Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 359
  • 686
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Смуси, водила съм ги и двамата при д-р Димитрова в Токуда.

# 121
  • Варна
Здравейте, момичета!
Анбибиан дано Яна се е подобрила и да не ви се е налагало да търсите спешна помощ посреднощ! Щом не си доволна от ЛЛ, най-добре е да го смениш. Поне в София имате избор къде да отидете в случай на нужда- болници и специалисти много.
за имуностимулант нашата педиатърка пролетта беше изписала Биозин. Тази есен още не ни се е налагало да го използваме, но ние не ходим на ясла.
Тони и моето момиче много обича да играе с плюшени играчки и с кукли. Като заспива в леглото взема поне 5-6, понякога и повече. На нас сега са ни хит героите от Мечо Пух- само Лалу нямаме.
Съни чудесно е, че е започнало да ти остава време да надникнеш в темата.
Ботуши и ние нямаме. Не искам да са апрески, защото във Варна не става толкова студено през зимата. Но все пак искам да са топли и да не пропускат, защото ще излизаме на разходки, а не сме с кола. Не искам и да ги поръчвам, а да ги измерим на място. Все още обаче нищо не съм харесала.
Лек ден, момичета!

# 122
  • Варна
Здравейтееее!
анбибиан много неприятно.. Милата Яна. Как е сега? Много странно, че въпреки започването на прием на антибиотик продължава да вдига Т.. Изследванията излязоха ли? За педиатъра хич не го мисли, сменяй го. Когато детето не боледува всеки се справя с мерки и теглилки. Важното е в подобна ситуация да реагираш адекватно.
За яслата ако има кой да я гледа - супер! Виж как ще се развият събитията и ще решите. Аз от първото боледуване не бих се отказала.. Все пак и да не е на ясла не е гаранция. Но съм казала, че ако много почне да боледува, ще го мисля. Все пак ако решиш пак да я пуснеш, изчакайте хубаво да се позакрепи.
Съни хайде дано повече време да ти остава за форума, или пък за теб самата.  Wink Няма ли да ни покажеш цялата банда в комплект? То предполагам е мисията невъзможна да ги събереш и четиримата за снимка, ама пък снимката ще е един път.  Mr. Green
olly казаха ми за едно магазинче в Левски, мисля на Петър Райчев се води - в новата кооперация до стадиона, където е супермаркет Мартини. Имало хубави вносни ботуши на много разумни цени. Предварително казвам, че още не съм се наканила да стигна до там и не съм сигурна дали е така. Ако пък ти е удобно, провери. Wink
Toni77 вие как сте? По-добре ли сте?
Зелда ама ей така се прави. От днес за днес махаме памперса, веднъж за винаги! Браво на Стела. Затова понякога е по-добре човек да изчака детето да е готово.  Peace
За имуностимулант - бяха ни изписали Биозин, обаче аз така и не се наканих да го купя и така и нищо не давам. С противоречиви чувства съм до колко са безобидни и колко помагат.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 13:45 от MiRa^

# 123
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Много рожденици имали през уикенда, има и днес. Да са здрави, щасливи и усмихнати, много късмет и успехи. А вие, мами, да сте горди родители и сда имате само поводи за радост със слънчицата си!  nbirthday
Анбибиан, лош уикенд сте изкарали, дано вече Яна да е по-добре. Задължително сменяй ЛЛ, търси някой разбиращ и всеотдаен педиатър. За яслата - аз не бих си пуснала детето отново в твоята ситуация.
Съни, при теб новините са добри, пожелавам ти все по-леко да ви става и да няма оплаквания.
Ние също сме на профилактичен преглед утре. Ще питам доктора и за витамини.
За ботущки се чудя дали да му взимам, защото му купихме за кръщенето много хубави обувки, които са топли и добри и за зимата. Като се има предвид, че няма да тича в снега, а за дълги излизания ще сме с кола.
Чорапите и Пепчо от време на време има мераци да си ги маха, но аз не давам, търча след него и ги нахлузвам наново.  #2gunfire Племенницата (2г. и 1 мес.) все иска да си маха обувките и чорапите е да седи гола, майка й ми се оплака  Mr. Green Ние до това положение още не сме се докарали.
И памперса скоро няма да махнем - категорично отказва да ползва други методи  Mr. Green
Иначе изкарахме страхотен рожден ден. Децата много се забавляваха, възрастните също останаха доволни. Като цяло и аз съм много доволна от празника. Само снимките не съм видяла още.

