Операция на перианална фистула

• 214 228
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 435
По- добре една операция да изтърпиш, отколкото толкова цепения  Peace
Болката след цепенето е по-голяма от тази след операцията. Всъщност гнойта предизвиква болката, защото оказва налягане върху тъканите. Дори и да боли след операцията, то има чудесни обезболяващи   Mr. Green /с рецепта!!!/
Скрит текст:
Не говоря за Аулин и тем подобни  Embarassed
Ако не си чел цялата тема - прочети я. Една камара народ сме били с ластици. До момента всички сме живи  Crazy

# 436
Aбсолютно с двете ръце "за" операцията с ластиците. Боли... не е като да не боли след това. Аз понеже съм и много чувствителна болка ме боля адски много. НО се преживява и дори забравя до някаква степен. Много по-гадно е да се налага да те цепят сто пъти и да те боли всеки път като набере. Настрой се на тази вълна.
Наистина прочети цялата тема.
На мен лично много ми помогна. Аз я открих малко преди операцията ми.

Nefertarri, беше така любезна да отговори на панираните ми съобщения след операцията и да ме успокои.

Мен ме оперираха на 4-ти декември 2015. Хирургът ми вече ми дава да ходя на басейн  Crazy Blush

Възстановяването после и зарастването на раната е супер индивидуално.

# 437
# 438
# 439
  • София
Трели какъв басейн  #Crazy
Иначе и аз да потвърдя, била съм с конци, самите конци не болят, на мен ми ги стягаха под упойка, но лекарите сами казаха, че е болезнено.
Мен лично и цепенето на абцесите не ме е боляло, то като забере толкова те боли, че момента в който се сцепи и изтече гнойта си е кеф  Joy
Нефертари я кажи какви са тези болкоуспокоявищи на мен нищо не са ми изписвали, освен в болницата каквото са ми слагали  Rolling Eyes

# 440
Ами такъв минерален. И сауна. Раната ми е напълно заздравяла, нямам секрети, няма изтичане на гной, нямам болки (да не дърпам дявола за опашката понеже още имам страх да не се появи наново и да трябва да преживявам всичко това пак). Той каза, че ако имам доверие в чистотата му мога да ходя. А аз ходя в един много чист хотел. Сега като заговорих за него се сетих, че му обещах да му пратя епикризата си по имейла. Диагностицираха ме на 10ти със синдром на раздразненото черво. Гадната фистула ми докара проблеми на нервна почва.  Tired Shocked

Трамал, инжекционни мисля, че са достатъчно силни. Може и дексофен на инжекции да се измолите ако има болки.

Аз пиех аулин+течен аналгин, но не ми действаше и след това спрях да ги вземам. После ми изписаха Паратрамол, който съдържа трамадол, който е основната съставка на Трамала.

# 441
  • София
Дексофен и паратрамол не се ли изписват за болки в кръста  newsm78
Аз по принцип имам проблеми с корема и алергии та с лекарствата е сложно  Rolling Eyes
Аз помня, че ми слагаха профенид инжекции и венозно, и след едната от операциите не знам какво ми дадоха ама много ме бяха надрусали, то след тази операция си беше сеир, първо се събудих вързана, че много съм буйствала като съм излизала от упойка, после ме предрусаха Joy

# 442
Нефертари я кажи какви са тези болкоуспокоявищи
Трамал на инжекции, Паратрамол на таблетки, но в по-късен етап. Второто си го купувах от кварталната аптека без рецепта  Embarassed защото познавам лично аптекарката от години  Blush
Басейн не са ми давали, аз и не съм искала, че ужасно ме беше страх  Embarassed
Море може обаче.

# 443
Lailah, те са си болкоуспокояващи Simple Smile
На мен ми вливаха дексофен след операцията със системите. пфффф толкова болезнено обезболяващо.... докато се изтече капсулата цялата ръка ме болеше  Tired

Аз от тоя паратрамол се чувствам все едно са ми сложили диазепам или съм взела два ксанакса... много ми беше противен.

P.S. С тези упойки е голям майтап...
Аз след операцията бях в някаква страааааашна еуфория. не знам в коктейла дето ми вливаха там дали не е имало нещо дето да предизвика това. Даже си спомням като си говорех с докторите и сестрите докато ме оперираха, някои неща бяха голям майтап...
Нещо ме попитаха какво съм учила и аз обяснявам и единия доктор ме пита "Знаеш ли кой е Марин Върбанов?"
И аз само мога да си представя каква смешна физиономия съм направила, но го погледнах с думите "Ама как няма да знам кой е Марин Върбанов, разбира се, че знам кой е!"  Laughing
После се хилех като луда и им благодарях много, на всички. Като ме качиха в асансьора се оглеждах в огледалото на тавана и после като ме наместваха в леглото едната сестра беше буквално върху мен на леглото и аз и на нея така въодушевено й благодарях.
Другото момиче с анална операция питала как съм и й казали "ами как е, същата като теб, хили се като тиква!"  Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

А сега след колоноскопията пък два пъти съм ревала и съм си правила селфи. Аз не си правя селфита по принцип. И нищо не помня  Whistling Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Embarassed

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 10:22 от Treli_kardia

# 444
След колоноскопията пре мен /с пълна упойка/ съм говорила на докторите да не ми пипат фактурите и да слизат от самолета  Mr. Green Mr. Green

# 445
И аз бях с пълна  LaughingИмам спомени, че много пръцках след като ме изкараха  и като чуех как пръцкам и ми ставаше много смешно и излизаше още по-силен звук, но това точно ми е мъгляв спомен. Момичетата казаха, че ги било срам да го правят, а аз може би защото съм била замаяна още от упойката... знам ли. Но е по-добре при всички случаи де, вместо да ме боли корема от целия този въздух.
Иначе докато течеше  операцията на фистулата си спомням как една сестра ми обясняваше къде продавали сладкарски консумативи във варна и аз я гледах опитвайки се да я фокусирам с думите "ще ми повторите ли, че нещо не ви разбирам" и съм 100% сигурна, че съм фъфлила  LaughingТака го усещах.
Та наистина упойките са интересно преживяване   Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 446
Мерси за отговорите и за окуражаването  newsm10 newsm10

Само за да изясня че темата съм я чел  Laughing Laughing Laughing

Проблема при мен е че вече съм се примирил с операцията, но не мога да стигна до нея. Докторите казват че трябва да го правят след като абцеса е изчистен напълно и мястото спокойно.
Ето вчера ходих на контролен и хоп пак се било затворило и задържало гной. Отвори го пак ( болка че за малко да припадна) сложи ми дрен, които падна днес. Това е трети път в който се запушва след цепенето и доктора каза че ако понеделник пак так ще трябва пак да цепят (само две седмици след последното). По време на цепенето не може другата операция и пак чакане и вече ще си загубя работата  Cry Cry

До сега никога не се е запушвало след цепене.....

# 447
  • София
Да ти зашият дрена да не пада  Rolling Eyes моя така го разшиваха и зашиваха  Rolling Eyes
Аз такива емоции с упойките не съм имала ама аз все с пълна упойка съм била не със спинална. При мен от алергиите след като ме екстубират се почва кислорадна маска, урбазон и т.н. то като не можеш да дишаш не ти е смешно  Rolling Eyes аз като ме будят все съм се дразнила, че се опитвам да мисля и да съм в съзнание и не ми се получава  Rolling Eyes

# 448

kakashi681, какво се случва с теб?

Аз днес минах през моя хирург да му занеса епикризата ми от колоноскопията, че искаше да я погледне и без да очаквам пожела да види как вървят нещата там долу. Минаха 3 месеца от операцията. И всичко е шест точки. Каза да му се обаждам от време на време да му казвам как съм, да се похваля.

# 449
Страхотни новини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт