Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 361
  • 686
  •   1
Отговори
# 135
Здраве желая!

Крайно време е си казах, да пожелая на милите двугодишничета да са здрави, тичащи, прекрасни, с блещукащи от радост очички и много уверено да избират пътеките си с двете си двугодишни крачета! Simple Smile

ЕлБожко На Боряна да й напомниш по-скоро да използва силата на името си, че не сте й го дали само за красота я. Скоро да оздравява малката душица, всичко да пребори!

Анбибиян Ех, пожелавам скорошно оздравяване на Яна.
Косара при последното боледуване вдигна температура 40,2. При това в промеждутъка на редовен прием на ефералган(свещички), панадол. Бях се видяла в чудо и правихме топлички бани, до постепенно охлаждане на температурата и така успях да сваля до една прилична 38-39 градуса може би... защото заспа.
Лекар УНГ ни беше казал, че най-високи температури се вдигат от гърло. Точно предния ден лекар от дежурен кабинет ни беше казал, че е със зачервено гърло. А педиатърът ни окуражи да не се предаваме, не изписа антибиотик, а каза че последните вирози били с такава продължителна температура. Тя я поддържа близо 3 дни като на втория ден не се поколебах и хексалгин да дам след като качи над 39 градуса.
Разстройството на Яна да не е причинено от антибиотика? Много съблюдавай да ви поставят правилната диагноза!
Аз имуностимулатори давам Ехинацея (на natureway). Скорошни изследвания сочат, че не бива да се дава на деца под 4 години, но на Косара не и повлиява негативно. Давам мед с пчелно млечице и много чайове от липа, мащерка, бъз. Скоро бях купила сироп от черен бъз и давах по една чаена лъжичка на ден, но свърши и не съм подновявала.

Исках да ви попитам по-опитните майки с градинарчета. От последното боледуване Сузи не ходи на градина три седмици. Все още кашля, но сополи почти няма, назалния й секрет е чист. Чудя се само за тази кашлица, дали не би ускорила едно следващо разболяване.

Ами това е от мен.
Да сте здрави!

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 10:52 от Nuriii

# 136
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Много рано ни се изпоразболяха децата. Желая на всички болнички много бързо да оздравяват и да не ги повтарят болестите. И ние минахме през това, но бързо.
Анбибиан, ти много си се измъчила. Милата Яна е герой. Дано бързо да оздравее и да ви диагностицират правилно.
Ние днес сме на профилактичен преглед. Имам 1-2 въпроса към педито, но иначе нищо смущаващо.
Поздрави и до скоро!

# 137
  • София
Анбибиян, да ти кажа и Мишо като беше със салмонела имаше разстройство само+Т. Яли сме една и съща храна, а в градината твърдяха, че няма други болни. Сега при Т без причина и разстройство, винаги пускам изследване на фецес. Дано да не е това. Много е възможно всички стомашни неразположения да са от АБ.

Нури, изчакай да е напълно здрава. Иначе може да донесе нов вирус...

# 138
  • Варна
Здравейте, момичета!
Анбибиан скорошно изписване на Яна и бързо оздравяване!
Фифи и нашата педиатърка не ни изпрати на никакви профилактични прегледи, а на въпроса ми за такива, каза че ако ни приемат на ясла, ще ни пусни, иначе чак на три години. То и прегледите вече са на шест месеца, но тъй като ние сме назад с ваксините и ще се наложи да я посетим още два пъти. Аз ще я водя на профилактичен преглед на офталмолог (защото аз съм с голям диоптър) и на ортопед (защото така ми беше казал доктора, когато ходихме предния път). Решила съм да и пусна и една урина, но всичко това си е моя инициатива и не е по 3К.
Нури кашлицата много добре се повлиява от чай от пресен босилек, от мащерка или от смокинови листи.
[lеft]Мира благодаря за информацията за магазина- другата седмица ще отида да го разгледам.[/left]
Лек ден от мен, момичета!

# 139
  • Нейде из лудите гори...
Анбибиан, косата ми се накъдри да чета пост след пост... изживели сте кошмар, но ми се струва, че Яна започва да се възстановява...  Hug Дано да е така...  fingerscrossed

На преглед не съм водила Ая от началото на август, не знам и кога ще я заведа, трябва и ЛЛ да сменям, още не съм го направила и си караме с ЛЛ на 150км  Blush На очен не съм я водила и през ум не ми беше минавало да я водя, обаче миналата седмица посети стоматолог , утре пак ще влезе в кабинета..
На предните две зъбчета има някакви тъмни петънца - аз изживях тиха лудост, че съм допуснала кариес, но зъбаря отсече да е това, било някакво оцветяване от храна  Rolling Eyes Тъй като и аз лекувам зъб при друг лекар ще я вмъкна и там да я видят, та дано първото мнение се повтори. Устната й хигиена е на ниво - мие по 2 пъти зъбите , едвам й взимам четката от ръцете, търка добре, но защо не се маха зацапването не знам...да видим утре какво ще каже моята зъбарка  Rolling Eyes

Имуностимулатори не давам  Whistling Яде мед, плодове, пие сокове домашни, но аптекарски за сега не съм давала, дори не съм се интересувала какво се предлага  Blush

Зелда, браво на Стела, тя е умно момиче. А ти си хитра мама  Mr. Green

Да са здрави всички двегодишни октомврийчета! Да имат безгрижно детство и бацилите да стоят по-далеко от тях

newsm59

Извинете ме, че пропускам доста постове, но истината е, че ви чета набързо, не пиша редовно и забравям. Имам хиляди неща на главата покрай къщурата и чета невероятна книга, която същевременно ме държи далеко от реалността..  Crazy

# 140
  • Нейде из лудите гори...
Видях , че никой не е сложил снимки в албума за колажа, предлагам да сложим краен срок до 10.11.2013г Simple Smile   photo smile3509 photo

# 141
  • Варна
Видях , че никой не е сложил снимки в албума за колажа, предлагам да сложим краен срок до 10.11.2013г Simple Smile   photo smile3509 photo

Повличам крак веднага..  Blush

# 142
Здравейте момичета и от нас с Коки  Grinning
Последните дни имахме много задачки и не остана време да пиша, само надничах от време на време в темичката. Затова искам да честитя сега, макар и на патеричка рожденните дни на всички вече 2 годишни палавничета. Да са живи и здрави, да растат много щастливи и да имат прекрасно детство!
анбибиан, много мъчно ми стана като чета през какво минавате с Яна.  Hug Hug Hug Стискам палци бързичко да се оправи и да ви изпишат, пък дано повече да не боледува така сериозно душичката мила.  Hug
Имуностимулатори не давам никакви. Със Зори тествахме разни варианти с клеева тинктура, сребърна вода, витамини, ехинацея и други тям подобни...и резултатът беше никакъв. Боледуваше си горкото и това си е. 3 дни на ясла и после 3 седмици у дома. Но пък тя имаше патологичен запек заради АМ, което държаха да й дават в яслата та мисля, че не сме много релевантен пример за действието на имуностимулаторите. За сега си караме само на мед, салатки със зехтин и лимон, плодове...пък да видим до къде ще я докараме. Коко предполагам, или поне се надявам, че като няма да ходи на ясла ще боледува по-малко, но пък сигурно ще си навакса като тръгне на градина.  Whistling
Нуриии, аз Зори до 3-та група я пусках след като е напълно оздравяла, дори когато е имало възможност съм я задържала 1-2-3 дни още вкъщи и тогава обратно в бацилника. Но пък при вас тази кашлица се влачи доста дълго. ЛЛ не може ли да предположи от какво е и защо продължава толкова? Щом подкашлюква значи има нещо и то може да е основа за едно по-бързо разболяване. Но пък има и деца, които си ходят подсмърчащи и подкашлящи с месеци на градина без да се усложняват по никакъв начин. Друг е въпросът с какво "черпят" другарчетата си, които бързо-бързо се оказват в домашна обстановка обзаведени със сериозна хрема, кашлица и т. н.  Confused
Марси, ние не знам дали ще сколасаме за колажа, ако снимката трябва да е с торта, нали май такова предложение имаше по-напред. Нашия РД ще го правим на 9-ти ноември (дано нещо не се обърка само) и ще се пробвам за 10-ти да съм качила и аз снимка.

# 143
  • Пловдив
Здравейте и от мен с днешна дата! Да ви разкажа как ни протече вчерашното посещение при ЛЛ, че да ви разведря малко.
Цяла седмица обяснявам на Пепчо какво ще му се случи в кабинета на доктора и го уча, като влезем да каже: "Драсти, како Ооси!" и "Драсти, тито Докчи!" (в момента всчико е с умалителни имена). Съответно, той доволен го повтаря навсякъде и нас и при бабите. Обяснява как ще го мерят на кантара на тати.
Та тръгваме ние към доктора. Времето беше чудесно и отидохме с количката. Дотук добре.  Mr. Green
Само като влязохме в стълбището на кооперацията, където е кабинетът на доктора, Пепчо направи муцунката за рев и се гушна в баба си. Качихме се пред кабинета и седнахме да чакаме. Той се вкопчи в мен като кърлежче и почна да плаче тихичко. Аз започнах да му обяснявам, че няма страшно, че много го харесват, че после ще се смее на себе си, че плакал, а не е страшно и т.н., но той отказваше да се успокои. Малко го разведрих с разни глупости, които измислих да му говоря. Но... излезе чичо Док и го изплаши отново. Макар че докторът ни много му се кефи и го закача дружелюбно. С влизането в кабинета се повтори ситуацията с вкопчването. С мрънкане го саблякох и дадохме да чуе сърчицето му.
За малко ни оставиха сами в стаята и наш Пепчо се почуства вече в свои води. Почна да пипа "усауки" (слушалките), да сочи снимките с децата, дори сам се качи на кантара и мирно застана до жирафчето да видим колко е висок. Дори се разприказва доста.
ЛЛ ме посъветва да не му взимам мултивитамини или имуностимолатори, защото като цяло детето ми е здраво и да не го тъпча с химия. Иначе е добре, развива се както трябва.  Simple Smile
На излизане казахме подобаващо "Тао. тао!" и от вратата навън вече бяхме забравили за драмата преди това.
На мен ми беше доста забавна цялата ситуация, защото знам, че няма да го мъчат, но майка ми посл каза, че й се късало сърцето, като плачкал.
За колажа ще качим и ние скоро снимки, че още не сме ги свалили от апарата. Иначе и аз се разписах с една снимка на нашия мъник в албумчето.
Поздрави от нас и до скоро!

# 144
Eто ме и мен - в домашен отпуск, ММ ме смени.
Яна е значително по-добре, ще й слагат антибиотик до петък включително и събота ще ни изпишат. Изследванията им нищо не показали, урината била перфектна и в крайна сметка, остана само резултата от нашите изследвания - мораксела в носа.
Мога да се обзаложа, че и аз имам, още утре отивам при личната за направление и при първа възможност да ме изследват, преди да са излекували Яна и после да я лепне пак от мен - тия сополи и тая кашлица цял месец много ме съмняват.

# 145
  • Sofia
Привет, момичета!

Анбибиян, чета ужасяващи неща.  Cry Косата ми настръхна за високата Т, която е вдигнала Яна. Въпреки че моята София редовно прави 40 градуса, пак настръхнах. Спомних си и аз какви ужаси съм преживяла. Дано всичко вече да е зад гърба ви!  Hug  Hug

Качих снимка за колажа, макар че не е с тортата. Правихме клип с камерата и никой не се сети да я снима как духа свещичките, а после вече тортата беше разрязана.  Wink
Елиза тръгва в понеделник на ясла. Изследванията й излязоха, всичко е наред. Очаквам ревове и се надявам на не толкова скорошно разболяване, макар че съм песимистично настроена по този въпрос.  Sad Имунистимулант давам зелена енергия (водораслите).

Признавам, че не съм прочела всичко, само последните две страници. Надявам се, като тръгне Лизи на ясла, да имам повече време за форума.

Честитя на всички пораснали дечица рождените дни! Да са живи и здрави и все така палави, енергични и усмихнати!   Hug   bouquet  Hug   bouquet  Hug    bouquet

До скоро!  Hug

# 146
Здравейте, момичета!
Кали вече трети ден е по цял ден на ясла. Казват, че е кротичка спи и се храни там, с всеки ден мруънкането сутрин намалява, днес сутритна даже не рева в колата, а само у дома до вратата, казва чао и дава пет на леличките там. Пу-пу да не и е уроки!!!. Доволна съм от грижите за нея там, връщат ми я винаги суха и чиста и нахранена, аз като си я взема винаги и давам плод и нещо да си подхапне, но тя яде малко, което значи, че там наистина е яла. Аз също като Хариелка , а и другите мами с ясленчета, се надявам да ми се задържи максимлано дълго време здрава Praynig Praynig Praynig Виждам я, че започва да свиква, дано не се разболява много, че както няма кой да ми помага и съм бременна и за нея би ми било жал, ако е болна ще ми дойде свръх натоварването Praynig Praynig Praynig
Анбибиан  - хубаво е, че Яна, се подобрява и съвсем скоро ще си е у дома. Наиситна най-добрия вариант е баба и да я гледа у вас. Мисля, че така и ти ще си по-спокойна и тя ще се закрепи Hug
Хариелка - успех на Лизи с ялсата. Мисля, че тя ще свикне по- бързо отколкото ти си мислиш, защото има примера на кака си Peace
Снимка за колажа ще кача, трябва само да свалим от апарата.
Във вторник бях на консултация- малкият човек в мен си  расте, добре е, отговаря си на седмиците и ние сме много доволни от този факт Grinning Снощи като слоижх Кали да спи и четох приказки, тя слуша с интерес и той доста активно рита, явно приказките му харесаха. Кали продължава да е все така очарователна в отношението си към него- гали ме по корема, целува ме, допира си бузките, пказва къде е бебето, после ми завива корема, че да завиела бебето, обяснява как ще му купим чорапи, памерси, кърпа , за да го измием. Дано и като се роди да се държи по този начин Praynig Praynig Praynig Ние от сега и обясняваме, че много, много си я обичаме и тя ще ми помага за бебето, когато иска. Много ме радват тези моменти на нежност от нейна страна, понякога ми се насълзяват очите дори Embarassed
Хубав ден на всички от мен. 

# 147
  • Варна
Здравейте момичета!
Анбибиан скорошно оздравяване и на теб и на Яна! Сега като е по-добре сигурно и е още по-трудно да стои затворена в стаята.
Моето момиче още докато си отвори очите сутрин и отива да ми носи якето, шапката и обувките си. А имаме куче на двора, което не е вързано, стълби към втория етаж и куп други опасни неща, така че и за секунда не мога да я оставя навън сама. Преди няколко дни дядо и и постави и пързалка и сега въобще не мога да я одържам вътре, а се оказа че е много трудно като се качи да седне да се пързулни. Пързалката ни е ето такава: http://www.hippoland.net/produkti/detski-igrachki/na-otkrito-lul … -basketbolen-kosh и на никой не бих я препоръчала.
Тони много любвеобилна и грижовна кака ще има бебето. Чудесно е, че толкова лесно свиква с яслата и дано не ти носи болести, защото сега и за теб е важно не само да сте здрави, но и да си спокойна.
Хариелка дано Лизи също бързо се адаптира, защото както, казва Тони, за нея все пак това не е съвсем непознато и ново място.
Стасита за разлика от вас, ние ходим с голямо желание на лекар- даже си носим едни слушалки-играчка. А на вас какви са ви мерките?
Честит рожден ден на Елица на Смехоранка! Да бъде здраво и радостно дете!
Чао, момичета!

# 148
Качих и аз снимка, макар да не е точно от рождения ден. Ще ме извините, но от тогава нямам нито
една снимка, която да става... Confused И тъй, тъй съм влязла....
Скрит текст:
Днес близнаците стават на 7 месеца и по този повод, нека ви почерпя с вторият ми опит за торта Laughing Поне изглежда добре, не знам как е на вкус Laughing

Ставам, че ме дърпат ту от едната страна, ту от другата, а от третата ме викат.... С виждане става....

# 149
  • Варна
Добро утро, момичета!
Току-що сложих моето момиче на гърне, пуснах и филмче и влизам да ви прочета, а то никой не е писал.
Съни тортата изглежда страхотно и вероятно е много вкусна. Само се чудя, как ти остава време? Възхищавам се на енергията ти.
Честит рожден ден на Дамян на Шемет!
Чао за сега момичета!

Общи условия

Активация на акаунт