А какво стана с идеята за колаж? Някакво развитие?

# 124
Привет, момичета Simple Smile Как сте Simple Smile Пиша за пръв път от месеци, просто колелото на живота се върти и времето ми за нет безкрайно намаля. На работа няма как, у дома няма време, все има разни малки ръчички, които пишат по калвиатурата Simple Smile
Рожденият ден на Джоджи мина в събота, вече си имам мъж на 2 годинки. Прзнувахме като миналата година - шумно, лудо, и весело. Имахме 24 гостенчета  Crazy Транспортирахме подаръците с две коли Simple Smile У дома сега освен автомобилна писта, има такава за самолети и още една, която ще да е платц за хеликоптери май  newsm78 Детето е щастливо, кака му също и така, дните вървят неописуемо бързо.
Нури, честита бременост! На Тони също! Бъдете безкрайно щастливи с малките човечета, които растат във вас  Heart Eyes
Честит рожден ден на всички Октомврийчета, които вече са навършили 2 годинки! Бъдете здрави деца, това е най-важно Simple Smile
Ендирка, по повод дразнителите във фейсбук - защо просто не ги триеш от листата си Simple Smile Аз постянно си правя чистки Simple Smile И всъщност оставих само хора, които реално познавам от "истинския" си живот. Само Зелда е скъпо за мен изключение, но нея сякаш си я познавам "ин виво" Simple Smile
По-късно ще гледам да кача снимки в албумчето и да пиша по-подробно. Целувки от мен и Джоджи  Heart Eyes

# 125
Здравейте, момичета!
 За очния лекар- както вече съм споделяла с вас Кали носи очила заради два диоптъра далекогледство. Водих я при доцент Анна Попова в приемния кабинет на  Детско очно отделение на Алкесандровска болница ( работят по ЗК). Много съм доволна от отношението и и професионализма, имам позната  детски очен лекар в Търново, която се е учила от нея и тя ми я препоръча. Не съжалявам за избора си да водя Кали при нея, горещо ви я препоръчвам. Сега на 8 ноември сме на контролен преглед  пак при нея, дано всичко е наред Praynig Praynig Praynig
Флучия- радвам се, че се разписа.  Hug
Видяхме се с Джоджи и Флучия пред кабинета на педиатърката ни. Мног осе радвам, че се запознахме на живо, дано пак се видим, ама този път да не е там, а на друго по приятно място Hug
За обувките- вчера купихме боти с пух на Кали от едно магазинче на пазара в Младост, струват 24 лева, турски са, но аз не се притеснявам от това. От същото магазинче и купих сандалите за лятото, цяло лято ги носи, не са мръднали.
За яслата- след 4 дни у дома, днес пак беше на ясла до обед. Пу -пу да не ме чува дяволът, за пръв път влезе в групата без да реве, мрънка в колата малко и в двора на яслата се поуспокои, пред групата видя едно момченце от нейната група и седнаха заедно да им обуваме въттрешните обувки, спогледаха се като да са си играли заедно, то не ревеше и Кали млъкна. На обед си я взех с леки сълзи на очите, ама като че ли бяха профилактични, защото като ме видя се успокои, за пръв път не рева  , а седна сама на пейката да и обуя обувките, сама си събу вътрешните обувки, зарадва се на шкафчето си и слезе с ме нза ръчичка по стълбите до двора. Кзаха, че всичко си е изяла, памерсът беше сух като се прибрахме у дома , хапна много малко, което значи, че наистина е яла, а не ме лъжат и мног обързо заспа. Утре казаха, че ще пробваме да спи на обед там. Стискайте палци всичко да мине добре Praynig Praynig Praynig
Хубава вечер от нас на всички Hug

# 126
Анбибиан, как минаха днес прегледите?

Тони, стискам палци за утре!

Момичета, фондацията, към която съм доброволец е в процес на организация на поредните коледни благотворителни базари. Пускам ви линк, който може да помогне, да се включи. Благодаря ви!  bouquet
http://premature-bg.com/iniciativi-i-novini/item/298-nabirame-uc … niq-ni-bazar.html

# 127
Минавам набързо да ви кажа как се развиха нещата при нас.
След като нощес в 3 часа Яна вдигна 40,4 температура, веднага я закарахме в инфекциозното и ни приеха. Вливат й венозно банки, пуснаха сутринта каквото можаха, за съжаление урина не можахме да вземем, защото тя си беше сутринта все с разстройство, но поне температурата падна. Следобяд вдигна 38,5, но много бързо се повлия от обикновено сиропче.
С ММ се сменихме и сега трябва да си почина добре, за да го сменя утре.
То направо си е ад с болно дете, затворено в кутийка метър на 0,5 метра и с абокат на ръката, - постоянно дърпа - човърка, само да се отвори вратата на стаята и надава вой до небесата и въобщееее - моля се на никой от вас да не му се случва това чудо.
Секретите ни от събота не са излезли, макар че докторите са на мнение, че заради първия прием на антибиотик в петък, може да не дадат коректен резултат, аз си мисля, че щом не са излезли, значи има нещо там  Cry Ама да се види какво е и да му изпишат правилно лечение на детето да оздравява. Майка ми каза, че веднага ще дойде да я гледа ако я викнем и аз мисля, че така ще е най-удачно за момента. В болницата си мислят, че е уринална инфекция или стомашно-чревна бактериална някаква, ама се съмнявам да е уринална - нали й вземахме и всичко беше ок. Те ми казаха, че трябвало 3 пъти под ред да вземем и не може да сме сигурни само от една урина.
В същото време, детето хърка ли хърка и подсмърча, за сополите и кашлицата никой дума не обелва  newsm78

# 128
Анбибиан- стискам ви палци всички тези неприятности скоро да са само лош спомен Hug Hug Hug

# 129
Здравейте  Hug!
И аз като Флучия не съм се разписвала от цяла вечност, но се опитвам да ви следя. Много ме разтоварвате, радвам се, че пишете.
И аз си имам 2годишно бърборещо човече, което брои до 10, познава цветовете, знае детските песнички и приказки, които пеем, четем, но пък все още не можем да махнем памперса  Mr. Green Ивайло си е вкъщи, гледат го бабите, а аз съм в постоянна надпревара с времето.
Хиляди благодарности към _Пепи_, която ми даде координатите на един веган ресторант в София. Там ни направиха страхотна диетична торта без яйца и мляко за рождения ден на Ивайло! Темата беше Мики Маус, а ефектът при вида на тортата "Уау"  Wink

Честит рожден ден на всички малки съкровища! Да са здрави, здрави, здрави и да имат безгрижно и щастливо детство!

Анбибиан,
Много, много бързо да оздравявате и да ви изписват! Искрено ви съчувствам  Sad За разстройството сигурно са ви назначили диета, но тази температура много висока и дълго време я поддържате. Къде ви приеха - в инфекциозна на Гешов (първо или второ детско) или в отделението в Окръжна? Миналата година бяхме повече от седмица първоначално във второ детско, после ни преместиха първо детско (при господин 100лв!), голям кошмар. Тази година изкарахме афтозен стоматит - отново стигнахме до системи, но както Ендира ти писа - в Първа детска консултативна клиника има стационар и водихме Ивайло 5 дни подред за система и венозен АБ, защото отказа да се храни и пие вода заради афтите, а поддържаше 8 дни Т около 38.5.

Смуси,
Как е Миа след диетата? Обикновено, когато се елиминират проблемните храни дечицата качват тегло? За прегледите ви радвам се, че всичко е наред  Hug Усетихме, мисля всички, притесненията ти, но ако не се лъжа Нури те беше посъветвала за масажист. И аз съм чувала добри отзиви от такива процедури. Дори ми бяха споменали за някаква жена рехабилитатор, която ходи в домовете, а така и децата са по-спокойни.
За Коледния базар ще се включим, но като клиенти. Имаме си чаши, бодита, а и фотосесия от миналата година. Ще следя кога и къде ще е базарът.

Ениди,
Честит ник. Но ако само си се преименувала, мисля, че могат отново да те "намерят" по стария ник. Пробвала съм го с познати Blush В София със сигурност ще имаш повече възможности за читава работа, но и тук има връзкари. Голям минус е и висенето в задръствания, трафика. Аз излизам сутрин в 7:45 и се връщам в 18:45.

Ендира, Зелда,
Благодаря ви за страхотните линкове и идеи, разпространих ги веднага в офиса. Вкъщи все още не ни се получават тези занимания. Твърде са ни спокойни. И ние обичаме да ритаме пластелина и да играем на "гол-мач". Но пък сме фенове на песнички, музикални инструменти и прочие (Зелда, дай шанс на Стела, научи поне песничката за паячето Ици Бици http://www.rabotilnicata.com/public/gallery.asp?Gallery=12  Wink)

Съни,

Радвам се, че се разписваш и че нещата при вас са спокойни. Мислех си скоро как е Бо? Първо му се роди сестричка, а после още 2 бебета, как се чувства? Радвам се, че проблемите с Али отшумяха. Дано близнаците да са здравички и спокойни.

Мира,
Дидко бандитко е страхотен  Hug Надявам се вече проблемите да са зад гърба ви и да е здравичък. Ти кога се връщаш на работа?

Увеличават се, чета, ясленчетата. Дано бързо да се адаптират и по-малко да боледуват.

Имуностимулант не бих дала втори път. Заради афтите ни бяха изписали изопринозин или нещо такова. Ивайло ми направи реакция и до там. Сега свеки е направила черен бъз, но още се колебая дали да го давам. Алергиите още ги борим. Не знам до кога. Всичко беше се стабилизирало, уж, но от седмица бузките, ръцете станаха пак като шкурка, появиха се пъпчици. Не съм въвеждала нищо ново. Или се е натрупало вече нещо... Ще видим.

Може ли да ми пишете на какви профилактични прегледи водите децата? Нашата педи не ни праща никъде. Дори като бебе на ортопед аз сама си го водех.

Искам още да пиша, но става много дълго, а и ми се спи. Ще се опитам пак да се включа скоро.
Бъдете здрави!

# 130
Фифи в инфекциозна второ отделение сме. Не искам да ни местят, а да ни изписват. А какъв е тоя господин 100 лв  Shocked Аз сега ще плащам по 30 лв. на нощувка на самата болница.
Чух се с ММ, Яна нямала температура, не са й слагали системи и спи.
Диетата ни е сухари, бисквити, солети и лечебно мляко от тяхното. Яна му се мръщеше и дърпаше, то мирише различно от нейното, а тя е хитра като невестулка, ама глада си каза думата и почна да го пие. Сухарите си ги хапва по 1-2, вода почна да пийва, но рехидратиращия не ще да го блезне и никакви лекарства през устата не приема, голяма мъка ми беше сама да й дам пробиотик и температуропонижаващия сироп. Не знам какъв беше - някакъв оражев, предполагам от рода на Панадола.
Ушетах набързо у нас, изкъпах се и лягам, че утре привереч застъпвам пак.
Дори се чудя дали да не си замъкна лаптопа, в оная малка стая Яна само щуртии прави. Днес спасих положението с Маша и мечока на телефона ми, ама следващите дни, когато съвсем ще е пощуряла, че не е излизала....  Tired

# 131
  • София
Анбибиян, ако има уроинфекция, ще има и ясни знаци за това. Променен цвят на урината, остър мирис, ще е мътна или с парцалчета в нея. Освен това, при уриниране детето ще изпитва болка при уриниране. Инфекция на пикочните пътища се "вижда" и при изследване на нормална урина. Приемът на АБ определено ще замаже резултата и няма да е реален. Т.е. каквото и да излезе на посявките, не бих му се доверила за да се започне лечение.

За мен най-вероятно е нещо от типа на салмонела. В момента има закъснял бум, поне според нашия педиатър. А и сме го карали, Мишо се влачи месец и половина с такива симптоми, като имаше и периоди на "оздравяване". Накрая се сетиха за тази възможност. Седмица суметролим и беше като нов, но на 1,10 г. беше 9,5 кг.  - прозрачен направо  Sad

Няма да ви изпишат, докато не свърши клиничната пътека, зависи с каква "диагноза" са ви приели. Или поне докато няма нормални изхождания.

Успех, стискам палци!

Смуси, аз много се вълнувам, и вече започнах с играчките Simple Smile  Hug

# 132
Анбибиян, дано наистина по-бързо се оправи Яна и да ви изписват.

Фифи, за масажист последно като ходихме на невролог и ни казаха, че към момента няма смисъл от тези неща, защото Миа е достатъчно голяма и като до момента не е правен сега ще е голям стрес за нея и няма да има полза. А и казаха, че реално тя няма проблем, за да не ходи сама, явно е просто страх. Иначе за диетата ефектът е единствено, че доста по-рядко се надува коремът. Иначе като качване пак си е така минимално.

# 133
Анбибиан,
Ендира е права - докато не свърши клиничната пътека, няма да ви изпишат, всеки ден минават по 3 пъти и гледат памперсите/изхожданията. Едва при нормални такива, изписват.
Г-н 100лв е шеф на първо детско. Във второ бяха по -мили.

# 134
ММ каза, че не е вдигала повече от 37,5, яде сухари и бисквити - не е акала въобще, от вчера сутринта.
Няма никаква промяна в урината и обикновената й беше в норма, аз затова се учудих, че за това са се хванали.
Не знам с каква диагноза са ни пиели, като и те си признаха, че не са сигурни, обаче се ослушах и чух, че ги изписват след 3 дни престой. Точно както казахте, ако нямат разстройство, дори детето в съседната клетка го изписаха със сополи, кашлица и червено гърло.

Не знам какво ще решат по отношение на секретите, ама то така или иначе може да се пуснат пак чак 3 дни след последния прием на антибиотик, а аз подозирам, че ще имаме антибиотик дълго време.

А салмонела от къде? У дома я храним с домашно месо, яйца не съм й давала не помня от кога, в градината проверих, няма болни деца, ако е от там, щеше да има и други болни  Thinking
Чета сега за салмонелата - нямаме такива симптоми - Яна може и да имаше разстройство 1-2 дни, ама нито един ден не е акала повече от 4 пъти, при това първите 2 бяха кашеви и освен това моя милост я беше нахранила със сушени кайсии при все, че нищо не беше яла  ooooh! ooooh! ooooh! Повръщане също нямаме, виж болки в корема имаше 1-2 пъти на ден. Междодругото лекарите в болницата предположиха, че разстройството е от антибиотика, тъй като и преди като беше с уроинфекция получи разстройство от антибиотика и разстройството й спря в момента, в който спряха да й го дават.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 10:45 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт