уж всичко ми зарастнало, НО имам едно червено топче на мястото на операцията и продължава да тече постоянно... Наричало се хипергранулация. Според него това нещо държи ануса леко отворен и оттам изтича каквото изтича... Да сте имали такъв проблем?

Аз съм дъщерята на Даниела и съм оперирана от 6 месеца. Да, аз имах същия проблем в 4-тия и 5-тия месец след операция на перианална фистула. Изтичаше ми жълтеникава течност, която си мислих че е гной. Сега съм 6-ти месец и червеното топче почти не си личи и от него не изтича никаква течност. Случваше ми се в 5-ти месец, когато имах това червено топче да ми се разранява отстрани и да потича кръвчица по малко след ходене по голяма нужда.

# 531

Аз съм дъщерята на Даниела и съм оперирана от 6 месеца. Да, аз имах същия проблем в 4-тия и 5-тия месец след операция на перианална фистула. Изтичаше ми жълтеникава течност, която си мислих че е гной. Сега съм 6-ти месец и червеното топче почти не си личи и от него не изтича никаква течност. Случваше ми се в 5-ти месец, когато имах това червено топче да ми се разранява отстрани и да потича кръвчица по малко след ходене по голяма нужда.

От само себе си ли ти мина това или го мажеше с нещо? И при мен има малко кръв от време на време, но другата течност си е постоянна, чак ми се възпалява кожата от нея и почервенява всичко....

# 532
Не, не съм мазала с нищо мина си  само към 6-тия месец. Когато ми се подуваше имах и по малко кръвчица, защото го раздразвах. Сега вече нямам подуто, но самото място още не е напълно затворено.

# 533
Не, не съм мазала с нищо мина си  само към 6-тия месец. Когато ми се подуваше имах и по малко кръвчица, защото го раздразвах. Сега вече нямам подуто, но самото място още не е напълно затворено.

А изтича ли ти все още някакъв секрет или с премахването на това "червеното" спря и секретът?

# 534

А изтича ли ти все още някакъв секрет или с премахването на това "червеното" спря и секретът?

Не, нищо не изтича вече.

# 535
Момичета кажете мнение за др Горнев от болница  Лозенец.
Или да направя консултация с др Люцканов

# 536
Привет! Синът ми/ 44 г./ има проблем с перианална фистура. През м.октомври 2017 г. го оперираха в нашият град/от Казанлък сме/. До операцията нямахме представа за съществуването на такава диагноза и при предварителният преглед никой не ни поясни-за нас беше просто цепване и изчистване на обикновен цирей. След операцията, разговорите с хирурга и диагнозата в епикризата, вече сме наясно с проблема перианална фистура. Хирургът е със специалност обща хирургия. За време по-малко от месец, проблемите се появиха отново-подуване, гной, изтичане. След много четене, включително и в този форум, изяснихме и това, че трябва да търсим специалист- проктолог. Моля за мнения за д-р Матев - Ст.Загора- специално за фистула, повечето мнения са за хемороиди.Това е най-близо до нас, но ще сме благодарни  на отзиви и за други имена- проктолози.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:24 от h-m

# 537
Да използвам темата, исках да се свържа с Нефертари, къде изчезна тази жена, дано да е добре, гледам че не е влизала от година..  Thinking

# 538
Здравейте. Аз също съм с фистула, но имам и злокачествено новообразование на шийката на матката. Правиха ми лъчетерапия и от там получих въпросната фистула. И при мен е така уж везиковагинална, но минава през дебелото черво, от там обратно във влагалището и вече от там изтича навън. Една тъмна течност с тежка миризма. От там изпада и некрозна кожа, кървави съсираци, даже и въздух от дебелото черво. Влязох в болница да ми оперират фистулата, легнах на операционната маса и силно се надявах този ден да е последен с толкова много болка, с толкова много рев. Но уви, не ми било писано. Събудих се с две стоми на корема- едната уростома, другата колостома, а фистулата ми не беше пипната. Оператора ми обясни, че от карцинома всичко ми е срастнало. Трябва да започвам химиотерапия, но с този теч, няма начин. Ходих на друг хирург, всички казват, че сега не трябва да се пипа. Не знам какво да правя, а от болки не мога и да спа. Направо ме е изтощила тази фистула. А нямам 50 години още. Не знам още колко ще живея, но рака ме мори с всеки ден. Имам четири органа с карцином- не мога да започна химиотерапия, не могат да ми затворят фистулата и какво ми остава- да чакам. Така да искам някой да ми помогне, да ми поддаде ръка и да каже: аз мога да ти помогна, но не знам къде да го намеря тоз човек.

# 539
Здравейте, бихте ли ме насочили към лекар и болница за преглед на подобен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт