Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 184
  • 686
  •   1
Отговори
# 495
  • Някъде там
Хариелка  Cry  Cry  Cry  Cry Много се натъжих мила  Cry Не знам какво да кажа  Tired Моите съболезнования  Cry Дано Господ Ви пази и ви даде сили за това, което преживяхте. Бъдете много здрави милички  Cry

# 496
Hariela, нямам думи! Свекър ми мина през този вирус и много се бяхме притеснили, понеже личния му лекар не беше обърнал достатъчно внимание, а ние постоянно чувахме за починали хора, вследствие на усложненията  Sad Отчасти те разбирам, понеже виждах как децата търсят дядо си, докато той е в болница и си представях какво бих има казала, ако............ За щастие, при него все пак се развиха добре нещата, но той бе хоспитализиран 3 дни след началото на разболяването.
Толкова млади са си отишли твоите 2 майки  Cry За теб остава щастието, че си имала този късмет, а за тях-щастието и любовта, с които са били дарени. Може би няма по-голяма награда за човек да остави в любимите си хора любовта и добротата си....нищо повече! Знаеш ли, искало ми с е понякога с една машина на времето да отида за малко в бъдещето, за да се уверя, че съм отгледала стойностни хора и че съм останала добър човек! Много тъжно е това, което ви се случва! Не знам защо така! Силно те прегръщам!  Hug Всички сме с теб!  Praynig

п.с. Снощи сънувах дядо ми, по-скоро сънувах колко бях учудена, че мога да му се обадя по телефона...Едва ли е случайно  Thinking

# 497
  • Варна
Hariela едва ли някой не би се натъжил след подобна вест, но мила, споделяй си, не се притеснявай ни най-малко. Толкова много сме преживели заедно, че повечето ви чувствам много близки и се радвам да сме една до друга не само в хубаво, а и в лошо.
Много, много съжалявам за тази нелепа загуба. Виновни няма, никой не ви наказва, съдбата, ах съдбата... понякога е жестока. Убедена съм, че ще намериш сили да прозреш отново щастието и да върнеш усмивката си.
Моите най-искренни съболезнования.  Hug

# 498
Хариелка- нямам думи, знам, че каквото и да ти кажа ще бъде малко HugМоите най-най искрени събоелзнования и за теб и за Ники Hug Hug Hug Знам какво е да си  без родители, на никого не го пожелавам да го изпита по начина по който съм го изпитала аз и толкова рано колкото на мен ми се случи Peace Сигурна съм, че Софи и Лизи имат чудесни родители Hug Hug Hug Винаги можеш да споделиш каквото искаш, или тук, или ако искаш на лични ми пиши, имш нужда да споделяш сега, повярвай ми това помага Hug Hug Hug
Прегръщам ви много силно и четиримата Hug Hug Hug
За Ивайло и Кали ще ви пиша друг път, че сега просто наистина ме остави без думи, още веднъж прегръщам ви Hug Hug Hug

# 499
  • Нейде из лудите гори...
Хариелка, моите искрени съболезнования, мила. Weary Weary

# 500
  • Пловдив
Хариелка,приеми и моите най-искрени съболезнования  Cry Hug Hug Каквото и да кажа ще е малко... За съжалени в живота се случват и тези неща,но трябва да се крепим заради останалата част от семейството  Hug
Точно днес се навършват 4 години откакто моя баща почина и цял ден ми е толкова тъжно и си мисля колко много ми липсва,а сега като те прочетох направо загубих ума и дума  Cry Животът понякога наистина е гаден  Sad

# 501
Хариелка, моите съболезнования Sad Много често, за съжаление, както е казал народът, едно зло не идва само. Прекалено рано наистина са си отишли.

# 502
Привет, момичета!
Благодаря ви за подкрепата, милите думи и изказаните съболезнования. Миналата седмица свекърва ми дойде при нас в София и отбелязахме 2 месеца, откакто почина свекър ми. Тя се държи жената, ходи на работа, помага с децата и ние гледаме да не е сама. Сега уикендът ние ще отидем при нея в Пловдив и дано оттук насетне да предстоят само хубави неща!
Хариелка, много ми стана мъчно като те прочетох. Моите съболезнования! Дръжте се с мъжа ти! Сега и двамата имате нужда от опора. Подкрепяйте се един друг  Hug
Смуси, честита радост!
При нас с Джоджи всичко е наред, ходи с желание на градина. Хапва си по много, а върви дребничък. Мерих го 11 кг, на ръст не знам колко е, но е дребничък, а в семейството никой не е нисък. Надявам се скоро да дръпне на ръст. В градината много говори, има си приятели, разказва ми за тях вечер. Подарихме торта на госпожите за 8-ми март. Ядосва ме това, че не ги извеждат на двора. Изкарват ги само на терасата. Знам, че са много деца, че им е трудно да ги обуят и облечат всичките, но не  честно. Всички останали групи са на двора, само яслената група седи на балкона.

# 503
Привет в този летен ден  newsm08
Днес записах Ая на детска градина , останах очарована от директорката, за госпожата й чувам само супер приятни коментари и изобщо много съм доволна, живот и здраве на есен с песен  Mr. Green Директорката показа на Ая бъдещата й група "Калинка" с всичко калинчесто там и малката сега само повтаря и се хвали на всеки, че ще става калинка  Heart Eyes Дано наистина да й хареса  Heart Eyes
Хареса ми също, че директорката ме покани, ако искам да водя Ая понякога да свиква с обстановката, с децата, с госпожата.... пу пу, дано все така доволно да говоря за нея  Whistling

Моята нова авантюра върви много добре, събират се все повече ентусиасти за йогата, чувам все хубави коментари след практиките и изобщо доволна съм , че хората са доволни  Laughing

Друго май не се случва много покрай нас, Ая напоследък е изключително любвеобилна, не че преди не беше, ама сега ме целува за щяло и нещяло, прегръща ме, обича ме детето , е и баща си де  Mr. Green Сега от както е хубаво времето направо едвам се задържаме у дома,.... съответно дома ни е като кочинка, ама за мен по-важно е да сме на въздух свеж, вчера и пикник в гората си правихме с нейната приятелка Дея  Mr. Green

На Съни мъниците скоро имат рожден ден, сетила съм се за тях тия дни....

Хубав ден ви пожелавам, бъдете здрави!

# 504
Здравейте, момичета!
Марси- много позитивно звучищ, браво, зареждаш ме като те чета Hug Hug Hug Дано останете доволни от градината Peace Hug И аз тези дни се сещам, че близначетата на Съни имат рожден ден, как лети времето самоооо, дано намери време да се включи да каже как са и да покаже снимки от партито Hug
Флучия- супер е, че Джоджи се чувства добре в яслата. Честно да ти кажа, не ми се вярва да е 11 килограма, нали се видяхме веднъж пред педиатърката, изгелждаше ми по-голям, но ти знаеш по-добре от мен определено,само споделям мнение Hug
За Ивето- днес бяхме на първа консултация и ваксина. От прибирането ни от родилното до днес Ивето е качил 1610 грама и е порастнал с 6 сантиметра, така сега е 4870 грама и 57 сантиметра ( на мама момчето Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes) Кали многом у се радва, пипа го по крачетата и ръчичките. Днес като тръгнахме за консултация с колата и тя остана с бабаб си у дома, се разтревожи къде го водим, много мило ми стана и съжалих, че не бяха излезли тя и баба и. Според мен неговите колики са по-слаби от  тези, които Клаи имаше, но да не чува Дяволът Praynig Praynig Praynig За сега се справяме само с Био Гайа, аз и на Клаи само това давам. Той е на смесено хранене. Кърмата ми е малко, около 200-250 милиитра на ден, но и това е нещо, защото с Кали и една капка не видях и не знаех какво представлява изобщо ( моля не ми се смейте). Моля, мамите с опит да ми кажат някои начини за увеличаване на кърмата, сега пия чай за кърмачки някакъв, но от скоро и не мгоа да разбера има ли няма ли ефект. Цедя се с помпа и му давам от шише кърмата, абе не съм перфектна ,ама каквото такова. Сама го гледам през деня, ММ е на работа по цял ден, с него спим в другата стая, за да не пречим на Кали да спи и нощните ставания пак са само мои, татко му се включва мног опо-малко в грижите за него, отколкото, когато Кали беше на неговата възраст и това води до напрежение често, но аз се концентритам сам овърху децата, бабата също ми образува нерви редовно, но аз отдавна не и мълча и така я караме. За мен най-важно сега е, че Кали и Иви са прекрасни Grinning Grinning Grinning
Мислим да пускаме Кали отново на ясла от 31 март, притеснено ми е как ще се наредят нещата, мисля, че е отвикнала след двумесечен престой у дома, но някак трябва да се справим. Терсене ми е, че не винги мога да иобръщам внинието, което иска и от което се нуждае,  старая се всяка възможна минута да си играем двете, да я гущкам, да си говорим, да гледаме филмчета. Когато храня Ивето, тя се люлее на двата ми крака.
Това е за сега от нас Hug   

# 505
Привет, момичета! Hug

Радвам се, че има раздвижване в темичката и хубави новини! Ето една и от мен: днес ходихме за ранна ФМ при д-р Сигридов. Бебчето се развива чудесно, всички показатели са наред и размерите му са перфектни за гестационната седмица, в която се намираме. За доктора мога да кажа само хубави неща, наистина е страхотен - много внимателен, отдели ни достатъчно време, обясни ни всичко в най-големи подробности. Честно казано, на такъв преглед досега не бях присъствала. Таксата за прегледа беше най-добре похарчената сума, която съм плащала скоро. Peace
Сега очаквам и резултатите от БХС, за да знам, че всичко е наред. Дано всичко е в норма и там! Praynig

Marsy Green, звучиш много ведро и някак... пролетно! Радвай се на откраднатите мигове нежност с Ая, защото са най-хубавата част от майчинството. Скоро дечицата ни ще пораснат и тези мигове ще стават все по-голяма рядкост. Много ми е мило, когато Максчето каже: "Маменце, много те обичкам!". Идва ми да го гушна и да не го пускам никога вече. Сега е при баба и дядо заради ходенето ни до София.Планирам утре сутрин да си го взема и да го заведа на една дълга разходка. Нямам търпение да го видя, милото слънце. Не съм го виждала само ден, а вече ужасно ми липсва! Tired

Toni77, браво на Ивето! Голям мъж ще стане той, както и трябва! За стимулиране на лактацията мога да препоръчам повече течности, сурови ядки (например орехи - не само са много полезни, а и наистина влияят благоприятно на количеството кърма) и следобеден сън. Предполагам, че кърмата ти е най-оскъдна в късните следобедни часове. Това е напълно нормално и не бива да те безпокои. Едночасова дрямка или дори само полягване ще ти осигури възстановяване и приток на кърма за вечерното хранене, което ще става все по-обилно. Можеш да си вземеш помпа и да опитваш да доизцеждаш гърдите си докрай (или дори само да стимулираш) след храненето на Ивето. Количеството кърма се регулира от апетита на бебето, така че колкото повече стимулация прилагаш, толкова повече кърма би следвало да имаш. Ако много се притесняваш, те съветвам да потърсиш помощ от консултант по кърмене - ще получиш наистина квалифициран съвет и адекватна помощ, за да можете с твоето момченце да се наслаждавате на кърменето възможно най-дълго и качествено. Успех и стискам палчета! Пиши тук или на ЛС, ако имаш нужда от помощ! Hug

От мен толкова за днес, мили майчета и зайчета! Чувствам се като изцедена от пътуването и мисля да се позиционирам в кревата след малко. smile3524

