Операция на перианална фистула

• 217 766
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 690
  • Русе
Поради тази причина - неуспешни операции,
 бях чела че ако не прави проблем фистулата, по-добре да не се пипа. Това е мнението на препатилите хора. Аз затова си чакам. От страх.
Диана то и мене много ме е страх въпреки,че преди 12 год.минах през операция на фисура,а сега отново изтеглих късата клечка  този път с фисура.Относно изчакването...аз не мисля да чакам за операция защото има вероятнот да се запуши външия отвор и нали се сещаш.... Пак абсцес.Освен това изчакването може да доведе до разклоняване с допълнителени фистулни канали,аз съм с един без разклонения.

# 691
Тази жена с 18 операции звучи стряскащо Ванеса:disappointed:
Струва ми се,че хирурга не е изчистил фистулния тракт както трябва за да се стигне до толкова операции.От всички видеа и статии на хирурзи които съм гледал и чел мисля,че най-успешния като процент е метода със сетона т.е с ластиците и въжетата но не може да се прилага във всички фистули.Ако моя случай позволява ще избера сетона,въпреки,че е най-болезнен и дълъг след оперативния период.Само се моля хирурга да знае какво прави по време на ОП.
Специално за Болест на Крон съм чела,че и 100 операции да направиш и да изчистиш из основи всичко,фистулите ще се връщат винаги.Друг е въпросът,до колко лекарите се ангажират с причините за поява на фистулите.На мен ми костваше много енергия,разговори и молби,докато убедя лекарите да започнем проследяване на първопричината.Накрая един се съгласи,но дойде Ковид,пак съм в режим изчакване...лош късмет

# 692
  • Русе
Искаш да кажеш,че при теб се връщат постоянно ли?

# 693
Дали се връщат или не са оперирани както трябва, само докторите могат да кажат.Но,факт е ,че вече 6 пъти рязаха за последните 15 години

# 694
  • Русе
Дали се връщат или не са оперирани както трябва, само докторите могат да кажат.Но,факт е ,че вече 6 пъти рязаха за последните 15 години

Ванеса какъв тип е твоята фистул?

# 695
  • Русе
На тази снимка не са показали още един вид "вътрешна"фистула, на която и двата и отвора са вътре в дебелото черво.

# 696
  • Русе
Гладах видео на проктолог,който тълкува снимката по горе,която постнах и там казва,че фистула-е:extrasphincteric се образува от болестта на Крон или тумори.Изключително рядък вид фистула казва.Оффф колкото повече чета за тези проклетии толкова повече страха от операция се увеличава и психипески става по зле...

# 697
На тази снимка не са показали още един вид "вътрешна"фистула, на която и двата и отвора са вътре в дебелото черво.
При мен няма отвор от вън.

# 698
  • Русе
За вътрешните не намирам много информация.

# 699
  • Русе
Има ли някой от Русе,който е опериран от перианална фистула?Бих искал да обменя информация относно хирузите в Русе.

# 700
Моята е ректо-вагинална.
Аз не съм сигурна от какво се получава моята,но съм изчела тонове литература и единствената възможна причина може да е Болест на Крон,другите отпадат по метода на изключване.

# 701
Здравейте относно фистулите и фисури аз имам няколко операций от фисури и преди около месец ме оперираха от (перианален апцес) . Да но аз нали съм карък и не ми минава от първият път получих фистулен канал който месец и половина изтича гной имаше моменти в който се запушва започва адска болка и след няколко дни се пука и пак започва да тече . Вчера ми направиха операция сложиха ми така наречения ластик (лигатура) , понеже аз съм с доста нисък праг на болка мен много ме боли .. 😞😞 За стягането на този ластик попитах казаха , че след 7 дена ще се стегне за първи път защото в операционата са го стегнали доста и трябва да се внимава с ректома .. Дано това да ми е последната операция на моето златно дупе че който е казал - Зъб,Гъз и Пръст най боли вярно е !

# 702
Здравейте относно фистулите и фисури аз имам няколко операций от фисури и преди около месец ме оперираха от (перианален апцес) . Да но аз нали съм карък и не ми минава от първият път получих фистулен канал който месец и половина изтича гной имаше моменти в който се запушва започва адска болка и след няколко дни се пука и пак започва да тече . Вчера ми направиха операция сложиха ми така наречения ластик (лигатура) , понеже аз съм с доста нисък праг на болка мен много ме боли .. 😞😞 За стягането на този ластик попитах казаха , че след 7 дена ще се стегне за първи път защото в операционата са го стегнали доста и трябва да се внимава с ректома .. Дано това да ми е последната операция на моето златно дупе че който е казал - Зъб,Гъз и Пръст най боли вярно е !
Не се стяга ,а се премахва.

# 703
Ами на мен лекаря ми каза че ще следва стягане на ластика . Това което ми е казал това казвам .

# 704
Искам да попитам момичетата който им е правена тази лигатура нормално ли е болката да става по остра и да имах лек дъх като на мърша раната ?

Общи условия

Активация на акаунт