На почти 7 години в техния случай гаджелъкът се изразява в това, че седят заедно на един чин, играят заедно, делят си храната, прегръщат се, карат се и много бързо се сдобряват-такива ми ти работи, но се наложи бързичко да си променим плановете заради тях. Но, кои сме ние, че да пречим на любовта, а и ТОЙ е добро и мило момче, което ходи на училище с вратовръзка, а ТЯ има нова прическа 
Всъщност, в ДГ ще направят точно това-ще и покажат, че в този свят има правила и не може вечно тя да командва парада. Дете, близо до 3-тата си годишнина, е достатъчно възприемчиво и паметливо (скоро Юлия съвсем точно изброи от играчките си коя от кого е подарена за Коледа), за да поискаме от него да спазва някои правила. Тя явно е осъзнала, че с магариите си може да те изманипулира и е време да кажеш "Не'! Естествено, в много книги са описани техниките на отразяване на чувствата и техниките на грамофонната плоча, но не е лесно за родителите да се овладяват всеки път и да ги прилагат. ф. Додсън пише, че откакто родителите се боят, че шамарчетата им са едва ли не престъпни за обществото и травмиращи за детето, нещата са отишли в една нежелана и не добра посока. Аз откровено бих шляпнала дупе и бих наказала, бих лишила детенце от нещо, което все пак не е жизнено необходимо за него. То ще реве, ще се тръшка, а аз ще напомням отново и отново за какво е наказанието. И с двете си деца съм минала по този път, като удрям в много крайни случаи, но виждам, че при едното сработи по-бързо, при другото по-бавно, така че не се отчайвай и бъди постоянна в изискванията си. Границите са нужни на децата, пък и на всички нас-ти как би се чувствала, ако започнеш нова работа и никой не ти обясни ясно и категорично какво се изисква от теб? 
Скоро логопедът, при когото водим Лили, зададе два кръстосани въпроса на Юлия, ей така, между другото и не остана очарован

Изпитвам чувство на вина в такива моменти, когато не мога да и обърна вниманието , което бих искала, макар, че това сеслучва по независещи от мен причини.

Тъкмо й излязоха нормални всички изследвания, сигурни сме, че я пускаме здрава, ама нищо не се знае.
Иначе иска да е самостоятелна, един път си беше сложила памперса сама 

И шапка й бях взела - 1 пране и се разпадна
Та, ако баща му е покрай нас като се тръшне за нещо ми иде да ги ошамаря и двамата.
Пожелавам ви да си изкарате страхотно и да отпочинеш максимално.
Много ми е приятно да ви чета

, а Кали мног осе впечатли и иска пак да ходим, то ходенето там на нея не и е за пръв път, ама днес и хареса доста. На връщане се отбихме на една площадка на която видяхме, рядко добре възпитано шестгодишно момиченце, каза, че месото , плодовете , зеленчуците и следобедния сън са много полезни, и че не пие сокчета от кутийки, а само фрешове, защото те са най-полезни. Люляха се на две съседни люлки с Кали, после седнаха на една беседка и момиченцето си носеше тефтерче и маркери, Кали ги отваря и му казва какво иска да и нарисува и детенцето и рисува, като си тръгнахме каза доввиждане, абе въобще, дано има повече таквиа дечица като него.
При същите госпожи се падаше да е и Юлия, затова ми се искаше да е там, но.....мениджърът се оказа лош и накрая едно малко камъче прекатури колата. Това, че директорката на "Първи юни" не е за това място личи и по още един казус-в групата след Лили (сега са трета за четвърта) се паднаха палави деца и невротични госпожи, които за изминалите 3 години постоянно се сменяха-минали са общо 10, по сметки на моя близка, чието дете е в тази група. Детето на колега на ММ също е там. Завчера ми се оплакаха, че освен редовната "шамарена фабрика", са започнали да лишават децата от храна, като наказание-десертът или плодът не се дава 

На повечето места са по 39-40, а в една квартална ДГ миналата година са били 44 в първа група
Иначе сезонът по Южното Черноморие набира скорост и не бих отишла скоро там-дандании, цигании и мръсотии започнаха да се появяват вече
Някой ако има впечатление от тези места, да сподели!