Майчинството счетоводно-57

• 36 998
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
А ако са породени и майчинството за второто започва през 2014, за второто дете на каква база ще се изчислява?

Накарахте ме пак да упрегна нероден Петко.Но хайде заради вас  Grinning .С уговорката,че това което говорим може да не е така,защото няма закон,няма тълкувания,няма нищо все още.Но пиша,как е било преди.Предполагам и сега ще е така

Катето,ще ти изчислят обезщетение на база 18 м назад,ако се приеме,че това ще е новата база.Ще го съпоставят с това за първото дете и ще ти изплащат по-изгодното

# 496
  • Пловдив

И сега ли е така, защото ми куца логиката. Извинявам се, но детето ми е с термин 7.02, а ще сме от ощетените в този случай. Не за друго то заплатата ми я вдигнаха миналия януари. Сега пак влезе и по-ниската

кое дали е така и сега
не търси логика.трябва да се сложи някакъв времеви интервал като граница и това е 1 ви януари

# 497
  • Варна
Не е ли редно за деца родени 2014 след 1 януари, а не болничен 45 дена преди раждане?
Както и да е, явно спамя

# 498
  • Пловдив
Не е ли редно за деца родени 2014 след 1 януари, а не болничен 45 дена преди раждане?

С 45 дневния ти започва обезщетението за бр и раждане,което ти изплащат в продължение на 410 календарни дни.Затова той е разделението.Ако е раждането,веднъж ще ти изчислят на една база,след това на друга.Няма да се затруднят по този начин.

За да си на новата,предполагаема база,премести термина,ако можеш

# 499
  • Варна

С 45 дневния ти започва обезщетението за бр и раждане,което ти изплащат в продължение на 410 календарни дни.Затова той е разделението.Ако е раждането,веднъж ще ти изчислят на една база,след това на друга.Няма да се затруднят по този начин.

За да си на новата,предполагаема база,премести термина,ако можеш
Мерси, няма как да се мести термин. Нищо и това ще преживеем

# 500
Здравейте момичета  Hug
Искам по запознатите от вас ,ако могат да ми отговорят.
В болничен съм от 4 г.с за бременност,бременноста ми е високо рискова.Ползвала съм болничен 5 месеца през 2011г.,14 дена през 2012г.,тази година ползвах около месец пак заради кухо яйце.
Сега съм в чуденка тези 180 дена как се изчисляват и дали изобщо ще мога да си изкарам в болнични до края без да се явявам на ТЕЛК.Днес акушерката ми каза,че в никакъв случай нямало да ми стигнат ,и трябвало да се явя на ТЕЛК.Имам отпуски ,според вас кога ще е удачно да ги ползвам?
Предварително благодаря  bouquet

# 501
ЛКК може да издава болнични без прекъсване до 180 дни в една календарна година. Бременността ти ще е в 2 календарни години. Не съм сигурна, но някъде четох, че за 2 поредни календарни години дните са не пвече от 240.

# 502
  • София
benito_79, използвай си отпуските. А след това продължи с болничните.

# 503
Здравейте,

Влизам с един въпрос, на който не пожелаха да ми отговорят в социалното, бяха много груби Sad
Аз в момента взимам социално майчинство от 100 лв, тъй като нямам 12 месеца трудов стаж. На 1 февруари 2014 ще направя тези 12 месеца , и тогава би трябвало да взимам пълно майчинство. Понеже имам изключително лош опит с тази институция , искам да попитам, когато направя 12 месеца  трудов стаж, какви документи трябва да подам, за да започна да взимам майчинство? Трябва ли документ от работодателя, че имам нужния стаж? Има ли някъде образци на молбите, които мога да си принтирам?
Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите, понеже не успях да намеря информация?
Благодаря ви предварително  Hug

