Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 168
  • 686
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета!
Марси- много ти е готина Айчето Hug
Ениди-настръхна ми косата като те прочетох, никога повече да не ви се случва таквоа нещо! Praynig Hug
Анбибиан- не сте ли мислили за вариант да плащате на жена, която да гледа Яна у дома.Така хем тя няма да боледува толкова, хем ти ще работиш.Вярно, че е трудно в началото докъто детето свикне, но според мен е по-добре отколкото постоянно да е болна.
Ениди- това за как се чувстваш като не работиш, а се занимаваш с децата все едно аз съм го писала, споделям го напълно Peace Peace Peace
За пъви юни мисля да купя на Кали някакъв пластелин с формички най-вероятно.Още не си е играла с такова нещо.Но когато правя някакви сладки с формички и е безкрайно интересно, така че и това ще и хареса, сигурна съм. На Ивчето ще взема някаква дрънчаща шарена играчка да и се радва. Ще ги заведем и на някакви забавления извън къщи. Като казах извън къщи да споделя- Кали напоследък изключително трудно се прибира от детските плоюадки, казва, че иска цяяял ден да стои на люлките и парзалките.Вчера бяхме в Борисовата градина и аз се принудих да и предложа да се вози в бебешката количка, а да носим Ивчето на ръце, само и сам ода си тръгнем без драми и тя да спи на обед у дома, а не да заспи в колата и после да заспи чак към 16 часа у дома, след което вечернот озаспиване да е изключително късно. Почнала е и дрехо да си избира, днес замина за ясла с една комбинация дрехи, която аз не бих и облякла, но това е положението- има си мнение по всички въпроси Peace.
Хубав ден на всички от нас Embarassed

# 571
Момичета, дали да не се прехвърлим пак във ФБ и да си активизираме групичката?
Много тежко ми върви този бг-мама. Използвам старата визия на сайта, но постоянно ми излизат реклами, банери и ми забива сайта почти постоянно #Cussing out
Във ФБ и снимки може лесно да си качваме, а и тези, които отдавна не са се разписвали, ще получават известия за дискусиите и може би ще се включват по-често Wink

# 572
  • Нейде из лудите гори...
Аз или се губя доста време или пиша през пост.
За мен няма значение къде пишем, сайта е както преди при мен, но нямам нищо против да се преместим във ФБ.
За първи юни ние ще пасуваме от разходки до по-голям град, че после бая ни се събират по задачки, сигурно ще спретна градинско парти. Днес поръчах ей такъв пясъчник за подарък, искахме да е "по-истински", но до 1ви юни няма как да се случи, а и за това лято мисля, че ще ни свърши работа в комбинация  с люлка и голяма палатка  Mr. Green

# 573
Marsy и Яна сънува кошмари. То с тия капки по 2 вида в очите, 2 вида в носа и един за ушите, как няма да сънува кошмари. Явно като сънуват нещо не могат да осъзнаят все още, че е сън. Веднъж Яна се събуди с писъци и увисна на вратата на килера. Търси си играчките май. Видя, че вътре ги няма и отиде в хола, те си бяха там. Седна си сред тях, опипа си ги, огледа ги и се съгласи да си легне обратно.
Мислим за вариант жена да я гледа, ама не може да измисил как да я намерим тази жена и да й се доверим да ни гледа детето. Но не мислим да я спираме от градина, всички ми обесняват как ако не преболедува и изгради имунитет до 1ви клас, после ще ми боледува много. Склонна съм да повярвам, но като се разболее ми се иска повече време да си остане у дома преди пак да я пускаме на градина.
Toni77 и ние трудно се прибираме от площадките. Голям катерач е Яна на най-трудните и опасни катерушки се кентери и краката й вече треперят ама не се отказва. И тя иска да се облича, съблича, събува си гащите и си ги обува след гърне и дрехите си избира и чорапите, ама като си нахлузи тениската на обратно с етикетите навън и гащите така и не дава да я преоблечеш или да й помогнеш и така си ходим на разходка в парка  ooooh! В жегите пък иска да ходи с дебелия суичър и се сърди като се опитам да я съблека и качулка си слага  ooooh! В Заимов се катери по оная пирамида въжената и виси там като маймуна, докато не дойде друго дете да се катери и не поиска да я сваля. Веднъж скочи сама и се пльосна в талаша, от тогава иска аз да я свалям.
За 1ви юни мислихме да я заведем някъде където има съоражение за забавления на деца на открито. Ама се замисилих, дали няма да си сложим таралеж в гащите. Веднъж се тръска на един надуваем замък и после в Заимов иска на големия, ама той е огромен, абсурд да я пуснем там и да я пусна как ще я измъкна и цената му е брутална 5 лв за 15 минути ли беше, не помня, ама едва ли само 15 минути ще стои  ooooh! А пък подарък или дървена-магнитна дъска или нищо. Вчара ни вози пътна помощ, Яна се накефи на камиона дето ни извози, та й казах, че това й е подаръка за 1-ви юни - не че ме разбра  Tired

# 574
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛКИ, ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА! Hug Пожелавам ви да запазите детското в себе си и децата ни да имат безгрижно и щастливо детство Hug
Кали си получи подаръците-пластелин 24 цвята с формички,ножчета и точилка, сега много се занимава с него. Получи и една кукличка 4 рокли и дамска чанта от една позната и на нея мног осе радва.Има да получава подарци от баба си и дядо си ( аз го купих вчера, така, че знам какъв е- пластмасови фигурки за кухнята- шоколад, ход-дог, пилешко бутче, мъфин) и от братовчед си, но там вече не знам какво ще и подарят. Оня ден имаха куклен театър в яслата , а вчера тържество с клоун и танци.Носихме балони, голяма емоция беше, май аз се вълнувах повече от нея.Много готина беше атмосферата в яслата, цялата беше окичена с балони и като слязохме от колата, около нас имаше доста родители и деца, носещи балони, настроението беше празнично. На Ивето подарихме три бодита с късо ръкавче и една лека пластмасова дрънкалка, не че няма куп играчки от кака си, но и то е човече и има празник, освен това днес е първият детски празник в живота му.Та затова ви казвам, че днес ми е много развълнувано.
Мислим да заведем Кали в някой мол на люлки, или нещо такова.Кофти, че времето е лощо.Искахме да ги заведем двамата с Ивчето в парка по случай празника, но имайки пред вид времето, забавленията ще са на закрито.А и баба им е направила бисквитена торта.Това е от нас.Хубав и весел празник на всички от нас Hug Hug Hug

# 575
  • Някъде там
Честит празник на всички дечица!!!!Да са ни живи и здрави много палави и игриви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Днес мисля, че видях Смуси по телевизията в южен парк!!!!Смусиии страхотна кауза жалко, че не съм от София да си купя нещо от вас и да помогна на най-малките сладуриии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние с Лили сме добре тук таме ни хваща по някой вирус ама те край си нямат  ooooh! Да Ви се похвалим и ние сме приети в детска градина на първо желание  newsm44 newsm44 newsm44 На есен с песен  Mr. Green Дано по малко боледуват децата и бързо да се адаптират  Praynig

Весел празник майчета и нека децата получат мноооооого подаръци   bigdance2  bigdance2  bigdance2

# 576
За коя кауза в южния парк става въпрос?
Аз пращах нови дрешки за някаква благотворителна разпродажба, ама нещо с тия болести съвсем забравих за нея кога беше, само знам че беше за южния парк  newsm78

# 577
Тази година 30 деца във В.Търново не намериха място в ДГ. Миналата година бяха 100 и се наложи по спешност да се разкрие една нова ДГ, построена от строителен предприемач, за която Общината дълго време се дърпаше и не искаше да одобри. Тогава приеха около 70 деца и пак около 30 останаха извън класациите. Междувременно, децата, които имат "щастието" да са приети в ДГ, делят едно пространство от около 100 квадрата с още близо 40 деца  Shocked Пиша това, защото искам да стане ясно, че проблемът с детските заведения е повсеместен и защото Юлия не е приета на ДГ ни-къ-де ooooh! Не че ми е зор да я пращам на място, на което ще се спука да боледува, ще я бият, ще я хранят насила и ще я научат на лоши думички, но не мога да не подчертая факта, че нашата мила държавица не прави нищо за децата си. По-късно ще ви кажа подробно защо Юлето е извън класациите, понеже тук проблемът е личен и отново е резултат на системата, свързана с детските градини-създават се едни личности, наречени "директори", които очакват да им се кланяш, да ги ухажваш и да мълчиш, докато се отнасят с теб и с детето ти неуважително #Cussing out

# 578
Леле Enidi  Shocked
Аз тези дни се бях размечтала да се прибирам към Търново, че бабите да са наблизо да помагат повече, ти направо ме шокира  Sick

# 579
  • Варна
Така и така отдавна не съм се включвала - да споделя и аз страсти относно градини и ясли. Във Варна проблемът уж трябваше да е решен. Обявиха 2100 места някъде за първа група, а кандидатстваха 2300 деца някъде и въпреки всичко има над 400 неприети. Същевременно в други градини пък останаха места, но предимно в райони които не са толкова желани, като нашия. В ОДЗ-то до блока имаше обявени 65 места(за разлика от миналогодишните 30-35) и приеха 55 деца, че повече желаещи нямаше.  Shocked Гледах вчера списъците - в нашата група ще бъдат 7-8 деца от яслената група и още 4-5 познати наборчета. Ха дано отнякъде се пръкне някакво желание да посещаваме детско заведение, че драмата продължава. Утре ще ходи за сефте от 20.05 и чак не ми се мисли...  Confused Преди това пък беше ходил една седмица пак след 3 седмично отсъствие. Та така гледаме се - той с колелото/камиона/тротинетката, аз и корема след него. После магнезия не действа, ами къде ти тоз разкош дето беше първата бременност. То тогава какво ми беше  - ставах, кафенце, закуска, разходка, почивка, филмче..  Laughing Ама сега нямааа.  Rolling Eyes
На първи юни бяхме на куклен театър за първи път. За разлика от някой дечица поне не ревна като почна представлението, но и не издържа до края де. После се поразходихме малко, угодихме на някой друг каприз и се прибрахме.
Иначе съм в търсене на сандалите, ама да видим къде ще му излезе края. Искам максимално отворени със затворени пръсти.

# 580
  • Някъде там
За коя кауза в южния парк става въпрос?
Аз пращах нови дрешки за някаква благотворителна разпродажба, ама нещо с тия болести съвсем забравих за нея кога беше, само знам че беше за южния парк  newsm78

Да тя е била  Hug Ето тази  Heart Eyes https://www.facebook.com/prematurebg?hc_location=timeline&filter=1

Мира Във Варна само ни хвърлят прах в очите! Тази година е по-малка раждаемостта от миналата и те се възползват от това!! ooooh! Портних ми иде да го  #2gunfire

Ениди Съжалявам, че и при вас е толкова положението ее  ooooh! Дреми им на всички кметова нали те си изучиха децата и ги пратиха повечето в чужбина какво ги интересува за другите  Tired А пък ние си имаме една градина в нашия район леле мале от 30 свободни места 26 с предимство  Shocked

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 20:56 от Капризче!

# 581
Оле, Мира, това с Даниел и бременното коремче звучи като истински екшън. Няма ли кой да помага?  ooooh!
Дано да реши малчо да походи малко на ясла, но и ти бъди твърда-"с децата е хубаво, ще си намериш нови приятели, с които после ще играете в детската градина". Е, той, ако е отворко, като Юлия, като нищо може да ти заяви, че децата и госпожите са "дупани надаета"-глупави магарета, ама пробвай  Wink

anbibian 

, тази работа с "бабите да са наблизо" я дъвчем с ММ, откакто се е родила Лили и сегиз-тогиз поглеждаме към Русе като наш дом. Той дори кандидатства за една работа там и веднага го харесаха, даже му се молиха да започне при тях, но му предлагаха малка заплата-1000лв. преко сили, а свекърите не искат да живеят на вилата, за да ползваме ние апартамента, та трябваше да живеем с тях Mr. Green Оказа се, че  в Търново имаме повече контакти, които да са ни от полза, пък и тук ММ изкарва повече пари (дори като се приспадне наема и бавачка) и ни е спокойно, понеже никой не се меси в семейния ни живот Peace Пък и всеки казва, че Тръново е скъп град.....не че заплатите са високи  Thinking

# 582
Добро утро!
Станах в 5.30 да храня Ивчо и не легнах после. Приготвих принцеси с яйце и сирене за закуска, ще ги пусна на грила на микровълновата по-късно, заредих на Кали раницата за яслата с резервни дрехи и реших да си направя кафенце и да седна да чета новини и да пиша тук на спокойствие.
Мира- дано тръгне Дидко със желание и на теб ще ти е по-лесно.При нас има доста пазарлъци сутрин, още щом Кали се събуди и се почва с "не  искам на ясла", като се качим в колата за яслата , се успокоява, като закусва напоследък и чета приказки и то все една и съща книжка, като я питам след обед харесало ли и е на яслата казва да, абе има какв ода се желае още, относно ходенето и при нас...
Ениди- много кофти се е получило с Юлето за детска градина.Рещихте ли какво ще я правите на есен?
Анбибиан- как е Яна? Оздравя ли?Тръгна ли на ясла?Колко тежи сега?
От скоро Кал ие започнала да стига дръжките на вратите у дома и да си отваря сама....много се радва на това си постижение и сладурски наднича от тук-от там, аз обача все се огелждам да не хукне към  стълбите, че нал иживеем в къща и стълбите са големи, та ме е страх.
Айде да взема да се оправя това време, омръзна м и вече, все едно не идва лято, а наближава есента.
Това е за сега от нас. Ще се радвам да ви чета по-честичко.
Хубав ден на всички. Hug

# 583
  • Варна
Ениди, помощ, ако става дума за нещо спешно, сериозно, а не ежедневно имам, но всекидневна отмяна за няколко часа - тц. Всъщност не е невъзможно, но е свързано с един милион други фактори и чак не ми се коментира, че се ядосвам. Приела съм, че нямам помощ и така знам, че разчитам само на себе си и не се залъгвам. Wink Дори като за капак и ММ от няколко месеца е на нова длъжност и вместо в обичайното време 17-18ч се прибира най-рано 18.30-19ч, а понякога и в 22ч. Та и той не може да ме отменя винаги.
Тони Даниел дори вчера след ясла беше супер въодушевен, обяснява ми как били на люлките, на пързалката, къде играли, какво правили, следобед бисквитена торта яли и т.н. Аз му викам "ее виж колко е весело, а ти защо плака сутринта, че не искаш?", пък той ми отговори, че не бил плакал. Утре(т.е. днес) пак щял да отиде, обаче елате да видите тази сутрин дали не се повтори вчерашната ситуация. Вчера не разрешил на баща му да му събуе маратонките, днес пък не даде да му съблечем якето...  ooooh! Днес дори беше една сестра, която замества обикновено я за отпуски, я за болнични, я когато имат недостиг на кадри и вика "днес нещо май е кисел", пък аз "напоследък всяка сутрин е кисел.. "
Всъщност замислих се, че за 2месеца има 10 дни посещение в яслата.. Преди Великден беше сополив и у дома 1 седмица, след това ходи 3 дни между Великден и Георгьовден, след Георгьов ден пак седмица и колко беше у дома, че със сопол, след което ходи 6 дни и пак сопол, та пак у дома и така до вчера.  #Crazy Силно се надявам да избутаме Юни, пък после ще му мисля.  Confused

# 584
Добро утро, момичета! Hug

Не съм се разписвала отдавна май, но пък се радвам, че темичката живна. Дано и други се включат! Peace

При нас всичко е наред - Макси е здравичък, аз вече имам забележимо коремче и моето малко момченце много ме рита (дори в момента). На последната фетална морфолофия в 20-тата седмица доктор Сигридов каза, че се очертава доста буйно бебе. Такова и очаквам - някак се съмнявам в късмета си да ми се роди второ бебе-мечта като Макси. Той беше изключително кротък и сладък като бебе, някак без думички се разбирах с него, усещаше ми и настроенията дори. Сега вече не е толкова кротък и хрисим, но пък като го сравнявам с други деца, си мисля, че се оплаквам от него повече, отколкото заслужава. Засега един от малкото проблеми, които ми създава, е с обличането - голям зор е! Нищо, което е различно от тениски (без копчета) и долнища на анцуг, не желае да облича. Ризи, пуловери с копчета отпред или на рамото, жилетки или суитчъри с цип, дънки, панталони, къси гащи - всичко това се отхвърля първосигнално и се налага да се увещаваме дълго или да се скараме, когато увещанията не помагат (или нямам половин свободен час да му се моля), за да го напъхам в някоя от изброените дрешки. Кошмар е! Добре че идва лято и дрешките са по-малко... ooooh!

При вас как стои въпросът с обличането? Thinking

Enidi, никакво Русе! Ние после с кого ще си излизаме на разходка? Макси и Юлия играят така добре заедно, че не ми пречи да гледам и двамата, ако се налага да си свършиш нещо. Heart Eyes

MiRa^, Toni77, според мен нежеланието на хлапетата да ходятна ясла не е толкова съпротива, колкото липса на ясна представа какво точно им се иска. Май просто възрастта им е такава. Макси не ходи на ясла и ядва ли ще го пусна преди да е навършил 4 години (тогава бебето, живот и здраве, ще е на годинка и на мен ще ми предстои връщане на работа), но ежедневно се убеждавам, че просто не знае какво иска. Не иска да излиза на разходка (защото преди това трябва да се облече), но веднъж като излезем, не мога да го прибера, не иска да спи следобед, обаче сяда да гледа детско и до 15 минути е захъркал на дивана и аз го пренасям в креватчето да си доспи, не иска да вечеря (защото е зает да си играе), но като седне, излапва всичко и почва да наднича в нашите чинии. По-скоро допускам, че за да се стигне до яслата, трябва да се свършат някои не дотам приятни неща - да станеш рано, да си миеш зъбите, да се облечеш, да се обуеш и т.н. (всеки малчуган си има разни нелюбими моменти) Това е моята теория! Naughty

Ние в събота посрещаме асеновградските баба и дядо (моите родители), които ще ни вземат на гости за две седмици, а после ще ходим на море. Сега съм в размисъл с какво да ги посрещна на трапезата. Измислила съм май само десертите - черешов сладолед (купих си скоро машинка за сладолед) и черешов пай. Имам си много черешки и нямат изяждане, затова правя сладкиши. Laughing

Хайде, оставям ви, че ме чака купчина пране, която трябва да изпера преди заминаването ни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт