Майчинството счетоводно-57

• 37 014
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София, Бургас
Както го смятам, 45 дневния за второто ще е от 22 юни. Да, първото навършва 2 години на 5 юни 2014.

Така не ти се получава застъпване.Трябва 45 дневния за второто да започне преди 5 ти юни.Може да преосмислиш термина за второто  Wink

Малко трудно ще стане, защото съм инвитро и там всичко е ясно Simple Smile Добре, значи друг въпрос. Сега, ако изляза примерно след третия месец в болнични за 6 месеца, той на каква база ще ми се изчислява? На 6 месеца назад, т.е. по 310 лева или ще се изчисли на база 6 месеца, когато съм била на работа?

# 481
  • Пловдив
Малко трудно ще стане, защото съм инвитро и там всичко е ясно Simple Smile избираш друго ЖК,което не е наясно Добре, значи друг въпрос. Сега, ако изляза примерно след третия месец в болнични за 6 месеца, той на каква база ще ми се изчислява? На 6 месеца назад, т.е. по 310 лева 18 м назад,а не когато си била работила или ще се изчисли на база 6 месеца, когато съм била на работа? не

# 482
  • София, Бургас
Много благодаря Simple Smile И последно, ако не успея да си сменя датата на термина и остане този вариант с болничния, за да си увелича парите поне част от втората година, после майчинството за второто дете ще включи ли в изчисленията си времето , когато съм била в болнични? /така поне мога да си вдигна малко парите за второто дете, пък и ще вземам повече от 310 лева 6 месеца/...

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 23:37 от kateto_85

# 483
Здравейте на всички мами, искам да попитам нещо относно майчинските- тъй като аз дълго живях извън Бг, но поради проблемна бременност ми се наложи да се прибера и да остана, сега се водя тук безработна. В НОИ ми казаха, че за да взимам майчинство трябва да се водя на работа преди да родя. Въпросът ми е дали някой има представа дали има смисъл да се осигурявам на повече пари за по голямо майчинство, или няма значение при положение, че според тукашните закони съм била безработна последните две години и ще получавам минималното майчинство (не ми признават документите от чужбина) благодаря предварително Simple Smile

# 484
  • Пловдив
Много благодаря Simple Smile И последно, ако не успея да си сменя датата на термина и остане този вариант с болничния за да си увелича парите поне част от втората година, после майчинството за второто дете ще включи ли в изчисленията си времето , когато съм била в болнични? /така поне мога да си вдигна малко парите за второто дете, пък и ще вземам повече от 310 лева 6 месеца/...

Да,болничния по време на бременността ти влиза в базата за обезщетението.За него базата е 24 м назад от 45 дневния ти болничен.Ползвай си и натрупания платен отпуск.Предполага се,че той също ще ти вдигне базата

дали има смисъл да се осигурявам на повече пари за по голямо майчинство,

Не,няма смисъл.Достатъчно е да намериш фирма,да те назначат малко преди 45 дневния болничен,да отработиш един ден и да излезнеш в болничен.Две години ще взимаш по 310 лв.Разбирам,че имаш 12 м осигурителен стаж в България?

# 485
Да имам повече от 12 м. стаж тук. Благодаря!

# 486
Сега с този нов закон какво се променя?

Мога ли да си изкарам ПИК код от друг град?

# 487
  • Пловдив
Сега с този нов закон какво се променя?

Мога ли да си изкарам ПИК код от друг град?

Нов закон няма.Ако стане факт,ще се промени базата за изчисление на обезщетението.
Мисля,че може ПИК от друг град.Може да попиташ в някое НОИ по тел

# 488
Здравейте,
моля да ми отговорите на един въпрос,за който съм чувала противоречиви мнения и ме засяга лично.В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 3 години и ми предстои да ползвам неплатения отпуск на бащата.Въпросът ми е - води ли ми се трудов стаж за този период и при евентуален болничен имам ли право на обезщетение,платен отпуск.
Благодаря предварително за отделеното време! smile3525

# 489
Здравейте! Имам следния въпрос - бременна съм и ако от 20.12.2013г. изляза в болнични без прекъсване до 45 дневния преди раждане, то дохода от декември месец ще се вземе ли под внимание при изчисляването на майчинските после ( имам спомен,че четох някъде че се взема последния пълноизработен месец  newsm78 )????

# 490
  • Пловдив
Въпросът ми е - води ли ми се трудов стаж за този период да и при евентуален болничен имам ли право на обезщетение да,платен отпуск през времето на неплатен за гл на дете ти се трупа платен годишен отпуск

Здравейте! Имам следния въпрос - бременна съм и ако от 20.12.2013г. изляза в болнични без прекъсване до 45 дневния преди раждане, то дохода от декември месец ще се вземе ли под внимание при изчисляването на майчинските после ( имам спомен,че четох някъде че се взема последния пълноизработен месец  newsm78 )????

Да,декември ще ти влезе със сигурност.Взимат 24 те месеца преди 45 дневния

# 491
  • София
Интересно както готвят промяна в закона за майчинството от 01.01.2014г да се смята на база 18 месеца,не 24...ако го гласуват дали тези,които сме влезли вече в майчинство ще ни хване това или няма newsm78

# 492
  • Пловдив
дали тези,които сме влезли вече в майчинство ще ни хване това или няма newsm78

Не,няма да важи за теб.Ще хване тези,чиито 45 дневни ще започнат след 1 ви януари

# 493
  • София, Бургас

Не,няма да важи за теб.Ще хване тези,чиито 45 дневни ще започнат след 1 ви януари

А ако са породени и майчинството за второто започва през 2014, за второто дете на каква база ще се изчислява?

# 494
  • Варна

И сега ли е така, защото ми куца логиката. Извинявам се, но детето ми е с термин 7.02, а ще сме от ощетените в този случай. Не за друго то заплатата ми я вдигнаха миналия януари. Сега пак влезе и по-ниската

Общи условия

Активация на акаунт