Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 182
  • 686
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, добър вечер!

Тони, права си, че замря форумчето, но можеше да се очаква-всички добихме увереност в майчинските си умения и нямаме нужда от постоянно взаимно сверяване на часовниците. Доста от нас тръгнаха на работа и не им остава време! Сигурно и ти си много заета с двете деца, но гледай да вместиш в графика си, ако не друго, поне зъболекаря!  Peace За кърменето, какво да те посъветвам-изхвърли всички шишета и адаптета и давай да суче на поискване! Аз живеех при такъв режим с двете деца, че време за сън и почивка нямах, ядях, когато и каквото намеря-все набързо-и пак имах кърма, именно заради честото сукане на съответното бебе. Нооооооо, това бива, ако имаш само едно дете! Аз с Юлия не бях така отдадена на кърменето-предпочитах да и дам да суче, да я дохраня с шишето и после да имам време за Лили. И все пак-веднъж потръгнало добре, кърменето си върви успешно до края-и двете си деца съм кърмила съответно до 23 и 24-месечна възраст Peace

Марси, дано Ая е щастлива калинка в детската градинка и да не боледува, а основно да щурее там! Да му мислят тези, които за това са учили Wink

Hariela, това с детелинът, много ме разсмя! В този ред на мисли и логиката на имената на групите, Лили беше в група "Болярче"! Сещайте се, значи Wink

А сега за Юлия: Юлия от ден на ден ме застрелва с лафове и умения и бавачката се кълне, че е доста по-добре развита в това отношение от другото дете, за което тя се грижи и което на туй отгоре е с 3 месеца по-голямо от Юлия bowuu Освен това е адски самостоятелна! Направо ми скри шапката един ден, когато, уж тръгнахме да пазаруваме, тя се спря на детската площадка и каза "Ти отиди да купиш манджа, аз тука ще играя" и упорито не тръгваше след мен, нищо че се отдалечавах все повече и повече  Shocked Даже обясняваше на разни хора, които се бяха притеснили, че е сама, че мама била отишла да купи манджа! По някое време дойде все пак с мен, но доста си я почаках! Скица ми е тя! Да ми е жива и здрава, цяла зима не е боледувала Praynig А вкъщи все боса иска да ходи и краката и стават студенииии! Обича гола и боса-зимно бебе Laughing На гърнето сама се оправя-отива, сваля гащите, сяда, върши си работата и после иска мокра кърпичка или салфетка да си бърше дупето-няма мене да чака я  Mr. Green

Хайде, оставям ви сега, но да знаете, че ви наглеждам, така че пишете  Hug

# 511
  • Нейде из лудите гори...
Привет в този слънчев и ветровит ден Simple Smile
Сутринта имах йога и ММ гледа Ая, а междувременно пуснал пералня, съдомиялна..и за мен сега остана да си почивам   angel008  angel008 Моята баба все се оплаква, че умира от скука, та й поръчах една мусака да врътне вместо да скучае, та и вечерята няма да мисля  Blush

Тони, разбира се, че си човек и трябва да си взимаш твоето време, но подкрепям Деси, че зъболекър не бива да се отлага.  Wink Ще чакаме снимки от първото парти на Ивайло Simple Smile

Деси, Юлката не е скица, ами е ГОЛЯМА скица, значи  Mr. Green Струва ми се , че си отглеждаш тасманийски дявол също като мен  Turn-l

Ние тази седмица ходихме до Варна, водих Ая на хомеопат, видяхме се с приятелчетата, успях да се порадвам на любимите ми Mira, nnnnn и zellda  Hug и да осъзная за пореден път колко много ми липсват, но надявам се всичко е за добро Simple Smile На нашия татко му започна сезона, ако мога така да се изразя и няма събота, няма неделя - всеки ден на работа, то не че усетихме зимна почивка тази зима, но така е по-добре финансово, така че няма да мрънкам  Whistling

Пишете, момичета, пишете, поне по едно "здрасти, добре сме", нормално да замре темата, ама нека не се забравяме, моля, моля  Mr. Green

Нури, вие испанки ли сте вече?

Съни, ще чакаме снимки от първия рожден ден, да са живи и здрави близнаците   bouquet

В този ред на мисли, ще взема да кача някоя друга снимка в албума Wink

Анбибиан, вие как сте? Яна тръгна ли отново на ясла?

# 512
Здравейте  Hug
Яна я отложихме с още месец за градината. Разболя се. Записахме се във Вела и сега се лекуваме с изопринозин и инфлуцид, флудитек и коларгол. Голяма мъка с тези капки, но ще свикне.
Аз имам доста работа в офиса и постоянно съм уморена, дано скоро работата понамалее, че да си отдъхнем.
Вече, обаче почна да ми писва от работата, не че не ми се работи, но ми е много терсене, че се прибирам в 19 виждам Яна по 2-3 часа на ден и вечер съм вечно изморена и не ми се играе с нея  Sad
Предполагам, че повечето сте така  Sad За съжаление така ще е, освен ако не взема да забременея най-сетне и да изляза в болничен и ще си я гелдам и ще й се радвам  Heart Eyes
Останалото е все същото при нас - не ще да яде, пийва доста мляко и чайчета, голяма пакостница е, бела след бела, сяда на гърне само ако я сложа, не си обажда, още сме с памперси и не говори. Плямпа си на бебешки, тананика си песнички, но не говори. Днес каза лего, освен лего казва и мама, баба, тата. Опитва се да покаже колко ме обича и казва ТООООО, което ще рече толкова много, ама за сега сме усвоили само то-то. На ортопед я водихме пак, в парка ми се стори, че стъпва на криво, казаха, че всичко е наред.
За великден ще я оставим на село за 2 седмици да си починем, да пооправим апратамента и да се поразходим до Тасос и после като си я вземем ще я пуснем на ясла, само да не ми се разболее пак, че не знам какво ще я правим. Не ща баба й да седи при нас повече.
Това е общо взето при нас. Отивам да си я гушна, вече спи сладко сладко.

# 513
Добро утро, момичета! Hug

Седя си аз, чакам Макси да си свърши работата на гърнето (той междувременно гледа Формула 1 с огромен интерес) и пиша, защото не съм се отчитала отдавна.

И знам, че е обяд, обаче аз още живея по старото време, така че черпя с по едно кафе:

Момичета, вашите хлапета ревнуват ли ви от татковците си? При нас е нещо страшно! Максчето не дава на татко си и с пръст да ме докосне! Тази сутрин съпругът ми само ме докосна по ръката и веднага получи сърдит поглед и "Не бутай мойта мама!". Crossing Arms

MiRa^, намерихте ли тротинетката? Thinking

Hariela, как мина пролетното тържество в Кюстендил? Сподели с нас, за да знаем как сте! Всички тук мислим за вас! Hug
За д-р Сигридов си абсолютно права - чудесен е! Избрах го и благодарение на теб, защото помня колко ласкаво говореше за него, докато бяхме бременни - аз с Макси, ти с Елиза. После чух и прочетох още страхотни отзиви и така се спряхме на него. Този човек е като бяла лястовица сред морето от некомпетентни и безхаберни доктори. Изумена съм от вниманието, разбирането и съпричастието, което проявява към пациентките си. Много бих искала да е до мен по време на раждането, но едва ли има такава възможност, за съжаление! Сега, на 14.04.2014 г., живот и здраве, ще се видим отново за втората ФМ, когато се надявам да ми каже и пола на новия член на семейството ни. Както и при първата ми бременност, имам непоколебимо усещане, че бебето е момченце, а и самият д-р Сигридов сподели при първата ни среща, че вероятно ще е така. С Макси  не се излъгах, вероятно и сега не греша. stork-boy

Marsy Green, ти пък, половин година?! Надявам се да ни позволят да ги погушкаме по-дълго време. Това са моментите, които правят деня ми хубав. Да усетиш това малко, крехко и нежно телце в прегръдките си, да чуеш сладките думички от любимата устичка, да усетиш малките ръчички около шията си... Ами, няма по-хубаво чувство на света! Heart Eyes

Toni77, как върви кърменето на Ивето? Надявам се, че имате напредък и стискам палчета да се кърмите дълго и с удоволствие! Не забравяй, че всичко зависи от теб! Природата е създала мама и бебе като две атомчета на една молекула, да живеят в перфектен синхрон заедно. Така че, дето има една приказка, "няма начин да няма начин"! thumbsup

За съжаление така ще е, освен ако не взема да забременея най-сетне и да изляза в болничен и ще си я гелдам и ще й се радвам  Heart Eyes

Хайде, де! Hug
Много хубаво сте решили за разходката до Тасос! Звучи страхотно! Wink

Приключвам с писанията, момичета! Баба и дядо взеха Макси за разходка, а аз отивам да готвя и да чистя. Tired

# 514
  • Варна
Таадааам! Да поседна, не се знае докога. Днес ми е ден за подреждане, чистене, пазаруване и готвене, че довечера ММ си поканил гости. Ама много му е лесно на него - кани си гости, а не мисли, че къщата трябва да се вкара в ред, евентуално да се напазарува, после да се сготви, та и да им сервираш, че и след тях да чистиш и т.н.  В представите му неговото гости е като в студентската му квартира - да дойде някой в кочина, да пием по нещо и да хапнем каквото има. Е да де, ама аз така не се чувствам комфортно.  Naughty
Иначе Даниел е голям хитрец - вчера сутрин ми вика "мамо, няма да ходя на дестка гина, нали, нали"? . Викам "днес няма" и той с  един жест така маха и вика "утре". Днес разбира се пак вика "няма да ходя на детска гадина, нали, утре".   hahaha Освен това, понеже много се нерви и почва да плаче като не успява в нещо и аз все му викам "нищо, не се ядосвай, другия път ще стане" или просто "нищо" и той скицата ми как бързо свикна с това нищо - вчера яде праскови от компот, пада на земята и вика "мамо, пана пасковата, нииищо"  Laughing
Сега баба му звънна - за сефте заспал в тях. Никога не се е случвало - нито денем, нито нощем.  Shocked 
Enidi скица не, ами скица е Юлия.  Heart Eyes Много са забавни дребосите в момента и все едни ги сътворяват и съчиняват.  Heart Eyes
anbibian чудесна програма имате. Ние чак до Гърция няма да стигнем, ама сега за великденските / майските празници задължително ще мръднем някъде, че после не се знае кога ще ме огрее. Радвам се, че Яна расте все така щура и хич не се терзай, нормално е като си изморена да не ти се играе и занимава с нея. Сигурна съм, че наваксвате събота и неделя.
Windy благодаря, че питаш - да, намерихме я. Естествено, както предполагах жената от плод-зеленчука я е подслонила. Жива и здрава да е! Черпих я едни бонбони.  Wink Мен никаква ме нямаше с предчувствията и усещанията за пола, желанието да бъде момче или момиче надделяваше и хич не чувах 6тото си чувство. Сподели ти след 14-ти какво е казал доктора.

# 515
Хайде пак да се разпиша, мен или ме няма или съм през пост  Mr. Green
Чудя се кога Яна ще проговори като вашите деца, нищо не казва милата, почнах вече да се притеснявам, но приятели и познати ме успокояват с техните племеници и деца проговорили на 3+ та реших да си чакам търпеливо и да не го мисля много.
Мен ме ревнува само от други деца, от тати не ме ревнува, ама тя е дама, момчетата може да са по-ревниви към майките знам ли  newsm78 Яна си умира от кеф като ни види с тати да се цункаме, зарязва всичко и се настанява да гледа както гледа филм на Дисни  Mr. Green
Днес се бяхме запътили към мидената ферма в Панчерево и за мой ужас на нейното място има друго заведение, в което кухнята въобще не ми хареса, но пък са направили площадка за деца има надуваем замък, Яна се побърка от кеф. После малко по-нататък от другата страна на пътя има друга детска площадка и там голяма игра падна и милата толкова се измори, че даже доброволно се качи в колата и си седна в стола  Laughing И сега спинка.

# 516
Да се разпиша и аз Grinning
Миа не говори чак с такива изречения, но иначе не спира да говори на смесено българо- английски. Английският изцяло е единствено от детските филмчета, които гледа. Но знае страшно много неща, направо ни изумява с баща си.
Сега трябва да й търся пролетни обувки и съм се видял в голямо приключение, защото носи колосалния 18ти номер и няма никакъв избор. Поръчах от нета едни маратонки и сега ги чакам да дойдат, но й трябват и някакви пролетни обувки.
С яденето и непоносимостите много ми е жал как не може да яде повечето неща и се надявам като я изследваме юни-юли да е предоляла поне една от тях. Сега се е отворила на блокчета от сушени плодове и ядки и им вика шоколад.
За пътуванията ние сме решили Великден да ходим до Трявна , а май месец може би до Варна. За море също оглеждам оферти, но нищо конкретно.
Анбибиан, като каза за заведението в Панчерево и се сетих да обменим опит за хубави заведения с детски кът в страната. Мисля, че ще ни е полезно на всички

# 517
Смуси, Мия говори в пъти повече от Яна, ние си караме на стичски, а от скоро и на езика на мишоците от Пепеляшка - имитира ги - страшна работа става като почне да църак и да маха с пръст като тях  Mr. Green Оня ден като имаше висока температура попя на сън. С ММ станахме да се уверим, че е добре, а тя си спеше и си тананикаше нещо  Shocked Луда работа.

Може ли малко ъпдейт  Praynig
1. Кой как се храни.
2. С какви играчки си играете - към кои проявяват интерес, към кои - не.

Аз извадих от килера един комплект с чашки, чинийки, лъжички и т.н. Сега си сервираме чай, когато сме в добро настроение. Като включим на мод Стич, пълни подноса от комплекта с посудата и с писък мята всичко във въздуха, а аз залягам под масата  Crazy
Днес като се върнах от работа я заварих да рита всички играчки като футболни топки с превъзбудени писъци. Топката също я ритаме, с тати гледаме мачове, така че това го броя за нормално.
Извадихме и тротинетката, ама нея само аз я карам и то в коридора, нищо че на нея пише до 20 кг. - добре вземам завоите, докато Яна ми се хили  Joy
На кухнята вече ще й слагаме райбер - там е като бит пазар, мястото не достига има посуда и провизии навред и тя само ходи и мъкне някви щуртии от там, бърка по шкафовете и прави бели.

# 518
  • Варна
Най-интересното нещо за игра според Даниел съм аз, татко му, баба му и дядо му. Друго май не го вълнува, докато някой дете не го поиска.  Laughing Тогава му става интересно. Това, което все пак малко от малко ангажира вниманието му самостоятелно в последно време е един дървен пъзел от 6 части. Иначе, ако седне някой да си играе с него и с колички, и с топка, и с конструктор - с всичко играе, но сам - тц.  Naughty
За храненето - пу-пу не мога да си го позная. Снощи правих спагети - слагам му аз и ми се стори, че попрекалих с количеството. А след 10-15 минути ми вика "мамо, искам още"  Shocked Сложих аз още толкова - и тях омете.  Laughing  Heart Eyes После като се прибра баща му изяде с него и една пържола.  Crazy Не мога да се оплача.
Обаче мен пък друго ме вълнува. Става дума за яслата. В началото и особено в старата имахме големи затруднения с ходенето и желанието беше под нулата, ревът почваше още от ставането и събличането на пижамата. Мисля съм разказвала. Като сменихме яслата тук свикна доста бързо, най-много да помрънка 1 минута, но не рев и като му пуснем мухата колко ще е весело, кой ще е там, пък на какво ще играят и влизаше сам без гък, без мък. В последствие започна дори да го води баща му - казваше му чао, даваше му целувка и влизаше бегом при децата. От началото на Март обаче баща му е на нова длъжност и потресаващо дълъг работен ден(който уж се очаква тези дни да влезе в ритъм) и аз го водих - ейй хиляда уговорки, не искал, та не искал.. Някой път минаваме само с обърната джука, друг път направо и сълзи пуска, а има дни, в които влиза без проблем. Жените казват, че там е спокоен, яде, спи, нямат забележки, а като отида да го взема е супер ухилен и разказва с охота какво правили, яли, на какво играли.
И сега въпроса ми - как да действам, че въпреки, че после уж е спокоен на мен не ми е спокойно като знам колко тъжен е бил като съм го оставила? Иска ми се да ходи с желание, знам, че в последствие като дойде бебето, това би било голяма помощ за мен. Обаче пък не искам и да съм егоист и ако трябва ще влизам в джаза сама с двамата през деня, само и само да не ми е гузно, че едва ли не на сила го водя някъде, където мама я няма. Искам ходенето на градина за него да е забавно и да го прави с желание.
Забравих само да спомена - едната сестра напусна и имаха заместник(който и преди заместваше в отпуски и почивки и той познава), от тази седмица и нова жена.
Ще съм благодарна на споделилите опит или мнение.  Hug

# 519
Привет! Днес се разходихме в гората и сега малката спи блажено  Heart Eyes

Windy, под "още половин година" имах в предвид, че толкова ще сме постоянно заедно, после тя ще тръгне на градина и няма да й се наслаждавам целодневно , иначе също като теб се надявам да се гушкаме дълго време  Heart Eyes

За ревността - не съществува при нас, дори напротив, като се гушнем тримата и тя вся ни бута главите да се целуваме, за това я наричаме "малка Купидонка"  Mr. Green Този номер го прави и с баба си и дядо си и изобщо не показва ревност.  Peace

Анбибиан, аз все си мисля ,че на Тасос ще си направите бебе  Heart Eyes Това ми мина през главата още предния път като сподели плановете за почивката, но този път реших да споделя  Wink

За говоренето - говори много, бърка родове и словореда, ама говори, повтаря всичко, използва изречения, които понякога само аз разбирам, но поне се опитва. Моя вуйчо да е жив и здрав е проговорил след 3 годишна възраст, към този момент устата му не спира  Mr. Green

Храни се както й дойде Simple Smile Закуска, обяд , вечеря задължително, между храненията може някой плод да изяде. Храни се напълно самостоятелно , борави с вилица, лъжица, сега се учи и да реже с нож  Peace Набляга на тестените изделия, което мен не ме радва и се опитвам да ги огранича максимално  Peace

Играе с всичко, с кухнята си, с бебетата си, с кучетата си, с музикални инструменти, пъзели, конструктути, пластелини, кофички , лопатки. Обича някой да играе с нея, но когато вижда, че имам работа в кухнята, чистя или нещо подобно (само да не съм седнала) започва да се занимава сама... та всички играчки у дома се използват по предназначение и с фантазия от време на време  Mr. Green

За заведения не знам колко ще съм полезна, но винаги ако не знам къде да седна, сядам в Happy, ако има такова в съответния град, поради причината, че със сигурност имат детски столчета за хранене Simple Smile Във Варна иначе има един ресторант Мемо в Mams'and'me center, където си има детски кът и е много удобно, има и една сладкарница в Grand Mall, където също имат хубав детски кът, които благодарение на Даниел обезопасиха. Има една сладкарница срещу хотел Черно море My cafe by Ani Boland , където на втория етаж има малък детски кът само с дървени играчки , а сладкарските изделия са уникални   chef Ако е хубаво времето в Хоризонт също е добре, площадката е супер, до нея има маси, зелена тревичка и чудесна панорама  Heart Eyes В Русе има една пицария Рома, имат хубава детска площадка навън  Peace Това се сещам сега на прима виста, но идеята да споделяме места е супер, доста полезно информация ми се струва  Peace

Мира, дано скоро Дидко да ходи с кеф на ясла  Hug

# 520
  • Пловдив
Привет и от нас ,момичета  Hug
Марс,браво за чудесната разходка  Hug Ами тя Ая как няма да налита на тестени,като ти правиш такива вкусни хлебчета  Heart Eyes
Мира,дано скоро Дидко да си върне желанието за ходене на ясла,че да не го мислиш  Hug
Тони, дано си намерила време да се поглезиш  Hug
Анбибиан,чакаме след почивката да се похвалиш  Hug Crazy
Деси,Юлката голяма скица,верно  Mr. Green Браво,че така добре се оправя самичка  Peace
За ревността - нямаме проблеми,не ме ревнува от баща си,нито пък от други деца  Peace
За играчките - играе с конструктори,с кухнята и с всичко друго,но все още най-любимо му е да разтурва шкафове  Mr. Green
За говоренето  - доста си приказва  Mr. Green Даже говори по-добре от деца,които са поне година по-големи от него  Peace Но мисля,че това си е индивидуално  Peace Инъче брои до 10 на английски,на български и на испански, отделно познава числата и буквите(пак на английски),покрай Маша и някоя друга фраза на руски има  Mr. Green А,бе,умничко като майка си  Joy
За хапването - хапва си доволно,почти всичко  Peace Само фасул и леща не иска да вкуси  Crazy А ако има тотол(таратор  Mr. Green) може само това да яде  Mr. Green
Тези дни нещо е понастинал обаче  ooooh! Изпоти се и докато се прибера да го преоблека... Вашите деца как са с потенето? Благовест много се поти,все му е топло  ooooh!
Утре го оставям при баба му за няколко дни и аз съм в почивка  Crazy То каква почивка ще е,де..пролетно чистене...ама пак е нещо  Crazy
Хубав ден от нас и целувки на всички  Hug

# 521
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Да, хубаво е от време на време да влизаме с по някой ред тук, за да не се забравим наистина.

Ние изкарахме добре на празника в Кюстендил. Уинди, благодаря че ни мислиш!  Hug Децата се забавляваха, въртяхме се на въртележки ( и аз като децата, че ме беше страх да пусна София сама на перитропера), ядохме сладолед, караха коли, гледахме програмата и така, привечер се прибрахме със Софи капнали от умора, а ММ и Лизи се прибраха в късния следобед, тя да поспи малко.
Да ви похваля Елиза - вече от един месец е без никакъв памперс, ползвахме само нощем, но след като два месеца търкаляме един и същ, който се разпадна от махане и слагане, реших да престана да й ги подлагам вече, без да има защо. И детето сега е супер доволно - казва "Вече съм оляма! (голяма)" Simple Smile

За говорене - говори много, малко като китайче, бърка словоред и родове, но иначе всичко приказва. Баща й понякога не я разбира и се налага Софи да му превежда, тя всичко й разбира, даже често се досеща по-бързо и от мен какво е искала да каже сестра й.

За ревеност - ами има и при Лизи, проявява я предимно когато Софи се настани в мен да се гушкаме. Тогава най-нахално я избутва, настанявайки се в мен пред самата си сестра и Софи миличката е принудена да се махне, защото Елиза й пречи. Също когато ММ ме целува или прегръща, Лиза избутва и него и иска само тя да е до мен, ревностно ме пази от всички, мисли си че съм само нейна. Simple Smile

Ениди, Лизи е същата като Юлето с гърнето - сама си го взима, върши си работата и после сама се бърше и то много добре се справя, загащва се, само аз го изхвърлям. На няколко пъти сама ми го носи, но предпочитам аз да го направя, за да не се налага да бърша пода след нея. А за група "Болярче", ами вие във В. Търново нали сте със синя кръв, боляри сте си от край време. Simple Smile Отдавна не съм идвала във вашия град и много ми се идва.

Марси, как ти се стори хомеопатът? Би ли се доверила?

За храненето - Елиза няма проблем, яде всичко и по всяко време. Даже понякога се чудя къде го събира и не й ли става тежко.  Rolling Eyes

За играчките - ами играе си с кукли, завива ги, реши ги, чанти разнася, рисува ( по-скоро драска), играе си с детския лаптоп и музкикални играчки, предимно като седне на гърнето, това й е любимото да седне на гърнето, като предварително се е обградила с играчки и стои там половин час, играе и разхвърля. После като се оправим, сама си прибира играчките и слага всичко на място, като не забравя да ми го покаже, за да не забравя да я похваля. Ако за нещо не съм й казала, "Браво, Лизи!", веднага се разсърдва и ме подсеща да я похваля. Навън обожава да се катери къде ли не - по катерушки, по пързалки, - кака й пък е привърженик на фитнес уредите и Елиза също се пъне и се гъне там, много е смешна. Гледа "Маша чока" (Маша и мечока) и "Папади" (Ну погоди).

Мира, за яслата мисля че е временно и е нормално, ще отмине. Но не знам какво можеш да направиш, за да не се чувстваш гузна, освен да се крепиш от мисълта, че след минути Дани всичко забравя и се чувства добре сред децата. Сигурна съм че е така, защото при много деца се случва същото, включително и при Софи се е случвало, е рядко, но все пак е имало такива моменти, когато беше по-малка. При Лизи също понякога, особено ако не е ходила една седмица на ясла.

Ходихме на един детски рожден ден, където дечицата бяха по-големи, около 7-годишни, партито беше с дискотека, но това не попречи на Елиза да се счупи от танци. Беше най-малката, но най-дейната танцьорка на дансинга, децата играеха организирани игри с въжета, обръчи, балони, а тя постоянно им се вреше в краката и танцуваше на всичко. Даже накрая се хвана и на хорото, завършиха с "Бяла роза", хорото, което си поръча рожденничката. Simple Smile
Вчера баща й ми я прибира от ясла преоблечена, не с дрешките от сутринта и тя бърза да ми каже преди още да съм я попитала: "Мамо, аз не пикала, уляла чай." Simple Smile Иначе на ясла все ходи с рокли и сукмани, фръцла е като кака си, не иска и да чуе за анцуг, в краен случай се съгласява на клинче.

Та това е при нас. Бъдете здрави и усмихнати!  Hug

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 10:11 от Hariela

# 522
Здравейте! Айде и аз да се разпиша Simple Smile
Смуси- много полезно предложение даваш, всеки да споделя къде има хубави заведеняи с детски кътове, аз обаче не знам много такива и смао ще следя какво споделят другите мами. Как е Миа?
Мира- дано Дани свикне по- скоро и си върне желанието да ходи на ясла.Може да се дължи на смяната на лелките, малките сладури са много чувствителни.
Хариелка- браво на Лизи за памерса. Направо ме засрамихте. Embarassed Embarassed EmbarassedСигурно няма друго детет като моето дето още да ходи с памерс.
За говоренето- говори имного и дори използва думи, които не знам от къде е чула, използва ги правилно. Иначе бърка множествено число,не винаги произнася думата правилно, но има много богат речник за дете на две години и седем месеца. Ама то за многото говорене няма да се метне на гората я Mr. Green Wink Grinning
За яденето- не е капризна, всичко яде. Сега февруари и март си стоя у дома заради бебето и е качила за два месеца около 700 грама и на височина е порастнала.
За ревността- умерена е, или я няма.Просто когато гушкам Ивето идва при мен и тя се гушка, а когато сме с ММ идва между нас и се сгушва меду двама ни.Много боича вечер преди лягане като облечем пижамата да си и граем на спалнята и да се гушкаме там тримата. Снощи каза като се търкаляхме, че бебе Иви липсва, трогна ме.
От понеделник я пуснахме на ясла. Личи си , че не е ходила дълго време. Първия ден отказала да спи изобщо и ревала, не сотавила децата да спят, и освен това не искала да се храни сама, а тя може да прави това добре.Добре че персоналът в ясалта е мног овнимателен и толерантен, с лъжица са я хранили, като и дават в устата си изяжда. Дано по-бързо се нормализират нещата, че ми е свито сърцето
За играчките- заиграва се сама без проблеми, мног обоича пъзели, кубчета, книжки, конструктори, доста сложни неща прави с конструкторите. Напоследък обаче много обича аз да седна на пода и да си и граем двете.Тя винаги е обичала, ама откакто Ивето се роди, това си личи в особена степен.
Анбибиан-пожелавам ти като се върнете от Тасос да се охвалиш с две чертички Hug
Това е за сега от мен.
Хубав ден на всички Hug

# 523
Добър ден, днес е подходящ ден за 01.04, нищо че вече е втори  Mr. Green
Вчера цял ден се скатавах у дома и в гората, с идея да не изляза да ми се случи случка, защото опита ми показва, че на деня на шегата все ми се случва нещо, което после като разказвам остава като шега и никой не ми вярва. Да ама съдбата си е съдба и днес си навакса за вчера  #Silly

Станахме рано, оправихме се и ще излизаме, навеждам се да си обуя обувките, а Ая изпищя! Обръщам се и тя ми вика "Мамо иж паяк, хапи Ая пъсчето" (тя си говори в трето лице...) , та гледам го аз паяка, който я ухапал по пръста и не щеш ли то не е паяк, а кърлеж  ooooh! Слава Богу подскочил и не се е впил в никой, ама тлъст голям, ужасен! Утрепах го набързо , напръскахме се с "дезедорант против паяци" и излязохме.
Хубаво де, ама видях ДАИ и реших да звънна на ММ да му кажа, къде са се скрили, че камионите ни са в движение, ако има нещо да знаят да заобикалят и докато си говоря шофирайки  Blush виждам една палка срещу мен и хоп - полиция  Mr. Green Спрях аз, дойде човека и ме пита "знаете ли за какво ви спирам", аз се правя на ударена и отговарям "Ами не - кажете ми", "защото не са ви включени фаровете"  hahaha, а аз мислех че защото говоря по телефона, видяха ме с детето и ми отправиха неустоимо предложение "Ако бързате - веднага ви пиша фиш и тръгвате, ако не бързате - изчакайте колегата пред вас, че го спряхме първи", викам си на ум "търпението е злато" и реших да изчакам , изкарах и Ая от колата и отидох да патрулката да им вися на главите да видя какво ще измислят хората, за 5 минути им надухме главите и накрая ни изпратиха "Този път , госпожо, тръгвайте, но си вземете поука"  Mr. Green Та имаше Happy End ситуацията. Прибирам се у дома и ВОАЛА - нашата тиха уличка се е превърнала в новото околовръстно на града  ooooh! Тук нали правят воден цикъл и затворили околовръстното, а нашата улица е първата на влизане в града и сега всички камиони минават от тук - ужасно еееее! Движението не спира , само се моля да са много бързи с оправянето на околовръстното, ама да видим ... тишината и чистия въздух от днес са просто мираж  Cry
Такива неща ми се случват на втори април, наваксвайки скучния първи  Mr. Green

Хариелка, какво да ти кажа за хомеопата - ходихме вече 2 пъти. На мен като цяло хомеопатията ми е интересна, а този човек някак си успя от първия път да ни накара да му повярваме и аз, и ММ. Не се е случвало да му се обадя и да не си вдигне телефона, факт е, че Ая почти спря да кашля, казвам почти, защото все още може да се изкашля по 1 път на денонощие, но през нощта спи спокойно, не се дере, абе.... в пъти по-добре е  Wink Аз ти изпратих покана във ФБ, защото много от нещата , които той ми каза първия път съм чувала от теб и исках да споделя с теб някои неща, както и да имам комуникация с човек, които се доверява и е доволен от класическата хомеопатия. Радвам се, че децата така добре са си изкарали на празника, както и че Лизи е без памперс - браво на детето  Hug

Тони, дано бързо свикне Кали, много мило как се сеща за Ивчо  Heart Eyes

Сийн, и Аята е чуждогороряща понякога Simple Smile Не се поти, трябва да съм я навлякла - а аз не го правя , за да се изпоти.  Peace

Бъдете здрави, милички!
Пишете - вижте как е приятно да сраскаме по 2-5 реда, аз малко се олях днес де, но надявам се да ми простите.  Blush

# 524
За първи път си оставихме децата при баба и дядо и 2 вечери ще спят без нас в Русе. Тегаво ми е, макар че ги чух и са добре! Решихме с ММ да си отделим малко време-ние сме от онези двойки, които често анализират отношенията си и взимат своевременно мерки, когато усетят, че се отдалечават един от друг!
Във връзка с това ревност от тати тук няма от страна на децата, но има ревност между двете деца за вниманието на мама. Всъщност, именно тази надпревара кой ще се намърда в ръцете ми и кой ще спи с мен прави така, че за ММ ред няма Rolling Eyes

Игрите на Юлия са ролеви-ту е готвачка, ту е мама на бебе, ту някой чорап се превърне в бебе, а якето - в куче, ту подрежда някакви си нейни неща и не дава да и ги разтурваме. Обича да гушка плюшени играчки. Харесва кукла Барби и сега иска да и купим Барби с къща.....Чудя се за колко време ще и омръзне, но може би това ще е подарък за 1ви юни newsm78

Юлия сама си избира какво да облече и ако посмея да и купя дрешка, без нейното одобрение, рискувам да си я обличам аз  Mr. Green-пресен пример с един сукман на Next от преди 10тина дни. За целта, когато пазарувам от нета, тя трябва да види, да хареса, а като влезе в магазин, е способна на цирк, ако си хареса дрешка, пък нея купя. Жена, бе, жена!  Laughing Естествено, въобще не и пука, че при 20 градуса на вън не може да е със зимно яке, но дори да го скрия, почва да рови по шкафовете и го намира. предполагам,че с времето ще се усети, понеже вече сама казва кога и топло, кога и е студено Thinking

Анбибиан, едни мои познати имат такъв проблем с говора на детето си и го водят на логопед Peace На същата възраст е като Яна, така че може би не е лоша идея поне да се уверите, че няма проблем с говорния апарат Peace Абеее, не знам! ММ е проговорил на 3г., има деца, които са проходили на 3 год.  Thinking

Много е хубаво, че темичката ни се раздвижи  Hug

Общи условия

Активация на акаунт