# 506
  • Варна
Привет! Рано рано се включвам и след малко ще тичам до плод зеленчука, където вчера зарязах тротинетката на Даниел - дано са я прибрали. Познават ни, много мили и добри хора са..  Praynig Ама и аз съм един бременен мозък. Влязох, напазарувах и на излизане Даниел се впусна към книжарницата, че искам "моифи"(моливи) и аз айде след него...  smile3538 И като се прибрах, сложих яденето във фурната и изведнъж ме осени тази идея, но докато се върна те затворили..  Crazy Сън не спах, а ММ какво да каже вика "нищо де, не се ядосвай, станалото станало, ще му вземем следващата".. Не се ядосвай, ама не е 2лв..  Confused
После пък за капак както си вечеряхме в кухнята се чу един трясък - изтичвам до спалнята - абажура паднал..  Shocked  Е той пък какъв зор видя?! Ужас, добре, че не се случи докато спим, че е баш над спалнята.  ooooh!
А беше прекрасен ден вчера, откарахме навън от 9.30 до 13ч и после от 16.30 до 19ч почти.. Ходихме до морската, бяхме в Аквариума, възхищавахме се на батковците и каките на плувния басейн, а следобед потича с децата от квартала. Така хубаво се чувствах, въпреки че бях смазана от умора и на.
Windy чудесни новини! А за пол нещо казаха ли ви? И аз минах в събота на втора ФМ. Всичко според доктора изглежда повече от прекрасно. Малко само изоставаме с 3-4 дни, ама аз на тия мерки не робувам. Те хората са различни все пак. Викам на доктора "нищо не е щръкнало, нали"? А той ми се хили.  Laughing
Toni77 ехааа как расте този юнак. Наистина е хубаво да се свържеш с консултант, ако се налага ще дойде, ако ли не със съвети ще помогне. Действително много течности, сурови ядки, жито, лактогонен чай, спокойствие и стимулация ще свършат най-добра работа.  Hug

# 507
  • Sofia
Здравейте, момичета! И благодаря на всички Ви за съпричастността и милите думи! Благодаря за това, че ме изслушвате!  Hug  Hug  Hug

Уинди, поздравления за избора ти на лекар!  smile3501 За мен това е най-големият специалист и истински Човек! С него винаги съм се чувствала спокойна и сигурна и винаги съм му вярвала безрезервно! Доверието, което съм имала в този лекар, сега го имам и в хомеопатичката ни. Само тези двама стойностни хора успяха да го спечелят! Д-р Сигридов е от лекарите, които умеят да установяват много здрава връзка между лекар-пациент, която всъщност е в основата на отношенията, доверието и самото лечение. Добре че има и такива лекари, които все още са останали в България.

Тони, Ивето много добре наддава. Все така да продължавате! Момичетата са ти казали за увеличаване на лактацията - наистина добрата почивка е от голямо значение, следобедния съм и при мен е правел чудеса за количеството кърма. Също така лактогонните чайове, които ти вече пиеш, суровите ядки (бадеми, орехи, лешници), варено жито (много го ядях, подслаждах си го с обикновени бисквити и пудра захар и ми беше вкусно) и не на последно място вечер си пийвах по една чашка бира, при мене имаше добър ефект. А защо не опиташ да даваш на Ивето от гърда? Няма по-добро средство от това за увеличаване на количеството кърма! Помпите помагат, да, но те не могат да изцедят гърдата до край, така както бебето го прави, а това дава знак на самата гърда колко кърма да произвежда. Ако в нея остава кърма, това ще означава че по-голямо количество не е нужно. Може да ти е трудно в началото, но аз те съветвам да опиташ.  Hug

Марси, браво за доброто отношение и хубавите впечатления от детската градина на Ая. Дано да си останат такива до края и малката Калинка да е много доволна и щастлива там! Измислят много сладки имена на групите в детските градини.  Laughing Софи е тигърче (в група "Тигър"), а Лизи сега е в яслена група "Зайо", т.е. зайче, ще видим на есен в каква група ще попадне, ще бъде или в "Черешка", или в "Маргаритка". По този повод с групите да ви разкажа нещо. Прибира се Софи от ДГ и ми казва "А пък днес един Детелин .... " и дъра-дъра нататък нещо ми говори. Аз я питам "Ама този Детелин нов ли е в групата? Кога са го приели? (защото те момченце с такова име нямат), а тя "Не бе, мамоооо, той е Детелин от група "Детелина", един Детелин ти казах, ти нищо не разбираш!"  Laughing  Laughing Сама си се смях тогава...  Laughing И завидях ви за пикника, МарсиGrinning

Мира, не се кахъри, и на небременен мозък може да се случи. То дори и като родиш, после мозъка ти много-много не се раздвижва, самото гледане на деца, грижите и постоянното наблюдение да не се нарани, да не го изгубиш, винаги да е добре, те кара да изключваш останалите неща. Радвам се, че нищо не е щръкнало!  Laughing  Peace

Флучия, и в нашата ДГ малките ясленчета не ги извеждат навън. Жалко е за децата, но такава им е системата. Извеждат ги само лятото. Аз затова сега като е хубаво времето вече, ги взимам по-рано и ги водя в парка, там играем по 1-2 часа, зависи от времето.

Софи в другия четвъртък има пролетно тържество в ДГ и ще бъде Жабче, та гласихме тоалети, ходихме да купуваме зелена рокля. Днес ще ги вземем на обяд и ще пътуваме за Кюстендил, ние сега ходим всяка седмица там по обясними причини. Утре имаме и празник на града, официално посрещаме Кюстендилска пролет и целият град празнува - избира се момиче Мис Кюстендилска Пролет с две подгласнички, има концерт на центъра, хората отиват и в "Хисарлъка" (това е гориста местност в Кюстендил, която е много красива и от там се вижда целия град, като на длан; там се намира и зоопарка). Хората излизат на пикник, участват в програмата по случай празника, изобщо създава се много хубава и ведра атмосфера, това е традиция, която се спазва в нашия град от мноооого дълги години и много си я харесваме. Хем в душата ми започва да се заражда едно пролетно настроение, хем ми е едно подтиснато и тъжно заради огромните ни загуби... Не мога да ви опиша точно как се чувствам... Искам да се зарадвам истински на събуждащата се за нов живот природа, защото пролетта винаги ми е носила чувство на радост, свобода и удовлетвореност, а от друга страна мъката, която изпитвам, не ми дава да усетя тази радост... Знам че майките ми са на по-доброто място, вярвам го, защото много изчетох и много научих покрай трагичните неща, които преживяхме, но въпреки всичко ми липсват и двете страшно много и още ми е трудно да възприема че ще продължим живота си без тях. Особено като отида в Кюстендил те са навсякъде с нас - не само у дома, но на всеки ъгъл, на всяка улица, във всеки магазин, на всяка пейка, спомените с тях са толкова много и толкова мили, че сега чак са болезнени... Не само аз, а и самата София постоянно ми говори "Тук баба Дани това направи..., тук баба Рени това ми купи..." и т.н., и т.н.
Отиваме да видим дали ще успеем да усетим и ние атмосферата на празника. Сигурна съм че никога вече няма да е както друга година, но ... дано поне децата да се радват истински.

# 508
Привет, момичета Simple Smile
Днес водих моята пра баба да види тракийските гробници, които са на няколко километра от града. Срамота е жената да живее така близо, а да не ги е посещавала, та й спретнахме една разходка с Ая.  Mr. Green Моята Калинка от вчера не иска да слиза от новия си багер, сънува го, бълнува го и с 300 зора го оставя на двора  Whistling Голяма мания, ще е наследствено от баща й най-вероятно  hahaha

Marsy Green, звучиш много ведро и някак... пролетно! Радвай се на откраднатите мигове нежност с Ая, защото са най-хубавата част от майчинството. Скоро дечицата ни ще пораснат и тези мигове ще стават все по-голяма рядкост.
Радвам им се и определено разбирам, че скоро няма да е така. В деня, в който я записах в градината, когато я приспах я гледах сума и време и си представях, как след половин година тези мигове ще са рядкост... благодаря й всеки ден , че е избрала да дойде при нас  Heart Eyes
Радвам се , че всичко е наред с вас, че си попаднала на лекар. Бъдете здрави!

Хариелка, големи са сладури, значи. Посмях се с Детелин Simple Smile Дано децата успеят да се порадват на празника в Кюстендил, никога не съм ходила в този град, а винаги навява някакви топли емоции като се спомене, не знам защо Simple Smile Все с хубави неща го свързвам

Тони, когато аз се чудех дали ми е достатъчна кърмата, звъннах на консултант на ЛЛЛ и момичето ми каза така "Кърменето е като пазарната икономика, има ли търсене - има и пазар"  Mr. Green Посъветва ме да отделя известно време в това малката да е на гърдите ми (отне ни по-малко от два дни), нещата се получиха така, че накрая се чудех как да отбия на година и 10 месеца  Mr. Green Иначе за стимулиране с храна сурови орехи и бадеми при мен вършеха чудеса  Peace

Преди малко попаднах на това видео, тъй като днес е международния ден на хората, живеещи със синдрома на Даун , реших да го споделя с вас  Heart Eyes http://www.upworthy.com/a-pregnant-woman-learns-her-baby-has-down-syndrome-people-who-have-it-answer-her-one-big-question-2?g=3&c=ufb1

# 509
Здравейте, момичета!
Нещ темичката заспа гледам и сядам да я пораздвижа малко.
Ние сме добре. Току що нахраних Ивето, Кали още спи. Ще я пускаме на ясла от понеделник, да видим как ще потръгнат нещата, че ще и се съберат да не е ходила два месеца и една седмица. Аз и говоря всек иден за яслата, за приятелчетата, за госпожите, за игрите там, снимки показвам, от време на време се въодушевява, но понякога казва " аслата пинка". Дано боледува по-малко, че това ми е много терсене.
В неделя ще правим питка на Ивето. Той вчера стана на 40 дни, но онеже е работен ден, реших в неделя  да поканя няколко приятелк ида се почерпим за негово здраве и аз да видя хора, че само у дома стоя и издивявам. В събота си записах час за коземтик, да придобия малко вид, защото и аз съм човек, това че имам две деца, не значи че ме е газил влак Mr. Green Трябва  и на фризьор да отида, ама да видим кога ще е ooooh!. и зъболекърят мен чака, а как мразя самоооо, не е истина, ама три зъба май са ми за коронки, не искам да мисля колко ще се изръся, ама какво да се прави Cry Тряба и някоя дрешка да си купя, защото през бременността почти нищо не си купувах, карах с дрехите за бременни, които имам от бременността с Кали, а сега се нуждая от нови дрехи. Аз хубаво ви обяснявам какво тррябва да направя и какво искма ,ама как ще стане не ми е ясно, не парите са проблем а времето.
Хариелка- ти много пъти си казвала, че си мног одоволна от твоя гинеколог. Веднъж като отидох аз при моя на консултацяи сега през бременността с Ивайло и му казах, че чувам много добри отзиви за доктор Сигридов и моят доктор каза, че доктор Сигридов се е учил от него и се познават , разбира се.Моят се казва Валентин Лачев. Аз съм му безкрайно благодарна за професионализма, грижите и вниманието към мен по време на двете ми бременности, пациентка съм му откакто забременях с Кали и досега винаги е оправдавал доверието ми на 100000 процента. Ходя си при него и на годишни профилактични прегледи, защото смятам това за важно. Хубаво е, когато човек намери лекар на когото има доверие. Също така съм възхитена и от болница Свети Лазар, от условията и целия прекрасен персонал там.
Да кажеш как е минало пролетното тържество на София, представям си какви вълнения ще са за малките душички.
 Ние мислим да носим торта в яслата, заЦветница. Ъя се пада в недяля и Кали е именничка, но ще занесем в понеделник. Реших така, защото рожденният и ден е на 1 септври и тогава няма как, та за да не се чувста пренебрегната и тя да се радва като другите деца, защото вижда, че другите деца черпят и носят торти и има тържества за тях, съм и обещала да носим торта за именния и ден. От сега се радва.
Това е за сега от мен .

Общи условия

Активация на акаунт