# 504
  • София-Младост
Здравейте,

Влизам с един въпрос, на който не пожелаха да ми отговорят в социалното, бяха много груби Sad
Аз в момента взимам социално майчинство от 100 лв, тъй като нямам 12 месеца трудов стаж. На 1 февруари 2014 ще направя тези 12 месеца , и тогава би трябвало да взимам пълно майчинство. Понеже имам изключително лош опит с тази институция , искам да попитам, когато направя 12 месеца  трудов стаж, какви документи трябва да подам, за да започна да взимам майчинство? Трябва ли документ от работодателя, че имам нужния стаж? Има ли някъде образци на молбите, които мога да си принтирам?
Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите, понеже не успях да намеря информация?
Благодаря ви предварително  Hug
А болнични до сега в НОИ работодателя не е ли подавал?

# 505
Здравейте момичета ! искам да ви попитам някоя от вас знае ли какви документи тряват за пред социалните за еднократната помощ която е 45 дена преди раждането ?

Здравейте мами които сте на социално майчинство! Искам да ви попитам дочух че през 2014 година ще има увеличаване на майчинството от 100 на 170 .Вие знаете ли за такова нещо ? newsm78

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 14:39 от AnMary

# 506
  • София-Младост
Здравейте момичета ! искам да ви попитам някоя от вас знае ли какви документи тряват за пред социалните за еднократната помощ която е 45 дена преди раждането ?

Здравейте мами които сте на социално майчинство! Искам да ви попитам дочух че през 2014 година ще има увеличаване на майчинството от 100 на 170 .Вие знаете ли за такова нещо ? newsm78
http://www.asp.government.bg/ASP_Files/M.D.-6a_8v-BLIZNACI%20I%20STUDENTKI.doc

# 507
  • Някъде там край морето
Момичета, имам малко особен въпрос. Детето ми е на 1г4м и преди 2 месеца прекъснах майчинството си и започнах работа в нова фирма с 6м изпитателен срок.  Обаче се оказа,че условията на работа са далеч от договорените и вариантите ми сега са да напусна или пак да изляза в отпуск по майчинство.  Въпросът ми е ако подам молба за отпуск заедно с декларацията по чл. 54 от следващия ден ли излизам в майчинство и имат ли   право да ми прекратят договора?

# 508
  • В полите на Пирин планина
Момичета, имам малко особен въпрос. Детето ми е на 1г4м и преди 2 месеца прекъснах майчинството си и започнах работа в нова фирма с 6м изпитателен срок.  Обаче се оказа,че условията на работа са далеч от договорените и вариантите ми сега са да напусна или пак да изляза в отпуск по майчинство.  Въпросът ми е ако подам молба за отпуск заедно с декларацията по чл. 54 от следващия ден ли излизам в майчинство и имат ли   право да ми прекратят договора?

Щом си на изпитателен срок могат да ти прекратят договора по всяко време, вкл. и в деня, в който подадеш молба за отпуск за гледане на дете  Peace

# 509
Имам следния въпрос и ще съм благодарна,ако някоя от Вас се е сблъсквала със същия проблем.Бременна съм в 26г.с.Откакто съм бременна съм взимала следните болнични
- 4 дни ( 13.08.2013 - 16.08.2013) - от гинеколожката,която ми следи бременността
- 14 дни ( 04.09.2013 - 17.09.2013 ) - пак от гинеколожката
- 30 дни продължение на предходния (18.09.2013 - 17.10.2013) - с лекарска комисия
- 3 дни 20.11.2013 - 22.11.2013 ОТ ЛИЧЕН ЛЕКАР
Та личната ми лекарка ми каза,че този от нея нямало да ми се изплати от НОИ,защото съм превишила 40 дни за година от гинеколожката,а при нея ми казаха,че не се брояли въпросните 30 дни,защото са от лекарска комисия и щели да ми платят болничния и като ми свърши този от 3 дни да ида за друг при тях от лекарска комисия.Въпросът ми е ще ми го изплати ли този болничен 3 дни от НОИ,които между другото би трябвало да са за сметка на работодателя.Вече и аз много се обърках и незнам какво се случва.Може ли някой  да ми каже?Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт