ФЕВРУАРИ месец е студен, но ще бъде най-щастлив за мен ! - Тема 6

• 27 052
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Оф, аз да си кажа, че сега гледам видео-развеждане из залите на болница Дева Мария и така като гледам, в сравнение с другата болница, си има всичко необходимо, по-хигиенично изглежда и по-приветливо. Видях във видеото и операционната - 1000 пъти по-добре от тази в Първа. Така, че за това поне съм се ориентирала.
Казвам го във връзка с горе цитирания въпрос.
Не е ли все пак по-важно при кой лекар ще бъде раждането, а не как изглежда болницата? Embarassed Rolling EyesДа, хигиената е много важна, но все си мисля, че специалистът е определящото!

# 466
Здравейте мили дами или по-точно мами. гледам ви, чета ви и ви се радвам. виждам че след ФМ подхванахте темата за раждането. мале мале... надявам се всички да се чувствате добре и вече всички да сте усетили бебенцата да ви подритват. искам да поздравя и всички разбрали пола на дребосъците. прегръщам ви и ви целувам всичките. лек ден сладури и само хубави емоции

# 467
Бимба, от кога усещаш по-слабо бебето? И мен като че ли от няколко дни не ме рита така, както преди, а по-слабо и рядко. По принцип с напредването на бременността им става по-тясно и не мърдат толкова, но пък още едва ли е станало толкова тясно за няколко дни  Thinking

какво е това неонатология, за което гледате да е добро в болницата?

# 468
Здравейте мами!

TrueBlue, в неонатологията се полагат специални грижи за новородените, по-специално за тези, които са недоносени и с някакви проблеми. От тази гледна точка е важно колко добро е това отделение, в случай че се наложат подобни грижи.

# 469
А ясно, значи си е важно. Някой знае ли в Селена в Пловдив как е неонатологията? Аз мисля там да раждам.

# 470
Оф, аз да си кажа, че сега гледам видео-развеждане из залите на болница Дева Мария и така като гледам, в сравнение с другата болница, си има всичко необходимо, по-хигиенично изглежда и по-приветливо. Видях във видеото и операционната - 1000 пъти по-добре от тази в Първа. Така, че за това поне съм се ориентирала.
Казвам го във връзка с горе цитирания въпрос.
Не е ли все пак по-важно при кой лекар ще бъде раждането, а не как изглежда болницата? Embarassed Rolling EyesДа, хигиената е много важна, но все си мисля, че специалистът е определящото!

Е, ми, той следящия бременността ми изражда в Първа поликлиника, а там операционната зала, която видях беше тъмна, една маса в средата на залата, един метален съд с найлоново покритие, една друга метална маса отстрани с едно куфарче (изглежда с инструменти), един стар кантар за бебетата и това е. Не ми допадна и дори ме изплаши, понеже ми се стори така, сякаш е място за манипулации на черно. Мисля, че не видях апаратура, но всичко вътре си беше старичко и .. Ох, не искам там да ме режат, в нея стая. Просто ме плаши. Докато операционната в Дева Мария, която видях на видеото - всичко изглежда да е перфектно и под перфектно визирам освен хигиена там, където се реже пациента, имаше си няколко препарата за хигиена преди и след влизане в залата за хирурзите (без пипане с пръсти), апаратурата беше нова - въобще на ниво. Там не ме е толкова страх да вляза. Все пак освен от компетентни лица, една операция, за да е успешна има нужда и от хигиена (работи се върху отворена рана, затова е важна хигиената и на лекарите и на помещението, и стерилизацията на инструментите, за да няма инфекции и усложнения от този род) и добра нова апаратура/технология, която да извежда точни показатели на пациента. Да се следи.
Колкото за израждащите - е, нямам идея кой е добър и кой не е. Нали за първи път ще раждам. За следящия ми, чух, че е добър лекар, но не обичал да прави секцио (колко е вярно второто не знам), а и го прави в Първа. За другия - Бояджиев, той вече не израждал в Дева Мария, а в Черноморска, която е нова и нямам никаква идея как стоят нещата там с родилно, предродилно, интензивно и т.н.
Другия месец ще ходя до Дева Марията. Да се информирам повече.

Едит: Ам, сега гледам и сайта на Черноморска - и там изглежда хигиенично и с нова апаратура операционната, а като гледам и стаите за родилки.

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 13:57 от Bimba-Timba

# 471
Бимба, от кога усещаш по-слабо бебето? И мен като че ли от няколко дни не ме рита така, както преди, а по-слабо и рядко. По принцип с напредването на бременността им става по-тясно и не мърдат толкова, но пък още едва ли е станало толкова тясно за няколко дни  Thinking

какво е това неонатология, за което гледате да е добро в болницата?

Е, ми от седмица и половина. В 11 днес подритна 4 пъти по-видимо върху корема. И това беше.
Иначе я чувствам да мърда отвътре, но без да е видно, без много видни ритници.
То от края на този месец започва да им става тясно вече малко повечко, понеже нарастват прогресивно.

# 472
Дуденка  Hug хубаво е, че се отбиваш при нас. От все сърце ти желая и на теб само хубави емоции и лошото да остане зад гърба Simple Smile

# 473
А вие какво пиете, освен витамини нещо друго? Аз пия и магнезий и все още фолиева, заради ниския хемоглобин.

# 474
Аз пия магнезий, защото ми е изписан. Иначе витамини не пия. На следващия преглед обаче ще питам за някакви. Вие какви пиете?

# 475
Аз пия Огестан. Доволна съм.
Но ако се храниш разнообразно и ядеш много плодове и зеленчуци всеки ден, няма смисъл да приемаш и синтетични. Аз не обичам плодове и за това се налага.

# 476
А вие какво пиете, освен витамини нещо друго? Аз пия и магнезий и все още фолиева, заради ниския хемоглобин.

Аз пия само витамини - 1 таблетка дневно. Последните резултати от тестове ми ги казаха на 7-ми. Резултатите били много добри. Досега (да чукна на дърво) всички резултати от началото на бременността са били много добри. Лекаря ме пита дали пия нещо за хемоглобина, та, му отговорих, че не пия нищо за него. Май беше почуден, защото хемоглобина ми бил много добре.

# 477
Преди да забременея моят хемоглобин винаги е бил нисък и естествено очаквах да бъде такъв и по време на бременността. На изследванията обаче се оказа, че си е в норма. Аз пък имам проблем с теченията. На два пъти слагах глобули, но ефект нямаше.

# 478
Преди да забременея моят хемоглобин винаги е бил нисък и естествено очаквах да бъде такъв и по време на бременността. На изследванията обаче се оказа, че си е в норма. Аз пък имам проблем с теченията. На два пъти слагах глобули, но ефект нямаше.

Какво пишеше в изследванията ти, когато получи резултатите от влагалищния секрет?
И аз имам някакво, но доколкото разбрах по принцип при бременност секрета се засилва при всяка жена, което не значи, че си болен. Показала съм изследванията на гинеколога, предполагам, че след като не ми е изписал лекарства и не го е коментирал, значи е окей, но все пак смятам пак да си направя устата, да го подпитам. Само изследванията могат да го покажат. Та, секретите могат да са с различни индикатори - дали замърсяване,  дали нормална секреция, но увеличена, дали гъбична инфекция, хламидия и т.н.

# 479
Мисля, че пишеше повишени левкоцити или нещо подобно. Аз нямам оплаквания, но съм решила да попитам пак на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт