Операция на перианална фистула

• 217 811
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,

Еми какво да кажа, абцеса почти оздравя подутината я няма и вече тече бистра течност.
Днес бях при доктора и ми каза че ситуацията не е оптимална но вече може да оперира.
Пак ми сложи дрен за ден -два. Това обаче че не е оптимално ме притеснява и не знам дали да продължавам с ластиците, ако вземе пак да се обърка нещо и не може да се намери целия канал и вътрешния отвор (както и доктора намекна).... Не знам какво решение да взема защото ако чакам ще се затвори и след време сигурно пак абцес.

Вторник пак при него и трябва да реша нещо до тогава!!

Treli_kardia  радвам се че при теб всичко е наред  newsm10 newsm10 newsm10

# 451
Според мен само отлагаш неизбежното  Hug

# 452
Здравейте!
Включвам се в тази тема , защото сина ми има този проблем. Преди две години беше направил абцес, оперираха го по спешност.Бяха големи болки.  Предупредиха го тогава ,че може да се получи фистула ли фисура ли не мога да направя разлика.  Две години след операцията се появи отново, сега няма тези болки ,но забира и изтича. Като чета в интернет пише , че се лекува само с операция.
Пишете ми вие къде сте се оперирали. ние сме от Русе.

# 453
Здравей, Снежана.
Щом забира и изтича значи не е фисура. Фисурата е раничка на ануса, може да е и в червото. Фистулата забира гной.

Аз съм от Варна. Оперирах се в болница "Еврохоспитал" във Варна, по ЗК. Д-р Евгени Николаев.

Nefertarri може да сподели добри лекари в София.

Ако в Русе имате добри хирурзи направо се насочвайте за преглед. Хубаво е да се направи операция щом има фистула  защото ако се изчаква може да се получи с няколко канала фистулата.

Успех ви желая! И не се притеснявайте.  bouquet

# 454
В София съм се оперирала, Снежана  Hug
Плевен далеч ли ви е?  Embarassed Д-р Юлиян Врабчев е много добърв в тази област, работи в Плевен  Hug

# 455
Плевен далеч ли ви е?  Embarassed Д-р Юлиян Врабчев е много добърв в тази област, работи в Плевен  Hug
Не ни е далече, но  след това ако потърсим лекар в Русе, се държат зле. Сина ми ходи на преглед при д-р Станимир Георгиев. Той го успокои уж.  Но като чета тук колко  сте се напатили, не знам какво да правим. Може ли да не се оперира?

# 456
Да 4 пъти. Първите 2 бяха в Русе където след операциите никой не я е поглеждал. Изписват я и това е. Дано да нямате нужда от него но понеже бяхте писали че се чудите къде да ходите. Забравих да кажа че не и е искал ниаккви пари. Платила си е само престоя в болницата. А това че след втората операция ходи месец и половина всеки ден мисля че е достатъчно да разберете за какъв лекар ви говоря. Дай Боже и тя и вие да не се сблъсквате вече с този проблем.
Здравей! Не знам влизаш ли тук, гледам писаното ,че е от 2013 година. Пиши кой д-р в Русе я е оперирал. И ние сме от Русе. В момента сме се спряли на д-р Станимир Георгиев.

# 457
Моето мнение като пациент е, че фистулата трябва да се оперира. Тя е каналче, което се образува  и свързва правото черво с кожата около ануса. Изпълва се с гной, пука се и после наново. При това положение каналчетата могат да станат повече, да избие в друга посока. Тогава и операцията става ако може да се нарече по-сложна и възстановяването по-дълго. Не съм лекар, много далече съм от това, но съм пациент. Хората се страхуват от този вид операции, срамуват се също, но щом е дошло до глава е най-добре да се действа. След това има некомфорт известно време. При всеки е различно времето за пълно възстановяване, но честно казано по-добре човек да потърпи малко отколкото непрекъснато да му набира задника гной и да боли.

Покрай моята фистула се сдобих с много виртуални приятели от други страни с фистули. Присъединих се към една съпорт група. И в нея всички до един са оперирани и гледат да не бавят много.

Намерете добър лекар, дори да е в друг град, направете консултация и вижте какво ще ви каже. Какво казва вашият доктор в Русе? Казва, че трябва операция ли?

# 458
При това положение каналчетата могат да станат повече, да избие в друга посока.
Да, така е, стават като тип "пчелна пита". Тогава с една операция не става, а правят няколко като махат едно по едно разклоненията.
Може ли да не се оперира?
Само се усложнява ситуацията......

# 459
Моето мнение като пациент е, че фистулата трябва да се оперира. Тя е каналче, което се образува  и свързва правото черво с кожата около ануса. Изпълва се с гной, пука се и после наново. При това положение каналчетата могат да станат повече, да избие в друга посока. Тогава и операцията става

Доктора е от Русе и каза да се оперира непременно. Той се наема да го направи. Но аз като изчетох всичко се ошашавих. Като знам преди 2 години какво патихме.Такива неистови болки бяха. От срам сина ми не ми показа какво му е и го лекуваха за хемероиди без да го прегледат.На  джипито и направих такъв скандал тогава и веднага ми даде направление. Случи се петък ,събота и неделя. В петъка той ходи при нея и тя не го погледна само му изписа лекарства за 100 лв. В неделя ме прати на дежурен кабинет и отново 80 лв. за лекарства . Хемероиди било. В понеделник той вече не можеше да ходи. И спешно го оперираха. Сега е наплашен но няма накъде ще се прави операцията.

# 460
Защо сте така паникьосани? Знае ли се колко е дълга фистулата и как е разположена?

# 461
Защо сте така паникьосани? Знае ли се колко е дълга фистулата и как е разположена?

Не се знае, поне аз не знам. Сина ми снощи ходи на преглед. Ще се оперира. Няма друг начин.

# 462
Не може нищо да не са му казали на този преглед....

# 463
Най-добре ще направите ако не четете никъде и двамата за операцията. Тази тема тук е много полезна. Може да е прегледате цялата. Аз така направих преди операцията ми. Но разни статийки из интернет само стряскат човек.

На първо място трябва да се успокоите и ти и синът ти. Паниката няма място тук. И го казвам от ролята си на изпатил, който на всичко отгоре е супер страхлив човек.
Не е нищо толкова страшно. Нито е срамно. Аз след тази диагноза вече нямам никакъв проблем да разговарям навсякъде за това. Даже го правя, един вид гласност за да не се срамуват и страхуват хората.

Да, след операцията боли известно време, не е комфортно, но нима е по-добре да набира и да се пуква постоянно. Болките от това не са по-малко. Така, че кураж и не се притеснявайте от нищо и двамата.

При мен също първоначално беше поставена диагноза хемороид, защото то изглеждаше така, такива бяха симптомите, така изглеждаше и т.н., докато в един светъл ден не започна да избива като бяла пъпчица и веднага отидох пак да ме видят, та тогава се разбра какво е. Какво да се прави, някои хора сме изтеглили късата клечка. Но не е толкова страшно. Просто е неприятно мястото, толкова нежно.

Какво каза синът ти след консултацията с доктора? Освен, че трябва да се оперира?

# 464
Не може нищо да не са му казали на този преглед....

Като разбера ще пиша отново.

Общи условия

Активация на акаунт